Új hozzászólás Aktív témák

• Habugi

addikt

ID @ DOOM fiasco.., tegnap egy PH-s ismerősöm nagyon meggyőzően nyilatkozott az "új" AMD driverről, milyen szépet gyorsult nála 390essel a DooM..

Ugye korábban írtam róla, hogy levett árnyék részletességgel teljesen korrektül fut és látványban nincs is difi.

Korán ébredtem, gondoltam a tegnap elhangzottak okán illetve mert a különböző tesztoldalak is lehoztak/kimértek egy jó 35%-os gyorsulást, gondoltam ránézek magam is a 16.5.2.1-re.., de még mielőtt lekaptam az előzőt gondoltam mérek vele párat.

Játék legeleje, mivel a vakulj p**aszt elvét követve itt a leginkább GPU igényes a játék.. :DDD
    Avagy..
    "Anyjuuuuk, gyere nézd meg itt az új DOOM, húsz effpéeees, hó végén veszünk új VGA-t oké nyulambulaaaam?!"

A) Crimson 16.5.2, 1080p, Maxon, MotionBlur & DoF & Vsync kilőve

ShadowQuality: Nightmare

Minden maradt de..
    ShadowQuality: Low

Egy checkpointtal alrébb..

ShadowQuality: Low

Mint látható, nem kevés FPS-beli eltérés van az árnyékbeállítás két véglete között, mivel "hatalmas rombolást végez" a látványvilágban ( sarcasm: on ;] ), így lelkiismeretfurdalás nélkül játszottam végig Low árnyékkal a játékot, 70 alatt egyszer sem láttam az FPS-t.. :N
    Problem solved, gyorsan, egyszerűen..

Lássuk az új drivert..

B) Crimson 16.5.2.1, 1080p, Maxon, MotionBlur & DoF & Vsync kilőve

Teszt helyszín #1

Teszt helyszín #2

:Y :Y :Y :Y :Y

Ilyenkor most sírni kell vagy nevetni?
    Kezdjük ott hogy ez nagyon nem ~30%.. :N

27 --> 88FPS
    27 --> 98FPS

Tekintve hogy el szerettem volna kerülni annak gyanúját/vádját miszerint valami beállítást elnéztem/rosszul mértem, csináltam két rövid videót a "jelenségről" illetve arról, ahogyan a #2-es helyszínen átváltok a shadow quality végletek között, egyik majd a másik driverrel..:

Ablakban volt a játék, mert a Mirillisem nem tudott Fullscreen/Borderless OpenGL-ről felvételt csinálni.

16.5.2: Low <--> Nightmare

16.5.2.1: Low <--> Nightmare

"A 16.5.2.1-es verziószámú meghajtócsomag elsődlegesen a Doom című játék kiadásra kerülő változatához készült, amihez az elmúlt héten már érkezett egy profil, de az ID Software az utolsó pillanatban még módosított a kódon, amit nem jelentettek le az AMD felé."

Micsoda kis huncut^^ baki az ID-től nem..? :))

Nahát.., ezek a rakoncátlan véletlenek..

Érdemes egyébként megfigyelni a képeken/videokon, hogy az új AMD driverrel a játék már nem tudja monitorozni a GPU-t..
    Kíváncsi vagyok mikor fogják patchelni a játékot hogy működjön ismét, hova tovább arra is, hogy megmarad-e ezen kártyák teljesítménye utána.. :P

Új hozzászólás Aktív témák