Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kange

csendes tag

Sziasztok!

Először is elnézést, már lassan 1,5 órája keresgélek itt a fórumon, de nem jutottam előrébb, ezért írok inkább.

Szóval, már lassan fél éve van egy Sapphire 5870 Toxic 2GB kártyám. Először egy Q6600-val ment, minden gond nélkül, majd menet közben cseréltem a gépem. Azóta, játékoknál elég gyakran lefagy a VGA (függőleges csíkokkal). Ha jól értelmezem a dolgokat, akkor a problémát a túlzott freki csökkentés okozza, amit elméletileg az újabb driver+overclock -nak meg kéne oldania.
    Nah most ez nálam nem akar működni. Játékok alatt, mikor nincs terhelve, simán leveszi az órajelet 157/300-ra, aztán meg vissza 925/1225-re.
    Azonban azt észrevettem, hogyha átváltok 2 monitorra, akkor viszont a minimum freki is 400/1225-n marad. (Ha jól értelmezem ennyin kéne mennie 1 monitor esetében is, ha engedélyezem az overclock-t)
    Olvastam olyat is, hogy a memóriát 1200-ra le kell venni és nem lesz gond. Kipróbáltam, így is marad alapból a 157/300, azonban ilyenkor több monitornál sem emeli meg az értékeket és a második monitoron szétesik a kép, használhatatlan... :/
    Végső megoldásként elkezdtem buzerálni a BIOS-t. Beállítottam a gyári órajeleket maxnak (850/1200). Így két monitornál megemeli, azonban játékoknál még mindig hajlamos levenni 157/300-ra a frekiket. Ha ezek után megváltoztatom az Ati progiban az értékeket, azaz tuningolom, akkor szintén visszajön az az állapot, hogy 2 monitor esetén is alapból a 157/300 értékek vannak.

Szóval, ilyenkor meg mi a fene van? Mit kéne csinálnom? Segítsetek pls.

Konfig: Corsair HX650, Gigabyte GA-X58A-UD3R, Intel Core i7-950, Kingston 6GB DDR3 1600MHz

Új hozzászólás Aktív témák