Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#3001) szasanyi válasza D@ni88 (#2996) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Nem kell, a Vista felismeri és telepíti! Tudom, nekem is ilyen lapom van. És teljesen jól műxik. DE ha nagyon akaron, szedd le az új Intel INF drivert és tedd fel.

(#3002) laragirl83

laragirl83
(őstag)
LOGOUT blog

Na LoL! icon_reclamao.gif

a délelőtt folyamán azt hittem agybajt kapok.
szitu a következő. a gép megy régóta, stabil meg minden (kitesztelve gonosz.gif), eddig ok.
na mondom, 1-2 ventit leszerelek, úgyis jön a hűvös, oké. kivettem 2 ventit házból, meg a ram aktív hűtést is gondoltam átgumizom. eddig minden zsír.
na akkor gép összdug, táp felkapcs, power ON... ventik pörögnek... várom pittyenést, POST-ot, ááá semmi! :(
mondom mi a sz@r? na táp lekapcs, vissza, power on. ugyanaz...
na mondom, itt vmi nem OKés... gép kikap, szétszed, VGA kirak, berak, kábelek elleneőriz, hátha vmi meglazult, ok, újra bekapcs, SEMMI. icon_ohmygod.gif

ááá vazz táp megadta magát?!

telefonok mennek sürgősségibe, kinél van egy 400+W-os márkás táp, háát ma senkinél max holnap... mondom jó, de akkor is zavar mi a rákos van!
táp kiszed, régi új kis letöltő gépbe berak, bekapcs, működik! HOPPÁ!! akkor mégsem táp a problémás... huh mondom na az babaxna ha CPU vagy méginkább alaplap adta meg magát....
de csak nem bírtam magammal, mondom EZ NEM LEHET... csak így hirtelen sanyi...
szépen újra összerak gép, kébelek szépen eligazít, mindent jól rádug...bekapcs...bippp, post, BIOS... :U

na lol mi van?! BIOSba be, mindent beállítok mert elemet is kiszedtem már, szóval dátum, settings minden vissza, szokásos tunig felállásba, F10 save & exit, resti megy minden.

na erre valakinek vmi 5let?! mi a bús pitsa volt itt a szitu kb. 1 órán keresztül!?

ASUS P6T Deluxe V2 * CORE I7 920 D0 @ 3.40GHz * SCYTHE MUGEN2 * 3*1GB MUSHKIN XP3 * GAINWARD GTX570 PHANTOM3 * CORSAIR VX550 * COOLER MASTER HAF922

(#3003) Shkiz0 válasza laragirl83 (#3002) üzenetére

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1x nálam is volt már ilyen. És ugyanígy magától múlt el. Másoknál is volt már ilyen.
Bizonyos tápok pedig érzékelik a felvet teljesítményt és ha azt tul kevésnek találják nem hajlandóak elindulni. nemtom hogy az a 2 venti amit levettél a tápra volt e kötve vagy az alaplapra, de megeshet hogyha a tápra volt ktve, akkor azok levétele után kevés volt a felvett áram a tápnak azon az ágán, bár ennek az esélye erősen közelit a 0.- hoz :)
Az igazság odaát van...

Már a napokban írni akartam pont neked, és most mitád' isten, pont kapóra jöttél. :)
Néztem azt a memót ami neked van. Ez most olyan huszon pár ezer forint. A valid-odból láttam hogy 4-4-4-4 megy 1000-en, cl4-ben. Kérdésem az hogy nagyvalószínűséggel megy minden hasonló 1066-os ram ua így? Szal' ha veszek egy ilyet mint neked van, az is így fog menni, vagy a tied egy jól kifogott példány? Illetve neked aktivan hűtve van. Hütés nélkül is megy ennyin ua ennyi fesszel? valamint végül mennyi feszt kap és mi a vége?
Bocs a sok kérdésért :D

most néztem hammonál ~31K

[Szerkesztve]

Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

(#3004) Dexter68

Dexter68
(PH! addikt)

És az én memórianyűgöm? [link] Ne sikkadjon má el...

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#3005) Shkiz0 válasza Dexter68 (#3004) üzenetére

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

probáld ki párosával (2-2db tegyél csak be)
ha valamelyik pár hibázik akkor azt a pár is bontsd egy egy darabra. Ha sehol se dob hibát akkor probálj meg kicsivel több feszt adni.
Igy elvileg már mennie kell.
Illetve nézd meg milyen időzitéseket adtál meg.
Próbáld lazítani őket. 5-5-5-15 vagy 5-5-5-18-ra ha nem ennyi lenne.
A többi értéket hagyd ahogy van.

DRAM TRFC 35 ez pl nálad lehet több

[Szerkesztve]

Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

(#3006) RABBI

RABBI
(újonc)

Sziasztok!

Sikeresen beruháztam életem első asus lapjába! Minden klafa, minden jaffa... DE az agyrák kerülget, mert egyszerűen nem sikerül a prociventit lapról szabályoznom (minden lehetőséget 10X próbáltam). Bios-om 1202 ha minden igaz, a winfosból nem tudtam online frissíteni, tehát ez még nem történt meg. Kérdésem: biosupdate a megoldás a problémára vagy vmi egészen egyedi asus sajátosság?

Válaszokért előrre is köszönet!!!

(#3007) warrior28 válasza RABBI (#3006) üzenetére

warrior28
(fanatikus tag)

Letöltöd a biost és a biosfrissítő progit az Asus oldaláról, először próbáld meg ezt!

(#3008) sysrq válasza RABBI (#3006) üzenetére

sysrq
(senior tag)

A négytűs csatlakozóval ellátott ventiket szabályozza, a három pin-eseket nem.
Ha az utóbbi pár hónapban változott a helyzet majd kijavit valaki.

(#3009) Oibacsi válasza sysrq (#3008) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

tudja szabályozni, csak idő kell neki míg beáll...és nekem a legújabb bios van besütve

Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

(#3010) RABBI

RABBI
(újonc)

Köszönet az útmutatásért!

Megtörtént a biosupdate, gyári (4tűs) ventivel ''üzemel a dolog''. Azért csak idézőjelben, mert nemértem miért nem lehet manuálisan szabályozni (pl.: ati tool) vagy lehetne látványosabb, mert nekem komoly 1330-2058-ig megy a dolog. Legalább nem hangos mondhatnánk, de legalább látnám a valós hőfokát a procinak (ugráló hőmérséklet mutatók everestben a gyári bigyuszban.... Még vészhelyzetben sem pörög fel a picike. Halkan várja hogy füstöljön a lapka, vagy nemtom mivan:(

Ez másoknak is hasonlóan ''üzemel''?

(#3011) Oibacsi válasza RABBI (#3010) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

manuális szabályzás csak akkor lehet, ha biosban letiltod az auto-t

(#3012) RABBI

RABBI
(újonc)

Okés! Köszönöm!

Bénán fogalmaztam, de megértettem a lényeget (béka lenyel), vagy berakok egy potit és tekergetem, vagy IJ. Softwares vezérlést akartam írni, de ezek szerint erre esély sincs:( NP!

Köszönet mégegyszer! Dícsértessék!

(#3013) RABBI válasza chisslord (#161) üzenetére

RABBI
(újonc)

Szia ugyan ez a gebasz nálam is.... Ha van megoldás akkor lécci dobj egy üzit

Fel a fejjel!

(#3014) kiviszem válasza RABBI (#3010) üzenetére

kiviszem
(kvázi-tag)

Hali.
Az Asus Ai Suite pl nekem azt csinálja,hogy pörög a venti ahogy csak bir,de sem a hőfok sem a forulat kijelzés nem változik,és ez addig igy van,mig ujra nem inditom a gépet.

Ezért is kérdeztem hogy átirja e a Biost az AI Suite,és ha valamit rosszul állitok be,vagy téveszt a program,hogyan inditsam ujra a gépet?

(#3015) Dexter68 válasza Shkiz0 (#3005) üzenetére

Dexter68
(PH! addikt)

Köszi. Most jónak tűnik :)
Bár elég változó eredményeket kapok. Everesttel tesztelem, részint a sebesség teszteket nyomom, részint meg a stabilitás tesztet.
A sebességteszteknél elég változó a kép, van amikor gyengébb eredményeket kapok, mint húzás előtt volt, aztán most meg mintha megtáltosodott volna...

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#3016) D@ni88

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valaki aki alaplapi hangkarival nyomja a Vistát, és sikerült 5.'et kifacsarnia belőle, az írjon már :D

(#3017) Equitem

Equitem
(kvázi-tag)

Üdv mindenkinek!
Van két problémám. P5B laphoz BIOSt frissítettem a honlapon lévő flash programmal. Simán ment minden. Újraindításnál meg kiírta h Overlocking Failed (semmit nem hajottam túl), és h F1 a Setuphoz, F2 az alapbeállítások visszatöltéséhez; másik gond h mióta újraindult azóta csakúgy bőg az egyik ventilátor a házban :D; mivel lehet szabláyozni????

[Szerkesztve]

(#3018) Equitem

Equitem
(kvázi-tag)

Jah és még egy.. Frissítettem a BIOS-t a legújabbra, de az 1066-os ramomat még mindig csak 800-asként kezeli... Ehhez a BIOSban kell vmit állítgatni?? :F

(#3019) warrior28 válasza Equitem (#3017) üzenetére

warrior28
(fanatikus tag)

Ilyenkor megnyomod az F2-t (pl); ventilátor szabályozó progi a SpeedFan, valamint előlapi panelekkel is megy, esetleg egy ilyennel: [link] vagy hasonlóval!

[Szerkesztve]

(#3020) Equitem válasza warrior28 (#3019) üzenetére

Equitem
(kvázi-tag)

Kösz a gyors választ :R A SpeedFan jó kis progi... Kicsit visszavettem; nem tudom miért ment szegény kis 8 cmes venti 3000es fordulaton :D majdnem kiesett a helyéről...

(#3021) D@ni88 válasza D@ni88 (#3016) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

valaki?

(#3022) Oibacsi válasza Equitem (#3020) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

biosban kapcsold be a q-fan-t silent mode-ra...ennyi...frissítésnél defaultra ment, azaz offra.

(#3023) kiviszem

kiviszem
(kvázi-tag)

Kérnék valakit irja le,mit kell pontosan beállitani a Biosban,ha esetleg nem indul el a gép.Annyi világos,hogy ha még a Bios elindul akkor Load Optimized Defaults,ha nem akkor a jampert kell áttenni.Ha már addig jutok hogy el sem indul,hiába szeretnék kérdezni.....

(#3024) szasanyi válasza kiviszem (#3023) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Hardveres CMOS reset után sem indul el? :F

(#3025) kiviszem válasza szasanyi (#3024) üzenetére

kiviszem
(kvázi-tag)

Még megy a gép,de ha elcseszem,nem fogok tudni kérdezni,arra szeretnék előkészülni.A konfigot az üzletben rakták össze,abban sem vagyok biztos,minden tuti jól van e beálitva.Pl:flopi volt alapban boot első,holott nincs is beszerelve floppi meghajtó,de az XP látja,nem feltétlen kellene a P5B logónak induláskor előjönni,aztán azt irja ki,Detect drives done,no any drive found.( a JMicron...kezdetű bios verzió szöveg alatt)Szóval hiába keresek,pontosan nincs sehol leirva mi egy ilyen konfig alapbeállitása?

[Szerkesztve]

(#3026) STC Speed

STC Speed
(senior tag)

Üdv all!

Azt szerentém kérdezni,hogy új gépet veszek,az alaplap P5B lesz és most filózom,hogy C2D E6600 at vagy E6750 et vegyek.
A gond az h a P5B 1066/800/ 533 MHz az E6750 pedig 1333.
Meglehet valahogy oldani h az E6750 belemenjen? :F

DDR2 800mhz ramok lesznek bele :U

Asus P5B|C2Q Q8400|3 GB RAM|HD 6850 1GB

(#3027) kiviszem válasza STC Speed (#3026) üzenetére

kiviszem
(kvázi-tag)

Kb az a konfigom amit irsz,Biost kell frissiteni nekem még az üzletben megcsinálták.

(#3028) szasanyi válasza kiviszem (#3025) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

A topik 1. hsz-a sokat segíthet. Nézted már? :U Ha nincs floppy a gépben akkor XP alatt sincs. Csak úgy látszik, de sztem kapcsold ki BIOS-ban.

(#3029) Tidor00

Tidor00
(tag)

egy kérdésem lenne mi a legfrisebb verziójú p5b deluxe :F (1.04g-t láttam már) és pár különbséget fel tudnátok sorolni eme verziók közt? ,vagy csak a kondik különböznének?
üdv Tido

még gondolkodom rajta

(#3030) STC Speed válasza kiviszem (#3027) üzenetére

STC Speed
(senior tag)

Ugyanilyenem lesz mint neked csak egyelőre 1 giga memóval. :)
Akkor boltban kérjem,hogy frissítsék a bios-t?
gondolom megtudják csinálni.... :U

[Szerkesztve]

(#3031) kiviszem válasza szasanyi (#3028) üzenetére

kiviszem
(kvázi-tag)

Oké néztem,mondom olvasok mint a gép,de mivel az XP lát floppit,és az esetleg Bios beállitási hiba,honnan tudjam a többi paramétet jól állitották e be?Egyébként meg egy Load Optimized Defaults után nekem kell normálisan beállitani a nemtudom még mit,addig amig ez nem tiszta,nem szeretném lefagyasztani a gépet.

(#3032) kiviszem válasza STC Speed (#3030) üzenetére

kiviszem
(kvázi-tag)

Kérdezd meg elötte,de ha ők szerelik össze,biztos frissitik neked a biost. 2x512 lessz,vagy 1X1Gb?

(#3033) STC Speed válasza kiviszem (#3032) üzenetére

STC Speed
(senior tag)

1x1 :)

ők fogják

[Szerkesztve]

(#3034) kiviszem válasza STC Speed (#3033) üzenetére

kiviszem
(kvázi-tag)

Ha van rá lehetőséged,inkább párban vedd meg,bár kicsit drágább lessz.

[Szerkesztve]

(#3035) STC Speed válasza kiviszem (#3034) üzenetére

STC Speed
(senior tag)

Az úgy elfoglalna mindent,mert majd kb 1 hónapon belül jönne még 1 gb és akkor tényleg olyan lesz mint a tied.

(#3036) Equitem válasza Oibacsi (#3022) üzenetére

Equitem
(kvázi-tag)

Köszi a segítséget. :R

(#3037) Core2duo6600 válasza HZSolti (#2592) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, nekem a corsair ral tökéletesen megy
A Kingmax nem vált be dobálta a kékhalálokat, holott másik lapban meg jó volt

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#3038) Core2duo6600 válasza apro (#2621) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én nem használom, nálam nem vált be
Már mindegy is, mert eltörtem mikor leszedtem :))

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#3039) Dexter68 válasza Core2duo6600 (#3037) üzenetére

Dexter68
(PH! addikt)

Lehet, hogy a Kingmaxot nem szereti az alaplap? Elég sok kékhalált látok mostanában, pedig memtest hiba nélkül ment, meg a stabilitás teszteken is átment... de a régi gépemmel évi két kékhalált láttam, ezzel meg mondjuk heti ötöt...

(#3040) szasanyi válasza Dexter68 (#3039) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Nálam egy 2x512MB és kétszer 2x1GB modul ment a lapban, mind1ik 800-as volt. Hiba nem volt egyikkel sem, 800-on CL4-ben 1.90V mellett, 920Mhz CL5-ben 2.10V-tal ment. ;)

(#3041) Larry303 válasza Dexter68 (#3039) üzenetére

Larry303
(őstag)

sztem a memteszten kibukna, ha az lenne a ludas...

-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

(#3042) Core2duo6600 válasza Dexter68 (#3039) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ahogy mondod nálam is ugyanez volt, ráadásul amikor kiléptem a tv kari progijából, állandóan szabálytalan muvelet meg ilyenek, a mostani rammal ezek megszüntek

(#3043) Core2duo6600 válasza Larry303 (#3041) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mindez lehet, de mégsem ment, aztán sokat nem kisérleteztem, mert 3 napon belül vltam, és így visszakaptam a zsét, igaz, hogy az uj az 2 szer annyiba került tavaly karácsonykor, de hát ez van :(

(#3044) mexel

mexel
(senior tag)

Ezeknek:
*Memory Voltage 2.15V
*CPU Vcore Voltage 1.2625V
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.45V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057V

Mennyi a gyári, alapfeszültsége?

Privit is írj azt azonnal látom! - Telefonszám az adatoknál. - Postázás sajnos nem megy, csak személyes átvétel.

(#3045) Shkiz0 válasza mexel (#3044) üzenetére

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezeknek a gyári az az úgynevezett ''Auto'' ;)
mellesleg a memóriáknak tipostól függően válltozik. pl van ami 1.8-1.9v van aminek 2.1v és van aminek ennél is több a gyári fesze.

FSB Termination
NB Vcore
SB Vcore
ICH Chipset

ezek mind auto-n vannak mint mondtam.
Proci fesz is szintén procifüggő, a legtöbb c2d proci esetében 1.35v

[Szerkesztve]

(#3046) Nantucket

Nantucket
(kvázi-tag)

Szevasztok!
Az a helyzet, hogy nagyon sok ideig nem használtam a standby módot a gépemen, de tegnap standbyba küldtem a vasat és azt tapasztaltam, hogy a proci venti nem áll le (és a táp venti sem). Na most nekem olyan emlékeim vannak, hogy amikor legútóbb aludni küldtem a gépet (hónapokkal ezelőtt) akkor leállt minden venti a gépben. Az lenne a kérdésem, hogy csak rosszul emlékszek és ez normális, hogy megy a cpu venti, vagy valami gixer van?

Köszi

Gyűlölöm a HDD-ket

(#3047) Anubis_9 válasza Nantucket (#3046) üzenetére

Anubis_9
(őstag)

Nem tettél fel azóta új BIOS-t? Ha igen, hátha ezzel változott meg vmi.

Amúgy nyugodt szívvel ott tudtad hagyni a gépet Standby módban, álló CPU és tápventivel? :DDD

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#3048) mexel válasza Shkiz0 (#3045) üzenetére

mexel
(senior tag)

Köszi, azt tudom, hogy az auto módban alapfeszen van. Ezért lenne az a kérdés, hogy mennyi az alapfesz?
A prociét és a ramot tudom, a fentebb felsoroltak érdekelnének.

Privit is írj azt azonnal látom! - Telefonszám az adatoknál. - Postázás sajnos nem megy, csak személyes átvétel.

(#3049) Nantucket válasza Anubis_9 (#3047) üzenetére

Nantucket
(kvázi-tag)

Hát nem pont ez lenne a lényege, hogy standbyban a CPU az égvilágon semmit nem csinál -> nem kell neki tápfesz se, a táp meg azt az 5 - 10 Wattot ami a mittom én mire megy el (az egyetlen értelmes dolog ami zabálhat standbyban az a ram frissítőáramköre, meg még 1-2 egyéb dolog, de ezek biztos nem tesznek ki többet 10 Wattnál) azt simán leadhatja venti nélkül, sőt az egész mehetne a +5 V standby feszről... ?
De végülis ez tökmind1, a kérdésem arra vonatkozott, hogy másnál is így néz-e ki a standby mód p5b lappal, mert ha igen, akkor nem kezdek el akciózni.

Gyűlölöm a HDD-ket

(#3050) Shkiz0 válasza mexel (#3048) üzenetére

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tedd autora és nézd meg winben valami monitorozó progival (pcprobe megteszi rajta van a cd-n) hogy mennyi feszt kap.
Jobbat nemtudok.
(vagy megkeresed a mérőpontokat, és multiméterrel kiméred)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.