Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz aleister #28426 üzenetére

    Te gondolkodni is szoktál néha, vagy csak az eredményeket nézed, pontosabban annak egy nem túl reprezentatív kivetülését, azaz az átlagát? Tény, a 2GB-s kari mókusvakítás volt akkoriban, de nem erről volt szó, hanem az 1gb-sről. Persze, hogy lassabb volt, 10%-al lassabb ramokkal egy memória-sávszél limites kártyán. Megjegyzem, elég gáz, hogy leugatod amit írtam egy ilyen nevetséges és felszínes teszttel, amikor én amit írtam, saját magam tapasztaltam meg és nem viccből írtam le. Tudod, az is 25fps átlagban, ha 2 másodpercig 25fps, ami élvezhető és az is, amikor 1 másodpercig 0 fps és utána 1 másodpercig 50fps, pedig az teljesen élvezhetetlen.
    Ajánlom figyelmedbe ezen hozzászólásom, amit bő 3 évvel ezelőtt írtam, tapasztalatból: [link]

    Illetve ezt, Crysis WH-ben: "Az FPS ingadozás sokmindentől lehet, pl hogy kevés az 512MB a kártyán, pl Crysis Warhead alá... Ott próbáltam 1gb-s gigával is, sokkal stabilabb az fps, kb mintha 2 szinttel lejebb kapcsolnám a textúra-részletességet az 512-esen... Pl nem szaggat be picit, mikor zoomolok, ilyesmik..... ha gondolod, próbáld ki a repteres pályán, mikor jönnek mindenfelől a kis ufók, rohamtávcsővel." [link]
    Ég és föld volt ilyen téren az 512MB vs 1GB, az egyiken folyamatos volt az élmény, az 512-es meg mindig beakadt zoom-olásnál, kizoomolásnál, ami egy pörgős akciójátékban igencsak kiábrándító élmény volt, az átlag FPS-ben meg kb. semmi különbség nem volt.
    Ja, és az 1GB-s vígan bírta a 2X-es MSAA-t, az 512-es azt sem, és nem full-hd hanem 1680*1050 volt a felbontás.

    Azt hiszem, az az igazi nagy öngól, ha valaki saját tapasztalat nélkül, mások véleményét (felszínes tesztjét) linkelve szólja le azt, amit a másik saját maga megtapasztalt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák