Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VinoRosso #18947 üzenetére
Nem írt sem árat, sem hogy újat szeretne, vagy használt is szóba jöhet, így a bolti kínálatból ajánlottam kb azokat, amiket még érdemes mellétenni.
Elhiszem, hogy megy szépen a GTX670 a 3670K mellett, de ha betennél a gépbe egy i5-öt, akkor valószínűleg több játékban is érezhetően több fps-ed lenne. Még akkor is ez történne, ha elkezdenéd tuningolni a procidat.
Gyengébb proci mellé nyilván be lehet tenni jó erős kártyát, menni is fog, csak ha a proci visszafogja a kártyát, akkor talán érdemesebb kevesebbet költeni.Llano c2c 15-20%-kal erősebb, mint a Trinity, szóval a neked 3GHz az ott 3,5GHz minimum.
HD7870-eket ajánlgatták nagyon max Phenom II X4 @ 3,6GHz mellé, az pedig jóval erősebb, mint a 36370K @ 3GHz. -
Nagynozi
aktív tag
válasz
AxBattler #17039 üzenetére
1080p-medium lenne a legjobb..., de most is itt van Core i7 920 + 12GB memória + HD7870XT-s gépem, de hetek óta nem játszottam, ha játszok, akkor max. Skyrim-mal, vagy méginkább most az Icewind Dale Enhanced Edition-t vettem meg... szóval lehet lesz egy drasztikus gépcsere!
-
katt777
félisten
válasz
AxBattler #14801 üzenetére
Biztosan nem próbáltál spéci beállításokat, magasabb szintű grafikát (nekem is jó pár ATI/AMD VGA-m volt: 1600Pro, 1950XT, HD3870, HD4650, HD4870, jelenleg HD7870XT, és talán utóbbi az első, amelynél csak 1 játékban találtam hibát, ez a Warfighter volt). De nagyon eltértünk a témától, szerintem fejezzük be, mert ennek már CPU-összehasonlításhoz sincs köze.
-
katt777
félisten
válasz
Findzs #14761 üzenetére
A HD4600-am 16%-kal lassabb a HD8670D-nél, és előbbit nem tuningoltam, utóbbit meg már igen (1086MHz-re), tehát i5-tel is biztosan játszhattad volna ezeket a játékokat.
patomi: Sajnálatosan kevesen értik meg, hogy egy hardveres topicban az igénytelenség nem a hozzászólók preferenciájára vonatkozik, hanem egy-egy adott hardver képességeire.
Tesztelgettem a 4670K-t, semmi tuning, és 40-100%-kal (
meglepődtem én is, amikor láttam, és átlag +70-80%) gyorsabb a 4.8GHz-es 6800K-nál (Cinebench, 3DM-ok cpu és Px teljesítménye). Ami a lényeg, nagyobb a teljesítmény, mint az árkülönbség, már alapon (ergo az Intel fajlagosan valóban az AMD alá áraz). A másik viszont, amit eddig is hangoztattam, a VGA-t illetően tök mindegy, mi van alatta. Unigine tesztekben a HD7870XT tizedre ugyanannyi FPS-t teljesít, 3DMarkokban is hibahatáron belüli az eltérés, egészen 3D06-ig kell visszamenni, hogy kihozzak egy 4-5%-os gyorsulást az i5 javára.
Szóval csak játékra ez továbbra is teljesen rendben van.
-
fabiandaniel
aktív tag
válasz
stratova #14073 üzenetére
Tv -m nekem is támogatja és elvileg a processzorom(amd a10 6800k) és a videokártyám is (Hd7870) de mégsem megy, aminek akkor az lesz az oka hogy a hálózati csatolóm nem támogatott.
Kíváncsi lennék rá nagyon, remélem lesz minél előbb egy bővebb támogatási lista mert ahogy te is írtad csak F2A85XN-Wifi szerepel a támogatási listán eddig. -
MZperX75
addikt
válasz
deja vu #14010 üzenetére
ja,jó gyerek egyébként Németben lakik jó pénzért dolgozik,a hülyeség megártott neki....
Én meg semmiről sem dumálom le,ő pénze
(most kitaláltam neki egy I7 4770K 7870CFX-etvizezve)
Már megrendelte a lapot +cpu-t hozzá 1 db Hd7870 meg már van is neki,remélem a maradék hulladékot (A10-5800K+lap)átadja nekem ,de pszt.
Egyébkén nem hülye 5 nyelven beszél(nyelvész és Tibetologus a Nemet tudományi egyetemen dolgozik) nehéz nála okosabbnak lenni,kicsit makacs,de jó gyerek.
-
katt777
félisten
válasz
GeneraL_XTX #13840 üzenetére
5800K-t nem tuningoltad? Csak mert nekem a 6800K még 4GHz-en is mindenhol elég egy HD7870XT alá. Multiba mondjuk jobb az i5, legalábbis ha BF-ekkel akarsz nyomulni.
sg22: A 6800K sem gyenge i5 után. Lehet, hogy benchmarkban lassúnak látszik, de gyakorlatilag nem érezhető. Videó kódolás persze valamivel tovább tart, de játékokban semmi különbség i5-höz képest. Ha ki van hajtva a VGA, tök mindegy, milyen proci van alatta. Nem hiszem, hogy ilyen szempontból tartani kéne a 7850K-tól.
petya2012: Igen, megéri
, főleg a jobb tuningképességek miatt, de akár lásd fent.
-
katt777
félisten
válasz
Dany007 #13832 üzenetére
Nem a procinak tett jót a dolog (mint írtam, ahhoz nincs sok köze tuning szempontjából), hanem a rendszernek, azaz maga a rendszer gyorsult a mérések szerint kb. 7%-ot ua. proci órajelen. 4.8GHz-es proci mellett ez annyi, mintha bő 5-5,1GHz-et kihoztál volna csak prociból.
Tuning mondjuk tényleg nem lehet egyszerűbb, mint ezeknél a prociknál, i5 után hetekig el sem hittem, hogy ennyi, "'oszt jó napot".
Nem fog többet fogyasztani a tuningolt proci, mert ha nincs rá szükség, úgysem azon az 1.4+V-on megy a proci. Ha filmet kódolok, simán érezhető a drasztikus sebességnövekedés, és diszkrét VGA mellett is szükség lehet rá, ez utóbbi eset persze VGA-függő. A HD7870XT-m mellett mindenütt VGA-limitem van, a legmagasabb CPU% C3 és BF4 alatt van, 80%, ergo 4GHz-en még azok mellé is OK a proci (van egy ilyen profilom is, ha nem kell az izom). Ehhez viszont full hd felbontás, és mindenben maximális grafika kell. Régebbi v. igénytelenebb grafikájú játékoknál CPU-limit van.
Azért alapból az elsődleges időzítéseket és a command rate-et (ha nem 1T) megpróbálhatod lejjebb vinni, ez is komoly gyorsulást jelenthet.
-
Dany007
veterán
Nem persze...Oké. Csak úgy vettem ki, hogy a Kaverinél a játékteljesítmény lesz az igazán fontos... De akkor itt a topikban mért nyáladzik mindenki attól, hogy hogyan tudná mégfeljebb húzni az igp-t hogy még pár fps-t kicsikarjon, mikor low felbontásban mediumon amúgyis megy "minden"? Akkor mégis mért számít, hogy milyen dvga szintjét éri majd el a Kaveri ha eleve nem komoly játékra veszik az emberek? Akkor nem tök mindegy?
Hiszen valószínűleg 1280-ban lowon mindent el fog futtatni így is úgyis...
Szal érted... Te is (vagy valaki) írtad hogy az igp érdekel a Kaveriban. De minek ha nem a komolyabb játék a cél?
Trinity-vel én is elvagyok ilyen low szinten ha muszáj. TombRaider is elfut lowon játszható fps-sel... Bf3 is, GTA4 is bár az elég csücskös...Ellenben van itt egy srác aki már vett egy 270x-et az 5800k mellé és Bf4(!) fullon (aa nélkül) 1080p-ben 40-50fps! Mantle nélkül!
A10-5800k + HD7870 2Gb -> Bf3 1080p ultra -> átlag 60-65fps. Crysis 2 fullon 55 fps. Akkor minek vegyek Kaverit?
-
katt777
félisten
válasz
Vartanus #13590 üzenetére
Nem hiszem, hogy érdemes lenne cserében gondolkodni, amíg ki nem jönnek majd a DDR4-et támogató procik és lapok, Mantle és egyéb támogatással. Addig a jobb mai AMD procik kitartanak. Nálam legalábbis biztosan, ahogy pl. egy HD7870 VGA-t sem látom értelmét frissíteni legalább 1 évig, de vsz. még akkor sem lesz nagyon kevés az ereje (főleg Mantle-lel).
-
katt777
félisten
válasz
jim bcs #13221 üzenetére
Én elég sok tesztet linkeltem be HD7870 topicba pár napja, és régebben grafikonokkal is.
Én is anyagi okokból váltottam AMD-re, mert el kellett adni a 2500K-GTX560 kombómat, és egyáltalán nem bántam meg, hogy a lapon és a procin megspórolt összegből egy pöpec VGA-t vettem, illetve, amíg ez nem volt meg, az APU vitt minden játékot szépen.
6800K+280X kombóval nem fogsz csalódni, ha nem nyomsz CPU-tarháló taktikai/stratégiai játékokat, illetve bizonyos lövöldözősöket multiban (BF3).
Lapból nem kell drágát venni (88X-esből találsz már jót 21k körül), az én FM2A85X Extreme 4-emben a 6800K 4800MHz-et fut (0.888-1,48V). 4.9 is megvolt, csak + offset fesz miatt nagyon megemelkedett a fogyasztás. Arra ne számíts, hogy 1.3V alatt meglesz 4.6GHz, mint mondjuk Intelen volt, de a tuningja Intelhez képest totál fapados, 1 du. belövöd.
Úgy nehezen kapsz érdemleges választ, ha a legtöbb user elhiszi azt a marhaságot, hogy AMD proci mellé csak valami gagyi VGA-t érdemes betenni.Nyilván az AMD nem gyártana olyan VGA-kat, amelyek csak Intel procival lennének kihasználhatóak (legalábbis értelmes felhasználást tekintve
).
-
katt777
félisten
válasz
Kroni1 #13032 üzenetére
Cáfolnám a feltételezést, az Oblivionnal (2006) simán kifektetem a tuningolt HD7870XT-t.
Egyébiránt viszont a 8670D a mai játékokat is szépen elviszi fullhd-ben, persze alacsony v. közepes grafikával. Sajnos a kisebb procikban az AMD APU sem ér szart sem.Úgy tudom, ugyanúgy csak a 6670/6650/7670/7650, nagyobb kártyákkal tutira nem fog menni.
-
katt777
félisten
válasz
Kroni1 #13026 üzenetére
6800K-val egy tuningolt HD7870XT alatt olyan VGA-limitem van (Full HD, max graf, 30+ FPS), hogy lötyög a proci. A legmagasabb CPU-kihasználtságom C3 alatt volt, 70-80%, a legtöbb játéknál viszont 60% alatt, Sam 3 alatt pl. 1 mag 50% körül, 3 mag 12%-on. Ennyit arról, milyen proci elég ma bármilyen játék alá, akár még régebbiek alá is. Én mondjuk játszom régieket leszabályozott VGA-val is, mert kicsi a fogyasztás, és melegedés (extra fogyasztás) sincs. Mondjuk Virtuval még jobb lenne, de az AMD egy nagy kalap fos, csak Intellel működik rendesen.
-
MZperX75
addikt
válasz
Dany007 #12508 üzenetére
Tunning az lutri,ha visszaolvasol akkor most tettem össze egy A10-5800K@4.7Ghz vizezve HD7870-el,van néhol CPU limit(92-95%) hajtja meg,de erőssen játékfüggő,4szál feletti terheléskor elő is jöhet.
de alapórajelen 7850 a Max.
A többiben egyetértünk,mi is a gondod?
mivel rengeteget teszteltem Llanot és Trinity-t gpu-t,és Dual graphic(Hd6670-GDDDR5) így tudom azAPU-k képességeiről A6-3500 X3 2.1 Ghz,
,A8-3820(65W) 2.5Ghz,A8-3870K,A10-5800k...igaz ezt nem magamnak tettem össze.stb -
Dany007
veterán
válasz
Gainka #12283 üzenetére
Akkor se jó választás ha csak játékra kell.
Ezeket az APU-k procija azért nem olyan erős. Egy komolyabb VGA-t már nem tudsz vele kihajtani!
Most így tippre olyan HD7850 vagy HD7870 amit még szénné húzva kitud hajtani egy 5800k! De v.színű a 7870-nál már ígyis-úgyis procilimites leszel... Szal érted mit mondok?
Hiába veszed meg az APU-t egy 7850-nél erősebb VGA-t később se fogsz tudni belerakni ha gyűjtesz rá akkor se... Illetve berakni betudsz, csak hiába mert a proci nem hajtja ki...Inkább gyűjts egy kicsit és vegyél rendes procit egy jobb vga mellé ha tényleg játékra kell a cucc.
-
Dany007
veterán
válasz
ADAM1337 #12215 üzenetére
Az lehet, de kevesebbel már nem megy... kipróbáltam =/
Ezért is cseréltem hűtőt. Most 65 fokon megáll.Játékban még nem próbáltam mennyit dob, mert IGP-t hanyagolni akarom. Illetve meghagyni HTPC üzemmódnak. Hamarosan kerül bele egy HD7870. Amiatt kell csak a tuning leginkább.
Nekem az alap 4,0ghz, legalábbis én ezen használtam. Ahhoz képest jött ez a +15% a szintetikus tesztekben. De tényleg csak azért kell, hogy egy kicsit jobban kihajtsa a 7870-et. Bár néztem már erről a párosról (5800k+7870) sok tesztet és igazából 1080p-ben kihajtja. Egyedül low grafikán és 1280-ban jön ki a procilimit. Amúgymeg 1080p-ben ultrán ugyanazt az fps-t hozza pl BF3-ban mint egy alapból jóval erősebb intel proci. -
Gainka
őstag
válasz
MZperX75 #12056 üzenetére
Megrendelte ASUS HD7870-et ,eddig Giga 6670 2Giga -DG-vel ment az IGP(OC 900Mhz/1866@2133) de a BF4-re kevéske volt(1680x1050 medium) 60-30Fps stabil 40,de néha beesett bő 30 alá is.
Egy Fraps-al megnézném ,ha jól látom akkor simán beesik 30FPS-e alá , ami kevéske egy FPS gameshoz,nemhogy multihoz. ott stabil min45-50 vagy a felett kell lennie.(ez csak az én meglátásom szerint)
Hát ez elég gyanus... ez még a bétával: [link]frescho
A minimal FPS-t nem egy ilyen parosnal nem a GPU fogja meghatarozni
Tudom
Fizika es a fust jol megfogja nagyobb palyan a ket modult
Egy fm1-es2es topikban vagyunk, mindenki tudja hogy nem bivaj procik ezért irtam a komprommiszumokat, és aki nem tudja hogy mit tud az fm2 két modulos procija annak sem igy kell irni: Mar BF3 multiban is keves a ket modul. mert ez igyí tul tág fogalom , Mihez kevés? mekkora grafohoz stb tul sok rá a kérdés.
Le kell venni a grafot lowra és mehet a game, szerintem multiba senki sem azt nézi milyen részletes egy fa mivel az elllenre koncentrál mindenki, én cod 2 óta low grafon multizok mert jobban látni és nem fogja ugy a gépet.
Persze ez csak az én véleményem -
MZperX75
addikt
válasz
Gainka #12050 üzenetére
12037#
"Na hazaértem Münchenből,barátomnak belőttem az A10-5800K@4.7Ghz-re 1.5V (Vízes) stabilan szaladgál.(szerintem menne többet is.)
Megrendelte ASUS HD7870-et ,eddig Giga 6670 2Giga -DG-vel ment az IGP(OC 900Mhz/1866@2133) de a BF4-re kevéske volt(1680x1050 medium) 60-30Fps stabil 40,de néha beesett bő 30 alá is."tehát?
-
MZperX75
addikt
válasz
lakisoft #11917 üzenetére
Na hazaértem Münchenből,barátomnak belőttem az A10-5800K@4.7Ghz-re 1.5V (Vízes) stabilan szaladgál.(szerintem menne többet is.)
Megrendelte ASUS HD7870-et ,eddig Giga 6670 2Giga -DG-vel ment az IGP(OC 900Mhz/1866@2133) de a BF4-re kevéske volt(1680x1050 medium) 60-30Fps stabil 40,de néha beesett bő 30 alá is.Én visszatértem a kis A8-3870K@3.6Ghz Llanomhoz itthon,jó ez ,de gondolkodom egy HD7850-en......
Most csak IGP van,az sem rossz egy kis OC-val. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
kalap12 #11489 üzenetére
Hülyeségeket beszélsz .
Én i5 2500 + HD7870 komból váltottam A10 5800k-ra pont azért mert a WoT-on kívül mással pc-n alig alig játszottam. Kaptam a VGA-ért plusz 50k-t tisztán, mert a proci plusz lap árán meglett a zsír új lap plusz apu. És annyi a különbség a két gép között, h a WoT-ot 1920*1080-on mediumra kellett állítani max-ról.
-
válasz
GeneraL_XTX #11359 üzenetére
Akkor nincs más, venni kell egy HD7870-est...
-
katt777
félisten
válasz
GeneraL_XTX #10550 üzenetére
Nálam működik Crysis 3-mal. Nézd meg a felbontást, nálam driver frissítés után a játék visszaállt 1680x1050-be, amire tuti nem állítottam, és már a hajamat téptem, hogy hiába a CCC, aztán megnéztem, játékban van-e képméretezés, akkor láttam, hogy elállítódott. Egyelőre minden játékban OK, csak 0%-ra kellett tenni a GPU-skálázást. Régi monitoromon volt képnyújtási lehetőség, ezen most nincs, de még érintőgombok helyett is kapcsolók vannak. Ha monitoron állítom az overscan-t, akkor meg kijjebb nyújtja a képet, ez persze segíthet, ha semmiképp nem lehet játékból beállítani a megfelelő méretet, csak a win asztal fog kilógni. Vagy mindig állítgatja az ember. XXI. sz, számítástechnika.
El Kebir: Egy épeszű monitornál/tv-nél lehet overscant- állítani, ahogy driverből is. Mondjuk nem árt összehangolni a kettőt.
Gézengúz: Nálam ez HD7870-nel is megvan. Amúgy nV rulez, csakhogy nem tudják fogadni majd a DX11.2-t, és totál meg fognak zuhanni az ilyen játékok alatt, én meg hosszú távra kerestem VGA-t.
-
katt777
félisten
válasz
stratova #10431 üzenetére
A HD7870XT Crysis 3 és Metro LL-t kivéve mindent visz legalább 25-30FPS-szel.
korcsi: Ha kihajtasz egy VGA-t, tök mindegy, milyen proci van alatta. E5800-hoz képest semmi sebességnövekedést nem kaptam i5-tel, leszámítva persze a 4 magból profitáló játékokat, ott volt duplázódás, de A10 esetében ilyesmiről nincs szó.
frescho: Hajtogathatod, de semmi értelme. Eddig még mindenben kihajtotta a 7870XT-t.
Nyugodtanm hagyd figyelmen kívül a tucatnyi tesztet, amelyeket belinkeltem.
Egyedül C3-ban van egy fura korlát a játékban, amely nem engedi bizonyos szint fölé a CPU-t, nem értem (bizonyos szempontból viszont nagyon is), miért. Maximális grafikával kihajtja a kártyát, de játszhatóság alá esik az FPS, lejjebb viszont, bár csak 90-95%-on megy a VGA, mégsem használja ki a procit.
Eddig csak Witcher 2-ben tapasztaltam mikrolagot, semmi másban. Hidd el, a szemem észreveszi.
De itt van F1-2012, még 1280x1024-ben is kihajtva, aztán fHD-ben:
Itt +1 Metro Last Light (maxi és magas tesszelációval, és persze minden más maxon):
Kihajtás alacsonyabb grafikával is megvan, min. 25FPS már minden játékban elég (és lagg sincs).
Ha még ez sem elég, keresd vissza a régebbi teszteket, mind engem igazolnak.
-
katt777
félisten
válasz
Vartanus #10378 üzenetére
Tessék, pár full hsd-s eredmény:
Blooddragon mindössze 4X AA mellett, 50%-os procival kihajtva (8XAA-t már linkeltem, kihajtás és RAM-használat végett néztem így is):
Colonial Marines 8XAA 38%-on dolgozó CPU-val kihajtva:
Lehet persze marhaságokat hajtogatni, csak nem érdemes. Az, hogy egy játéknak gázos a hálózati módja, mert berakták persze, hogy legyen, vagy hogy a netes szerverek üzemeltetői jó pénzért eladják a játékosok gépeinek erőforrásait, és játék alatt háttérszámításokkal terhelik le a gépeket (amiért persze fizettek, és CPU-limitesnek hiszitek a gépeiteket), számomra nem mérvadó.
Azt azért nem hinném, hogy ha 35-50%-on elég az A10 egy komoly VGA alá, akkor netes játékhoz 2-3X ekkora teljesítmény kellene, ott valami nagyon el van qrva.
Stonerice: Bármelyik modern szintetikus teszt jó, de még a 3DMark06 is (DX9 játékokhoz persze), ha megfelelően beállítod (pl. HDR-rel DX9-ben is ki tudom hajtani a HD7870-et játékban is). Csak mindet tudni kell(ene) használni, ami a "tesztelők" túlnyomó részéről, sajnos, nem mondható el..
-
katt777
félisten
válasz
Stonerice #10266 üzenetére
Hogy mi milyen limit, és hogyan mérhető, az nem elképzelés kérdése. Olyanokkal tényleg nincs értelme vitázni, akik ezzel nincsenek tisztában, vagy szánt szándékkal figyelmen kívül hagyják.
frescho: Ezeket én sem vitattam. Viszont, ha korlátozod a beállítást, hamis képet kapsz. Ezért tartom hülyeségnek és nevetségesnek egy erős VGA-t gyenge beállításokkal tesztelni, aztán bőszen CPU-limitre hivatkozni (lehet persze holmi átlagra hivatkozni, de az akkor is a beállítások tesztelése, nem a hardveré, és nem igazol mást, minthogy rosszul építettünk hardvert). Akinek elég a gyengébb grafika, vegyen középkategóriás VGA-t, és a kihajtása is meglesz ugyanolyan játékélménnyel (persze úgy nem lehet villogni, milyen király VGA-nk van
). Én azért vettem HD7870-et, hogy kihasználjam, és ha kihasználom, 50%-on is elég alá az A10 (ráadásul 25FPS fölött vagyok mindenben). Sajnos 1-2 játékban tapasztalni "vegyes limitet", amelyet biztosan a szoftver okoz, mert ha túlhajtom, vagy akár leszabályozom a VGA-t, ugyanazok az igénybevételek maradnak a proci és a VGA részéről is, miközben más játékoknál simán megvan a kihajtás, még 1280x1024-ben is.
-
katt777
félisten
válasz
Stonerice #10210 üzenetére
Sajnos AMD-nél, ami megy az egyik konfigon, nem feltétlenül fut el rendben egy másikon, ezt már jó régen, CF-ös koromban megtanultam.
Egy kis adalék, mennyire kevés az "A10" egy HD7870XT alá (már gyárilag tuningolt VGA, 975/1500MHz):
Valamiért Metro LL sem megy fel 99%-ra (100-on még semmivel nem láttam AB-t), 96-97-et viszont 56-67%-os CPU-kihasználtsággal teljesít.
Ez azt jelenti, hogy egy HD7870-nél 1.5X erősebb VGA-t is elvisz.
Ráadásul mindezt 1280x1024-ben néztem, nem is Full HD-ben. Méghogy i5 kell alá...
(Feledékenyebbek kedvéért: igen, multi BF 3, és háttérszámolgatós RTS-eknek kellhet a proci erő. Egyikkel sem játszom.
)
-
katt777
félisten
válasz
Stonerice #10175 üzenetére
Már bocs, de finom fogalmazva is elég hülye az, akinek egy i5 kell egy HD7770 alá (és biztosan nem tudja beállítani a rendszerét, vagy eleve rosszul épített gépet). Az A10-zel simán kihajtom a HD7870XT-t 1280x1024-ben, akár még tuningolva és DX9-es programokban is.
Szóval óvatosan a nagy megállapításokkal.
CPU-igényes játék lehet egy RTS, vagy valammi hálózatos cucc (BF3), de a meglehetősen optimalizálatlan GTA4 semmiképpen nem mérvadó. -
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #10150 üzenetére
Közös ló, túrós hát...
Szerintem egy rakás bugot fog hozni, engem már úgyis meglepett, mennyire egyben van ez az A10 a 6000+-hoz, vagy más, eső-kelő procikhoz képest.
Ja, érdemes benézni a fóruimokba, az emberek többsége nem kicsit hülye a Virtuhoz, sokan még azt sem tudják, hová kell kötni a kábelt, de fennen kiabálják, milyen szar. Nekem mindössze 2 játékkal nem működik együtt, és a problémát az AMD konfig jelenti, nem maga a Virtu. Kár, hogy az Intel elszarta a lapjait és a procikat is. Jövő héten meglesz a monitor, aztán rákötöm az alaplapi meg a diszkrét VGA-t is, és tetszés szerint válthatok Virtu meg hagyományos mód között.
Sajna szintén az AMD sara, hogy Virtu mellett nem lehet VGA-t tuningolni, mert semmilyen módon nem érzékeli a driver. De ettől megint nem a Virtu szar.
Stonerice: Összehasonlításképpen A10 vs. i5 memóriakezelés:
Az L2 késleltetést nem értem, miért ilyen szar, amikor amúgy a sebesség gyorsabb.
Viszont az időzítések további szűkítésével azóta sikerül 8.7-re levinnem, RAM-okat meg 57ns körülire.
Nézheted a kihegyezett teszteket, de akkor is nagy a különbség egy 955 és egy A10 között. Havernak volt előbbi, i5-re váltás megváltás volt neki, én meg azt látom, hogy az A10 gyakorlatilag majdnem ott van, ergo bizonyosan jobb a 955-nél.
Az A10 IGP-je 35-40%-ban marad el a HD4870-től, na, az a durva, hogy ilyen teljesítmény prociba került.
atidadi: Akkor az én X4-esem hibás lehet, mert ez is, és jóval olcsóbb. Sok szempontból jobb lett volna egy ASUS (több fázis, jobb hűtésvezérlés), de teljesítményben ez is ott van.
3-4 évre érdemesebb Intelt építeni, ez tény, kiszámolhatod, hogy a magasabb árat a hosszabb használhatósági időtartamra leosztva semmivel nem drágább, de persze nyilván a jelenlegi vásárlóerő számít, ezzel egyetértek. Én reménykedem benne, hogy az Intel elhagyja a szarságait, mire 2 éven belül az A10 és a HD7870 elavult, ha meg nem, hát maradok AMD-nél, mert bármennyire Intel-párti vagyok is, a hanyag munkát semmilyen formában nem díjazom. Csak el ne csesszen addig az AMD is megint valamit, amire, őket ismerve, látok azért esélyt, mert akkor végem lesz.
Vartanus: 1részt semmi kivetnivaló nincs abban, ha valaki a piacon kapható 2 legjobb igp-t hasonlítja össze teljesítményben (hiszen nem az árukról volt szó), másrészt Intelesként mondom, hogy at A10 nem az i3-mal (gondolkodtam rajta) van pariban inkább a kisebb i5-ökkel (főleg, hogy tuningolható is). Gyakorlatban azt jelenti, hogy bármit látsz is egy 1-1 folyamatra kihegyezett benchmarkban, valójában nincs meg ez a hátrány. A 4.6GHz-en járó i5-ömhöz képest kb. átlag 15-20% az elmaradás (videó kódolás), a többi alkalmazásban pedig, ha mérhető is valamennyi, jobbára érzékelhetetlen. És mindezt 58k helyett 36k-ért kaptam meg. Én aztán X2 6000+ óta igazán rühelltem az AMD-t, de erre a procira nem tudok rosszat mondani (persze, még csak 1 hónapja van meg).
stratova: Az AMD támogatását inkább ne hozd fel, nagyon is szépen avultatják a drivereiket akár hivatalosan (HD4xxx sorozat), akár suttyomban (újabb meghajtókkal bugzó régebbi kártyák, vagy éppen fél év alatt funkciókat vesztő chipsettel, mindegyikhez volt szerencsém).
Borokafa: CF, SLI 3D Studio, AutoCad, Video és képfeldolgozás, soroljam még? Pl. egy grafikusnak értékes munkaidőbe kerül a hosszabb renderelés, mert ott valóban kijön a különbség. Lehet, hogy egy vidszerkesztő csak 10-15 perccel lassabb, de egy Intelen 6 órás renderelés AMD-n már legalább 1 óra veszteség.
-
katt777
félisten
válasz
hattrickuser #10072 üzenetére
Asusnál szépen emelkedik melegedéstől függően, és megy vissza, ráadásul már 25°C-tól, tehát nem kell megvárni a 45°C-ot, hogy hűteni kezdjen a gép.
Játékok alatt nem nagyon pörög, mert VGA-limites vagyok a HD7870-nel, tehát nem izzad a proci.
-
katt777
félisten
válasz
diablo1984 #10032 üzenetére
Önmagában nem feltétlenül, ezért írtam, hogy az cache v. RAM kezelési probléma (ha van pagefile, még rosszabb), és nem tagadtam a létezését. Ha nem rossz tuning eredménye a dolog, csak a futó folyamatok számának csökkentésével lehet esetleg kiküszöbölni.
Ha visszavett órajellel is ki van hajtva a VGA, akkor megint kevésbé érződhet a váltás, ehhez viszont tényleg egy erősebb proci kell, bár a HD7870-em alatt még 50%-ban sem megy általában a 4GHz-re leszabályozott CPU (ez megint procifüggő), és még csak 1280x1024-es felbontásról beszélek. -
katt777
félisten
válasz
diablo1984 #10017 üzenetére
Egyet nem érteni 1xűbb, mint gondolkodni.
Mai alkalmazások rendesen igénybe veszik a VGA-t, ezért elég alájuk viszonylag gyenge proci (az A10 messze nem dolgozik 100%-on egy HD7870XT mellett
). Régebbi játékkal olyan CPU-limited lesz, hogy csak úgy porzik (már persze értelmes szintű grafikával).
(Bár ez kissé képzavaros.
)
El Kebir: HD4-es karikhoz 1 éve nincs már driveres támogatás, DX11-ről nem is beszélve. Ettől függetlenül a GD4850 erősebb, ez tény, de nem sokkal. HD4870-em kb. 40%-kal volt gyorsabb a HD8670D-mnél.
-
katt777
félisten
Mert az 1 szál csak egy fél mag, ugyanis a piledriver modul nem 2 teljes értékű mag, csak hát még mindig jobb a hatásfoka 2 maghoz képest (+60%), mint az Intel HT-é (30%). Egyszerűen gyenge.
Egyébként én is tartottam tőle, hogy ha AMD-re váltok (hála az Intel "felhasználóbarát" fejlesztéseinek), nagy gáz lesz a tesztekben látott "irdatlanul gyenge" teljesítmény, de még 1 magot terhelő alkalmazásokban sem igazán érzékelhető, sem a mindennapokban. Egy video átkódolás persze tovább tart, mint egy 4.6GHz-en járó i5-tel, de ezzel tudok élni, mert így is, úgyis várni kell rá. Ez egészen más helyzet, mint amikor a 3.0GHz-es X2 6000+-ról áttértem a szintén 3GHz-es E8400-ra, és érzékelhetően kb. duplájára gyorsult a gépem, és persze gyakorlati alkalmazásoknál is durva volt a gyorsulás. Szóval nekem az A10 kellemes csalódás, 4.0GHz-re leszabályozva is bőven elég pl. a HD7870XT alá, és olyan rendszeres driveres szarságokba sem futottam bele, mint anno 6000+-szal és HD3870-ekkel.
cehaeries: A proci feszt elméletileg lejjebb viheted, egyébként jellemző, hogy nem éri el a beállítottat. Nekem pl. 4GHz-hez 1,225V kell, gyakorlatban soha nem megy 1,176V fölé.
AMD Overdrive stressz tesztjét nyomasd fullban.
IGP-t felviheted 1GHz fölé, 1,225V körül megbirkózik vele sztem, de ez a max sebesség, amit elbír, nekem durvább fesz emeléssel sem volt stabil 1086MHz fölött. -
Heavyrain
őstag
Köszönöm a válaszokat,még eldöntöm hogy 5800k+HD7870 vagy 6800k+egy jó processzorhűtő legyen...bár valószínüleg az utóbbi lesz,tekintve,hogy nem vagyok hardcore gamer,ráadásul sokkal olcsóbb is lenne.
Még annyi,hogy a processzor mellé elég 1600Mhz-es RAM (2x4GB),vagy gyorsabb kéne?
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #9641 üzenetére
Köszi.
Tuning még odébb van, egyelőre azt szeretném nagyon, ha végre rendben összedolgozna az igp és a HD7870, ha már tudniuk illene, mert nem szeretek hibát hagyni a rendszerben, tehát addig Virtut feltenni. Lehet persze, hogy ha nem kapok választ/megoldást rá, akkor mindenképpen megy fel, de én már minden variációt kipróbáltam, és az egyetlen (de együtt nem) működő megoldás a PCI-E alaplapi csatlakozással. Így mind a 2 kari látható, viszont sehogy nem indul be a HD7870, mert pont az AMD saját szoftvere nem kezeli, annak számára nem is létezik.
Intelnél az 1333MHz-es RAM-ok és az 1600-asok is annyin mentek CPU-Z szerint.
-
katt777
félisten
Bajok:
1: Azt vettem észre tegnap, hogy LinX teszt alatt 2-4% a CPU-kihasználtság, és marad 2GHz-en a proci. WTF?
2: Csak 99.8MHz az FSB, 44 helyett csak 43X a szorzó. Hogyan lehetne 100Mhz és 44X (azaz gyári)? Lekapcsoltam a CPU throttling-ot, semmi változás (miért is lenne?).
3: AMD VGA gazdálkodás egyáltalán nem működik. A HD7870 csak akkor 300/150MHz, ha "single", ha dual graphicsra (PCI-E, mert onboard-dal az órajelek sem jók) teszem a biost, akkor 500/150, viszont Vision Center nem látja (csak CPU OC van pl.), semmi Zero Core, a kari működik és 25%-on mennek a ventik, fogalmam sincs, hogyan lehetne Virtu nélkül beállítani az AMD-feature-t, hogy alapból IGP dolgozzon, VGA lekapcs, terhelés alatt meg VGA. Ez hogyan kellene, hogy működjön?
Bocsi, ha lámák a kérdések, de nagyon régen volt AMD konfigom, azt hittem, kártya be, IGP/VGA pedig működik, ahogy Intel/nV párosnál Virtuval. Egyelőre anélkül szeretném normális működésre bírni.
Ami OK:
Proci 47°C körül (lejjebb nem lehet venni a hűtést, csak 45°C-ra) level 1 célzott hűtéssel és teljesen leszabályozott ventivel (magok és igp 5-6°, ez érdekes, terheléssel felugranak 25°C fölé), alaplap 37°C körül (ez melegnek tűnik Intel után, de elfogadható). Ez így rendjén van a fenti értékekkel és eltérésekkel?
-
-
tamikomac
aktív tag
válasz
Apollo_21 #9420 üzenetére
Szerintem nincs off
Csak tényleg furcsálom, hogy egy 5800K a beépített IGP-vel "hozza" a HD7870-et, ami nyilván így nem igaz, és még csak nem is régi játékról beszéltünk. Szerintem is vagy vsync (de akkor a minimumnak is 60 körül kellene lennie) vagy nálad pl. 16-os AA van, amott meg 2-es vagy 4-es vagy nincs is.
De a lényeg hogy csábító a fogyasztás a Trinity/Richland-nál, szerintem maradok a mostani konfigomnál, és szerintem Te is maradj. Van egy érzésem, hogy meg kell várnunk a Kaverit. -
tamikomac
aktív tag
-
agentJ
tag
Sorry,nem akarok senkit se megsérteni,de szerintem enyhén túl van becsülve a proci szerepe egy játékban.
Igaz az A10-em 4,4GHz-en fut,de mellette a Tahiti LE HD7870 100%-on pörög játék közben,Battlefield 3 multiban,és hozza is a minimum 55-60,maximum 80fps-t.
Egyszer néztem CPU kihasználtság naplózást,és sose ment 100%-ra a proci,legfeljebb egy pillanatra.
FullHD-n játszok.
Majd BIOS frissítés után kipróbálom alapórajelen is,de meg vagyok győződve róla,hogy akkor is 100%-on fog járni a kártya.Viszont azt túlzásnak tartom,hogy egy 750K ne hajtana ki egy 7850-t fullHD-n.
-
agentJ
tag
válasz
BlueAthlon #8932 üzenetére
Az a baj hogy maxon van a Load Line már most is.
100% a max beállítás.Na mindegy,elszórakozok ezzel majd még,aztán ha meglesz a HD7870XT-m,akkor eladom a lapot az A10-el együtt,és veszek egy FM2+ lapot egy IGP nélküli procival.
Eredetileg is ez volt a tervMost már aludni kell
Köszi a segítséget,majd holnap még megpróbálok egy stabil feszültséget összehozni
-
agentJ
tag
Hello.
Nem tudom jó témát választottam-e,igazából ez az első kérdésem itt.
FM2 APU-s konfigom van,aminél a tunningal elég nagy bajban vagyok.
A konfig:
Asrock A85X Extreme 6
A10-5800K
Corsair 2x4GB 1866MHz CML8GX3M2A1866C9RGyári hűtővel szerettem volna húzni rajta egy kicsit,hogy lássam mi hogy megy,ugyanis HD7870 Tahiti LE-t tervezek mellé,és lehet ahhoz nem lesz mindenhol elég alapórajelen.
Viszont ebben az UEFI BIOS-ban,és a rengeteg üzemmódban nem tudok eligazodni.
Először csak a szorzót emeltem x38-ról x40-re,minden egyéb beállítást gyárin hagytam.
Viszont ekkor terhelés nélkül is fél másodperces black screen problémák jöttek elő.Hőmérsékletek rendben voltak terhelés alatt is.
Ekkor olvastam erről a lapról amit csak tudtam,kaptam tanácsot az NB szorzó emelésére is,de ez sem segített,próbáltam alulfeszelni mind a CPU-t,mind az NB-t,majd levettem az ofset feszültséget is 0-ra,de semmi előrelépés.
Végül már abban is elbizonytalanodtam,hogy a RAM órajelet helyes dolog volt 1866MHz-re állítani,vagy lehet azt is Auto-n kellett volna hagyni?
Próbáltam az alaplap kézikönyvéből informálódni,de sajnos szinte semmi használható információ nem volt benne.
Ha valaki tudna nekem segíteni abban,hogy túlhajtáshoz milyen opciókat kéne feltétlenül kikapcsolni,valamin hogy melyik feszültség értéket kéne Auto-n hagyni,melyikkel játszani,azt nagyon megköszöném
(Nem szeretnék egyenlőre semmiféle extrém tuningot,gyűjtök egy hűtőre,majd utána esetleg,de egyenlőre rengeteg dologban bizonytalan vagyok.)
Köszönöm előre is
-
MZperX75
addikt
válasz
Taragas #5277 üzenetére
FX szériából 3 modulos már jó egy HD7870-nek v(FX6100 6mag) vagy egy FX8350-es 8 magos kihajt egy 7970-et is és egy árban van I5-el,bár .
I5-re jó hűtő kell melegszik! illetve Ivy széria,ismerősöm pont tegnap panaszoltaNem A10-5800K val van baj! Az igényeidre több kell ,akkor aszerint kell választanos 6magos AMD min,vagy I5-ös Intel(jó lapot tégy alá ne 13.000Ft-ost ja és a hűtése fontos az I5-nek..............is FX nek
is) -
MZperX75
addikt
-
Tomix24
addikt
válasz
Kolev33 #1911 üzenetére
2db 7770 az alsó hangon 60K. Nem jobb egy 60K körüli alig használt PH-s Gtx660ti 2gb, vagy egy HD7870/2GB?
Csak azért mert ezen a teljesítmény szinten 1GB karcsú lesz, és el fog fogyni. És akkor FPS esés lesz. Ráadásként a CrossfireX esetén, csak Dx10-11-ben megy mindkét kari, Dx9-ben nem támogatott. Semmi nem szól a Dual 7770 mellett szerintem.
És még egy dolog. PL 3Dmark11-ben 1db 7770-re kapsz 3100 pontot(GPU-ra) , és egy sima negyvenpárezres 7850-el stabil OC-vel ~8000-et is elérek(saját kari)
Egy 7850-el is jobban jársz, mint két 7770-el..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Azonnali fotós kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest