Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#951) [CS]Blade2 válasza yusukee (#945) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Lehet hogy hibés az egyik ram csatlakozó! Probáld 1db-al mind a 4helybe! A hdd-n levő win meg lehet már halott, hamar meghalnak a rendszerek ilyen variálgatásoktól. Nekem is a tunign alatt egy rendszer elment, mert ki-be kapcsolgatam mielőtt betöltött volna.

(#952) denes242 válasza isztvúd (#948) üzenetére

denes242
(fanatikus tag)

frissits coretemp 0.94-re.
e4300-ad van?

P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux

(#953) apro válasza [CS]Blade2 (#951) üzenetére

apro
(senior tag)

hali
föleg a SATA-vinyok érzékenyek rá

Toshiba L650-L13T

(#954) [CS]Blade2 válasza denes242 (#952) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

[link]
Ehez mit szolsz? Meiknek hiszel? Kézel langyos levegöt fuj az alap cooler

(#955) denes242 válasza [CS]Blade2 (#954) üzenetére

denes242
(fanatikus tag)

hat ez jo kerdes. de mivel az alaplapi cpu hoerzekelo 86-ot mutat, en hajlok a 80 koruli ertekre. nezd meg valami pc probe vagy mivel hogy az alaplapi cpu mero mit erzekel (nem a ket mag, hanem az egy szam).

szerk: raadasul az e4300-ra a kupak nem forrasztva van, csak paszta van a mag es a kupak kozott, tehat tenyleg lehet, hogy sokkal jobban melegszik (rosszabb a hoatadas a kupak es a mag kozott) mint az e6xxx-ek

[Szerkesztve]

P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux

(#956) [CS]Blade2 válasza denes242 (#955) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Az 70°C-et ir!

Emelett biosba 57,5°C induláskor és 26°C a nb.
winbe 30°C és 29°C a cpu 0% és 36°C-a nb
terhelve ezek a külőmbőző adatok, és az nb 41°C

(#957) isztvúd válasza denes242 (#952) üzenetére

isztvúd
(újonc)

Core temp 0.95 is 33-34 fokot ir a magokra (6420)

(#958) denes242 válasza isztvúd (#957) üzenetére

denes242
(fanatikus tag)

0.95-ot akartam irni. hat ha azzal ezt mutatja a magokra, akkor biztos annyi, gondolom.

(#959) denes242 válasza [CS]Blade2 (#956) üzenetére

denes242
(fanatikus tag)

nem tudom. lehet, hogy a kupak rogzites miatt tenyleg ennyire melegszik mint a TAT mondja. vegulis apc probe kevesebbet kene szerintem hogy mutasson ~10 fokkal mint a mag (hiszen kivul meri). de tenyleg nem tudom.

(de az NB-n szerintem nincs homero - alaplap homerseklet - az akkor inkabb szerintem az SB, az NB tobb - nalam mondjuk irgalmatlan forro).

(#960) szasanyi válasza denes242 (#959) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Gyári intel hűtővel simán lehet. Azon csodálkozom, hogy csak ennyi.

(#961) Anubis_9 válasza isztvúd (#957) üzenetére

Anubis_9
(őstag)

Nekem is sokkal melegebb a CPU hője, mint a magoké. Amikor annak idején én is ugyanezt kérdeztem itt, azt mondták, hogy fizikai lehetetlenség, hogy a CPU melegebb mint a 2 mag. 0.95-ös Core Temp-pel, legújabb Everest-tel is nézve mindig ez a helyzet. Állítólag csak rossz a hőérzékelő. :DDD

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#962) Anubis_9 válasza [CS]Blade2 (#923) üzenetére

Anubis_9
(őstag)

Gratulálok! Ez igen! :C Csak nehogy pipiropogós legyen belőle! :DD

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#963) yusukee

yusukee
(lelkes újonc)

Akkor délután megpróbálom a ramokat kicserélnigetni, hátha, és írom hogy mi van.
XP leállítás a piros gombal

[Szerkesztve]

(#964) Omega81 válasza Raki (#916) üzenetére

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

''állítani kell a feszen a pci-e -nél de az a VGA-nak iszonyat nem jó
vagy visszaveszel a tuningból...''

Alapon is csinálja...

(#965) Omega81 válasza Larry303 (#917) üzenetére

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

''Omega81: a recsegő hang a topic elején ki van vesézve, asszem a subwoofert kell kikapcsolni, de ezt nem tom pontosan, mert én nem az alaplapit használom....''

Viszont a feszemelés megoldotta a gondot, azaz most már 16x-ban indul (el ne kiabáljam) és megszűnt a hangrecsegés is. Éppen csak annyi a gond, hogy Colin McRae DIRT hírtelen iszonyat mód beszaggat, alig tudok kilépni belőle. Test Drive Unlimited meg kidob desktopra.
Ja, Vista-m van, a hardverek meg ezek: Asus P5B Deluxe, C2D E6600, 2x1GBRAM, Asus 8800GTX. Videokártya driver 158.24, de próbáltam 158.45-tel is. Chipsetdriver (legfrissebb) fent van, hűtések rendben, táp rendben. Hangkártya Audigy2, de az alaplapival is ez a helyzet. Alaplap BIOS a legfrissebb. Mi a franc lehet a baj?

(#966) Bundee69 válasza [CS]Blade2 (#954) üzenetére

Bundee69
(kvázi-tag)

Hali,
A magokban levo szenzorok pontossaga +/-1C a specifikacio szerint. A TAT a proci regisztereibol szedi a homerseklet adatokat ahova ezeknek a szenzoroknak az adatai kerulnek. Az Everest amit hasznalsz pedig tobb mint valszinu, hogy az alaplaprol szedi. Volt olyan ket verziom ebbol amelyek teljesen mas homersekletet mutattak. Engem is zavart, hogy nem tudtam melyik programnak higyjek. Nem reklam, de nezd meg a #573-at [link]. Talan valamivel tisztabban latsz utanna. Vagy nem :D

ASUS Rampage II Extreme, i7 920 @3.8GHz, ASUS GTX480, Corsair Dominator 9Gb 1600MHz, Water Cooled (CPU,VGA), Saitek X52 Pro, TrackIR5, Zalman GS1000

(#967) Larry303 válasza Omega81 (#965) üzenetére

Larry303
(őstag)

nem hinném ,hogy a hangkarinak lenne köze hozzá....inkább nvidia driver lesz szvsz, ha más programokban nem csinája, és nincs egyébb hardver gondod...esetleg nézd meg xp alatt is ha tudod whql driverekkel.....

Raki: Te núúbozol aki keveri a frekvenciát a feszültséggel??? :F

-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

(#968) Omega81 válasza Larry303 (#967) üzenetére

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi. XP alatt tökéletes volt minden, és boldog voltam (leszámítva, hogy ott is pattogott néha a hang, de most már tudom, hogy valszeg a PCI-E x1 bug miatt, amit elvileg megoldottam feszültségemeléssel). Szomszéd fórumon írta valaki, hogy a 158.45 tökéletesen jó. Felrakom azt délután, hátha megoldódik a dolog. Meg még van pár ötletem, esetleg további feszültségállítás... Ugye az OK, hogy belőttem azokat a feszeket, amiket itt olvastam, node ki tudja, hogy az addigi 'Auto' beállítások hol milyen értéket jelentettek. Lehet, hogy a 3200MHz-re felhúzott E6600-am és az 1GHz-re felhúzott Xtreme RAM-jaim mellé kevés az 1,55V NB fesz, vagy a többi közül valamelyik. Esetleg a Vista RAM használata merőben más mint az XP-é volt, és így kevés a 2,35V fesz, szigorúak az időzítések vagy akár magas az órajel. Számos variáció, sőt kombináció van, nagyon nehéz lesz kiderítenem a hibát - ha egyáltalán ki tudom. :(

Kösz mégegyszer.

(#969) Larry303 válasza Omega81 (#968) üzenetére

Larry303
(őstag)

kizárt, hogy a pci-e bug miatt pattogott volna a hangkártyád...semmi közük egymáshoz...mégcsak nem is azon a buszon kommunikál...
az fsb ram arányt lődd be 1:1 be és próbáld úgy..kicsit szerintem a ram feszből is visszacsíphetnél ez időre....mielőtt játszasz győződj meg róla, hogy 3d alkalmazásokat leszámítva stabil e a konfig....orthos, tat procira, memtest, winrar memóriára.....ha ezek megvannak akkor jöhetnek az nvidia driverek....
meg a konfigodat töltsd ki.... ;)

(#970) Interceptor

Interceptor
(őstag)

Hi!

P5B sata 2-őt támogat igaz? 3gb/s-ot írnak elvileg ez a sata 2?Van értelme?

“I got in contact with Paul Sams of Blizzard, and he said, ‘We will not sell the movie rights, not to you…especially not to you,’” Boll revealed.

(#971) Omega81 válasza Larry303 (#969) üzenetére

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem a hangkártya pattogott, hanem a hang (alaplapi integrált is és az Audigy2 is). Ez 100%.
A többit kipróbálom, köszi. :)

[Szerkesztve]

(#972) Larry303 válasza Interceptor (#970) üzenetére

Larry303
(őstag)

a csatoló elméleti sávszélesség a 3Gigapersec.....valós feladatok alatt soha nem fogsz a közelébe sem kerülni..arról nem is beszélve, hogy az átlag hddk sem képesek ilyen adatátvitelre a gyakorlatban....

(#973) Omega81

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

Konfigom nem tudom kitölteni, nem férek el. Tess:
Asus P5B Deluxe + 2xZalman ZM-NB47J chipset cooler (NB cooler ideiglenesen AMD A64 hűtővel fújva, mert a Zalmanról nem jut rá levegő) ¤ Intel Core2Duo E6600 @ 3200MHz 1,275V ¤ Zalman CNPS9700LED ¤ 2x1GB Team Group Xtreem @ 1000MHz Cl5-5-5-15 2,25V ¤ Asus EN8800GTX ¤ Western Digital 250GB SE16 @ Zalman ZM-2HC2 HDD cooler ¤ Pioneer DVR-109 black ¤ NEC ND4550A @ 4551A ¤ SuperFlower SF-500K14A PlugN moduláris ¤ GigaByte Poseidon /1x12cm chassics blue led fan rear, 1x12cm front + 1xRevoltec 80mm blue led rear for 8800GTX/ ¤ Logitech MX518 ¤ Logitech Internet Pro Keyboard black ¤ Microsoft Sidewinder Joystick ¤ Samsung 971P TFT

[Szerkesztve]

(#974) Larry303 válasza Omega81 (#973) üzenetére

Larry303
(őstag)

ezt most inkább nem kommentálom, de szvsz a saját érdekedben töltsd ki legalább az alapvető hardvereket tüntesd fel.....

(#975) Omega81 válasza Larry303 (#974) üzenetére

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

De mit érek vele? Nem fér ki hogy mit hogyan használok, meg mivel hűtök, akkor mit lehet belőle kideríteni? Azt, hogy kompatibilisek a hardverek egymással? ;)
Beírtam ide, meg ha problémám van, beírom inkább. :R

(#976) Anubis_9 válasza Omega81 (#975) üzenetére

Anubis_9
(őstag)

Mindegyikőnk kitöltötte. Legalább a CPU, alaplap, memória, videokártya, CPU hűtő legyen beírva. :C

(#977) Omega81 válasza Anubis_9 (#976) üzenetére

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

Completed. :DDD

(#978) Anubis_9 válasza Omega81 (#977) üzenetére

Anubis_9
(őstag)

Gratulálok! :C

(#979) JohnnyX válasza Omega81 (#973) üzenetére

JohnnyX
(senior tag)

Hali, a csavarokat kihagytad, azokbol milyen meretu es hany darab van? :DDD :W

#977 LOL

[Szerkesztve]

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#980) Interceptor válasza Larry303 (#972) üzenetére

Interceptor
(őstag)

akkor hiába jumperolom át a vinyót sata 2-es beállításra teljesen felesleges?

[Szerkesztve]

“I got in contact with Paul Sams of Blizzard, and he said, ‘We will not sell the movie rights, not to you…especially not to you,’” Boll revealed.

(#981) kolnay

kolnay
(senior tag)

Sziasztok!!!
Lenne pár kérdésem :D :
1.Van 2DB HDD-m. Egyiken XP van, másikon Vista lesz. Melyik legyen a MASTER(Boot disk) és melyik a Slave(Data disk)?
Esetleg mind2 Master?
2.Ramokat dualba hogy kell rakni? DIMM_A1 és DIMM_A2 vagy DIMM_A1 és DIMM_B1?
3. E6300-as procit meddig lehet húzni problémamentesen?(FSB)
4.A procihoz nem volt hűtőpaszta.Az mindenképpen kell,mert ennek ezüstözött az alja és elvileg nem kell!
ELŐRE IS NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGETEKET!!!

Tyűű, de meleg van!

(#982) Larry303 válasza Interceptor (#980) üzenetére

Larry303
(őstag)

nem azt mondtam, hogy felesleges, csak azt, hogy az elméleti sávszélességet soha nem fogod elérni.....végezz el mérésket, hogy most milyen értékekkel üzemel a hdd ill végezd el uezeket a mérésket sata2 módban....ha a winyó és az alaplapis tudja akkor minden bizonnyal érdemes sata2 módban használnod...

kolnay
:
a master/slave et ne keverjük a boot/data sata portokkal ;) szvsz mind2 próbáld a boot portra dugni és bootmenüből ill biosból kiválasztani, hogy épp melyikről bootoljon a rendszer...ramokat dualba úgy rakd, hogy azonos színű slotban legyenek, 1es ill 3as slot....
a 6300adat nagy valószínűséggel fogod tutni 400fsb környékén hajtani...paszta nem árta a kupakra, főleg tuning esetén...ellenőrizd majd a hőmérsékletet 100%load mellett....

[Szerkesztve]

(#983) Tcm válasza kolnay (#981) üzenetére

Tcm
(tag)
LOGOUT blog

Már válaszoltak, de had én is :)

1. Ha lehet mindkettőt BootDisk-re tedd...
2. DIMM_A1 és DIMM_B1
3. Nálam Biosban 1,4V-al 450 FSB-n problémamentesen szaladgál...
4. Hővezető paszta mindenképpen kell! Újat vettél? Borda alján van... ha tudod érdemes cserélni.

[Szerkesztve]

Nokia3210 -> Ericsson R380 -> SonyEricsson P800 -> MitacMio A701 -> Nokia E65 -> Nokia N82 -> HTC Desire

(#984) kolnay válasza Tcm (#983) üzenetére

kolnay
(senior tag)

Jaaa,hogy az a 3 csík paszta akar lenni... :DDD
A házhoz 2 fajta csavart adtak.Van sima és olyan, amibe még1 belemegy.
Az alaplapon is 2 fajta lyuk van.A nyagyobba kell azt a csavart amibe még egy csavart bele lehet csavarozni?
Ja meg van egy ilyen érzékelő szerűség,egy madzag és a végén egy sárga bigyuszba két fém csík. Na azt hova tegyem?
Meg még valami aminek az egyik vége csatlakozó a másik meg egy gömb vagy miaz... :DDD

Tyűű, de meleg van!

(#985) Interceptor válasza Larry303 (#982) üzenetére

Interceptor
(őstag)

vinyó tudja és ugyebár a lap is,lemérem a különbséget.

(#986) Tcm válasza kolnay (#984) üzenetére

Tcm
(tag)
LOGOUT blog

Ez szép egy írás :) Felveszem a kesztyűt....

Az a 3 csík paszta.. de elég kemény/sűrű, ezért mondom ha tudod érdemes cserélni, de ha nincs más hagyhatod azt is rajta.
2 fajta csavar: egyik sima csavar... a sárga réz színűeket (amibe mégegy belemegy) azokat a házad alaplaptartó lemezébe kell csavarni azokba az előre készített lyukakba, ahova az alaplapod lyukjai is passzolnak. Nehogy életlenül többet csavarj be olyan helyre is ahova nem kell, mert alaplap alatt zárlatot okozhatsz. Ezekre ül rá az alaplap és fogatod hozzá a sima csavarokkal.
Alaplapon 2 fajta lyuk? a normális alaplap szélein lévők a rögzítéshez szükségesek, a Processzor foglalat körüliek pedig a borda rögzítéséhez:) Alaplap rögzítéséhez valók között van egy ovális alakú, az ugyanaz....
madzag végén sárga bigyusz: valószínüleg LCD-s házad van, ami hőmérséklet kijelzésre is alkalmas.. Az egy hőmérő szenzor... rakd oda, aminek a hőjét szeretnéd ha mutatná/mérné.
egyik vége csatlakozó másik gömb: Valószínüleg egy speaker.... alaplapra való hogy elcsipogja neked a bánatát ha nem volna épp kéznél egy kanári :)
Ha mégsem az akkor egy érdekes gömbvillám! FUUSSSS!

Remélem csak viccből írtad ennyire hozzá nem értő módon a dolgokat és nemcsak ennyire értesz hozzá.... Én nekem most jólesett ez a kis szócséplés.....

Ha tényleg ennyire értesz csak hozzá... akkor fordulj inkább szakemberhez...

Nokia3210 -> Ericsson R380 -> SonyEricsson P800 -> MitacMio A701 -> Nokia E65 -> Nokia N82 -> HTC Desire

(#987) kolnay válasza Tcm (#986) üzenetére

kolnay
(senior tag)

OK KÖSZI!!!
És ha a proci hőmérsékletét akarom mérni akkor azt hova tegyem?

Tyűű, de meleg van!

(#988) Quintipor

Quintipor
(újonc)

Beruháztam egy P5B-Plusba, mivel a sima P5B-mel volt egy kis baleset (letőrtem a NB hűtőt).
Van valakinek tapasztalata ezzel a lappal?

(#989) Dark Archon válasza skoos (#852) üzenetére

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Én vásároltam tőlük (közvetve) egy jó kis P5B-t, most a kiskernél van a gép, mert semmit sem csinál a lap. LED világít, bekapcs, ventik felpörögnek és semmi... ha kiveszem a RAMokat, akkor ue.

Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Vista x64 | BC2: DarkArchonHUN

(#990) szasanyi válasza kolnay (#987) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Akkor leginkább a processzor hűtőbordára (közé). De miért pont oda? :F

(#991) AT1S

AT1S
(kvázi-tag)

Hi! Most akarok memóriát venni. Az lenne a kérdésem h. 1066 ost vegyek vagy jó a 800 as is??? Tehát jövőre vonatkozólag lesz-e vmi előnye, vagy tök fölösleges? plz. válaszoljon vki. Kösz.

Good boys go to heaven. Bad boys go EVERYWHERE.

(#992) JohnnyX válasza AT1S (#991) üzenetére

JohnnyX
(senior tag)

En a 800-ast vennem, nyakunkon a ddr3 :DDD

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#993) szasanyi válasza AT1S (#991) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=299627
Ez a jó választás ;)

(#994) pilu01 válasza AT1S (#991) üzenetére

pilu01
(fanatikus tag)

Udv

ha teheted az 1066-ost vedd!
nekem is azt kelett volna! a 800+ os ramjaimat tök kihajtja a procim de szerintem még
igy is kevés (7*510fsb)

Üdv

(#995) pilu01

pilu01
(fanatikus tag)

A proc szorzóm csak 6 és 7 beállitást enged (deluxe) hogy állithatom feljebb?

(#996) Ribi válasza pilu01 (#995) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Másik procival :D
Amugy annal fentebb nehany embernek erosebb prcival sem megy.(marmint frekiben)

[Szerkesztve]

(#997) pilu01 válasza Ribi (#996) üzenetére

pilu01
(fanatikus tag)

Mármint minél fentebb?

(#998) Ribi válasza pilu01 (#997) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

a 3,57G-nel.

(#999) pilu01 válasza Ribi (#998) üzenetére

pilu01
(fanatikus tag)

:W :DDD :R

(#1000) AT1S

AT1S
(kvázi-tag)

Kösz! :R

Good boys go to heaven. Bad boys go EVERYWHERE.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.