- Androidos fejegységek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
sohajda90
aktív tag
válasz
kbyte1024 #95463 üzenetére
Na igazából úgy döntöttem 1 nap után leírom a tapasztalataimat, mert nem hinném, hogy sokat fog változni hétfőig...
OnePlus Pad 2 vs Honor Magic Pad 2 - saját teszt
Első benyomás, build quality Na ez egy könnyű győzelem a OnePlus-nak. Annak ellenére, hogy a Honor is elvileg fém keretet és hátlapot használ papíron, kézbevéve ez még se nagyon érződik, mert van egy kicsit szilikon/gumis hatású bevonat, amitől jobb minőségű, de plasztik érzete van embernek, míg a OnePlus egyértelműen fém, érzed is a finom, hideg tapintást amikor kézbe veszed. Arról nem találtam konkrét infót, hogy menyik milyen üveget használ az előlapon, a kijelző fölött, de a OnePlus érintésre szolidabbnak hat, bár pont tegnap vettem észre, hogy van egy karc a kijelzőmön, ami fura annak tekintetében, hogy nem volt kitéve komolyabb használatnak és 0. perctől a gyári billentyűzetes tokban van tartva, lehet, hogy pont az egyik billentyű húzta meg kicsit, használatkor nem észrevehető amúgy, csak amikor tisztogattam tűnt fel...
Súlyra a Honor 30g-mal könnyebb is, ami kézben tartva az eltérő forma miatt még többnek is érződik, itt fel is vetült bennem, hogy nem-e tényleg kamu a Honor állítása, hogy a gumírozott bevonat alatt fém van, mert a OnePlus után felemleni olyan, nintha "kispórolták volna az anyagot", de megint minden relatív, mert ez úgy is értelmezhető, hogy ohsszúvávon kézzel tartani jobb a Honor-t. Egyébként mivel a rendelt tok még nem jott meg a honorhoz, gondoltam megpróbálom az őskori első generációs iPad Air-em smart folio fedőjét rácsatlakoztatni, ha a teljes kijelzőt nem is fedné le, de "tartóként még csak használható", hát jelentem a mágneses csatlakozás semmilyen módben nem akart megtörténni így tényleg felmerült bennem, hogy lehet a Honor tényleg full plasztik?Kijelző Ezt a pontot a Honor-nak adnám, OLED vs IPS, bár nekem az IPS-sel sincs akkora bajom, mint sokan mondják, sőt amikor 2017-ben Huawei Mate 8-ról váltottam iPhone X-re hetekig zavart világos témánál, hogy a fehér nem igazán fehér, de ehhez szerintem már mindenki szeme hozzászokott, mert az elmúlt években a mobilpiac 99.9%-a OLED. Ami meglepett, hogy a kb. hasonló képátló (12.1" OP vs 12.3" Honor) mellett az eltérő képarány ellenére (7:5 OP vs 16:10 Honor) filmezéskor nem ad annyi extra screen real-estatet a Honor, mint amennyire markáns különbségre én számítottam.
Direkt hoztam nektek egy képet a House of the Dragons-ból (OnePlus balra, Honor jobbra), mert híres arról a sorozat, hogy sok jelenet játszódik relatív sötétben, félhomályban, itt kijön az OLED előnye, illetve alul-felül a "fekete" sávoknál kijön, hogy IPS-en a fekete nem teljesen fekete, mindig lesz minimális háttérvilágítás leaking, mert ugye nem tudja a fekete pixeleknél egyesével kikapcsolni a háttérvilágítást...
De direkt hoztam világos tartalomról is példát, mert itt látszik, hogy nem ilyen nieche tartalom fogyasztásnál (eleve a HotD inkább mozis képarányhoz áll közelebb, mint a 16:9-hez, úgyhogy még a Honoron is jelentősebb az alsó-felső sáv, plusz ugye elég ritka a verőfényes napsütéses jelent). Világos tartalomnál gyakorlatilag eltűnik a két kijelző technológia különbsége és így az OLED előnye is:
Látszik, hogy a Honoron a jobb oldalon minimálisan nagyobb csak a kép, és a tartalom (Too Hot to Handle Italia) tradícionálisabb képaránya miatt a fekete sávoknál az említett IPS háttérfény leaking is gyakorlatilag észrevehetetlen a baloldali OnePlus-on még sötét szobában is.
Itt az utolsó screenshot-on látszik, hogy nem vagyok heavy user, a OnePlus-t az elmúlt majd 6 napban kevesebb, mint 1 órát használtam, ezt a képet azért hoztam mert itt menü böngészés közben azért látszik, hogy milyen jelentős a különbség a képarányből kifolyólag, menü navigációhoz, böngészéshez, multitaskinghoz nekem az OP hosszúkásabb, kevésbé keskeny kialakítása sokkal ideálisabb, de ezt is egyéne válogatja.Audió A OnePlus 6 db, a Honor 8 db hangszórót használ, de érdemi különbséget nem hallottam, lehet, hogy a jobb anyaghasználat az OP-től kioltotta a Honor számbeli előnyét. Tradícionális jack aljzat egyiken sincs, TW fülesből nekem meg OnePlus Buds Pro 3-m van, nem láttam értelmét társítani a Honorhoz is, egyértelműen a OnePlus-szal jobb lesz a harmónia, egyébként ezzel a fülessel nagyon elégedett vagyok, már Buds Pro 2-m is volt, egyikért sem fizettem, mindkettőt ajándékként kaptam az OP-től, utóbbit a Pad 2 mellé, az újabbat meg az OP 13 mellé, ezért érdemes is az ilyen jellegű akciókat figyelni a gyártó honlapján...
Szoftver és szoftvertámogatás OK, itt bevallom, hogy olyan szempontból elfogult vagyok, hogy OnePlus termékeket évek óta használok, míg Honor-tól ez az első masinám, így az OP felületét ismerem, a Honorénak meg nem jártam érdemben utána, hanem próbáltam logikusan kitalálni, hogy mi hogy működik, hát amit próbáltam csinálni nem sikerült kivitelezni, azt akartam, hogy 2 applikáció egymás mellet fusson, kitöltve a teljes kijelzőt. Ez OnePlusnál ugye nagyon egyszerű, 2 ujjal fentről-le végighúzod a kijelzőt, az aktuálisan futó app félreugrik és a kezdőképernyőről simán kiválasztod mit akarsz a másik félen látni. Honor-nál (ismét jelzem minden féle utána járás nélkül, "önerőből) ezt csak úgy sikerült kiviteleznek, hogy gesture vezérléssel megállítottam a gesture-t féluton a home képernyőre való visszaugrásnál és a gyorsmenüből elindítottam a másik appot, de az lebegő ablakként ugrott fel, nem is sikerült normálisan úgy méreteznem, ahogy akartam, annyi opciót láttam, hogy vagy tálcára le, vagy kinagyítás full képernyőre...egyedül annyi, hogy 3 lebegő ablaknál tök jól kitölti a három applikáció a képernyőt, és akkor tényleg olyan, mintha 3 tradícionális mobil applikációt használnál, mert akkor még a képarány is ilyen 20:9-hez lesz, de a mezei 2 applikáció egymás mellett futtatásánál nekem a OnePlus jobban bejött, plusz ugye (nekem) autentikusabb, magától értetődő a felület használata is...
Aminek amúgy a vásárlás előtt utána sem olvastam, hogy a Honor elvileg csak 1 db főverzió frissítést vállalt a Magic Pad 2-re, ami tavaly Android 14-gyel jött ki, most már Android 15-öt futtat, de ezek szerint azon is mard, míg a OnePlus szintén tavaly Android 14-gyel jött ki, idén januárban elsők között kapta meg az Android 15-öt, és erre a készülékre még a 16, 17-t is garantálja a OnePlus. Szóval aki hosszútávra tervez a masinával, annak jobb választás a OnePlus, és a hosszútávnál ki is fog jönni a SOC-beli különbség is, a sima Snapdragon 8 Gen 3 jelentősen több nyers erőt pakol, mint a Snapdragon 8s Gen 3, ami inkább a Snapdragon 8 Gen 2 egy ráncfelvarottabb változata...
Mindenesetre én a supporton kiakadtam, egy 200.000 HUF pluszos készüléknél az 1 főverzió frissítés szerintem lefogadhatatlan!Akkumulátor, üzemidő, töltés Papíron erősebb a Honor, 10.050 mAH szemben a OnePlus 9510 mAH-val, gyakorlatilag ebből sokat nem érezni, mindkettő elég jól teljesít, mint a fentebbi fotóm bizonyítja az OP kifejezetten jó standby-ban is, 5 nap 22 óra az utolsó töltés óta, 42 perc aktív képernyő használat, aminek jelentős része streaming, minimális split-window multitasking és 71% remaining, a Honort most a tesztelés miatt jobban nyüstöltem, 3 óra 36 perc akítv képernyőidő, aminek jelentős része wi-fis streaming 61%-on áll.
Amin meglepődtem és ami nálam a OnePlus irányába billenti a mérleget az a töltési sebesség, a OnePlus 67W-os SuperVooc, a Honor 66W-os SuperCharge technológiát használ és OK, a Honor 500 mAH-val magasabb akkukapacitást kell, hogy etessen, de a gyártó által megadott hivatalos, 0-ról fullra töltés a OnePlus-nál 56 perc, a Honornál 1 óra 46 perc és ez érződik is, sőt az első félórában a OnePlus 65%-re fogja feltölteni az akksit, a Honor 35%-re amit nem is értek, ennyire leszabályozná a töltési teljesítményt már az elején is?
Töltőfej egyik csomagnak sem a része sajnos felénk, ezért ezt mindenki számolja be, akinek van otthon OP vagy Honor töltője, az megspórol magának egy beruházást, illetve egy plusz töltő cipelését. Én is emiatt sem tudom elengedni teljesen a OnePlust, mert ha én most valahova utazok és a két telefonomat (személyes iPhone 15 Pro Max, munkahelyi OnePlus 13) vinni akarom plusz 1 tabletet (Honor), esetleg még a laptopomat (MacBook Pro - M3 Pro) akkor az 4 külön töltőfej, 4 külön kábellel (és akkor az Apple watch hozzáad egy 5. kábelt), ha mindnél ki akarom használni a maximális töltési sebességet.Ennyit arról, hogy mennyire univerzális megoldás a Type-C aljzat, igazából semmi érdemi változást nem hozott számomra az iPhone-ok lightning kukázása...
Kiegészítők Mindkettő mellé beszerezhető billentyűzetes tok és toll/ceruza a gyártótól, az OP billentyűzetén trackpad is helyett kapott, a Honorén nem, a Honoré egybe van építve a tok hátlapjával, még a OnePlus-é leválasztható, így messzebbről bluetooth távirányítóként is használható. Ez előny és hátrány is, mert ez a távirányító funkció tud hasznos is lenni, de mivel nem egy egység a teljes tok, így nem olyan stabil kompozíció egyben, pl. ha repülőn utazol, akkor a billentyűzet nem nagyon fér fel a kis tálára amit magad elé tudsz hajtani az előtted lévő ülés háttámlájáról, ilyenkor nekem azt le kellett vennem és eltennem külön...valamit, valamiért.
Egyébként a OnePlus kiegészítők beszerzése sokkal egyszerűbb, mert a gyártó a honlapján direktben is kínálja magát a készüléket is, míg a Honor magyar honlapja csak egy linket ad neked a Media Markthoz, ami nem forgalmazza csak magát a készüléket, akárcsak az Alza, így a tokot, tollat mindenképp más forrásból kell beszerezned. Jelenleg ezzel szenvedek én is, mert a MagicPad 2 már nálam, a állítható dőlésszögű 3rd party tok még nincs, ezért könyvekkel kell jelenleg kitámasztanom, ennél sokkal jobb első benyomst keltett, hogy az OP ingyen ajándékként hozzácsapta a billentyűzetes tokot a rendelésemhez...Verdikt Dilemma. Igazából én tényleg 90%-ban csak streamingre használok tabletet, azt is leginkább utazáskor, amikor a drágább és nagyobb, nehezebb MacBook Pro-t nem akarom magammal cipelni, így én hajlok a Honor felé, mert pont ennél a felhasználásnál kijön az OLED technológia előnye, plusz a képarány, bár mint írtam is, ez a gyakorlatban annyi előnyt nem hozott, mint vártam volna tőle. Viszont a mindössze 1 főverzió frissítés ígérete, a kevésbé intuitív felhasználó felület, a lassabb töltés (vagyis inkább hosszabb töltési idő), a gyengébb SOC mind a OnePlus mellett szól. Mint írtam is, aki már minimálisan benne van az egyik "ökoszisztémában" charging-type kompatibilitás miatt nem érdemes kiszállni belőle.
-
ljs
tag
Szép napot!
Ismét tanulni kezdek szeptembertől és a papírra jegyzetelést szeretném kiváltani.
Pl. mert már szinte minden tananyag elektronikusan jön és ezekbe szeretnék beleírni, jegyzetet hozzáfűzni, de már a látásom sem a régi: szemüveget használok olvasáshoz
(ha nem hagyom otthon).
Számítógép (win), laptop(win), okosteló(android) van, nem vagyok -annyira- láma a szám.tech-hez.DE még nem használtam erre a célra semmilyen "modern" eszközt, ezért tanácsot szeretnék kérni.
Kifejezetten "nehezen olvasható" (= extra ronda) a kézírásom,
de a Samu Note10+-om át tudta alakítani szöveggé (szinte hibamentesen),
nagyon szerettem, ám akkora kijelzőn csak alkalmi jegyzetelés volt lehetséges.
(De most is egy Samu van.)Amire szükségem lenne:
- minél nagyobb méret, hogy A/4 mérethez minél közelebb kerüljek
(tudom, hogy ekkora méretben nem lesz túl kényelmes);
- kézírásfelismerés
(ez magyar nyelvű legyen és fontos kritérium);
- jó lenne "ráadás" szolgáltatás is
(min. az elkészült mestermű megoszthatósága,
de egyéb 21. századi "kényelmi" dolgok is jöhetnek, pl. használható rendszer).Néztem
- 2in1 laptopot, de azt olvastam, hogy a Win kézírásfelismerése nem az igazi
(tényleg így van?);
- de olvastam olyat is, hogy "egy OLED-es laptophoz képest a tabletek sehol sincsenek"
(tényleg így van?), lehet, hogy így van, oké, de melyik legyen?;
- Lenovo Smart Paper ez kicsi
és ONYX BOOX Tab Ultra C ez is (de jó szolgáltatásokat írnak róla);
- ONYX BOOX Note Max = 13.3”, már "közelít", de ezt (sem) ismerem;
- Lenovo Tab Extreme = 14,5", de nem találtam sehol;
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra a legnagyobb esélyes
(szó szerint és átvitt értelemben is);
- Tab S10 Ultra helyett Tab S9 Ultra esetleg?;
- Remarkable 2 vagy akár reMarkable Paper Pro (ez is csak 11,8") mint remek kihívó,
ám a jegyzetelésen kívül nem sok másra jó (ekönyvet nem olvasok)
és az új "gyárilag fogyasztja" a hegyet, ami miatt nekem nem szimpatikus;
- pl. HUION Kamvas Pro ez 2 db A/4-es, de "rajztáblának" nézem
(OK, sokkal többet tud annál, de tanórárkra hordozva jegyzetelésre nem tudom,
mennyire lenne megfelelő)."Almás" dolgaim sosem voltak, nem hiszem, hogy szerencsés lenne csak a jegyzetelés miatt ökoszisztémát váltani. (Bár almás barátaim azt jósolják, hogy úgyis egy ilyen telónál fogok kikötni.)
Amit nem tudok eldönteni, mert nincs benne tapasztalatom, sosem volt ilyenem:
- mégiscsak jó a hajtogatós laptop, amivel "ráadásként" komplett rendszert is kapok
vagy
- legjobb a Samu Tab s10 Ultra, mert sok másra is jó az android
(az ottani Office-szal van valami nehézség illetve
az androidra van kamerával elkövetett fénykép/szkennnelés utáni OCR alkalmazás
magyar nyelvre?)
vagy
- ne törődjek a mérettel és legyen egy "Figyelemre méltó 2"
(de az teljesen zárt rendszer, amitől "kicsit" tartok)?Úgy vagyok vele, hogy ha már egyszer kitaláltam,
hogy sok évnyi papírra körmölés után szeptembertől nem papírra szeretnék írni,
akkor egyszer vegyem meg a "tuti" megoldást.
Az nem igaz, hogy "pénz nem számít", de erre a "különleges" felhasználásra annyit fordítok, amennyit szükséges.
Inkább a felső polcról választok,
de utána kompromisszum nélkül szeretném használni. (Vagy majdnem úgy.)Tanácsokat kérek és megköszönöm azoknak akik -harmatos lelkivilágomra való tekintettel- tanácsukért cserébe csak kicsit szólnak be!
-
hubber19
junior tag
Üdv, ide írok mert a másik (Lenovo) topik igencsak "behalt" :
adott egy közel 2 éves LENOVO Tab P11 Pro 2nd Gen (TB132FU) tablet
Tegnap felment rá OTA az update, majd egy Android 14 (fő) frissítést is kapott :
újraíndítást követően meghülyült a tablet, használhatatlanná vált
A gyári "Smart Launcher" folyamatosan leáll, a korábbi "Nova" launcher nagy nehezen indítható, választható - de a tablet használhatatlan, mert villog a képernyő, "ugrál" a képernyő, fel + le ugrik mintha folyamatosan a felbontást próbálná változtatni.
Emiatt az érintőképernyő használata is kriminális.
Mit javasoltok?
Factory reset, gyári adatok törlése?
A tablet még épp garanciás :
Magánszemély: 24 hónap
Jogi személy: 24 hónap
Agyam eldobom! Gyári, OTA frissítés !
(és persze pár nap múlva utazok: kellene a tablet!) -
Gabesz87
veterán
Nem vagyok abszolút alma fan, de meg kell mondjam, most hogy a gyereknek állítottam be az új A9+ tabletet, megtapasztaltam, hogy az iOS-es eszközök közti tartalom/beállítás átvitel fényévekkel egyszerűbben, simábban működik, mint droidon. Feltettem a SmartSwitch-et a Teclast-ra is, azzal próbálkoztam, de kínszenvedés, gyötrelem volt. Megszakadt mindig, vagy nem is csatlakozott. Próbáltam kábellel is, azt sem ismerte fel, csak a Samsung kezdett tölteni. Úgyhogy kb. fél óra szarakodás után hagytam a fenébe, és manuálisan letöltöttem újra mindent. Persze lehet, hogy a Family Link kavar be, és nehezeít meg mindet. Megszenvedtem vele az utóbbi napokban, főleg a Plex-xel.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
ra^ven #94306 üzenetére
A Xiaomi Pad 6 az egyik legjobb ár/érték arányú tablet.
Xiaomi Smart Pen (2nd generation) való hozzá, bár a beszerzése körülményes és elég drága is.
A generikus tollak is működnek az extra funkciók nélkül (nyomásérzékenység, palm rejection), ami végülis olyan, mintha az ujjaddal rajzolgatnál, csak vékonyabb felületen. -
Éne
tag
Sziasztok! Xiaomi Pad 6 ~100e forintért billentyűzetes tokkal jegyzetelős, tartalom fogyasztós tabletnek jó vételnek számít? Miért nem kapható hozzá sehol smart pen 2nd gen???
-
aprokaroka87
nagyúr
Adott egy Lenovo p11 gen 2 tablet és egy Rapoo tipusú billentyűzet és egér, szépen teszik is a dolgukat, viszont az létezhet hogy a Bluetooth MAC címe indönként változik és ezzel lényegében új eszköz lesz az Android szerint?
Be van állítva, hogy a Smart lock oldja fel az eszközt ha a billentyűzet csatlakoztatva van.
Na ez időnként nem müködik.
A Bluetooth nevek Rapoo 5.0 MS ( Egér ) és Rapoo 5.0 KB ( Billentyűzet )
Azt tudom hogy Android 10 óta a WIFI MAC címek randomizálva vannak, de akkor ezek szerint már Bluetooth esetén is?
Android 13 van a táblagépen. -
ÖregMackó
tag
válasz
qqcqqc #93286 üzenetére
Az is lehet hogy a tablet egyáltalán nem tud 4G-t (bocs a leirás alapján tudja) így mivel 3G már nincs?csak 2G-te tud kapcsolódni. Nekem egy Lenovo A5500 tabletem van amivel így jártam, most 2G-n dolgozik és független smart-home kijárat lett belőle.
Szerk...
Igen csak ott nincs esetleg 4G... mobil megy 4G-n? -
-
MacEdm
tag
válasz
MacEdm #92778 üzenetére
Vagy amit még találtam, ami jobb deal lenne:
[Lenovo Tab P11 (2nd Gen) 4GB/128GB szürke + Smart Charging Station 2] 80.790 Ft
+ vennék hozzá egy [lenovo active pen 3-at] 11.490 Ft-ért és 100 ezer alatt maradnék. -
ÖregMackó
tag
Hát igazából nem tudom... Terveztem már, hogy tesztelgetem, kihagyva a facebookot, mivel tudnám elérni ezt az állapotot, de nem tettem meg. Egyszer nekiülök és célzottan csak egy dologgal fogom kipróbálni, egyáltalán előjön-e a hiba, esetleg netflix vagy youtube videók nézése közben, másban nem tudok rosszat mondani a tabletről, a fantom érintés is egyre ritkábban jelentkezik, gyors és jól működik más téren. Kicsit a fényerő szabadban lehetne több, de bent zárt helyen bőven elég. Launchernek Smart Launcher 3 Prot használok, 12-13 óra képernyő idők vannak egy teljes töltéssel, szerintem ez nem rossz 58 ezerért.
-
csonkadavid
tag
Hát én nem tudom mennyiért tudnád megvenni, de én most rendeltem az Alzától a gyerekeknek.
Lenovo Tab P11 2nd gen + smart charging station-t. 2 év garival.
Az is Helio G99, 4/128, asszem 120Hz 4 hangszóró stb.
Ja és azon megy a Hd netflix míg az alldocube-on tuti nem.
79900 ért jó vétel szerintem.
[link] -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Egy kis élménybeszámoló S6 Lite tabról.
Mr topikgazda (Dr.NX) ajánlotta még BF alkalmából, (amit ezúton, utólag is mégegyszer köszönök neki) be is rendeltem. Egy olyan tabletet kerestem, ami egyetemre, és a mindennapokra használható, kiváltja a füzeteket és akár a laptopot is bizonyos helyzetekben.
Nos azt kell mondjam, hogy nagyon bejön, tökéletes mindenre is amire kell. Remek eszköz, az áráért, megbízhatónak, minőséginek tűnik, akkuidőben teljesen jó ( kb egy nap intenzív használatot kibír, tölthetne kicsit gyorsabban de annyi baj legyen), a toll érzékeny, nekem nem volt semmi bajom a palm rejection-el sem. Kicsit érdekes volt átszokni papírról, de mióta megszoktam simán megy minden. Külön tetszenek a tollhoz csinált funkciók (pl smart select és hasonlók), valamint a sok extra amit csak a tollal lehet használni.
Én leginkább OneNote-ban használom, egyetemi tanulmányaimhoz, és szerintem így bő 1 hónap használat után nyugodtan mondhatom, hogy az elmúlt évek egyik (ha nem a) legjobb beruházása volt ez a szerkezet. Ha ezt tudtam volna, hogy ennyire jók a tabletek mikor kezdtem a sulit rengeteg fejfájástól megkímélt volna
Extra vélemények pedig egyik ismerős családtól, akikhez egyszer elvittem matekozni, annyira megtetszett a szülőknek, hogy ők és mindkét gyerek is kapott egyet. Amennyire tudom ők is teljesen meg vannak vele elégedve, annyi negatívumot kaptam visszajelzésnek, hogy rajzoláshoz használva elvileg viszonylag gyorsan kopik a toll hegye, viszont ez se olyan nagy gond, hisz kb bármelyik Samsung store-ban tudnak adni (ha nem is azonnal, de rendelni) póthegyet, ami kb 700 forintra jön ki darabja. (2000ft három darab).
Összegezve, nagyon erős 8/10, amire levonnék az értékelésből az a töltési sebesség (bár nem túl objektív, mert lehet el vagyok kényeztetve a 120W-os telefontöltéssel...), esetleg teljesítményben lehetne kicsit combosabb, így néha vannak azért akadások, szaggatások, de zavarónak nem mondható, valamint a külső visszajelzésből a tollhegy kopás problémája.
Ezen kívül jövőállóság szempontjából amit már nem számítanék a pontszámba, a 4GB ram amivel jött, kicsit félő, hogy nem lesz olyan sokáig elég. De ha még 1-2 évig kibírja normálisan már egész jónak mondható szerintem. S ha az ember nem vár egy csúcskészüléket vagy csodát tőle, akkor nem nagyon lesz vele semmi gondja.
A beszámoló egyáltalán nem specifikus, lehet ugrál is kicsit, de nem nagyon szoktam ilyeneket írni, nézzétek el nekem
-
Nikaré
őstag
Olvasom összefoglalót és emeltem a tétet, 200 ezerig. Így csak csak nagyobb lehet a mozgástér.
Samsungot elkezdtem nézegetni, jaj mit találtam? Galaxy Tab S9 FE X510
Látod, nem "ingyé" szeretnék egy jó gépet, jó akkuval stb.
Csak a döntés, kiválasztás nehéz, én nem szeretném visszaküdözgetni.
(Xiaomi még nem került sorra)#92312 cidalain
Van BT billentyűm, de majd keresek ékezeteset mert ez a bill. kombinácó nem nagyon megy nekemha meg gyorsan kell írni valami rövidet és nincs összekapcsolva, akkor google sajátját használom, megszoktam, nincs vele bajom.
Szövegszerkesztésre próbáltam több programot is, még nem állapodtam meg.
WPSOffice, SmartOffice, OfficeSuite.Érdekes.... közben feldobott egy fura szerzetet a keresgélés közben.
Oukitel OT5
Nincs Gshopper regisztrációm...
Érdemes lehet belevágni ilyenbe? -
roti86
őstag
Sziasztok!
Van itt olyan, aki Teclast vagy Lenovo tablettel használja az OTP Smartbank alkalmazást? Működik rajta gond nélkül?
-
NoMagix
addikt
üdv,
kinéztem egy Honor Pad 8 6/128gb-at ez milyen lehet érdemes megvenni?
egy Yoga smart tab 10.1-et szeretnék leváltani.
Általános tartalomfogyasztásra és kicsi irodázás / számlázásra keresem az utódot.
ársáv: 50-100 ezer forint között
köszi a segítséget -
gyulaszu
senior tag
Kérek egy kis segítséget:
Ez a tablet egy csak wifis tablet + dual sim smartphone utódja lesz. A telefonból ma átraktam ide a sim kártyát, eddig mnden ok.
Szeretném a telefonról az évek alatt összegyűlt sms-eket is áthozni.
Mi a legegyszerűbb módja ennek, ha mindkét készüléken a google messages fut, de két különböző Google account van bejelentkezve? Lehet valami flat fileba exportálni és onnan importálni? -
kopi72
aktív tag
válasz
gyulaszu #91660 üzenetére
rendesen bent vagyok a kezdo ikonoknal, semmifele jelszo nincs meg beallitva, itt mar kint kellene lennie a camera iconnak valahol, de sehol nincs.. MInt ahogy mondtam elinditom a segedd-el a camera-t, elundul, es a shutter gombra kattintva semmi sem tortenik. HDR at van huzva a jobb felso sarokban, gondolom ez fuggetlen...
A Picture Video kozott sem lehet valasztani, olyan mintha nem fogadna a focust. Gyakorlatilag semmi menu nem el itt..Minden mas tokeletesen mukodik a tableten, mar honapok ota, csak akartam a telefonomrol egy kepet kesziteni vele, es meglepodtem, h nem tudok
Elovettem egy reges regi smartphone-t, azzal lefotoztam a telefonom, szal, ha tovabbra sem lehet vele fotot kesziteni, nem fog annyira zavarni
-
ÖregMackó
tag
Na, hosszú vívódás után végre megflasheltem a tabletemet (Alldocube iPlay 50pro) májusban kaptam kézhez, március 14.-i firmware volt rajta azóta nem jött illetve nem kaptam egy frissítést sem, pedig kiadtak vagy 6 módosítást. Most a 0814-es (az utólsó) rendszert töltöttem rá. Végigment a Flashtools gond nélkül, bekapcsolás után egy új beállítást kért mintha új lett volna a gép.
A felület semmit sem változott ugyanaz a 4*4-es ikon beosztás és a kezdőoldalon a semmire sem jó Google segéd sáv a dátummal és az időjárással ami itt nem működik, semmit sem csinál bárhogy tapizom. Megjelenik egy Preferenciák felirat ha ráteszem a kezem, belelehet menni egy felsorolásba ami kapcsolókkal engedélyezhető vagy nem, de bármit állítok semmi nem változik legközelebb megint minden be van kapcsolva. Innen lehetne inditani a naptárt vagy az időjárást de ez sem működik. De eltakarítani sem lehet.
Viszont jól konfigurálható a képernyő színe, és végra lehet más launchert beállítani alapértelmezettnek. Korábban kb. kétóra használat után, semmilyen videót nem játszott le csak homokórázott most még nem tudom meddig működik de még ez a hiba nem jelentkezett. Néhány képernyőn grafikai hibák voltak pl. a pin kód megadáskor a számok gombjainak az alsó része le volt vágva álló formában, ez most is megvan.
Sajnos a gost touch nem múlt el, ugyanúgy néha történnek nem kívánt megjelenések...
Minden hardver jól működik, sim kártya, wifi, bluetooth, gps, hang hála istennek nem tünt el...
Arra gondoltam először, hogy sorban minden kiadott firmwaret felteszek és kielemzek de már nincs ilyen vágyam, Ha 5 hónap alatt hat módosításnal csak ennyit pluszt tudtak beletenni nem várok többet a korábbiaktól.
Launchernek a Smart Launcher 3-as pro verzióját használom, ezt megvettem már régen egy Lenovó tablethez és tökéletesen működik ennél is. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
wdarty #91463 üzenetére
Időközben megtalálhattad a frissült topikösszefoglalót is:
Best buy jelenleg:
Xiaomi Pad 6 Snapdragon 870 6GB RAM 128GB ROM 144Hz 2880x1800 11" 8840 mAh Android 13 254*165*6.5 mm 490 g - 140 ezer Ft (HU) opcionálisan megvásárolható Smart Pen + billentyűzetes tok
Ehhez olcsóbb Kínából venni a pent.Gyengébb konfig, de nagyobb és Samsung:
Samsung Galaxy Tab S7 FE (SM-T733) 4/64GB 778G / 750G (az 5G modellben) 12.4" 2560x1600 10090 mAh 284.8x185x6.3 mm 608 g - 180 ezer Ft S PEN (HU)
Ehhez van pen eleve. -
wolf88
aktív tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Adott egy régi YOGA TAB 3 8'' Tablet, sógornőmnek lenne rá szüksége, személyi edző, csak annyire kell,hogy zenéket töltsek le rá és az órákon erről nyomatná a bulit. másik bátyáméké volt ez a tablet, telenor-nál volt használva, netet adta nekik. Először csak simán fel akartam másolni a zenéket, összekötöttem PC-vel, de nem hozta be a mappákat,semmit, csak valami .exe fájlokat. Letöltöttem a Rescue and Smart Assistant programot, ezzel sikeresen csináltam egy rebootot meg letöltött magának valami friss firmware-t. Indítom a masinát, google fiókba belépnék, sajátomba, viszont nem megy tovább. Kétlépcsős azonosítás is megvolt, de kiírja, hogy jelentkezzek be az egyik tulajdonosi fiókkal.... A program mindent letörölt róla, tehát nem értem milyen tulajdonosi fiókot kér. Valakinek valami ötlet?Köszi
-
zoli62
addikt
Észrevettem, hogy Lenovo Yoga Smart tableten (Lenovo YT-X705L) nem frissülnek az időjárás adatok. Töröltem az alkalmazás tárhelyét, de azóta nem lehet helykereséssel települést hozzáadni se mobilhálózaton, se Wifi hálózaton, mert nem talál egyetlenegy települést sem. A Google Áruházból telepített más időjárás alkalmazás simán működik. Más is járt már így, hogy egy gyári alkalmazás egy idő után használhatatlanná vált?
-
hubber1
kezdő
válasz
this is life #90108 üzenetére
Nagyon a Xiaomi Pad 5 felé hajlok, ár-értékben úgy nézem elég bajnok.
Van itt a kezemben Widevine L1-es kínai tablet, még a DRM Info szerint is az, de a Netflix csak L3-ban hajlandó kezelni. (SD)
Ez az Aliexpresses cucc lutri lenne, árban tényleg jó, de mi van ha megjön (plusz nem törik össze útközben) és mégsem L1?
Lásd az eladó leírását :
"Xiaoxin Pad Pro 2022 11.2-inch Main Features
Please note.
*Xiaoxin Pad Pro 2022 6G+128G is the Global version. The system name is Lenovo Tab P11 Pro (2nd Gen).cpu is MediaTek Kompanio 1300T,the system does not support Netflix software. The system version is already up to date and system updates are not supported""Kicsit" nehezebb lenne érvényesíteni az igényt, mint pld SmartShop vásárláskor.
Használ más is Xiaomi Pad 5-öt? Mik a tapasztalatok Netflix L1 terén?
-
Midway
senior tag
[link] 10" tablet nyugdíjas édesanyámnak , facebook , böngészés, egyszerű játékok (soliteri stb, nem 3d!)
A linkelt tab jó lenne Vodafone Smart Tab 10 helyett? Az zavaróan lassú , szinte használhatatlan már.
50eft körül van másik bestbuy vétel? -
cidalain
veterán
Régi LG tabletem tudta az infrát, de az mai szemmel nézve elég ósdi hardver (4 magos soc, 1 GB ram).
Xiaomi telókban szokott lenni infra, még egy olcsó Redmiben is van, de hogy tanítható-e, az kérdés. Mivel már egy teló is simán 6.5" felett van, smart-home rendszerhez, távirányítónak simán jó lehet. -
cidalain
veterán
Na itt a következő bibi, nézzük milyen tollak vannak:
1. A Samsung S-Pen képes nyomáserősséget átadni, de maga a toll egy passzív cucc. Náluk a kijelzőben van egy spéci nyomásérzékeny réteg (bár a passzivitás mondjuk nem 100%, mert pl egy gomb van rajta, de hogy tölteni nem kell, és szétszedni sem lehet elemet cserélni az biztos, mert most megnéztem)
2. Aztán van olyan is, akinek aktív a tolla, van benne elektronika, akku/elem, és a nagy truváj a tollban van, ami mondjuk BT-n keresztül küldi át a jelet a tabletnek (pl Apple pencil). De vannak off gyártóknak is ilyen cuccai, de azokhoz általában spéci SW is kell, a facebook messengerben nem fogsz tudni nyomásérzékenyen üzit írni (pl Wacom)
3. Aztán van a sima passzív bumszli végű toll (passzív kapacitív stylus), ami gyakorlatilag csak helyettesíti az ujjad, kisebb is annál, de azért vastag
4. Aztán van az aktív kapacitív toll, ami ugyanúgy csak bökni jó, de mivel van benne akku/elem sokkal vékonyabb heggyel is létre tudja hozni azt az elektromos mezőt, mint a bumszli, vagy az ujjad hegye.Szóval az a kérdés, hogy mit szeretnél csinálni a tollal: Milyen SW-ben, milyen feladatra használnád?
A 3. és a 4. verzió szerintem nem sokat ér. Ha van ujjad, akkor ingyen tudod ugyanazt saját kézzel.
Az 1. és 2. verzió általában gyártófüggő, jó párnak van saját megoldása, ami más-más elven működik. Samujé pl nem fog ceruzadőlésszöget érzékelni szerintem. De pl nem is látom hogy az mire lenne jó. De nyomást tud.Legolcsóbb ilyen komplett Androidos megoldás sincs 100 alatt. Összefoglalóban szuperül le van írva hogy melyik támogat tollat, de van ahol azt külön kell megvenni, alapból nem adják.
Samsung - S-Pen
Lenovo - Precision Pen
Huawei - M-Pen
Xiaomi - Smart Pen -
<Adamsky>
nagyúr
Realme Pad első benyomások.
Szülőknek netezésre, videó nézésre, zenehallgatásra bőven tökéletes. Igazából nekem is megfelelne (ha szükségem lenne most tablet-re), mivel játszani abszolút nem játszok.
Az előd egy Huawei MediaPad T5 10.1, ami igazából azért lett leváltva, mert a bluetooth eszközökkel (hangszóró és egy szerintem bluetooth LE-t használó ECG) nem volt "kibékülve" (sajnos ez Huawei betegség bizonyos Emui verziók esetén ...).
Szóval ezzel itt nincs gond. Szépen kapcsolódik a WIWE-hoz, és az Édesanyám által használt kis bt.-s hangszóró esetén is működik a bt. absolute volume.
A készülék egyébként nagyon szép, letisztult a kijelző is rendben van (én mondjuk nem vagyok barátja a sarkok lekerekítésének ...).
Két dolog zavar picit. Az egyik, hogy a navigációs gombok sorrendjét nem lehet megváltoztatni (naná, hogy a Huawei-en pont az ellenkező (bal) oldalon volt a vissza), így az némi meg-, ill. átszokást igényel.
A másik, hogy a hozzá vásárolt elvileg "smart" tok nem kapcsolja ki-be a készüléket. Arra még nem sikerült rájönnöm, hogy ez a tok hibája-e, vagy a tablet nem tudja igazából ezt a funkciót. Nagyon kevés (értsd: nulla) infót találtam eddig ezzel kapcsolatban.
Szerencsére van "dupla koppos" ébresztés, és szoftveresen (kitettem Anyumnak egy gombot a home screen-re) pedig ki tudjuk kapcsolni, szóval a power gombhoz ritkán kell majd nyúlni.
Amit még kíváncsiságból meg fogok nézni az az OTG (pl. milyen fájlrendszert támogat).
Maga a rendszer egyébként egészen "stock droid like". Minimális a bloatware-ek száma, és azok közül is a döntő többségük eltávolítható (a maradék tiltható). Az egyetlen "extra", amit idáig felfedeztem az "dolby" hangzásjavító. Viszont ez nem olyan szofisztikált, mint mondjuk egyes Lenovo tablet-ek esetén (nincs pl. custom EQ).
Mindent egybevéve, nem bántam meg. A célnak (Édesanyámnak) tökéletesen megfelel, ár/teljesítmény viszonyban hibátlan. A fent említett "hibák" ismeretében másnak is bátran ajánlom. -
Dr.NX
Topikgazda
Összefoglalóból:
Xiaomi Pad 5 Snapdragon 860 6GB RAM 128GB ROM 120HZ 2.5K 2560x1600 11" 8720 mAh Android 11 254*166*6.9 mm 511 g - 120 ezer Ft / 150 ezer Ft (HU) Smart Pen
Mobilarena teszt 2021-09-16
Ez most a legjobb ár-érték arányú ebben a sávban, de tollat külön kell venni hozzá.Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 (SM-P610) Exynos 9611 10.4" 2000x1200 WiFi 4/64GB
tablet 7040 mAh 244.5x154.3x7.0 mm 465 g - 120 ezer Ft S PEN (HU)
Mobilarena teszt 2020-05-21
Ez kicsit régebbi, az inkább 100 ezer Ft alatt érte meg.Ha külföldi rendelés is játszik, akkor esetleg Lenovo P11 Pro.
-
PitLee
őstag
válasz
Pyttawrx #87621 üzenetére
" Re: Yoga Tablet 2 Pro 13.3 1380F replacement 5V/12V charger
I had exactly the same problem, I lost the original charger and with the usual 5V USB chargers, my tablet loaded up to 25% in one day.
The problem ist fixed:
I ordered from amazon "Qualcomm Quick Charge 3.0, Unionup 3 Ports USB Travel Wall Schnell Ladegerät Adapter QC 3.0 QC2.0 Schnell Lade Block Stecker für iPhone, Smartphones, Samsung, LG, G5, Nexus, HTC, iPad etc" for 11 € an my tablet is loaded 100% again after one night of loading. This loader supports Quickcharge 3.0 and 2.0 and it seems that the lenovo device supports one of these standards.
Regards, Gerhard
" -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cidalain #87483 üzenetére
Igen, kissé bonyolultan kezdtem neki a kérdés felvezetésének, aztán arra jutottam, hogy egyszerűbb kevésbé szakmai irányból közelíteni. Ahhoz nem kell semmilyen szakértelem / tesztprogram, hogy egy-két nap v. pár hét után az ember el tudja dönteni, hogy jó-e az adott eszköz memóriakezelése vagy sem.
"A Smart Covereknél kell hardveres támogatás ... " - ja, vágom, csak az én filléres szürke importos (ma is hibátlanul működő Lenovo Tab3 8Plus (TB-8703F) tablet-em tudja), míg a korábban említett - jóval drágább / nagyobb Huawei nem. És sajnos ez az egyik olyan paraméter, amiről nagyon kevés infó lelhető fel a neten. Én spec. nem találtam a Realme Pad-al és a Lenovo Tab M10 FHD Plus-al kapcsolatban ilyet. Ha, te igen, megköszönném.
#87484 helixP
"Nehogy már 6-8 GB ne legyen elég ... " - hö-hö. Nem is olyan rég még azt írtuk, hogy nehogy már 2-3 Gbyte ne legyen elég.Egyébként a kiszemelt tablet-ek "csak" 4 Gbyte-osak, szóval nagy a para, hogy ez mire lesz elég
#87485 HornedReaper
Hmm... ha jól értem, akkor ez egy kínai verziós P11, amire előbbi szoftverjét flash-elik rá. Így lesz "international". Elég jó az ár ... elgondolkoztató ... még nekem is.
Vajon a "unlocked" alatt az értik, hogy a bootloader van nyitva vagy azt, hogy "független"? -
cidalain
veterán
válasz
<Adamsky> #87482 üzenetére
Az más, ha úgy kérded, hogy csak a rendszer mennyi memóriát használ. Ez releváns lehet, de hogy hány böngésző tab van nyitva az kevésbé hasznos infó, mert nem mindegy milyen oldal: egy statikus szöveges cucc, vagy egy js-sel teletolt oldal.
A Smart Covereknél kell hardveres támogatás a gépben: vagy mágneses érzékelő, vagy közelségérzékelő. Szerintem ilyen középkategórás Lenovoban ezek nincsenek. Ugyanakkor kapható hozzá smart cover de hogy ez valóban smart cover, vagy csak az a neve, az kérdéses.
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Édesapámank keres új tabletet. Jelenleg egy jó pár éves (ha nem tévedek, 4+) Lenovo Tab 3 TB3-850F tabletet használ, de már nagyon lassú minden téren, illetve random újraindulásokat produkál. Az akksi is gyengélkedik, eljárt felette az idő. Cél, hogy minél tovább kiszolgáljaez a készülék is.
Összefoglaló alapján Lenovo M10 Plus-ot találtam megfelelőlnek, amit jelenleg árulnak is valahol.■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8" vagy 10" vagy nagyobb?
8-10, amelyik belefér az árba.
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
is - is szóba jöhet
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció?
Itthon
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés, rajzolás, böngészés, stb.)
otthoni általános, youtube, játék (horgászos/vadászos)
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj).
55 000 (ha kevés akkor 20-at rá tudok dobni)Az alábbi készülékeket találtam a kipótolt keretben, ha nem lenne jó választás 55-ig.
Lenovo Tab M10 HD(TB-X306F) 60, újracsomagolt
Lenovo M10 Plus (TB-X606F) ~ 76, új
Lenovo Yoga Smart Tab YT-X705L 60, bontatlan dobozos (HA.)
Samsung Galaxy Tab A7 SM-T505 60, használt -
Dr.NX
Topikgazda
Összefoglalóból:
Xiaomi Pad 5 Snapdragon 860 6GB RAM 128GB ROM 120HZ 2.5K 2560x1600 11" 8720 mAh Android 11 254*166*6.9 mm 511 g - 120 ezer Ft / 150 ezer Ft (HU) Smart Pen
Mobilarena teszt 2021-09-16
Lenovo Xiaoxin Pad Pro (P12 Pro) 2021 Snapdragon 870 6GB RAM 128GB ROM 11.5" 2560x1600 OLED Android 10 8600mAh 264*171*5.8mm 485 g - külföldről 150 ezer Ft
Samsung T720 Galaxy TAB S5e 10.5 64GB Snapdragon 670 10.5" Super AMOLED 2560x1600 4/64GB 7040 mAh 245x160x5.5 mm 400 g - 140 ezer Ft (HU)
Mobilarena teszt 2019-05-02 -
válasz
w.miki #86801 üzenetére
Esetleg hazai forrásból ez a [Lenovo TAB P11 4GB + 128GB LTE Slate Grey + Smart Charging Station 2] Alza 120 890 ft.
-
válasz
Kokapu #86802 üzenetére
Minecraft-hoz elég lenovo m10 fhd+ jelű, nevezetű tablet az előző oldalon linkelve van az amazon.de-ről a beszerzés lehetősége , érdemes megfontolni onnét mert az ára az itthoni kisebb testvérével egyezik . A real racing, pugb ..stb grafikailag erős játékok is elfutnak rajta kompromisszumosan . [M10 HD Plus with Smart Dock 4/64 (Silver)] 139 euro+11 szállítással vagy [M10 FHD Plus with Smart Dock 4/64] 169 euro +11 szállítással . Itthon a dokkoló nélküli többe kerül . Hozzá teszem a saját véleményem : az alacsonyabb felbontásut venném, mert ugyanazon a hardveren sokat számít , hogy kevesebb pixelt kell kiszámolnia a cpu/gpu-nak.
Ezért lehet , hogy kapni fogok , mert a mobilaréna oldalain van akinek a 300 ppi szúrja a szemét. Nem rád és nem az itteniekre gondolok.w.miki
Telefonról nem tudsz hotspot-ot létrehozni ? Mert azzal megoldhatnád ,kiküszöbölhetnéd a tablet sim kártya hiányát ?! -
P4lom5
csendes tag
Nagyon köszönöm a segítséget. 😊
Közben angol nyelvű iplay 40 topikban azt olvasom, hogy "Although Alldocube made a huge deal about this new UI in their ads, I personally haven’t found any significant improvement over stock Android besides features such as better-looking icons, gesture controls and smart motions, features we have seen on mainstream tablets for years. With that said, I still think it’s an important step in the right direction.", szóval ez el is döntötte a kérdést, azt hiszem. 😊
Mivel a gesztusvezérlés pipa, így egyértelműen a cube és nem a Teclast lesz a befutó, mégpedig a 40H.Ha esetleg arról tudtok még valamit, hogy a több felhasználói fiókot támogatja-e az Alldocube, hálás lennék az infóért. 😊
-
Lácsi
csendes tag
Mit gondoltok, lehetséges Android 8.1-et vagy ilyen alappal bíró custom ROM-ot telepíteni a jelenleg Android 7-tel működő Vodafone Smart Tab N8 VFD1300 LTE (MT8735B) eszközre?
Ötletet is tudtok adni mit, hol keressek hozzá? -
Anubris
őstag
Bocsi!
10 hüv, használt is jó de nem akarok olyan régi modellt. Elsősorban itthoni vásárlás, használatot írtam, összeg 50-100k között.
Ram gondolom min 3gb. Tárhely mindegy mert tudtommal ezek nagyrésze úgyis bővíthető.
Huawei újabb modellek esetében nem tudom még fenáll-e a google alkalmazások tilalma? (talán mate-nél olvastam) Akkor az kiesik nálam.Amiket nézegettem:
-Galaxy Tab A7 10.4
-Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4
-Lenovo M10 Full HD Plus
-Lenovo Yoga Smart Tab (YT-X705F) 10.1
-Lenovo Tab P11 (TB-J606F) 11 -
cidalain
veterán
válasz
Csokishurka #85270 üzenetére
Mit értünk játék alatt?
Egy szókereső szintű játékhoz nem kell erős hardver, ellenben ami komolyabb grafikás ahhoz kéne. Ez azért lényeges, mert a megadott keretösszegből max csak 2 GB ramos gépet lehet venni, ami eleve az nyugodt szívvel ajánlható szint alatt van.Ajánlott a 3 GB ram azért egy tabletbe átlagos használat esetén is. Illetve nem árt a fullHD felbontás, pláne ha olvasni is sokat fog rajta az ember. Ez most a legolcsóbb értelmes 3GB ramos gép most akcióban 54-ért, de csak 8" - Lenovo tab M8 fullHD: [link]
Esetleg még a Blackview 10" tab 8 bevállalható itthonról 60 körül, GSM shopban olcsóbban.
Nem volt a kezemben, nem tudom mennyire gördülékeny a rendszer.Sokkal korszerűtlenebb, még csak 4 magos soc, és HD kijelző, de legalább 3 GB ram és Android 9, 2 év gari iGET Smart L103 Alzán bepróbálható 43-ért. Nem tudom milyen, nekem totál noname, ismeretlen, lehet, hogy ótvar bugos a rendszer, passz.
-
Somatom
veterán
válasz
#68216320 #84495 üzenetére
Én sem vagyok az a mindenhova beregisztrálós, de nemrég rákényszerültem a SmartThings -re és sztem nagy királyság.
Arra tippelek, hogy a Rush -nak képernyőkorlátja lehet. Nekem telón megjelenik. Nem tudom, hogy DeX -képes-e a telód. Elvileg a tab tud a teló DeX -e lenni. Tehát, a telón futtatod a Rush -t, de a tabon kezeled. Persze, ez csak elmélet, tab híjján nem tudom kipróbálni. De, a tabod topikjában biztosan tudnak segíteni. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
CactuS #84329 üzenetére
All in one nem tudom, hogy van-e.
- hdmi kimenet kellene (mini vagy mi van a tableteken).
Nem nagyon van ilyen a tableteken, Teclast M16-on van pl., de az külföldi beszerzés. A többin elvileg USB-C - HDMI átalakítóval megoldható, de az plusz pénz és gondolom sok mindentől függ, hogy működik-e. Somatom többet tud ezekről.- Ceruza vagy ceruza támogatás jó lenne, de nem dealbreaker
Huawei M5 Lite, ami szóba jöhet, ez elég jó kis tablet egyébként is.- A yoga formavilága bejött neki anno nagyon, szerette, elégedett volna vele nagyon.
Lenovo Yoga Smart Tab, de ez elég drága.Még érdemes megnézni a Lenovo M10 plus-t is.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Makszimusz #83855 üzenetére
Teljesen jó, hogy leírtad a véleményed, többet ér egy ilyen, saját tapasztalaton alapuló írás!
A legtöbben idejönnek kérdezni (ugyanazt nagyjából), de arra már alig veszi valaki a fáradtságot, hogy hozzá is adjon a közösséghez.A Netflix kérdésre én is kíváncsi vagyok, mert a tesztben írnak Widevine L1 szintről.
"Tartalmat fogyasztani ellenben igen jó a géppel: egy jó videólejátszót mindenképpen le kell töltenünk, viszont az alapvető adottságok megvannak: Widevine L1-es védelem a nagyfelbontású streamek alapfeltételeként, kellemes fényerő, és egy valóban sztereó hangszórópár. Erős, basszusokkal teli, élénk hangzásvilágot ad a Smart Tab, viszont túlgondolni nem érdemes: hallottunk már vékonyabb tabletben is szebb, részletesebb hangképet mutató hangszórópárt, ez egy afféle erős közepes, filmezéshez és játékhoz kellemes, akusztikus zenéhez kicsit karcsú tud lenni." -
Nekem nagyon bejött, imádjuk. Én olvasok és netezek, a párom youtubeozik és filmet néz rajta.
Nem tudom mivel adna többet ha fürgébb processzor lenne benne, nagyon jól használható cucc. Volt kisebb tabletem (8") és ipadem is, egyiket sem volt ennyire kényelmes használni.Tisztelem a véleményed, de azért a többieknek jó szívvel ajánlani tudom. Lehet hogy nem ez a legjobb gép papíron, talán nem is kell annak lenni, de tényleg egy nagyon jól használható cucc.
És sokkal kényelmesebb fogni mint egy sima lapos csupakijelző cuccot.Keresőnek: Lenovo Smart Tab 10" 4 / 64 GB.
-
-
Slatina
csendes tag
Sziasztok! Leginkább filmnézésre, youtubeozsára keresek tabletet. Ma a mediamarktban találkoztam egy lenovo yoga smart tabbal. Nagyon tetszett hogy egész kellemes hangot produkált. 99 ezer forintot viszont a hardver miatt nem ér szerintem. Esetleg ismertek hasonlóan kellemes hangzású tabletet amiben erősebb a hardver. 100 ezer lenne a felső határ amit rá tudok szánni. Jobban örülnék ha itthon be lehet szerezni. Köszi előre is a segítséget.
-
Samsung A7 2020 vagy Lenovo Smart Tab? A nr1 felhasználás: újságok olvasása. Nem tudok dönteni....
-
Findzs
addikt
Huawei T5 3gb ram 64gb rom változat. Android 8
Az a problémám, hogy egy játék (monsters legends) törli a gyorsítótarját miután leveszem a telot, (p smart 2019, adroid 10) tabletet a töltőről. 20 perc mire újból betöltöget. Csak ez az 1 játék és csak töltés után.
Már az összes beállítást átnéztem. Engedélyeztem a futását a háttérben, és az optimalizálóban is kikapcsoltam, hogy automatikusan ne nyúljon hozzá. Az akku beállításokban is amit lehetett megtettem.
Az előző telefonon, (y5 II ) tableten (T3 10) nem volt ilyen. Az androidhoz lehet köze szerintem, azokon korábbi verzió volt.
Van esetleg ötlete valakinek vagy találkozott már ilyennel?
Köszönöm a segítséget -
Dtomka
veterán
Adott egy vodafone smart tablet. A probléma, hogy játék indítása betöltéskor kilép az asztalra, hibaüzenet nélkül. Factory reset után a probléma továbbra is fennáll.
Van ötletetek mi lehet a gond? Köszönöm -
cocska
tag
Sziasztok!
Család számára szeretnék tabletet vásárolni.
Megvan a kiszemelt Lenovo márka, csak egy kicsit elbizonytalanodtam a tipusok láttán.
A Lenovo honlapján az alábbi szinte azonos tableteket mutatja az android-os tabletek közül:
Smart Tab M10 FHD Plus (2nd Gen)
és
Tab M10 FHD Plus (2. generáció)
Nekem a név alapján egy és ugyanaz, csak azt nem értem, hogy akkor miért mutatja külön álló tipusonként azokat.
A GPS nem fontos, de ha csak pár ezer forint a különbség a GPS-es javára akkor miért ne.
Jól értelmezem, hogy az M10 FHD Plus tipusoknál mindegyik kezeli a Wifi mellett a 4G/3G-it is?
Ezek a tabletek jelenleg android 9-es verziót mutat op rendszernek.
Lehetséges lesz ezekre frissíteni a jövőben pl. a 10-es android verzióra?
Minden pozitív illetve negatív tapasztalatot szívesen fogadok a fenti tipussal/tipusokkal kapcsolatban.
Köszönöm! -
joocek
aktív tag
Lenovo YOGA Smart Tab (YT-X705F)
erről esetleg vélemény? -
Mtbsrác
senior tag
Van egy Smartbook Surfer 360 MN10U tabom amit most kaptam. Nem tudtam semmit előéletéről de életet lehetve bele a logonál tovább nemjut el. Hogy tudom resetelni ezt a gépet? Tudom hogy régi meg ilyenek de szeretném megmenteni. A bekapcs + v. - kombóra nem nyílik meg a recovery menü.
-
Kódos
aktív tag
Sziasztok,valakinek vannak használatban ezek a táblagépek?Szeretnék egy kis véleményt mielött vennék egyett.
Samsung Galaxy Tab A 10.1
Apple iPad 2018 9.7Lejárt a szerződésem a vodával és eltudnám hozni valamelyik tabletet viszonylag jó áron havonta valami special akcio keretein belül.A tabletek tulajdonképpen nekem átlagfelhasználásra kellenének,még játszani se játszanék rajtuk mert azt megteszem gépen.Nekem csak youtube,email,forum olvasás,ha utazok filmnézés stb.Fontos a nagy képernyő de ugye sok választási lehetőségem nincs,de nagy különbség se a 2 tábla között az egyik 10,1 másik 9,7.Ezekböl kifolyolag nem lenne még agyon használva se,csak ha elfárad a hátam a gép elött és ledölnék kicsit,legyen valami filmnézési opciom mert a smart tv-en mire megnyitom a youtubeot és keresek valamit távirányitoval...hadjuk is azt.Telefonom nekem iphone tehát mindenapi használatra nem is vennék mást a rendszer miatt,viszont most nem a mindenapi használat a fontos hanem ha használom 100% kitudjam használni és jól.Hát most szimplán csak azért az ipad mert jobb a rendszer és ott a 2gb ram az elég is lesz 1 év mulva is nem tudom jó döntés-e,ios-en nincs lehetőség arra hogy felmegyek ncore-ra és leszedek 1-2 filmet vagy éppen játékot,mert ios-en ugyse fizetnék érte,kicsit nagyobb is a képernyője és itt meg is áltunk.Amit érdemes még számitásba venni,hogy az ipad ezek mellet még 2x drágábbra jönne ki.Viszont ha a samsungot választanám,nem tudom 1 év mulva mennyire lenne használhato.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Szeretném a regi tabletem /hudle2/ smart assistant /mint pl echo show/ ként használni.
Főképernyő időjárás app, illetve hang vezérléssel /google assistant/ Spotify, youtube.
Illetve fb messenger, ehhez nem kell hang vezérlés.
Letezik e ilyesmi rom. Ha nem, akkor hogy tudnám legegyszerűbben megoldani?
Áramforrásról menne 99% ban. Mint tablet mar nem akarom használni.
Nem akarok okos dolgokat irányítani vele, se ajtó csengő kamerát nézni..stb Nem kell digitális kép, csak amiket leírtam. -
whited
addikt
Sziasztok
Ennek a tabinak Vodafone Smart Tab Prime 7 (VFD1400) mennyire speciális a kialakítása tok szempontjából, szeretnék rá venni de félek, nem fog passzolni rá, és akkor asszony megöl -
kispalsz
tag
Sziasztok!
Én is tablet vásárlásán töröm a fejem. Viszont nem átlagos használatra kellene:
Szempontok:
Fő működés, falra rögzítve, smart home rendszer felületét mutatná
1: Minél nagyobb kijelző felület, azaz legalább 10" méretű.
2: Nagy felbontás, azaz minimum 1920x1200 felbontás , (a 720p tabletek kiesnek biztosan)
3: Firss Android 7 vagy mégjobb 8.0/8.1
4: Ár: 130- max 180 $ között.
5: 802.11n wifi de jobb lenne dual band, 2.4 és 5 GHz AC wifi
6: Alap android, vagy kevés gyártói sw.Lehetőleg ne.Kb ezek, webböngésző futna rajta egy oldalt megjelenítve, valószínű Domoticz/Dashticz2.
Nagyon ritkán falról levélve, kirándulásokhoz elvinném laptop helyett útvonaltervezéshez, kis youtube (1080p) és filmnézés (1080p)
Külföldről is jöhet a tablet, de új tabletet szeretnék. Játékra nem lesz használva. Csak max youtube.
Eddig ezeket néztem:
Örülnék valami EU raktáras kivitelnek, hogy gyorsan, olcsón ideérjenTeclast M20 4G Network Tablet PC MT6797 X20 Deca Core 3GB RAM 32GBROM Android 8.0 10.1 inch 1920*1200 GPS Phablet 132$ + szállítás + vám
2019 New 2.5D Tempered Glass 10 inch Deca Core 4G FDD LTE Tablet pc 4GB RAM 128GB ROM 1920*1200 Android 8.0 Tablet 10.1+Gifts Ennek a 64 GB verziója jöhente szóba csak a leírásban 128 GB van. 115$ + szállítás + vám
Tudtok mást ajánlani, esetlen EU raktárasat?
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok. Adott egy vodafonos Smart tablet android 6.0 val. Ki van kapcsolva az ismeretlen forrásból való telepítés. A menupont halványan van inaktív nem tudom bekapcsolni. Mi lenne a módja hogy bekapcsoljam?
Üdv Ákos -
BogyóBP
addikt
Én ezt a Vodafone Smart tab N8 at akarom egy erősebbre cserélni mert konkrétan kuka az egész teljesítmény meg youtube videót is alig enged sokat szenved a böngésző megnyitásával is. Mi ajánlott 50 ezerig kb?+- 5 ezer. Két játékot ha akarás mentesen elvisz (skyforce és gardenscape) az tökéletes lenne nekem, nem antutuzas a cél.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Jelenleg van egy Vodafone Smart Tab N8 as tabletem és az egyik játék amivel szeretek rajta játszani az a gardenscape viszont nagyon akadozik rajta, a rendszer is elég lassan fut, mitől lehet? A gyenge CPU vagy a gyenge grafikus gyorsito? Esetleg milyent lenne érdemes venni amin az adott alkalmazás gond nélkül futna?
-
maestro87
őstag
válasz
cidalain #79474 üzenetére
Akkor még jó hogy kérdeztem.
Azt tudtam, hogy a nyomásérzékelős S-Pen-hez különleges kijelző kell, de hogy ezekhez is... azt nem.Viszont a linken lévő tollnál ez a szöveg szerepel:
Stylus Pens for Touch Screens, Fine Point Active Smart Digital Pencil Compatible
for iPad and Most TabletValaki meg ezt írja értékelésnek:
I use it with Samsung tablet, Xiaomi mobile and chinese Android smart watch. Works perfectly, no preparation or installation is required.Ha ez igaz akkor nem értem, hogy működnek ezek a tollak.
Valamelyik Teclast és Chuwi tablethez is jár ilyen aktív toll azt hiszem... -
kisspall
aktív tag
Vodafon Smart Tab N8. Általános felhasználasra lenne, semmi játék. Jó lenne valami vélemény róla. Hol van ez teljesítményben kb. egy Lenovo Tab 4-hez képest? [link]
-
Sziasztok, ez a MediaTek MT8735B proci mennyire jó teljesítmény és fogyasztás szempontjából? Konkrétan egy Vodafone Smart Tab N8-at nézegettem netezgetésre, YT-ra meg kártyajátékokra.
-
deedee
őstag
Üdv!
Vennék 10 colos tabletet. Alcatel A3 és Vodafone Smart tab n8 lenne eddig a befutó.
Vodafone estetében 1 gb-al több a memória és elvileg a kamera is sokkal jobb.
Alcatel 34k, Vodafone 30 k lenne.Csakhogy a vodás használt, kb egy hónapos. A kérdésem az lenne, hogy ha letiltják a tabletet, akkor csak a telefon része lesz használhatatlan, vagy wifin keresztül a videólejátszás, stb is? A termékgarancia is bukna letiltás esetén?
Köszönöm a válaszokat.
-
Rekureku
tag
Hali! Sokan árulnak Vodafone Smart Tab N8 as tabletet 30 körül. Ismeri ezt valaki? Az hogy vodafonos jelent vmi hátrányt? Megéri az árát?
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz
Game-over #77702 üzenetére
Ez az "engedi a memóriakártyát belső tárhellyé formázni" jól hangzik, még nem hallottam róla. Az ilyen módon létrehozott tárhely teljes értékű? Milyen paraméterekkel rendelkező kártya kell ehhez? Mert elképesztően széles sávban vannak ilyenek. Gyors kereséssel: egy 32Gb-os microSD 5 000 és 60 000 között van (vs. 30 000 a két tablet között). Ha ez alatt megoldható a gyakorlatilag egyenértékű tárhelybővítés, még akkor is 33%-kal több a memória a 4/64-ben.
És az, hogy a "többsége engedi", alapvetően egy érdekes adat, míg a hasznos az lenne, ha tudnánk, hogy ez a modell is engedi-e ;-) A Lenovo support szerint ezt minden "smartphone" eszközük tudja (Android 6.0 felett).
-
troland26
őstag
válasz
cidalain #76846 üzenetére
Tegnap még nem volt a Smartshopnál , ma lett ismét elérhető ezen az áron . Az árukeresőn az utóbbi 1 hónapban többen is vettek onnan és mindenki pozitív visszajelzést adott . 67k ért (60k környékén keresgéltem ) szerintem igen jó vétel volt , egyébkét megnéztem a bolt értékeléseit és elég jók ill megkérdeztem 2 év Mo gari vonatkozik a tabra nem bolti himihumi..
Dimaj játék az nem lesz ...szóval az nem volt opció .
-
cidalain
veterán
válasz
makoss #76482 üzenetére
A legjobb belassulas javito a restart.
Hihetetlen, hogy neha egy-egy tablet mennyit mukodik egyszerre.
Szerintem a ccleaner elegendo, bar nem ismerem pontosan. Nekem gyarilag van egy smart cleaner menupontom a beallitasokban, azt szoktam hasznalni ez tud ideiglenes fajlokat torolni, download mappabol szelektaltatni, es feleslegesen futo alkalmazasokat rendre utasitani. Ennyi eleg szokott lenni az 1 GB ramos tableten.
A 2-3 gigas gepeken majdhogynem szuksegtelen, max neha a tempeket torolni, de erre altalaban minden gyartonak van beepitett megoldasa is.(#76486) meridaharcos
Hogyhogy nem tudsz cirill betuket irni? Keresel guglival egy kodtablat, aztan abbol a harmincakarhany betubol kikopizod amiket a kepen latsz, es beilleszted, azt kesz.Multkor egy appban levo kinai jeleket kellett magyarra/angolra forditanom, hogy tudjam melyik menu mi a frasz. Na az mar maceras, foleg hogy nem lehetett kikopizni a karaktereket. Meg jo hogy nagyjabol tudtam milyen menuknek kellene ott lenni (on off settings ilyesmi) es google english to china translattel visszafele csinaltam, akkor orultem ha az a kinai cucc jelent meg a googleben, mint az appban
-
Bartfaib
újonc
Sziasztok!
Tabletet szeretnék vásárolni egyetemi célra, az alábbi szempontok szerint:
-35.000 felső határ
-8-10 colos méret
-Elsődleges felhasználás: Youtube, levelezés, pdf/ppt olvasás, internetezés.
Amiket eddig találtam baráti áron, de számomra ismeretlen márkától az az iGet Smart g101, Archos 97C Platinum 9.7, és amit még néztem az az Alcatel Pixi 3 10', de utóbbi 2016 elején jelent meg ha jól láttam.
Ami nem fontos az a sim kártya foglalat, a kamera minősége.
Elsősorban újat szeretnék, de ha van megbízható használt az se gond.
Előre is köszi a segítséget. -
atadzso
csendes tag
Sziasztok!
Ugy néz ki újra kellene raknom az egész rendszert a tabletre.
Navon predator 3g
Kellene egy kis segítség hogy hogyan és mit tegyek rá.
smart phone flash tool felismeri de más nem.
Köszi -
looser
addikt
Sziasztok! Friss Galaxy Tab A 10.1 2016 Smart Switch-csel update-elve, de egy órája csak ezt az alábbi képet látom a SS-ben, a készüléken pedig: Downloading, Do not turn off target. Meg lehet szakítani a telepítést, vagy még egy órát, napot, hetet érdemes várni? :-)
Köszi -
<Adamsky>
nagyúr
Lenovo P8 (TAB3 8 Plus vagy TB-8703F) tulajoknak mondanám, hogy a tegnapi / ami frissítéssel javítva lett az OTP-s SmartBank-al való kompatibilitás. Sajnos arról nincs infóm, hogy még mi frissült. Szemlátomást nem sok minden, mert pl. a sec. patch level marad...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Beni2360 #74765 üzenetére
Na, írtam nekik. Meg is jött a "válasz":
Köszönettel vettük bankunkhoz küldött levelét.
OTPdirekt SmarBank szolgáltatás igénybevétele során fontos figyelembe venni, hogy a feltételeket ugyan nagyon sok androidos készülék teljesítheti azonban különböző gyártók, különböző megoldásai, egyedi szabványai miatt természetesen közel sem jelenthető ki, hogy ezeken a készülékeken teljes mértékben letölthető/elérhető SmartBank szolgáltatásunk. Az android platform nyílt forráskódú operációs rendszerként került kialakításra, melynek alapján a készülékgyártók egyedi - az alapszabványtól akár teljesen eltérő - programot alakítanak ki készülékeiknek, mely csak programozási nyelvében viseli az android nevet, azonban a készülék hardverelemeinek, illetve firmeware-ének megfelelően került kialakításra. Bankunk az alkalmazás elkészítése során az úgymond „standard androidnak” megfelelően alakította ki alkalmazásait a lehető legnagyobb biztonsági kritériumok figyelembevételével.
A fent leírtak alapján bankunk nem nyújt „gyártónkénti” alkalmazás elérhetőséget Ügyfelei részére, melytől biztonsági okokból sem áll módjában eltekinteni.
Amennyiben az alkalmazás az Ön készüléken nem futtatható, úgy azt javasoljuk, hogy hagyományos - mobiltelefonra optimalizált - felületünket szíveskedjen használni.
Az OTP Bank Nyrt. szolgáltatásaival a továbbiakban is állunk az Ön szíves rendelkezésére.
Ezúton kérnék mindenkit, hogy próbálja már meg feltelepíteni az OTP SmartBank app-ot (még ha nem is OTP-s). Nem kell elindítani! Csupán arra lennék kíváncsi, hogy mire engedik telepíteni és mire nem. Szóval aki kipróbálta pls. írja meg, hogy milyen készüléken tette és milyen eredménnyel.
ui: más, - a P8-tól eltérő - Lenovo tablet eredményére különösen kíváncsi lennék ...
-
FuZol81
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy alcatel one touch pop 7
hiba jelenség, sem a recowery nem nyitható meg, se nem tölt tovább a boot képernyőnél. Már próbáltam gyári romokat rá tölteni, de ugyanaz a helyzet. A frissítés végig megy a smart phone tools-al hibátlanul, mégsem indul a tab. Próbáltam akku nélkül is... ugyanaz.
Van egy ugyanilyen tabom és egy két rendszer fájlt sikerült lementenem a működőről az mtk drioddal, de a lementett fájlokkal nagyon nem is tudom mit kezdjek.
Esetleg valakinek van ötlete? -
cidalain
veterán
válasz
gyuszmó #73580 üzenetére
a gyári flip tok általában "SMART", azaz van benne egy másgnes, így ha kinyitod, akkor felébred egyből a tab.
bár ezt már az utángyártottak is tudják. semmi extra egyébként, tényleg csak egy mágnes.
simán vehető átlag tok, sőt akár kínából is rendelhetsz, meglepően jók azok is. lehet hogy nem bír annyi időt mint a gyári, viszont töredék áron van.
ha meg csak bújtatós tok kell, abban tényleg semmi okosság nincs. bármilyet vehetsz, úgyis csak akkor lesz a tokban, ha épp nincs használatban a tablet. -
Thusor
őstag
Samsung galaxy tab A 10.1-ből két verzió létezik. Az SM-T580 és az SM-P580. Kettő között az a különbség, hogy a P580-hoz S-Pen is jár a készülékhez amivel használható a kijelzőn. A kérdésem arra irányulna, hogy nekem egy SM-T580-as készülékem van, S-Pen nélkül. Elképzelhető, hogy a samsung S-Pen ezen a készüléken is működne? Főleg a [Wacom Smart ]ceruzáját szeretném használni, de nem tudom hogy egyáltalán működne e. Erre nem igazán találtam információt se a neten se az itteni fórumon. Ti mit tudtok erről?
-
cidalain
veterán
azt sem a proximity-vel oldják meg elsősorban, hanem mágnesérzékelővel.
a tok borítóban van mágnes, amit a tabletre csukva érzékel a tabletben egy szenzor, és az kapcsolja ki a képernyőt. ezt nevezik smart covernek. de tulajdonképpen ez tényleg csak annyi, hogy van benne egy mágnes -
zarayg
aktív tag
Hali!
Adott egy V90-es tablet (olcsó noname) és gyárilag teli van reklámmal, hiába tolom fullba újra recoveryből visszamásznak a reklámok és feldobálja folyamatosan, böngészőben pedig valami smartdrone.com-ot hoz fel állandóan, ha pedig át akarom írni, akkor a böngésző működése leállt..
