Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz atti_2010 #10150 üzenetére

    Közös ló, túrós hát... :DDD Szerintem egy rakás bugot fog hozni, engem már úgyis meglepett, mennyire egyben van ez az A10 a 6000+-hoz, vagy más, eső-kelő procikhoz képest.

    Ja, érdemes benézni a fóruimokba, az emberek többsége nem kicsit hülye a Virtuhoz, sokan még azt sem tudják, hová kell kötni a kábelt, de fennen kiabálják, milyen szar. Nekem mindössze 2 játékkal nem működik együtt, és a problémát az AMD konfig jelenti, nem maga a Virtu. Kár, hogy az Intel elszarta a lapjait és a procikat is. Jövő héten meglesz a monitor, aztán rákötöm az alaplapi meg a diszkrét VGA-t is, és tetszés szerint válthatok Virtu meg hagyományos mód között. :P Sajna szintén az AMD sara, hogy Virtu mellett nem lehet VGA-t tuningolni, mert semmilyen módon nem érzékeli a driver. De ettől megint nem a Virtu szar.

    Stonerice: Összehasonlításképpen A10 vs. i5 memóriakezelés:

    Az L2 késleltetést nem értem, miért ilyen szar, amikor amúgy a sebesség gyorsabb. :F Viszont az időzítések további szűkítésével azóta sikerül 8.7-re levinnem, RAM-okat meg 57ns körülire.

    Nézheted a kihegyezett teszteket, de akkor is nagy a különbség egy 955 és egy A10 között. Havernak volt előbbi, i5-re váltás megváltás volt neki, én meg azt látom, hogy az A10 gyakorlatilag majdnem ott van, ergo bizonyosan jobb a 955-nél.

    Az A10 IGP-je 35-40%-ban marad el a HD4870-től, na, az a durva, hogy ilyen teljesítmény prociba került.

    atidadi: Akkor az én X4-esem hibás lehet, mert ez is, és jóval olcsóbb. Sok szempontból jobb lett volna egy ASUS (több fázis, jobb hűtésvezérlés), de teljesítményben ez is ott van.

    3-4 évre érdemesebb Intelt építeni, ez tény, kiszámolhatod, hogy a magasabb árat a hosszabb használhatósági időtartamra leosztva semmivel nem drágább, de persze nyilván a jelenlegi vásárlóerő számít, ezzel egyetértek. Én reménykedem benne, hogy az Intel elhagyja a szarságait, mire 2 éven belül az A10 és a HD7870 elavult, ha meg nem, hát maradok AMD-nél, mert bármennyire Intel-párti vagyok is, a hanyag munkát semmilyen formában nem díjazom. Csak el ne csesszen addig az AMD is megint valamit, amire, őket ismerve, látok azért esélyt, mert akkor végem lesz. :Y :W

    Vartanus: 1részt semmi kivetnivaló nincs abban, ha valaki a piacon kapható 2 legjobb igp-t hasonlítja össze teljesítményben (hiszen nem az árukról volt szó), másrészt Intelesként mondom, hogy at A10 nem az i3-mal (gondolkodtam rajta) van pariban inkább a kisebb i5-ökkel (főleg, hogy tuningolható is). Gyakorlatban azt jelenti, hogy bármit látsz is egy 1-1 folyamatra kihegyezett benchmarkban, valójában nincs meg ez a hátrány. A 4.6GHz-en járó i5-ömhöz képest kb. átlag 15-20% az elmaradás (videó kódolás), a többi alkalmazásban pedig, ha mérhető is valamennyi, jobbára érzékelhetetlen. És mindezt 58k helyett 36k-ért kaptam meg. Én aztán X2 6000+ óta igazán rühelltem az AMD-t, de erre a procira nem tudok rosszat mondani (persze, még csak 1 hónapja van meg).

    stratova: Az AMD támogatását inkább ne hozd fel, nagyon is szépen avultatják a drivereiket akár hivatalosan (HD4xxx sorozat), akár suttyomban (újabb meghajtókkal bugzó régebbi kártyák, vagy éppen fél év alatt funkciókat vesztő chipsettel, mindegyikhez volt szerencsém). :B

    Borokafa: CF, SLI 3D Studio, AutoCad, Video és képfeldolgozás, soroljam még? Pl. egy grafikusnak értékes munkaidőbe kerül a hosszabb renderelés, mert ott valóban kijön a különbség. Lehet, hogy egy vidszerkesztő csak 10-15 perccel lassabb, de egy Intelen 6 órás renderelés AMD-n már legalább 1 óra veszteség.

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák