Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ZIDOO médialejátszók
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Egy újabb kérdés: HDD-ben mit ajánlanátok vásárlásra? 500 gb - 1 tb tárhely, lehetőleg csendes és gyors (ésszerű kompromisszumokkal)
Előre is köszönöm!!!
-
chester91
senior tag
-
chester91
senior tag
válasz
canniball #1494 üzenetére
Az a baj, hogy ennél nem akarom, hogy lassabb legyen. HDD okozza így is a legtöbb bosszúmat, mert visszaveszi a teljesítményt, sokszor érződik, hogy minden rendben lenne egy SSD-vel, ha 2-3 dolgot csinálok egyszerre folyamatosan kerreg, és lassan végzi a munkát, holott a proci és a ram fogyasztásom 50%. Legszívesebben kivágnám, és beleraknék egy 240-es ssd-t, de előbb kellene legalább egy 4-es a lottón, mert jelenleg leszívtam a pénztárcám tartalmát.
-
canniball
nagyúr
válasz
chester91 #1493 üzenetére
Hát csendes ez a HDD sehogy sem lesz...
Amit ezzel tenni tudsz az az hogy felfüggeszted gumira vagy raksz alá valami puha radírt vagy ilyesmit, ezzel talán sikerül a rezonanciát eliminálni. De a működési zaja természetesen ezzel nem szűnik meg. Legjobb lenne lecserélni, ha SSD-re nincs keret akkor legalább egy 2,5"-5400rpm vinyóra, lehetőleg egytányérosra. Azzal persze lassabb lesz a gép, de legalább csendesebb is. -
chester91
senior tag
Sziasztok!
A következő dolog van nálam. Igyekszem a lehető leghalkabbra venni a gépemet. Jelenleg aktív hűtésnél már csak a vinyóm az, ami hangot ad ki magából, lévén, azon van az os, és jelenleg még nem tudok legalább 60 gb-os ssd-re költeni. A példány: Maxtor 6V200E0 ATA Device (200 GB, 7200 RPM, SATA-II).
Szeretném az alap zajt, és a kerregést kivonni a forgalomból. Mit ajánlotok ad1 vásárlásos megoldásban, ad2 házigyártás módban (ez utóbbit ugyan máshol is megkérdezem, mert ez házi barkács téma).
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Pgabor79
aktív tag
Sziasztok!
Médialejátszóba keresek SATA-s, 1,5 - 2 TB-os CSENDES megbízható HDD-t (adattárolásra). Tudtok valamit javasolni? -
SZEGECS
csendes tag
Urak! Készítettem egy képekkel illusztrált leírást a HDD-k -egy lehetséges- zajcsökkentéséről.
[link]
Itt található.Megtennétek, hogy lektoráljátok, -hátha maradt benne elgépelés, vagy nem világosan érthető rész!
Lehet, hogy túlságosan szájbarágós lett, de -nem titkoltan- az volt a szándékom, hogy full kezdő is boldoguljon vele.
Köszi előre is! -
Draba
csendes tag
Egy Scythe SQD 1000 keretet akarok beszerezni, de első nekifutásra nem találtam. Találkozott vele valaki mostanában raktáron?
-
Draba
csendes tag
Bocs, dupla
-
Ferdzsoo
addikt
Pörög a topik rendesen!
-
Ferdzsoo
addikt
Anno mar vettem az ittlévők ajánlására egy HM121HI-t, tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Azonban lecserélném a másik desktopvinyómat is notivinyóra de valami nagyobb kellene.
250-es legalább.
Melyik a mostani piacon a notivinyók közül a leghalkabb 250GB-os?
A választ előre is köszönöm! -
audi100td
nagyúr
válasz
easy...rider #1485 üzenetére
A másik topikban már le lett írva, hogy miért nem ajánlott már: [link]
Ha 640-est szeretnél, akkor WD6400AAKS lenne jó választás, 1TB-osból meg F1, mint ahogy már írtam...
-
easy...rider
őstag
válasz
audi100td #1483 üzenetére
ehez mit szólsz?
Samsung SpinPoint F1 640GB (HD642JJ)
ez a J típus, szóval elvileg 2 tányátos és 4 fejes. jól gondolom?
akkor ez így hangilag korrekt lehet, és méretben, meg árban is megfelelő.
minél több tányér, annál hangosabb. nem?
amúgy rendszer vinyó lenne. még 2x2gb DDR3 800MHZ van a lapban mellé. -
audi100td
nagyúr
válasz
easy...rider #1482 üzenetére
Szia,
ha rendszervinyó lesz akkor 1TB Samsung F1, ha csak adattárolásra akkor 640-es vagy 1TB-os WD Green lenne szerintem jó választás.
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
kéne nekem egy ember árfekvésű csendes vinyó. 500-1000GB körül.
ki mit ajánl? melyik széria a jó?
(olyasmi felfüggesztéssel használnám mint a Sharkoon Vibe-Fixer csak függőlegesen) -
Meddu
tag
válasz
YODA mester #1479 üzenetére
sziasztok
köszönöm a választ!
sajnos nem tettem fel a kérdést megfelelően mert amit ajánlottál az SATA-s és nekem meg P-ATA-s kell.
közben találtam egy oldalt ahol leírják egyértelműen ezt a dolgot és ráadásul nem is olyan régi a cikk. [link]
remélem ezek után nem fogok csalodni a választásomban...
Üdv mindenkinek. -
YODA mester
senior tag
Igen ez nagy hibája a PH-nak, hogy nincs egy box a topikokban, ami egy téma aktuális konklúzióit foglalná össze., mint például Carstyling-on.
A Samsung SpinPoint-ok közül bármelyiket választhatod, mert azok a leghalkabbak minden tesztben és mivel én alergiás vagyok a vinyózajra már mindent kipróbáltam és bizton állíthatom, hogy az én Samu SP2004C-imnek abszolút semmi hangjuk sincs.
-
Meddu
tag
Sziasztok !
segítséget szeretnék kérni -.
olvasgatva ez a fórumot nem derült még ki számomra hogy pontosan melyik vinyot lehet halkabb illetve lassabb munkára fogni. (maxtor , samsunh,.....stb)
illetve hogy az oprendszer lassítja vagy maga a vinyonak a biosa
mivel nekem egy olyan vinyora lenne szükségem ami 3,5" os és 250gb kapacitású
és max.. 100Mbites hállon akarom használni. (NAS)ha valaki tud segiteni az kérem tegye meg
-
audi100td
nagyúr
válasz
mindfreak #1476 üzenetére
Szoktam is van egy osztrák haverom, ő szokott nekem rendelni, csak kint gariztatni nem valami jó, postázni, aztán havertól elhozni a cuccot, meg neki sincs most ideje és ott is Bécsbe vannak a komolyabb üzletek ahol tényleg jó áron lehet vásárolni, az meg már nem olcsó az útiköltség miatt, majd ha esetleg sikerül ott dolgoznom akkor.
-
audi100td
nagyúr
válasz
mindfreak #1474 üzenetére
Itt Sopronban meg olyan bunkók a boltok, választék nincs, ha meg keresel valami "újdonságot" teljesen hülyének néznek, meg pl. általánosságban nem hallottak még merevlemez csillapításról és ráadásul amit meg lehet kapni azt csak horror áron, múltkor felhívtam az egyik boltot, hogy tudnak-e szerezni 1TB-os WD Green vinyót, persze azt se tudták miről van szó, szóltak hívjam őket vissza 5 perc múlva, visszahívom őket, erre közlik velem, hogy tudnak, 45e Ft-ért, mondom jól van, akkor megrendelem online 28-ért.
Komolyan mondom nem értem ezeket, Sopron egy kis város, mégis van 6-7 számtech bolt, de egyik sz@rabb mint a másik, sehol sincs választék, az eladók nem értenek semmihez és többségük még bunkó is és ráadásul iszonyat drágán kínálják a cuccokat, az ilyenek miért nyitnak üzletet?! -
audi100td
nagyúr
-
-
sz.j
nagyúr
Nekem ez a megoldás vált be.
-
Bluegene
addikt
válasz
audi100td #1446 üzenetére
belinkelem hátha valakit érdekel a téma eme kihalt topicbanszerény kis írásom
hasonló megoldás mint a Sharkoon Vibe Fixer
-
Sotho
őstag
válasz
audi100td #1434 üzenetére
WD3200AAKS
motorzaj, rezonancia nincs, seek- nél minimális hang kikapcsolt acoustic management-nél.
HDtach: 90MB/s average read. Egy mybook essentiában volt, de helyet cserélt a régebbi hitachimmal.
-
DeadMen
tag
válasz
audi100td #1448 üzenetére
Ha az sqd-m be van csavarozva több rezgést ad át a háznak a vinyó,mintha csak letenném a vinyót szivacsra...ahogy nézem ezen a cuccom még annyi csillapítás sincs,mint a quiet drive-ban,a vileda nálam bevált,de a tojástartó alakú hangszigetelő szivacs mindent visz....semmi rezgést nem kap a ház
-
Gorneck
legenda
Igen ennyire...szinte nulla hangja 250es WD-nek...rezonálni sem rezonál...persze némi morgást azért hallani ki belőle, ha dolgozik...
Idle annyi, mint mikor egy 9as közvetlen fújta le róla a meleget...ergo 33 fok.
-
DeadMen
tag
Nekem egy Samu hd403lj van,a laing d5 minimumon,és a 800as s-flex 600 rpm-en megy,a vinyó egy sqd-1000ben van,és fél méterről rápakolt oldallal már szinte semmi
-
audi100td
nagyúr
válasz
Lespaulka001 #1430 üzenetére
Nem, elég zajosak, inkább az F1 közelíti meg a notivinyókat, abból is a 320/640 GB-os verziók.
-
Lespaulka001
csendes tag
Hello!
Próbálta valaki az új Western Digital Blue vinyókat halkság szempontjából?
Hasonlítható egy 2,5"-os halkságához?
Előre is köszi a válaszokat!
üdv -
Hukkle
tag
Sajnos a halk vinyó is megzörgeti a Gigabyte Aurora házamat. Pedig ki van vágva flexszel a randa vinyókeret.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Csak halkan jegyzem meg, ha valakit érdekel 32Gb-os Samsung SSD, mint lehető leghalkabb "rendszervinyó", akkor lehet engem megtámadni. Nagyon jó árat sikerült rá kialkudnom
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ha jól rémlik a topiclakók egyöntetűen valami Samsung notivinyót kiáltottak ki anno leghalkabbnak. Áll ez még? Ha igen, mi is a tipus pont, és esetleg valami tuti beszerzési forrás?
Köszi előre is
-
mindfreak
őstag
Valaki ismeri a Sharkoon Vibe Fixert? Milyen tapasztalatok vannak vele?
-
poffsoft
veterán
válasz
Rolesz92 #1419 üzenetére
Én a befőttesgumis megoldást valósítottam meg, egy 2,5" sata vinyót a 5,25" (ODD) helyre raktam be, a szilikongumi szinte hozzátapadt a vinyóhoz. A gumikat gyorskötegölővel rögzítettem a csavarok helyére.
Most megint a fsp noisekiller tápom a leghangosabb egység.... lehet, ventit kellene cserélni benne valami NorthQ SB Ceramic-ra ....mod: a 2,5-3,5 pata átalakítót már 500-ért is láttam itt az apróban....
-
Khaal
őstag
válasz
Rolesz92 #1419 üzenetére
Ha visszaolvasol a topikban találhatsz többféle megoldást is, a háztól függ, hogy mihez tudod rögzíteni.
Nekem a ház aljában volt hely, és egy felesleges 3,5"-ös fémkeretbe raktam a vinyót, azt meg ráragasztottam a ház aljába berakott szivacsra. Az a lényeg, hogy legyen valami rugalmas (gumi, vastag szivacs vagy hasonló) a vinyó és a ház között, hogy megfogja a rezgéseket. Vagy valami nagyon masszív ház kell, ami nem rezonál be a vinyótól.Sata hddhez nem kell átalakitó, patahoz kell, itt kaphatsz pl: [link].
-
sz.j
nagyúr
válasz
Rolesz92 #1419 üzenetére
"Rugalmas felfüggesztés? Arról tudnál adni linket? ..."
Igaz, hogy ez nem felfüggesztés, de rugalmas, és a lényeg, hogy a vinyo hangtalan!
-
Khaal
őstag
válasz
Rolesz92 #1417 üzenetére
Nem nagyon melegednek ezek a 2.5"-ös hdd-k, de kettő összepasszintva egy szigetelt tokban már lehet befőne.
Egy megfelelő házban, rugalmas felfüggesztéssel az átlag 2.5"-ös vinyó nem hallható.
Van egy teljesen passzív kis minigépem, abban teljes csend mellett, zárt ablaknál este lehetett csak hallani a lemez pörgéséből adódó hangot, most barkácsolunk hozzá nagyobb házat és bekerül a polcba, így remélhetőleg ezt a kevés kis zajt is sikerül megszüntetni.
Egyedüli zavaró dolog, hogy eddig mindegyik 2.5"-ös hdd-m pattanó hangot ad ki amikor idlebe kerül. -
Rolesz92
tag
A topikban emlegetett HM160HI megvételén gondolkodok,illetve azon,hogy ezek raidba lennének kötve(raid 1,nem a tükrözés),és egy 3,5" winyókhoz való QD-ban lenne benne a kettő.Szerintetek ez jó ötlet főleg zaj,sebesség és melegedés szempontjából vagy inkább ne sajnáljam a pénzt és vegyek 2 QD-t. További kérdésem lenne hogy ez így mennyire hangos egy passzív gépben,mert ha szinte teljesen hangtalan,akkor gondolom nem lenne külömbség ,hogy 1 vagy 2 van benne. Esetleg haggyam az egészet és elégedjek meg egy winyóval, ha nem akarok nagy hangot?
-
tihs
tag
megjelentek az új mégújabb még jobb 2.5"-os Samsung SpinPoint M6 HDD-k
van 320-400-500GB-os is
Samsung HM320JI a 320Gb-os 20eFt-ba kerül
terméktulajdonságok
320GB kapacitás
Serial ATA interfész
NoiseGuard™
Folyadékcsapágyas technológia
Hot Plug
ATA SMART technológia
ATA automatikus zajkezelés
Menet közbeni hibajavítás
SilentSeek™
ImpactGuard™ -
poffsoft
veterán
köszönet!
akkor asszem wd lesz, amennyit most hirtelen átolvasgattam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest