Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Kedves Asus funok! Hogyan kezeli a lap a 4x1 gigás modulokat? 
Mert a giga s3-ds3 nem igazán szereti! Lehet sima memó vagy tuningmemó szinte csak 840en hajlandó menni Ultrasz@r időzítésekkel! 
Üdv.: Robe
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

Larry303
(őstag)
nálam tökéletesen működtek 450es fsb vel....2fajta ocz modulok voltak 2x1GB platinum és melette 2x1GB spec ops urban....jól megvoltak egymás mellett 
-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-
Na hát ez kész!
AKkor lehet, hogy a gigaFOS hibája lenne!?
Várnék még tapasztalatot!
Larry!
Üdv.. Robe
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
Én a 6600 ast indítottanm már ennyin
ezekszerint még menne feljebb is 
Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7
Próbáld be egy másik gépházba én már ójártam ugyanígy
nem ezzel a lappal hanem egy korábbival talán athlox xp volt benne
És a véga gariban egy házcsere volt
mondanom sem kell, hogy a boltost is mindenki hulyének nézte kezdve a nagykerre, hogy rossz a ház 
Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

Larry303
(őstag)
természetesen az xpm nem látta mind a 4 gigát, de ez már más kérdés.....amit látott az tökéletesen működött, ment vagy fél napot a memtest és winrar is....
működött a memory remap is, de nem volt kedvem win2k3 servert húzni....az xp illenkor meg csak 2,5 látott, de maga a hardver tökéletesen működött.... 
off
[Szerkesztve]
Nekem akkor is szolt 5.1 nem ha 5.1 es volt a mozi hangja, ha nem az volt akkor csak a 2 első ezt kicselezvén az első audio csatit is bekotottem a genius egyik sztereo bemenetére, így áll 5.1 ben szól, de mindenesetre a magas hangok jobban jonnek a hátsóból mint az elsőkből
ez egyedfüggő
Nincs olyan, hogy a legjobb
Lhet, hogy egy adott lap megy egy adott CPu val (tuning)
Mig egy másikkal meg nem
és fordítva is lehet
806 os biost használjuk a legtöbben
a pci e bugot az északi hid feszemelésével ki lehetvkuszobolni
Nálam 4x1GB Geil Ultra 800@900MHz 450 FSB, 4.4.4.12-es időzítésekkel szépen fut... Annyi változás volt tuning szempontjából, hogy 2x2GB-nál elég volt a memókank 2,15V így 4x1GB-al pedig kérte a 2,25V-ot..... De elvileg 2,3V-os modulok, így nem számít
... Nálam WindowsXP32bit 2,98 GB-ot lát...
Nokia3210 -> Ericsson R380 -> SonyEricsson P800 -> MitacMio A701 -> Nokia E65 -> Nokia N82 -> HTC Desire
talán itt a ph án is van egy összehasonlító, aminek az a vége, hogy az nforce csak akkor gyorsabb ha 1 es command rate ramokat használsz, ami elég ritka, és drága lehet
bár azóta lehet lejjebb ment az ára
Boot.ini-be: /3gb kapcsolót tedd be!
Igen XP summa 4 gigát lát csak ebbe beletartozik a VGA memje is egyéb tárolók stb-stb.....
Ez a 2.5Gig elég kevís! 
Gratula! Igen a ramjaidnak ez a vége! Az már más tészta, hogy 4 modullal is így megy!
Akkor nem tudom mi lehet a gáz! Akkor a gigafos ''bug''-ja lesz!
Vagy kizárt dolog me' nem tudom! 
[Szerkesztve]
Nem ez a végük, mert bőven mennek 1000-en is
csak gyengébb időzítésekkel....
Nokia3210 -> Ericsson R380 -> SonyEricsson P800 -> MitacMio A701 -> Nokia E65 -> Nokia N82 -> HTC Desire
vagy tedd be aláírásba akkor mindenki látja és nem kell kattintgatni
Mikor vetted?? Mert az első szériás geil ultrák voltak micron chippel szerelve! És biza azok mentek! De használd szerintem minél nagyobb FSB-n, hisz setét oldalas vagy!
Setét oldalas vagyok? Ezt fejtsd ki... 
Nemhiszem hogy a procim bírna nagyobb FSB-n....
450nél feljebb még soha nem próbáltam...
Már most van itt egy srác, aki 510-en hajtja...Auto feszekkel.... meglátom..
Intel! 
Nekem 6320am 490ig megy ugye 4 Mb cache! Tied 2mb elvileg jobban tuningolható
!
Alaplapom 495-nél behal! SetFSB-vel 510ig ment!

Ribi
(PH! kedvence)
Na neked meg mi a bajod ? Vagy csak sormintat keszitesz ?

bim
(PH! kedvence)
a válaszodra ment. ![;]](/dl/s/v1.gif)

skoos
(senior tag)
Újraolvasva a P5B és P5B Deluxe teszutjeit, egyre kevésbé érzem, hogy le akarnám cserélni a P5B-E-t P5B Deluxra....
hmmm..nemtom mitévő legyek.
Ha Voltokon tudok segíteni (és nem fog kelleni 1,41xx Vcore a 3,2Ghz-hez) valamint a hőmérsékleteket tudom csillapítani, cserélek, de, ha nem éri meg, nem fogom azt a pár zöldhasút rááldozni....
ELADÓ KONFIG: P5E¶ E8500@4.2¶ Asus SilentKnight¶ T800 2*1Gb@4-4-3-4@886¶ GigaByte HD 5770 1GB¶ Aurora570¶ ZM500-HPS modular¶ LG DL DVD újraíró¶ SilentMaxx HDD hűtőfiók¶ WD3200KS¶ WD5000AAKS ¶ G5+G15

skoos
(senior tag)
tökömbeis, de én cserélni akarok! Szép fekete (
) meg 2db pcie16,jobb frekibeállítások és a jobb chipet...a HD audió is teccik...a többi nekem nem ad a levesbe.

ELADÓ KONFIG: P5E¶ E8500@4.2¶ Asus SilentKnight¶ T800 2*1Gb@4-4-3-4@886¶ GigaByte HD 5770 1GB¶ Aurora570¶ ZM500-HPS modular¶ LG DL DVD újraíró¶ SilentMaxx HDD hűtőfiók¶ WD3200KS¶ WD5000AAKS ¶ G5+G15
Hát igen...
Én egy éve ízleltem meg először a tutit! Akkor ASUS P5WD2 Premium lapom volt.... Az első igazán gazdag felszereltségű, jó minőségű lapom....Előtte mindig az alaplapon spóroltam....
Megváltozott a szemléletem/életfelfogásom ezekkel a tuti kis ASUS lapokkal.. Egyenlőre úgy érzem, hogy mindenképpen maradok a márkánál... ASUS Deluxe vagy Premium kategóriából fogok válogatni ha minden jól megy életem végéig
Bár szívesen belekóstolnék egy ASUS ROG kategóriába is
Sőt szívesen át is nyargalnék arra a vonalra
...Nem okozott eddig csalódást... Otthon meg már dugig vagyok SATA, IDE, stb... kábelekkel és extra tartozékokkal, mert persze a régi alaplapom eladásakor nem szokásom mellé adni a dolgokat 
[Szerkesztve]

skoos
(senior tag)
ne tetézd, ne tetézd....
cserélj, cserélj.... 
[Szerkesztve]

takyka77
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Van egy p5b deluxe alaplapom, most raktam bele egy E6700 procit, zalman 7700 ventivel.
Alapon 45-46 fokon megy, jó ez így?

szasanyi
(PH! nagyúr)
Ez teljesen jó. 

szasanyi
(PH! nagyúr)
Sztem is, sztem is. 
Szép fekete mobo, tele extrákkal (BIOS szinten is), jobb tuning lehetőségek...
Cseréld le és kész! ![;]](/dl/s/v1.gif)

takyka77
(kvázi-tag)
Köszönöm.

szasanyi
(PH! nagyúr)
Használd egészséggel. 

takyka77
(kvázi-tag)
Köszi!
Az miért lehet, hogy a biosban a HARDWARE MONITOR menüpontba nem mindig lép be?
Ilyenkor csak a kikapcs marad.

Larry303
(őstag)
várj vele egy kicsit
belép az.....
kell neki idő mire a senzorokból kiolvassa az adatokat

szasanyi
(PH! nagyúr)
Ez is ''normális'', ilyen lapnál mind nagyon lassú. Várj amig belép, ez akár
2 perc is lehet. Ha több perc telik el, és akkorra sem lépett be, na akkor
tényleg lehet vmi gond. 
Van szerencsém bejelenteni, hogy megvan a megoldás.
1.) Az összes hiba forrása az Asus P5B-Deluxe alaplap PCI-E 1X nevű bugja, ami annyit takar, hogy random az alaplap 1x-es PCI-E sebességgel indul.
2.) Ez valamiért kihat a hangrendszerre, legyen szó integrált hangchipről vagy külön hangkártyáról.
3.) A hiba Windows XP alatt is megvolt, feltételezhetően ezért hallottam néha pattanás, amit az elektromos hálózat hibájának gondoltam.
4.) A Windows Vista -köszönhetően az Aeroglas-nak- már desktopon is előhozta a hibát, mivel a grafikus kártya itt sem alap 2D módban működik.
5.) Miután hólyagosra csesztettem az agyam szoftverek és driverek installálgatásával/törlésével, végigértem mindenen, olvastam a PCI-E 1X bugról. Egy hozzászólás tanácsára a következő értékeket állítottam be:
FSB 1,4V
NB 1,45V
SB 1,5V
ICH 1,057V
továbbá
C.G.I. disabled
PECI enabled
Execute Disable Bit Enabled
PEG Port Config PEG forcex1 Disabled
PCI-E 101MHz
PCI 33,33MHz
Ezzel csak annyi gond volt, hogy bár a hardverkörnyezet lehet hasonlatos, azonban alaplaponként és processzoronként, valamint a tuning mértékével változik az adandó feszültség. Így bár a hang pattogása és a vele tapasztalható akadás megszűnt, de mellette instabillá vált a rendszer.
6.) Megoldás: A North Bridge 1,45V-ján kívül a többi feszültségértéket Auto-n hagyni.
Én is így tettem
alapon megy a rendszer, nekem az is elég jelenleg
annyi kulonbséggel, hogy 100 on megy a pcie sebesseg
[Szerkesztve]

szasanyi
(PH! nagyúr)
Én is egyetértek veled. Mezei alkalmazásoknál semmit sem veszek észre
a 2.4Ghz és a 3.2Ghz között - azon kívűl, hogy sokkal jobban melegszik 
Én nemrég játszottam végig a Prey-t meg a SS2-t is, DE ott sem tapasztaltam
különbséget játék közben. Persze a tesztprogik megmutatját, de a pics@
sem jáccit tesztprogramokkal. 

skoos
(senior tag)
szerintem placebónak is épp elég....jó az ha ott az a 3.2.
Ahhoz, hogy jól menjen az audió, tényleg nem lehetne húzni a lapon? Hogyha alapfeszen menne, nekem sem cicegne halhan a fülhallgatóm?
ehh....
ez az ''Auto''-sdi viszont még mindíg nem teccik.....

hülyegyerek
(őstag)
Hali emberek.
Van egy deluxe deszkám már egy pár hónapja,és egy c2d e6420-at hajtok benne 8x400-as fsb-n.Elhatároztam,hogy megkeresem a ramom végét (2x1Gb 800-as Micron D9DQW),igy levettem 7-es szorzóra (8-assal 430 körül van vége),és felvettem 420-ra,aztán 440-re.Efölött már nem birta a ram a 4-4-4-12-es késleltetést,ezért azt is visszavettem 5-5-5-15-re.El is mentem egészen 475-ös fsb-ig (ram 950-en),és ez volt a vége 4,125V-s cpu, 2,3V ram fesznél,ennél többet meg nem akartam adni neki.
Az a gond,hogy tényleg elromlott a memó kezelés 400fsb fölött,és nem is állt vissza 470-nél sem,pedig irták,hogy kb.467-nél vissza kellene állnia.Mi lehet a bibi?
[Szerkesztve]
TDU 2:csanyi82HUN Nokia employee (yet for a while) but HTC user :)

Rusher
(őstag)
Mennyi feszt is adtál a procinak
egy tipp próbáld meg úgy hogy 400fsb-n bootolsz és setfsb-vel emeld tovább az fsb-t 
葉問
Nekem húzva van, E6600 @ 3200MHz 1,275V beállított BIOS-ból (Vdrop miatt olyan 1,208V-ot kap a proci terhelve dupla Orthos-szal). Memória TeamGroup Xtreem 800-as, ez 1GHz-re húzva, Cl5 stb (by SPD). Lehet az a 101MHz szükségtelen, de kit érdekel, baja ettől nem lesz. A Microsoft-tal komolyabban felvettem a kapcsolatot, azaz nemrég küldtem el az egyik mérnöknek a memória dump file-t, és megkértem őket, hogy pirítsanak rá az Asus-ra, mert ez nem állapot. 

''4,125V-s cpu'' 
Tök felesleges nyúznod. Kocka benchmarkokban úgy sem leszel toplistában, gyakorlatban pedig észrevehetetlen a különbség. Hagyd 800-on Cl4. 
Amúgy mivel méred? Everest, SiSoft Sandra, PCMark vagy???
Elvileg 450nél áll vissza...(úgytudom) és 450-500 között is ugyanaz a helyzet mint 400 és 450 között. 400at átléped 1MHz-el és lezuhan....450-ig szépen lineárisan elmelkedik... Elvileg 450nél megint eléri és sztem ugyanez van 450 és 500 között is...

hülyegyerek
(őstag)
Nos igen,az nem egészen 4 V volt

Inkább 1,425,csak buznya Z-boardon elég nehéz gépelni....
Hát nemtom...nekem 475-ös fsb-n sokkal sz@rabb lett a memó irás és a késleltetés,mint 400-as fsb-n,és ezen igencsak csodálkozok.

hülyegyerek
(őstag)
4-es Everesttel.

Andrewhouse
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Közeli hetekben lessz egy ilyen konfigom:
1.Asus p5b
2.Asus 8600gt
3.C2d E4300
4. Ram?
Kérdésem az lenne melyik lenne jobb ebbe a lapba??????????????????????
1.Kingmax
2.Kingston
3.Samsung
Semmi tuningot nem akarok végrehajtani rajta, csak minden alap meg ilyenek. Szóval alap
ramokra gondolok, nem kell nitrós meg über anyám ram
Válaszokat előre is köszönöm
Üdv
Gigabyte P35C-DS3R 1.1 REV F11 BIOS, INTEL C2D E6550, EVGA 8800GTX, 4*1GB Geil Value, FSP400PNF, HP IPAQ914C, SANSACLIP

szasanyi
(PH! nagyúr)
Kingmax ramok jól nincs gond velük. Még tuningban is bírnak egy keveset,
főleg az árához mérten! Ha később meggondolnád magad... 
A Kingston is jó, de nem ér annyival többet, mint amivel többe kerül pld. a
Kingmaxnál. Sztem egyébként úgy válassz, hogy a névleges feszültséghez
milyen (alacsony) időzítések tartoznak.
És még1 megjegyzés: Samsungot
vennék.
Üdv.

técé
(újonc)
Szia Omega,
beállítottam mindent úgy ahogy írtad, és mégis kihagy az audio. Én is Vista alól használom, semmi tuning, Deluxe alaplap, 6420-as proci, a legfrissebb SoundMax.
Nincs más tanácsod, vagy tanácsotok?
Marhára unom, hogy rajtam röhög a család.
Köszi.

Svájcinéger
(senior tag)
Hali ! Az 1 HSZ-t 6600-os procihoz is lehet alkalmazni ?
A következő szám tulajdonképpen egy szerelemes dal: Necrophiliac - Tom Araya

Andrewhouse
(fanatikus tag)
Köszi a segítséget!
Akkor Kingmax lessz.....a memória......mondjuk már a digigfényképezőmbe is kingmax van 
Üdv
Gigabyte P35C-DS3R 1.1 REV F11 BIOS, INTEL C2D E6550, EVGA 8800GTX, 4*1GB Geil Value, FSP400PNF, HP IPAQ914C, SANSACLIP