Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#2001) Krissz22 válasza xlaci (#2000) üzenetére

Krissz22
(senior tag)

Az első szériás P5B lapokon 2,1V maximum a ram fesz
a második szériában 2,45V

Szerintem amelyik lapokon ferdén írott betűvel van a P5B felirat, azokon már 2,45V , de ebben nem vagyok biztos.

Azért gondolom, mert a REV 1.03 az még nem írott betűs és annál 2,1V, a REV 1.04 már írott dőlt betűs és annál (legalábbis nekem :) ) 2,45V a maximális ram fesz.

[Szerkesztve]

(#2002) xlaci válasza Krissz22 (#2001) üzenetére

xlaci
(senior tag)

ezt nemtudtam.... nem akarsz cserélni? :) Hát az már valszeg elég lenne

''valami nóném szar, pedig direkt nem a legolcsóbbat vettem hanem a 2. legolcsóbbat :)''

(#2003) kolnay

kolnay
(senior tag)

VAlaki help plíz!!!
Nagy tuningnál fesz emelésnél nagyon melegszik az NB? Alap hűtője nem bírja notmális hőfokon tartani?
:R :R

Tyűű, de meleg van!

(#2004) My3r

My3r
(lelkes újonc)

Szasztok!

Sikerült belöni a konfigot memoknak kellett a 2,1V , időzítéseket vissza 5,5,5,15-re
Így most procc alapfeszen 2,9Ghz... :C (9x330)
CPU-Z vel megnéztem memokat és dualba mennek..
Everest memteszt 6000/2400/88 sztem ez még akkro is nagyon lassi... Szerintetek?

[Szerkesztve]

Lehet hogy a sas szép magasan száll. de a vakondot nem darálja be a gázturbina...

(#2005) Shkiz0 válasza My3r (#2004) üzenetére

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ja az nagyon karcsu
[link]

[Szerkesztve]

Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

(#2006) Shkiz0

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Itt van cl4 cl5 és alap órajel is, de még alapon is bőven több ez mint a tied
[link]

már csak arra tudok gondolni hogy nem tetted fel a chipset drivert, esetleg nagyon régi everestet használsz.

[Szerkesztve]

Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

(#2007) Dark Archon válasza xlaci (#2000) üzenetére

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem is sima P5B van, de Krissz már megfejtette a rejtélyt.

Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Vista x64 | BC2: DarkArchonHUN

(#2008) Quass

Quass
(lelkes újonc)

Üdv!

Lenne egy olyan problémám, hogy néhány napja szórakozik velem a Windows. Indításkor kapok egy ''services.exe hibát észlelt ezért leáll'' finomságot, amelyet véleményem szerint a netem generálhat... Ugyanis, ha nincs rádugva, akkor semmi gond, de ha bedugom, létrejön a kapcsolat, aztán küldi az üzenetet, és újra is indítja a gépet ntauthority system-re hivatkozva. Ad egy percet a win, amíg elmenthetem amunkámat, aztán újraindul... :W

Az első gondolatom a win reinstallra terelődött, de ha lenne vmilyen megoldás, azt válsztanám.

(#2009) fuzik válasza Quass (#2008) üzenetére

fuzik
(senior tag)
LOGOUT blog

Első hallásra vírus..... nem biztos hogy a te gépeden.

___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....

(#2010) Tigi

Tigi
(senior tag)

Sziasztok

Haver akar venni ilyen lapot (P5B).
Az lenne a kérdés, hogy megeszi e az 1066-os Kingmax ramokat?

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#2011) Shkiz0 válasza Tigi (#2010) üzenetére

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

meg.

(#2012) Tigi válasza Shkiz0 (#2011) üzenetére

Tigi
(senior tag)

Köszi.
Ez határozott válasz volt. :)

Akkor mondom neki, hogy megveheti.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#2013) Hack3er

Hack3er
(őstag)
LOGOUT blog

A P5B Deluxe nál hogy lehet megnézni voltmérővel hogy mennyi feszt kap a proci?

Powered by: Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 --- Intel Core I3-2100 --- Asus ENGTX460 TOP ---Geil 1333MHZ 2X2gb in Silverstone Sugo SG05

(#2014) Anubis_9

Anubis_9
(őstag)

P5B-E tulajok közül feltette bárki az új 1601-es BIOS-t [link], vagy az előtte kiadott 1501-est
[link]? Tapasztalat?

KöszI! :R

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#2015) kolnay válasza kolnay (#2003) üzenetére

kolnay
(senior tag)

#2003? :F

Tyűű, de meleg van!

(#2016) Core2duo6600 válasza Quass (#2008) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

menj be a services be, ahol látod, hogy milyen szolgáltatások vannak, nem a taskmanagerre gondoltam
és állitsd be neki, hogy ne csináljon semmi hibát, a régi gépemen az xp szivatott ezzel, miutan beállítottam, nem volt semmi hibauzenet, és a stabilitással sem volt gond, nem tuodm, hogy miért adta ki, nem értettem

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#2017) Core2duo6600 válasza Dj Neo (#1956) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de még mindig jobb mintha csak a 2 perem ből jönne 0 basszussal a zene, ha filmet nézek, akkor meg átkapcsolom a geniust oda, hogy 5.1 et fogadjon, és megy úgy is rendesen
sajna ez van, és akkor is ez a helyzet, ha külső jelforrást hallgatsz pl a tunerkari jelét

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#2018) Core2duo6600 válasza szasanyi (#1975) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az enyémnek 2,2 voltot kellene kapnia, ennyit nem tudok beállítani
2,15 ös és 2,25 ön is lényegesen lassabb volt mint auton, a rendszer nincs húzva alapon megy

(#2019) Core2duo6600 válasza My3r (#1983) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a ram időzítéseket beállítottad a ram -od specifikációja alapján ?

a feszt meg hagy auton, ha nincs húzva úgy a legjobb szerintem, nekem vagy 20-30 % ot lassult, ha nem auton volt a ram fesz

[Szerkesztve]

(#2020) Hack3er válasza kolnay (#2015) üzenetére

Hack3er
(őstag)
LOGOUT blog

Már 2007-et írúnk :DDD ;]

Powered by: Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 --- Intel Core I3-2100 --- Asus ENGTX460 TOP ---Geil 1333MHZ 2X2gb in Silverstone Sugo SG05

(#2021) zotyesz 1

zotyesz 1
(lelkes újonc)

p5b deluxe van nekem is. Egy ido utan nem ismerte fel a 1394 -re kapcsolt dolgokat, mintha a konektor meghalt volna. Volt azota bios is frissitve, kinullazva, uj Windows.Amit ra csatlakoztatok (pl. Hdd modul) mas gep felismeri. Csatlakozas utan a hdd modulban a diszk felporog, vilagit a LED is, csak nem jelenik meg a Windows-ban.Az also sarokban is mutatni kellene. Pl a Dv kamerat sem ismeri fel itt. A biosban nincs letiltva a csatlakozas,a hardveroknal nincs felkialtojel sehol. Ez a hiba kb 5 honap utan jott elo.
A masik hozzacsatlakoztathato (belso 1394) ilyen konektorral is ez a helyzet, amugy a tobbi csatlakozo, minden usb muxik rajta. Lecci segitsetek...esetleg meghibasodott az alaplap? Koszi

(#2022) szasanyi válasza Core2duo6600 (#2018) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

De neked nem is extra sz@rok a memóriák írási/olvasási értékei... Ha nincs gond,
akkor jó. Ami jó, azt meg nem kell megjavítani. Legfeljebb ronthatsz rajta. ;)

(#2023) hülyegyerek

hülyegyerek
(őstag)

Hali.
Rég voltam itt utoljára,ami azt jelenti,hogy egy ideig nem voltak gondok a lappal...de most :)
Nos,a múltkor elkezdtek mindenféle problémák lenni a lappal (egyszer csak nem akarta felismerni az IDE-dolgokat,játékból kidobált,nem bootolt,kékhalálok,stb.,stb....),ekkor a 0804-es biosrt lecseréltem a 1004-esre,és minden működött is...tegnapig.Elkezdtem játszadozni a mem-késleltetésekkel.Egész jól bírta,viszont 4-4-3-4-nél már nem bootolt.Ekkor szokásos CMOS-reset volt,és azóta egyfolytában azt írja bootoláskor,hogy overclocking failed,pedig minden alapon van.
Ez még nem elég,állandóan lefagy,leggyakrabban már a biosba se tudok belépni.Most is kb huszadszorra jutottam el idáig,hogy tudjak írni ide. (ezért is fárasztalak titeket kisregénnyel) Ja,és ma már egyszer újraflesseltem a 1004-es biost,tehát tök új,de semmi változás.

TDU 2:csanyi82HUN Nokia employee (yet for a while) but HTC user :)

(#2024) apro válasza hülyegyerek (#2023) üzenetére

apro
(senior tag)

hali csak két választásod van!
vagy a vinyó bekrepa
a másik ami inkább valoszinübb a LAP NAK ANNYI
ha rendesen lereszetelted aLAP ra alapot és ezt irkálja akkor lap
hali
DE HA bútólásnál nyomod az F1-et akor is alapon kell bejönni .

[Szerkesztve]

Toshiba L650-L13T

(#2025) hülyegyerek válasza apro (#2024) üzenetére

hülyegyerek
(őstag)

Sajna én is csak erre tudok gondolni,csak akkor nem értem,hogy most pl.miért nem fagyott le már vagy 1 órája...

(#2026) hülyegyerek

hülyegyerek
(őstag)

Nem tudtok stabil,működő biost a 1004-es után?

(#2027) apro válasza hülyegyerek (#2025) üzenetére

apro
(senior tag)

hét ez érdekes!
és most kellene belemenni a biosba és megnézni a beállitásokat, mert azt a hib. üzenetet irta.
de gondolom most nem akarod, örülsz hogymegy8belépve vissza állitani a gyári beállitást
és úgy tesztelni)
de akkor viszont nem biztos hogy a lap a ludas!
nekem még az elözö bios van fent

[Szerkesztve]

Toshiba L650-L13T

(#2028) hülyegyerek válasza apro (#2027) üzenetére

hülyegyerek
(őstag)

Megnéztem,alapon volt minden,és úgy írta ki az overcl. failed-et,és utána le is fagyott.Utána beállítottam 12:8-as RAM arányt (cpu alapon 266MHz-ram 800MHz),és akkor érdekes módon nem írta ki a túlhúzós hibaüzit....szóval passzolok.Lehet,hogy a lapom nem bírja a gyári órajeleket,csak,ha húzom??? :)
Kíváncsi vagyok,hogy elindul-e még1x....de egyelőre nem kockáztatok :(

(#2029) apro válasza hülyegyerek (#2028) üzenetére

apro
(senior tag)

hali vedd ki belöle a CPU-t gyomd ,meg úgy a bekapcs gombot, (leáramtalanitva)
1,perc útán tedd vissza a cput és úgy indizsd el
hátha csak valamiért ''összeakatt a bios'' újra megismeri a procit és szerintem rendben lessz
hali
majd este 18.00 útán fentleszek irdmár le lette eredménye, légyszi

[Szerkesztve]

Toshiba L650-L13T

(#2030) kolnay válasza Hack3er (#2020) üzenetére

kolnay
(senior tag)

Basszus, senkise tudja a választ? :O

Tyűű, de meleg van!

(#2031) Rusher válasza kolnay (#2030) üzenetére

Rusher
(őstag)

Sztem annyira nem kell aggódnod, de persze minél hatékonyabb van rajta annál jobb pl.[link] erről nagyon sok jót lehet hallani bár nem olcsó ;) vagy felaplikálsz rá egy 8-as ventit azt ennyi...... de mennyi a hőmérséklet a gyárival?

Nem tudom a P5B-sek miért nem válaszolnak neked....

[Szerkesztve]

葉問

(#2032) zotyesz 1

zotyesz 1
(lelkes újonc)

Senkinek sem volt gondja a 1394-es csatlakozoval ezzel a lappal? Ezen keresztul semmit sem ismer fel.

(#2033) kolnay válasza zotyesz 1 (#2032) üzenetére

kolnay
(senior tag)

Sima p5B-n nincs firewire.

Tyűű, de meleg van!

(#2034) kolnay válasza Rusher (#2031) üzenetére

kolnay
(senior tag)

Everestben alaplap néven fut?
Ha igen akkor 42fokos.
Nincs húzva a proci.

Tyűű, de meleg van!

(#2035) Rusher válasza kolnay (#2034) üzenetére

Rusher
(őstag)

Everestben alaplap néven fut? Igen.. mennyi feszt adsz neki most? Auto-n ne hagyd...
42 végül is nem vészes nekem igaz, hogy deluxeom volt de ott nekem is 43 körül alakult amíg rá nem tettem a ramokra egy 8-as ventit az meg annyi levegőt tolt oda is, hogy beállt 36-37-re ;)

葉問

(#2036) kolnay válasza Rusher (#2035) üzenetére

kolnay
(senior tag)

Nekem egy elég rosszul húzható procim van és szeretném húzni jó spkáig. :D
Már rég megvettem volna a ninját csak az emllé meg nem fér el a hr-05.
Olyan normális,halk procihűtőt meg nem találtam ami mellé elférne egy chipsethűtő is.

Tyűű, de meleg van!

(#2037) szasanyi válasza kolnay (#2036) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Olyan rosszul húzható E6300 nincs. Hacsak nem @3.8Ghz-et szeretnél
elérrni, mert úgy nézve lehet... :U

(#2038) kolnay válasza szasanyi (#2037) üzenetére

kolnay
(senior tag)

már 2.8-nak is örülnék :D
Egy PH!-s fórumtárs azt írta lehet hogy a ''sapkája'' rossz.

Tyűű, de meleg van!

(#2039) hülyegyerek válasza kolnay (#2036) üzenetére

hülyegyerek
(őstag)

De minek az a nb hűtő?Tapasztaltál valami problémát a melegedés miatt?Esetleg volt már 50C° felett a lapod?Ha nem akkor teljesen felesleges...vedd meg inkább a Ninját.

(#2040) zotyesz 1 válasza kolnay (#2033) üzenetére

zotyesz 1
(lelkes újonc)

Kolnay p5b delux van, mar elotte irtam, hogy kb 5 honapig mukodott is a firewire csatlakozo...lehet, hogy az alaplap hibasodott meg?

(#2041) kolnay válasza zotyesz 1 (#2040) üzenetére

kolnay
(senior tag)

Ja, nem olvastam hogy deluxod van, bocs.
Csak egy firewire-s ezközzel próbáltad?

Tyűű, de meleg van!

(#2042) kolnay válasza hülyegyerek (#2039) üzenetére

kolnay
(senior tag)

Azért gondoltam hogy kell, mert egy idő után az nb feszét is kell emelni és akkor nem lehet hogy nagyon melegedhet?
mod: Ez nem ide tartozik, de azért megkérdezem: Ninja rev B vagy Silent knight?

[Szerkesztve]

Tyűű, de meleg van!

(#2043) zotyesz 1 válasza kolnay (#2041) üzenetére

zotyesz 1
(lelkes újonc)

semmi baj....Egy hdd-es modult es egy dv kamerat is probaltam, amugy mas gep ezeket felismeri, azokkal nincs gond. Ha csatlakoztatom a hdd-es modult a firewiren keresztul, a hdd felporog, csak a windows nem ismeri fel.

(#2044) hülyegyerek válasza kolnay (#2042) üzenetére

hülyegyerek
(őstag)

Szerintem amit auton ad neki a lap,az így is bőven sok,tehát azt nem kell majd emelned (valszeg).Olyan antituningos c2d-ről meg még nem hallottam,amelyik ne vitte volna a 400-as fsb-t.Próbáld meg 6-os szorzón,hogy mit bír.

[Szerkesztve]

(#2045) Rusher válasza kolnay (#2042) üzenetére

Rusher
(őstag)

egy idő után az nb feszét is kell emelni mire gondolsz? ha a ramod megy kb. 1000 CL4 még ahhoz is elég a legkisebb (asszem 1.25v).....

Inkább Rev.B vagy SilentSquare ;)

葉問

(#2046) kolnay válasza zotyesz 1 (#2043) üzenetére

kolnay
(senior tag)

Akkor nem az alaplappal van a gond.
Nem lehet hogy nincs felrakva a raid vezérlő drivere?
Nekem egy SATA-s vinyómat nem ismerte fel mert nem volt feltéve a raid vezérlő, pedig semmi köze nem volt a raid-hez. :D

Tyűű, de meleg van!

(#2047) zotyesz 1 válasza kolnay (#2046) üzenetére

zotyesz 1
(lelkes újonc)

Az lehet.... Most dolgozik a gepem, telepiteni nem tudok, de azt le tudom valahogy ellenorizni, hogy volt -e telepitve? (lehet, hogy hulyeseg amit kerdek, de ezekkel elotte nem foglalkoztam, hisz mukodott a firewire)

(#2048) kolnay válasza zotyesz 1 (#2047) üzenetére

kolnay
(senior tag)

Háát nemhiszem. :)
Bár kitudja, lehet van erre is valami spéci progi...

Tyűű, de meleg van!

(#2049) hülyegyerek válasza kolnay (#2042) üzenetére

hülyegyerek
(őstag)

Mivel nekem Ninja van,ezért elfogult vagyok (3,2GHz-n megy a gép 24 órában,és nem ment még 50C fölé a cpu hőmérséklete...),de úgy hallottam,a silent square is ugyanilyen teljesítményű.
Azért a Ninja ezerszer jobban néz ki ;)

[Szerkesztve]

(#2050) zotyesz 1 válasza kolnay (#2048) üzenetére

zotyesz 1
(lelkes újonc)

akkor egyszeruen inditsam a telepito cd-t?...aszt meglatjuk...
Az erdekes meg a dologban, hogy a C hdd le van mentve es egy olyan konfig-ot hoztam vissza, amellyel meg mukodott a firewire

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.