Allwinner A33 proci van benne
Lehet erre varázsolni valahogy gyári ROM-ot? 4.4.2 van most rajta
Köszi előre is!
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Előre bocsájtom, inkább csak gyakorlott android felhasználó vagyok, mintsem értsem a rendszer rejtelmeit.
Amiért írok: Értetlenül állok egy jelenség előtt, ami a smart view funkciót illeti. A lényeg: Tegnap este még simán kapcsolódott a TV-hez (Bravia KDL-50W828B) és működött a smart view a legördülő menüből indítva. Most hiába csinálok bármit, (TV és Táblagép restart) egyszerűen nem hajlandó csatlakozni. Ami érdekes benne, hogy a galériából egy fotó nézésekor a megosztás menüben a smart view funkciót kiválasztva azonnal csatlakozik és meg is jelenik a kép és persze megy a lapozás tovább a következő képekre. A Youtube lejátszás átadása a TV-re szintén megy minden gond nélkül. Egyszerűen nem értem, hogy hol lehet a hiba.
Az érintett eszköz egyébként egy Galaxy Tab S2 8" rajta android 6.01 amit az odinnal tettem fel download módban. -
otamas
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Gearbestről vettem egy Chuwi HiBook 2in1 kütyüt. HDMI-n keresztül szeretném a filmeket nézni a Tv-n.
Hogyan lehet a tv-t secondary vagy extended screen-ként használni? Azt szeretném elérni, hogy a film full screen menjen a tévén, közben meg a tableten szabadon navigálnék. Az a bajom, hogy alapesetben a rendszer tükrözi a képernyőt, ugyanazt látom a tv és a tablet kijelzőn is.
VLC playert használok, és nem állítottam semmit az androidon. Tv: Sony Bravia KDL40w705c (smart, de nem droid)
Köszönöm előre is, akinek van tanácsa -
phoenix64
őstag
Melyiket lenne erdemes.megvennem 28k ert? Samsung galaxy tab 6 2016 vagy Vodafone smart tab 4 8" ? Igazabol azert hajlok a vodara mert olyan kene amivel lehet telefonalni is, esetleg 30 korul tudnatok ajanlani ilyet ami.nem bun lassu?
-
Aflamin
tag
Üdv!
Szerintetek ilyen töltőt kapok itthon vagy muszály lessz külföldről megrendelni?
(SmartQ T30 tablethez kell) -
MichaelScott
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam ma egy Lenovo TAB3 7 Essential tabletet, a Lenovo honlapján illetve máshol is láttam hogy frissíthető 5.1-re a gép (eredetileg 5.0.1-el jött ki), nekem megfelelt a cucc, meg is vettem, minden rendben ment, jött is rögtön 2 OTA frissítés, aztán több nem, és észrevettem hogy a gép még mindig 5.0.1-en van 2016. márciusi biztonsági patchel. Akkor most várható rá az 5.1? A PC-re telepíthető Lenovo Smart Assistant szerint is naprakész a gép, ami ebben a formában nem igaz... nézegettem nem-e ez egy másik modell, de nem. TB3-710F a modellszám, ami megegyezik. Most én néztem el nagyon, vagy még csak most fog jönni rá az 5.1, vagy mi?
Remélem nem off-topic, nem láttam a gépnek megfelelő fórumot
Köszönöm előre ha valaki fel tudna világosítani! -
Sziasztok!
Lenne egy Vodafone Smart tab 10-es tabom.
Hogy tudok 4.... androidot rátenni a mostani 3... mittomén helyett?
Teljesen láma vagyok ehez
kérlek segítsetek(ha lehet a legegyszerűbb módon) -
Barell
senior tag
Sziasztok. Adott egy Vodafon Smart Tab 4G. A tablet hibája hogy mobilnetre kapcsolva véletlenszerűen gondol egyet és elmegy a hálózat egészen addig amíg újra nem indítom illetve ami még érdekes hogy néha a hangja is elnémul teljesen, újraindítás ezt is megoldja. Továbbá a Jack csatlakozót a napokban szerettem volna elkezdeni használni de határozottan érintkezési hibás bármit dugok bele. A tablet decemberi vétel volt, érdemes ez ügyben garanciát intéztetnem? A mobilnet nem volt eddig bosszantó mert itthon használtam wifivel de most már vinném és végre kihasználnám de így gyakorlatilag pont az a funkciója tűnik el random ami miatt vettem.
-
darnics
aktív tag
üdv! vettem egy motorola xzoomot egyenesen amerikából és elkell mondanom iszonyatosan jó szép gyönyörű.pedig asusom volt tf 300 de az egy kismiska ez mellett.!mivel nem magyar volt tettek rá OMNI 4.4.4. ami nagyon tuti elvileg kit kat.tényleg tökéletes csal lenne egy két gondom.van egy két speckó beállitás ami nem magyar.az alap beállitások azok magyarok de van egy két gondom az omni cuccban de az nem magyar.ráadásul a fő képernyön csak egy oldal van nem a megszokott 4-4.ez sem zavaro de elvileg kéne lenni többnek is csak gondolom igy van beállitva.ha belemegxyünk a menübe akkor is egy volt de ahoy gyarapottak az appok igy az oldalak is.lehet a föképernyö is igy lenne de azt azért nem rakom teli hogy több legyel.a lényeg az hogy ban a beállitásban egy olyan beállitás hogy INTERFACE-AZON BELÜL BARS,MENÜS,NOTIFICATION DRAVER,ACTIVE DISPLAYMORE... .EZEKET KÉNE TUDNI MIK MERT SOK VAN ÉS HÁTHA EZEK MIAT VANNAK .barson belül-dynamic color change,apply color to,reverse color,status bar opacity,(csuszka huzogatni %)navigation bar opaciti.(huzogatni csuszka %)-status baron belül:brightness control,notification count,clock and date,-quick settingon belül?quick pulldown,smart pulldown,quick setting configurable,-network traficon belül:activity indicators,status bar traffic monitor,display unit,update interval,-navigation baron belül?buttons and layout,dimensions,quick launch shortcuts,long press back to kill app,emulate hardware menu key. menus-on belül?notification drawer-en belül:contextual header,quick swipe,Header shortcuts-on belül:time,data,-active display-on belül?enaple,custom notification view,notification text,show ongoing,hide low priority,sunhligt mode,re-display notification,less frequent notification(csuszka)-shake setting-en belül?shake to redisplay,default event,intensity(scsuszka huzogatni)interval8csuszka huzogatni),timeout(csuszka huzogatni).bypass quiet hours.-advenced setting-en belül:double tap to sleep,show date,show am/pm,excluded apps,privacy mode,display timeout,display brightness8csuszka huzogatni)more...-n belül:clear all button,clear all button position,memory indicator,memory indicator position,-omniswitch-en belül:use for recents,setting. erröl ennyit kicsit részletes remélem nem olyan nagy munka kibogozni de tudni szeretném mindegyikröl miaz.a másik hogy a tableten van superSu progi gondolom az olyan mindt a superuses de hogy miként müködik nem tudom.egy progi kéne amivel lehet törölni olyat amit eredetileg nem lehet -ezzel nem tuok mert nem értek hozzá de szerintem nem is lehet amit régen használtam az meg fizetös lett a lin2sd .nincs rajta semmi olyan de egy két beépitett dolog van az kitörölném.pl:google playaz utolsó ami rajta van az omniSwitch.fele magyar fele nem pontosan kéne tudi mi a megfelelö beállitás.na eggyelöre ennyi és remélem nem szakitottam nagy terhet a nyakatogba.sziasztok legyen kellemes hétvégétek!!!!
-
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
Van egy vodafone smart tab III '7 tabletem. (Lenovo a 3000)
Erre szeretném feltenni a Lenovo gyári rendszerét, mert azzal telefonnak is lehet használni és nincs rajta ez a vodás rendszer sem.
Ebben tudnátok segíteni, hogy tudom felrakni azt a rendszert?
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Vodafone Smart Tab 4G-re próbált bárki is Lollipop-ot? Találtam egy ilyen leírást. Érdemes lenne foglalkozni vele? Vagy esetleg várható rá hivatalosan is frissítés?
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Huawei MediaPad M2-ről kérnék véleményt. Egy Vodafone Smart Tab 4G-t cserélnék be rá azonban nem sok tapasztalatot/videót találtam róla.
-
akos727
senior tag
Sziasztok!
Tabletet keresek internetes tartalom fogyasztása, illetve full hd filmek lejátszására hdmi-n keresztül, ami még fontos lenne, hogy youtubeot át lehessen játszani wifin samsung smart tv-re, illetve ha az egész képet duplikálni lehet rajta az lenne a legjobb (dlna vagy nem is tudom mi ennek a neve pontosan)
Hardware legyen elég ezekre a feladatokra, ne akadozzon, használat közben, így 4 magra és 2gb ramra gondoltam minimum.
Méret 8 inch de inkább felette, wifi elég ha van benne.
Karácsonyra lenne véve,új érdekel főleg, ha használt akkor legyen viszonylag friss. Külföld nem igazán jön már szóba, nem érne ide a dolog érzésem szerint.
Max ár 50 ezer lenne, picit esetleg rá tudok tenni, ha nagyon megéri.
Van valami ami tudja ezeket? Kösz! -
Barell
senior tag
Sziasztok. Adott egy Vodafone Smart Tab 4G tablet. Valaki tudna nekem esetleg root leírást linkelni? Nem igazán találtam.
-
gaylord
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék egy 7-8' méretű tabot három konkrét dologra: ebook olvasásra, web böngészésre, és smart tv-hez távvezérlésre. Keret mondjuk max. 40e (akár használtan), és lényeges, hogy Mo.-n beszerezhető legyen. Olcsóbb kategóriás géppel eddig nem volt tapasztalatom, ezért kérem a segítséget. -
Barell
senior tag
Sziasztok, terveztem tabletet venni de lemondtam róla ma viszont megkerestek a vodától hogy december alkalmából hozzátudok jutni kedvezményesen egy Vodafon Smart Tab 4-hez. Az érdekelne mivel erről az oldalon nem látok pontos infot hogy milyen processzor van benne. Az létezik hogy Snapdragon 400-al van szerelve a 4G képes változat? Tech2.hu emberkéje tavaly szeptemberben még nyomkodta, ott az Antutu szerint Mediatek proci volt benne, de ahogy elnézem az més küldőre is más volt kicsit. Szóval a lényeg, milyen procival van szerelve a most kapható Voda tablet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Androidos fejegységek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest