Szakított a Gainward az AMD-vel

A Gainward a mai nap folyamán hivatalos közleményben tudatta, hogy felbontja a múlt év nyarán kötött partneri szerződését az AMD-vel, és a jövőben az NVIDIA termékeire koncentrál majd. Az információk szerint a szakítást a Palit leányvállalata kezdeményezte, az AMD pedig a részletek tisztázása után nem állt a gyártó útjába. A tajvani vállalat már nem is jelentett be terméket az AMD új Radeon HD 4770 és HD 4890 modelljeire, ezért a kereskedőláncok már régóta gyanították a Gainward szándékát.

Elsőre furcsának tűnhet, hogy pont az AMD-t hagyja ott a vállalat, de mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a Gainwardot a vörös oldal elsősorban az ázsiai és a kelet-európai régiókra szerződtette. Bár az elmúlt hónapokban a vállalat a Radeon kártyákkal megjelent az észak-amerikai piacon is, túlzottan nagy sikert nem aratott a vásárlók körében, ami annak tudható be, hogy az Egyesült Államok térségét az AMD már komolyan telítette a Gainwardnál népszerűbb gyártókkal.

Az észak-amerikai piac elhódításában továbbra sem reménykedhet a cég, hiszen a nyugati kontinensen a 70-80 dollár feletti GeForce modellek eladási adatai folyamatosan romlanak, így a vásárlói igények nagy részét az EVGA, a BFG és a Zotac is képes kielégíteni. Ázsiában azonban a Radeonok nem olyan népszerűek, mint a nyugati világban, így a Gainward jobbnak látta az AMD-s szerződést feláldozni az NVIDIA által kínált exkluzív partnerségért, mely természetesen számos kedvezményt jelent a nem exkluzív szerződéshez viszonyítva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés