Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen alaplapot vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali médialejátszót?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
válasz
janihunk #10296 üzenetére
A Gigabyteok maxon pörgetik a ventit. A venti szabályozós márkák a ritkábbak. A játékot nem ismerem. Test Drive Unlimited 2 topik itt kérdezd meg.
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok,
Gondoltam megosztom ezt veletek
:
Megelégeltem a Gigabyte nyüszítő ventilátor zaját:
KépAz AMD ventit a 720BE hűtőjéről szedtem, ami 3000rpm-nél is halkabb mint az eredeti ventilátoré
(Egyébként milyen progit tudtok amivel tudnám állítani a fordulatot? - System Fanként üzemel - AODban be tudtom állítani csak a köv. bootnál visszaáll alapbeállításra
)
-
Ventur@
senior tag
válasz
barnam_ #9974 üzenetére
Nem igazán vagyok jártas ebben, hogy 1 v. 2 slot-os hűtés, de ha azt jelenti hogy hány csatlakozó helyet takar/foglal el a kártyán lévő hűtés akkor csak 1-et
(tehát: PCI-E-ben a vga és az utána lévő 1X-es PCI-E csatlakozót eltakarja a borda
- lap: Gigabyte GA-MA770 UD3 rev.2.0 ). Ha így értetted
. Tényleg bocs de ehhez s*ggtitán vagyok
.
echteriontól fentebb azt a választ kaptam, hogy nem vészes ez a hőfok
. Azt azér hozzátenném, hogy van egy Zalman VF1000LED-em. Nos az ugye full réz és szintén annyi helyet takar el csatlakozóból, mint a gyári borda, viszont semmivel jobb értéket nem érek e, ha reáteszem a HD4670-re. Van elfekvőben egy GF 8600 GT-m, ami alapból heatpipe-os. Na ott sokat segített ez a Zalman hűtő, mert mind alap, mint terhelt állapotban közel 15-20 fokkal volt hűvösebb a vga (kb. 0%-os venti fordulaton).
Ha mégis zavarna ez a főfok, mit ajánlotok mit tudok tenni/venni, hogy hűvösebb legyen
?
Előre is köszöntem
!
-
kola1234
tag
sziasztok. nekem egy gigabyte 4650 van 1giga ramos oc verzió.
kicsit hangosnak ítélem a hűtést. fekete borda,arany lapolással a tetején.akkor ez a kártya nem fogja a ventillátor sebességét szabályozni ugye?
mit tehetek vele,h halkabb legyen picit, de ha kell akkor hűtve legyen?
molexből az 5v elég a ventinek?
esetleg nem lehet valami szoftveres úton mégi változtatni a fordulatot? -
MMIX
addikt
válasz
wwenigma #9297 üzenetére
A New Edition megjelenéséig (tavaly szeptember) tényleg jó volt. Nekem is 1slotos Sapphire 4650 DDR3 van. Az 1slotos Sapphire-ral nem mindenki elégedett(a venti hangjával). Van nála jobb és sokkal rosszabb is (régi Gigabyte).
Bazs- Nem tudok boltot ajánlani. Már az is eredmény, ha találsz még belőle. Kb. 18-19ezer az ára újan. Kezd vége lenni a HD4xxx korszaknak.
-
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy most vettem egy Gigabyte 4670-re arctic acc. s1 rev. 2-őt.
Windows-ban kb. 52-55 fok, úgy hogy egy Scytche slip stream 800 rpm-es 12cm-es venti van rajta.
A baj az hogy ha játszom vele (most pl a flatout 2 van fent) akad a játék, a vga hőmérséklete meg 110 fokCseréljek rajta ventit?
Megpróbáltam a ventit 5v és 12v-on is. MIndenhogy nagy a gpu hőmérséklete. Játszani nem tudok vele sajnos.
Valakinek van ötlete hogy mit csináljak? Cseréljek ventit?Válaszokat köszi.
-
djh
csendes tag
Most kaptam egy ilyen zalmanos gigabyte kártyát és a ventije kerreg...Ráadásul fix fordulaton megy, 7.5 volton.Kipróbáltam 5 volton, de ott is hangos.Gondolom azért ennyire nem kéne kerregnie...
Ja és a memória órajelét nem veszi vissza,csak a gpu frekit csökkenti.Ha erről volt már szó korábban akkor sorry.
-
KMT
addikt
Egy Zalman hűtős, 1GB-os Gigabyte 4670-en gondolkodom. Olvasgattam a topikot, de lenne pár kérdésem.
Ez akkor tényleg nem veszi vissza valamelyik órajelet 2D-ben? Ezt utólag szoftverrel (ATT pl) meg lehet oldani? Ugyanez lenne a kérdés a ventiszabályzással kapcsolatban is. Az lenne a lényeg, hogy 2D-ben keveset fogyasszon, és egy elég halk gépből ne hallatszódjon ki. Megoldható?
-
Iwashi
csendes tag
Helo, nekem az lenne a problémám, hogy néhány játéknál teljesen véletlenszerű időpontban (van amikor 5-10 perc után, van amikor 1 óra is eltelik) a gépbe felpörög egy venti, a monitor pedig no signal-t ír ki és a hangokat még hallom. Az alábbi játékoknál történt eddig: Oblivion, Neverwinter Nights 2, X-Men Origins: Wolverine, Battlestrike: Shadow of Stalingrad, Trine, Guitar Hero 3, The Sims 3. Ez leginkább az olyan játékoknál idegesítő ahol nincs Quicksave. A Trine-nál a PhysX-re kezdtem gyanakodni, de eszembe jutott, hogy a Sims miért is használna PhysX-et. Nem melegszik túl semmi, a videókártya 40-50 fok között mozog, talán játéknál megy fel egy kicsit 60-ig. A proci is 30 fok körül van.(Everest)
Konfigom:
Operációs rendszer Windows 7 Ultimate RC1 Build 7100
Alaplap GigaByte GA-M52L-S3
Videokártya ATI Radeon HD 4670 (512 MB) legújabb 9.6-os driverrel
Proci AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+
RAM DDR2 Kingmax 2 GB
Monitor Hanns-G HQ171DElőre is kösz: Iwashi
-
Tyucsev
csendes tag
No, én is tulajdonosa lettem egy Asus féle 4670-nek. Ezzel megint elleszek egy-két évig, szépen hasít. Előzőleg Gigabyte-os integrált HD 3200 volt-még azért vettem ilyet, mert nem akartam a videokártyára költeni és ez az integrált azért jól muzsikált. De aztán lett rá keret. :-)
Sokan szidták a ventilátor hangja miatt ezt a kártyát. Az már igaz, hogy pl. a gyári AMD hűtőnél hangosabb és a fordulata sem szabályozható. De ha fent van a ház burkolata, nem nagy a különbség. A párom előbb felébredne arra, hogy vadul nyomom az egérgombot, mint a venti zúgására :-D
Teljesítményről nem nagyon tudok még nyilatkozni. Eddig 3D Mark06-ot próbáltam alapon és a Silent Hill 5-öt. A játékban azért észrevehető a különbség. HD 3200-vel azért gyakran mentem 20 fps alá 800x600-ban is. De most minden maxon, semmi röccenés.
Szóval meg vagyok elégedve. Talán jobban jártam volna egy Sapphire-ral, de nem panaszkodom. -
F.B.I.
veterán
válasz
TomBoy1986 #6670 üzenetére
Egy szinte hangtalan kisgépet kell összeraknom, ezért nincs házhűtő. Az E5200 is alul lesz feszelve, mert alapon is kihajtja a karit és a tápban lévő 12cm-es venti annyit kihúz a házból, hogy ne főjön meg semmi.
A passzív elvetve, mert a lapba [GIGABYTE G31M-ES2L] nem biztos, hogy beférnének a memók vagy a sata csatik. A DDR4-es megoldás okosan néz ki egy +2000Ft-os kiadást megér...majd a tulaj eldönti ha nem rábeszélem. -
F.B.I.
veterán
Üdv!
Erről a kártyáról húzhatóság és ventihang szempontjából van valakinek tapasztalata:
-
Davidof92
senior tag
Találtam egy képet: [link] Namármost ezen én úgy látom, hogy a műanyag a nyák felől ven odacsavarozva, tehát ha le akarnám venni, akkor lekéne bontanom a hűtőt a nyákról
Úgy látszik, néznem kell oylat amit könnyebb takarítani. Gigabyte tudom hogy hangos, de ha a takarólemezt+ventit levéve helyettesítem egy 8 centis ventivel, akkor elvileg csendesebb lessz mint gyárilag, nem?
-
zUlU53
tag
Egy kis off mese:
minap egy kedves barátomnak összeállítottam egy normál irodai és egy otthoni felhasználásra, filmnézésre, kicsit tervezésre is használt gépet, most 14 k-ért kifogtam egy 1gb referenciamemóriával szerelt Gigabyte Radeon HD 4650 1 GB DDR3-at.
Csendes gépet ígértem, ennek fényében választottam mind processzorhűtőt, mind tápot.
Megláttam azt a mütyürt, amit vga cooler-nek csúfolnak, majd' elnevettem magam. Aztán meg elsápadtam, az én fogyatékosságom volt, hogy nem néztem utána: ezen a lapkán nem szabályozható a ventilátor fordulatszáma, és ez az extramini ventilátor olyan vonyításba kezdett, hogy a gép összes egyéb zaja sem tudott versenyre kelni vele, úgyhogy 2 másodperc alatt kiberháltam a ventit a helyéről (term. egyszerűen kicsavaroztam, semmi durvulás. A bordák viszont úgy vannak kialakítva, hogy tökéletesen felfér egy bármilyen 80-as venti, a szélső bordaközbe belecsavarozható. Így lett rá gyorsba egy Nexus 80 Real Silent, tápegységről hajtva. Csend is van, és mellesleg 10 fokot csökkent az idle - gyakorlatilag 0 zajjal.
Ezt csak azért írtam le, hátha valaki ilyet szeretne venni. Annak azt tudom tanácsolni, hogy vagy passzív hűtés, vagy igen jó idegrendszer legyen, (vagy egy kis kendácsra való hajlandóság), mert elkél hozzá.
-
dzsessz
csendes tag
Sziasztok!
Ilyen passive hűtéssel szerelt 4670-esem van. Vannak kisebb problémáim a HDMI porttal. Eddig gyakorta volt hogy nem érzékelte az audio bridge driver hogy be van dugva a hdmi kábel így hang nem ment át. Kihúz-újra bedug és ment. Legutóbb viszont már a kép hullott szét. Kihúz-bedug nem oldotta meg, kikapcsolta az Ati overdrive-ot és megjavult (megjegyzem hogy downclockolva volt és nem húzva).
Esetleg a hűtésre gyanakszom, kiprobálom hogy egy 12cenmtis ventivel az oldallapon javul-e.
A config:
Gigabyte GA780M-UD3H
Athlon x2 4850e
4gb Geil Black dragon
Corsair CX400 tápEsetleg valakinek hasonló tapasztalat?
-
james007007
csendes tag
Valakinek van tapasztalata hogy melyik 4670 a legcsendesebb
Mert mint irtam lehetőségem nyílna rá hogy a repülőgép hajtóműves gigabyte kártyám lecseréljem de mire ?
A sapphire kártyákról két féle véleményt is irna valakinek hangos valakinek nem bár ugy látom a ddr4 es kártyákon más a hűtés lehet hogy azért
Kérlek segítsetek mert lassan elmegy a hallásom
Már az is jó lenne ha tudná szabályozni a ventilátort és 2D ben nem kellene hallgatnom ezt a nagy zajt mert játéknál nem zavarna de így ... -
Wendelke
aktív tag
Adjon Isten!
Beléptem én is a tulajok közé, egy Gigabyte-al. Hát lelkileg felkészültem a hangjára, de ez valami istentelen hajszárító hangú ventilátor.
Hát egy napig bírtam hallgatni, aztán ment rá a VF900. Na így már rendben van.
-
losi73
senior tag
üdv van mod a gigabyte 4670-es venti szabályozására mert nekem nem megy
-
gabx76
senior tag
Sziasztok! + B.Ú.É.K.
Az ünnepek alatt csatlakoztam a klubhoz, duplán is. Az adatlapomon lévő két gépbe vettem egy Sapphire 4650, illetve a Gigabyte 4670-est. A 4650-et már lehalkítottam egy Zalman VNF 100-zal, de a "porszívóra" kellene valami megoldás.
Gondoltam már arra is, hogy egyszerűen átrakom a Sapphire hűtőjét, de attól félek, ugyanúgy pörgetné annak a ventilátorát is.Ti milyen hűtést javasolnátok? VF900, vagy esetleg AC S1?
Hely van bőven, viszont sokat játszom, tehát valami erősebb kellene.
Előre is köszi! -
denieBoy
tag
Karácsonyra megleptem magam egy Gigabyte HD4670 512MB.
Csak megerősíteni tudom amit már előttem elmondtak. Hangos a hűtése és nem tudja a ventilátor szabályozást szoftverből sajnos. Telejsítményével viszont nagyon meg vagyok elégedve!
Venti kérdés: kb 3 napig hallgattam a szörnyű orkánt, majd egy 8 cm-s ventit megspékelve egy Zalmi vent szabályozóval minden megoldódott. Max-ra tekerve (Everest szerint) 2800rpm-n is hallkabb, mit a gyárival.
Idle-ben a 750MHz-es Core clock szépen beáll 300MHz, itt kap ~2000rpm-es hűtést 36 fok körül van, tehelésnél venti maxra kilépés után 41 fokról megy le kb 15 sec alatt 36-37 fokra.
(nyitott házzal)Accelero S1: [link]
Itt egy Sapphire-ra lett aplikálva érdekelne engem is vajon Gigára is rámegy-e, nemtom nyák mennyire stimmel, lusta voltam még méregetni.písz
-
-
tutinet
csendes tag
Igen az ASUS más, nemhiába drágább 2-3 ezerrel.
Én ráfizettem volna ennyivel az ASUS-ért de nincs akkor nincs.
Pesten egyáltalán kapható az ASUS , ja igen a Lordnál van a Kassai térnél a kaszino mellett a srác meg is mutatta ki is csomagolta, a hűtése profi de ott még drágább.Maradok Sapphirnál legfeljebb majd 5V-ra teszem a ventit ha zavar.
Még egy kérdés:
Az alaplapon Gigabyte G33 integráét Realtek 889-el ami 7.1-et is tud.
Az eszközkezelő jelzi a HDMI-n keresztülnenő hangot, hogy nincs telepítve. A Realtek legutolsó 2.10-es drivere fennt van.Ide mit telepítsek melyik drivert, milyen verziót ?
-
RaiDani
tag
Szia!
Ha nézegetted volna kicsit a fórumot akkor láthattad volna hogy a Gigabyte-ot leginkább egy porszívóhoz lehet hasonlítani
Ha mostanában vetted akkor próbálj reklamálni hogy kibírhatatlan a kártya, és próbáld meg becserélni egy halkabb márkára
Ha nem jönne össze akkor meg lecserélheted a gyári hűtést.
Például egy vf700, vf900 vagy esetleg egy accelero s1-s2 megtámogatva egy ventilátorral már jól tenné a dolgát -
balees
tag
Sziasztok,
vettem egy Gigabyte 4670-est, és sajnos nem tudom szabályozni a ventillátort... Már majd megbolondulok mellette úgy zúg. Hiába van a CCC-ben a venti-szabályozás, nem működik. Külföldi fórumokon azt olvastam hogy hibás a GB ventillátor szabályozója.
Tud valaki segíteni??? -
tutinet
csendes tag
Visszavittem a Gigabyte 4670-es Radeonomat a boltba és 5 perc alatt kicserélték, mondtam nekik ,hogy nem lehet megmaradni mellette, és ezzel ők se vitáztak, Rendesek voltak. /Aqua Comp. Dohány utca/ Levásárolhattam az árát ASUS Radeont akartam venni a HDMI kimenet miatt de az nem volt csak rendelésre és pár nap alatt jött volna meg. Így volt még MSI (4650-es)és Sapphire 4670-es
A Sapphire-t választottam 4670-esben. Ezen 2 db DVI és analóg videokimenet van de átalakítót adnak hozzá és így a HDMI is megvan. Kíváncsi leszek kijön e majd ezen a hang is a DTS, AC3 jelfolyam......
Szóval értelmesek, normálisak voltak a boltban ezúton is köszönöm nekik.
Most ujratelepítettem a Catalist 8.1-et de a CCCenter nem akar elindulni. Gondolom egy XP reinstall kell neki.
A Sapphirral nálatok mik a tapasztalatok ? Elsőre igényes, szép a kártya és korrekt a hűtése , igaz hallható de nem egy hajszárító mint a Gigabyte.
Bekapcsoláskor hangos a ventije de pár másodperc mulva lehalkul. No majd az xp install után megnézem van e hatása a CCC-ben a venti forgási sebesség szabályozásnak.És még mindig küszküdök a MPC HC-vel és az FFDSHOW kodekkel, mindig nagy a CPU használat 40-50 % akármit állítok.
Hol bénázom el tudjátok ?
-
kelzsoca
félisten
Ha nem akarsz hűtést cserélni vagy simán bírod a hajszárító hangot akkor a Gigabyte neked való, ha valamivel halkabb megoldást keresel akkor az Asus lehet a megfelelő választás, ha ezeknél is jobbat és marad a gyári hűtő akkor vagy Sapphire vagy Gainward ezen kártyák előnye nemcsak a halk hűtés de a szabályozható ventilátor sebesség is!
A HIS kártyát valahol ide sorolnám, halknak mondható, de nem állítható a ventilátor sebessége manuálisan -
tutinet
csendes tag
Vettem egy ilyen kártyát tegnap. Nekem az nem tetszik benne, hogy hangos a ventije.
Gigabyte-os verzió. Mi a francnak tsznek rá ilyen műanyag ventit , olyanmint egy kisebb porszívó...Föltetek a Catalist 8.11-et de itt hiába húzom vissza a venti -t nem haljul. ez gondolom a driver hibája lehet.
Visszaveszik a boltban ?
Vagy eladom valakinek...... -
AtHoS
nagyúr
4670-es vidkariból melyik gyártótól érdemes kártyát venni?
MSI? Asus? Gigabyte? Sapphire?
4830-as és 4670-es között vacilláltam, de inkább veszek most egy 4670-est 22-23k-ért, mint 4830-ast 35k környékén.
17" 4:3-as TFT-vel lesz használva, de úgy hallottam nem mindegyik típusnál lehet szabályozni a venti fordulatszámot.
-
kelzsoca
félisten
válasz
tzsolesz #2211 üzenetére
Én 22-ért rendeltem meg (nem igazán drágább mint a többi márka) de ahogy nézem Ipon és társainál is annyiba megy a kártya (bár sok helyen nem lehet kapni
)
"a hűtés amit fasza passzívnak néztem, biza csak egy álca, a rács alatt egy szimpla ventis megoldás van."
De ahogy én hallottam nem hajszárító mint gigabyte, msi és társai
-
Picturemaker
őstag
Érdekes, hogy minek pörög ennyire ez a venti.
3D "nyüstölés" alatt is hideg a kártya, elég lenne a fordulatszám 60-70%-a is,
de nem lehet szabályozni.
Miért süketek a Gigabyte-nál ?A kártya amúgy tényleg jó teljesítményt nyújt az árához képest, sőt, attól függetlenül is.
-
guni
tag
Sziasztok!
4670-et szeretnék venni, csak kiváncsi lennék a véleményetekre, hogy melyiket érdemes. A gigabyte, msi és sapphire verziót nézegettem. Jó lenne, ha minél halkabb lenne a ventillátor, mert nem szeretnék még plusz pénzt kiadni passzívra.
Köszi: Guni
-
Ezt nem igazán értem. Milyen BIOS-ból tudsz VGA BIOS-t frissíteni?
Persze, hogy rá tudom kötni az alaplapra, de mi alapján vezérelné az alaplap a VGA ventijét?
#1564 donhere: dettó. Én is beleszaladtam. Ráadásul szívességből épített gépbe ment volna, amit halkra kértek, csak nem tudtam, hogy ez a Gigabyte ennyire gáz
. Kénytelen voltam beáldozni a Zalman hűtős 3850-emet... Majd megamnak megcsinálom halkra a 4670-et valahogy.
-
Moric
aktív tag
Szerintem mindegyik tudja szabályozni a ventilátort, amelyik kijelzi a hőmérsékletet, csak máskép vannak beállítva.
A Sapphire az visszaveszi az órajelet 2D-ben 300Mhz-re. A Gigabyte is?
A Zafir mikor bekapcsolom a gépet, felzúg néhány másodpercig, majd csendesebb lesz. Ha a Giga is ezt csinálja, akkor van szabályzás. Ezek után, a Zafir mikor betöltődik a win, még jobban elhalkul, mondani hangtalanná válik.
-
törölt tag
Például a nagy (és piszok drága) VF1000, vagy passzívak közül VNF100, de szerintem a Zalman hűtők nem érik meg annyira az árukat, egy AC S1 rev2 és egy 12cm-es venti sokkal olcsóbb, és sokkal jobb is, hangban, hűtésben egyaránt.
Mellesleg a Gigabyte karidon azért nem lehet szabályozni a ventit, mert ahogy az Asus és MSI úgy a Gigabyte is "lespórolta" a ventit szabályzó IC-t.
-
Potter77
csendes tag
Szevasztok
Mostanában szeretnék venni én is egy ilyen kártyát.
A Gigabyte-osat néztem ki és azt szeretném kérdezni ,hogy van-e már valakinek olyan és ha van akkor mi róla a véleménye (ventillátor hangereje,hőmérséklet,stb...), tesztet nem találtam róla sajnos.
Válaszokat előre is köszi.Üdv, Potter
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Redmi Note 7 - nota bene
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Gitáros topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest