Az első szériás P5B lapokon 2,1V maximum a ram fesz
a második szériában 2,45V
Szerintem amelyik lapokon ferdén írott betűvel van a P5B felirat, azokon már 2,45V , de ebben nem vagyok biztos.
Azért gondolom, mert a REV 1.03 az még nem írott betűs és annál 2,1V, a REV 1.04 már írott dőlt betűs és annál (legalábbis nekem
) 2,45V a maximális ram fesz.
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Krissz22
(senior tag)

xlaci
(senior tag)
ezt nemtudtam.... nem akarsz cserélni?
Hát az már valszeg elég lenne
''valami nóném szar, pedig direkt nem a legolcsóbbat vettem hanem a 2. legolcsóbbat :)''

kolnay
(senior tag)
VAlaki help plíz!!!
Nagy tuningnál fesz emelésnél nagyon melegszik az NB? Alap hűtője nem bírja notmális hőfokon tartani?

Tyűű, de meleg van!

My3r
(lelkes újonc)
Szasztok!
Sikerült belöni a konfigot memoknak kellett a 2,1V , időzítéseket vissza 5,5,5,15-re
Így most procc alapfeszen 2,9Ghz...
(9x330)
CPU-Z vel megnéztem memokat és dualba mennek..
Everest memteszt 6000/2400/88 sztem ez még akkro is nagyon lassi... Szerintetek?
[Szerkesztve]
Lehet hogy a sas szép magasan száll. de a vakondot nem darálja be a gázturbina...
ja az nagyon karcsu
[link]
[Szerkesztve]
Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500
Itt van cl4 cl5 és alap órajel is, de még alapon is bőven több ez mint a tied
[link]
már csak arra tudok gondolni hogy nem tetted fel a chipset drivert, esetleg nagyon régi everestet használsz.
[Szerkesztve]
Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500
Nekem is sima P5B van, de Krissz már megfejtette a rejtélyt.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Vista x64 | BC2: DarkArchonHUN

Quass
(lelkes újonc)
Üdv!
Lenne egy olyan problémám, hogy néhány napja szórakozik velem a Windows. Indításkor kapok egy ''services.exe hibát észlelt ezért leáll'' finomságot, amelyet véleményem szerint a netem generálhat... Ugyanis, ha nincs rádugva, akkor semmi gond, de ha bedugom, létrejön a kapcsolat, aztán küldi az üzenetet, és újra is indítja a gépet ntauthority system-re hivatkozva. Ad egy percet a win, amíg elmenthetem amunkámat, aztán újraindul... 
Az első gondolatom a win reinstallra terelődött, de ha lenne vmilyen megoldás, azt válsztanám.
Első hallásra vírus..... nem biztos hogy a te gépeden.
___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....

Tigi
(senior tag)
Sziasztok
Haver akar venni ilyen lapot (P5B).
Az lenne a kérdés, hogy megeszi e az 1066-os Kingmax ramokat?
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
meg.

Tigi
(senior tag)
Köszi.
Ez határozott válasz volt. 
Akkor mondom neki, hogy megveheti.
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
A P5B Deluxe nál hogy lehet megnézni voltmérővel hogy mennyi feszt kap a proci?
Powered by: Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 --- Intel Core I3-2100 --- Asus ENGTX460 TOP ---Geil 1333MHZ 2X2gb in Silverstone Sugo SG05

Anubis_9
(őstag)

kolnay
(senior tag)
#2003? 
Tyűű, de meleg van!
menj be a services be, ahol látod, hogy milyen szolgáltatások vannak, nem a taskmanagerre gondoltam
és állitsd be neki, hogy ne csináljon semmi hibát, a régi gépemen az xp szivatott ezzel, miutan beállítottam, nem volt semmi hibauzenet, és a stabilitással sem volt gond, nem tuodm, hogy miért adta ki, nem értettem
Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7
de még mindig jobb mintha csak a 2 perem ből jönne 0 basszussal a zene, ha filmet nézek, akkor meg átkapcsolom a geniust oda, hogy 5.1 et fogadjon, és megy úgy is rendesen
sajna ez van, és akkor is ez a helyzet, ha külső jelforrást hallgatsz pl a tunerkari jelét
Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7
az enyémnek 2,2 voltot kellene kapnia, ennyit nem tudok beállítani
2,15 ös és 2,25 ön is lényegesen lassabb volt mint auton, a rendszer nincs húzva alapon megy
a ram időzítéseket beállítottad a ram -od specifikációja alapján ?
a feszt meg hagy auton, ha nincs húzva úgy a legjobb szerintem, nekem vagy 20-30 % ot lassult, ha nem auton volt a ram fesz
[Szerkesztve]
Már 2007-et írúnk
![;]](/dl/s/v1.gif)
Powered by: Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 --- Intel Core I3-2100 --- Asus ENGTX460 TOP ---Geil 1333MHZ 2X2gb in Silverstone Sugo SG05

zotyesz 1
(lelkes újonc)
p5b deluxe van nekem is. Egy ido utan nem ismerte fel a 1394 -re kapcsolt dolgokat, mintha a konektor meghalt volna. Volt azota bios is frissitve, kinullazva, uj Windows.Amit ra csatlakoztatok (pl. Hdd modul) mas gep felismeri. Csatlakozas utan a hdd modulban a diszk felporog, vilagit a LED is, csak nem jelenik meg a Windows-ban.Az also sarokban is mutatni kellene. Pl a Dv kamerat sem ismeri fel itt. A biosban nincs letiltva a csatlakozas,a hardveroknal nincs felkialtojel sehol. Ez a hiba kb 5 honap utan jott elo.
A masik hozzacsatlakoztathato (belso 1394) ilyen konektorral is ez a helyzet, amugy a tobbi csatlakozo, minden usb muxik rajta. Lecci segitsetek...esetleg meghibasodott az alaplap? Koszi

szasanyi
(PH! nagyúr)
De neked nem is extra sz@rok a memóriák írási/olvasási értékei... Ha nincs gond,
akkor jó. Ami jó, azt meg nem kell megjavítani. Legfeljebb ronthatsz rajta. 

hülyegyerek
(őstag)
Hali.
Rég voltam itt utoljára,ami azt jelenti,hogy egy ideig nem voltak gondok a lappal...de most 
Nos,a múltkor elkezdtek mindenféle problémák lenni a lappal (egyszer csak nem akarta felismerni az IDE-dolgokat,játékból kidobált,nem bootolt,kékhalálok,stb.,stb....),ekkor a 0804-es biosrt lecseréltem a 1004-esre,és minden működött is...tegnapig.Elkezdtem játszadozni a mem-késleltetésekkel.Egész jól bírta,viszont 4-4-3-4-nél már nem bootolt.Ekkor szokásos CMOS-reset volt,és azóta egyfolytában azt írja bootoláskor,hogy overclocking failed,pedig minden alapon van.
Ez még nem elég,állandóan lefagy,leggyakrabban már a biosba se tudok belépni.Most is kb huszadszorra jutottam el idáig,hogy tudjak írni ide. (ezért is fárasztalak titeket kisregénnyel) Ja,és ma már egyszer újraflesseltem a 1004-es biost,tehát tök új,de semmi változás.
TDU 2:csanyi82HUN Nokia employee (yet for a while) but HTC user :)

apro
(senior tag)
hali csak két választásod van!
vagy a vinyó bekrepa
a másik ami inkább valoszinübb a LAP NAK ANNYI
ha rendesen lereszetelted aLAP ra alapot és ezt irkálja akkor lap
hali
DE HA bútólásnál nyomod az F1-et akor is alapon kell bejönni .
[Szerkesztve]
Toshiba L650-L13T

hülyegyerek
(őstag)
Sajna én is csak erre tudok gondolni,csak akkor nem értem,hogy most pl.miért nem fagyott le már vagy 1 órája...

hülyegyerek
(őstag)
Nem tudtok stabil,működő biost a 1004-es után?

apro
(senior tag)
hét ez érdekes!
és most kellene belemenni a biosba és megnézni a beállitásokat, mert azt a hib. üzenetet irta.
de gondolom most nem akarod, örülsz hogymegy8belépve vissza állitani a gyári beállitást
és úgy tesztelni)
de akkor viszont nem biztos hogy a lap a ludas!
nekem még az elözö bios van fent
[Szerkesztve]
Toshiba L650-L13T

hülyegyerek
(őstag)
Megnéztem,alapon volt minden,és úgy írta ki az overcl. failed-et,és utána le is fagyott.Utána beállítottam 12:8-as RAM arányt (cpu alapon 266MHz-ram 800MHz),és akkor érdekes módon nem írta ki a túlhúzós hibaüzit....szóval passzolok.Lehet,hogy a lapom nem bírja a gyári órajeleket,csak,ha húzom??? 
Kíváncsi vagyok,hogy elindul-e még1x....de egyelőre nem kockáztatok 

apro
(senior tag)
hali vedd ki belöle a CPU-t gyomd ,meg úgy a bekapcs gombot, (leáramtalanitva)
1,perc útán tedd vissza a cput és úgy indizsd el
hátha csak valamiért ''összeakatt a bios'' újra megismeri a procit és szerintem rendben lessz
hali
majd este 18.00 útán fentleszek irdmár le lette eredménye, légyszi
[Szerkesztve]
Toshiba L650-L13T

kolnay
(senior tag)
Basszus, senkise tudja a választ? 
Tyűű, de meleg van!

Rusher
(őstag)
Sztem annyira nem kell aggódnod, de persze minél hatékonyabb van rajta annál jobb pl.[link] erről nagyon sok jót lehet hallani bár nem olcsó
vagy felaplikálsz rá egy 8-as ventit azt ennyi...... de mennyi a hőmérséklet a gyárival?
Nem tudom a P5B-sek miért nem válaszolnak neked....
[Szerkesztve]
葉問

zotyesz 1
(lelkes újonc)
Senkinek sem volt gondja a 1394-es csatlakozoval ezzel a lappal? Ezen keresztul semmit sem ismer fel.

kolnay
(senior tag)
Sima p5B-n nincs firewire.
Tyűű, de meleg van!

kolnay
(senior tag)
Everestben alaplap néven fut?
Ha igen akkor 42fokos.
Nincs húzva a proci.
Tyűű, de meleg van!

Rusher
(őstag)
Everestben alaplap néven fut? Igen.. mennyi feszt adsz neki most? Auto-n ne hagyd...
42 végül is nem vészes nekem igaz, hogy deluxeom volt de ott nekem is 43 körül alakult amíg rá nem tettem a ramokra egy 8-as ventit az meg annyi levegőt tolt oda is, hogy beállt 36-37-re 
葉問

kolnay
(senior tag)
Nekem egy elég rosszul húzható procim van és szeretném húzni jó spkáig. 
Már rég megvettem volna a ninját csak az emllé meg nem fér el a hr-05.
Olyan normális,halk procihűtőt meg nem találtam ami mellé elférne egy chipsethűtő is.
Tyűű, de meleg van!

szasanyi
(PH! nagyúr)
Olyan rosszul húzható E6300 nincs. Hacsak nem @3.8Ghz-et szeretnél
elérrni, mert úgy nézve lehet... 

kolnay
(senior tag)
már 2.8-nak is örülnék 
Egy PH!-s fórumtárs azt írta lehet hogy a ''sapkája'' rossz.
Tyűű, de meleg van!

hülyegyerek
(őstag)
De minek az a nb hűtő?Tapasztaltál valami problémát a melegedés miatt?Esetleg volt már 50C° felett a lapod?Ha nem akkor teljesen felesleges...vedd meg inkább a Ninját.

zotyesz 1
(lelkes újonc)
Kolnay p5b delux van, mar elotte irtam, hogy kb 5 honapig mukodott is a firewire csatlakozo...lehet, hogy az alaplap hibasodott meg?

kolnay
(senior tag)
Ja, nem olvastam hogy deluxod van, bocs.
Csak egy firewire-s ezközzel próbáltad?
Tyűű, de meleg van!

kolnay
(senior tag)
Azért gondoltam hogy kell, mert egy idő után az nb feszét is kell emelni és akkor nem lehet hogy nagyon melegedhet?
mod: Ez nem ide tartozik, de azért megkérdezem: Ninja rev B vagy Silent knight?
[Szerkesztve]
Tyűű, de meleg van!

zotyesz 1
(lelkes újonc)
semmi baj....Egy hdd-es modult es egy dv kamerat is probaltam, amugy mas gep ezeket felismeri, azokkal nincs gond. Ha csatlakoztatom a hdd-es modult a firewiren keresztul, a hdd felporog, csak a windows nem ismeri fel.

hülyegyerek
(őstag)
Szerintem amit auton ad neki a lap,az így is bőven sok,tehát azt nem kell majd emelned (valszeg).Olyan antituningos c2d-ről meg még nem hallottam,amelyik ne vitte volna a 400-as fsb-t.Próbáld meg 6-os szorzón,hogy mit bír.
[Szerkesztve]

Rusher
(őstag)
egy idő után az nb feszét is kell emelni mire gondolsz? ha a ramod megy kb. 1000 CL4 még ahhoz is elég a legkisebb (asszem 1.25v).....
Inkább Rev.B vagy SilentSquare 
葉問

kolnay
(senior tag)
Akkor nem az alaplappal van a gond.
Nem lehet hogy nincs felrakva a raid vezérlő drivere?
Nekem egy SATA-s vinyómat nem ismerte fel mert nem volt feltéve a raid vezérlő, pedig semmi köze nem volt a raid-hez. 
Tyűű, de meleg van!

zotyesz 1
(lelkes újonc)
Az lehet.... Most dolgozik a gepem, telepiteni nem tudok, de azt le tudom valahogy ellenorizni, hogy volt -e telepitve? (lehet, hogy hulyeseg amit kerdek, de ezekkel elotte nem foglalkoztam, hisz mukodott a firewire)

kolnay
(senior tag)
Háát nemhiszem. 
Bár kitudja, lehet van erre is valami spéci progi...
Tyűű, de meleg van!

hülyegyerek
(őstag)
Mivel nekem Ninja van,ezért elfogult vagyok (3,2GHz-n megy a gép 24 órában,és nem ment még 50C fölé a cpu hőmérséklete...),de úgy hallottam,a silent square is ugyanilyen teljesítményű.
Azért a Ninja ezerszer jobban néz ki 
[Szerkesztve]