Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon jó cikk :)
Az jó hogy sok a lehetőség de azért majd nem kell anyira tulzásokba esni mint az NV hogy 9500GT 2GB meg stb

Annyira örülök neki h a nagy forintgyengülés előtt vettem meg a VGA-mat,

Nagyon OFFNem értem a magyarokat, tegnap este bemondták a hirekbe h csödbe van a magyar állam meg stb h nagyon gyenge a forint meg stb....és a hirek után következett egy ugynevezett "Megállitunk egy millióért" ha ennyire csödbe van az ország akk miért osztogatnak milliókat? :U

[ Szerkesztve ]

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#2) Khaal

Khaal
(őstag)

Kiváncsi vagyok mit fog tudni az AMD 8800GT/9800GT-vel szembeállított kártyája. Ha teljesítményben a 4850-hez, fogyasztásban pedig a 4670-hez közelít inkább akkor jó kis kártya lesz.

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#3) Kobaljov

Kobaljov
(senior tag)
LOGOUT blog

Én a passzív 4670-eseket várom már, remélem hamar befutnak :)

(#4) Terentius

Terentius
(tag)

Alig várom már a 4830-ról az első teszteket!

"A gyémántot csak a gyémánt vágja, Erős legyél, ki az ütést is állja!"

(#5) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem jókor csaptam le a Gigabyte HD 4850-es karimra :U

Jelenleg a 8800GTS 512Mb-os változata melyik jelenlegi kártya szintjét hozza? :F
Egyik ismerösömmel nagyon belementünk a témába és én mondom hogy fekete, ö meg hogy fehér...

Kezd iPon szint lenni...

(#6) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Nagyon korrekt cikk, szükség volt rá! :R
Ha gépfeljesztésbe fogok a közeljövőben, akkor valszeg 4670 vagy 4830 lesz. AMD-ATi végre visszatérni látszik. Ha az 5xxx széria is így fog tarolni majd tavasszal, akkor NV foghatja már a fejét(mi meg olcsón jutunk jó kártyákhoz).

(#5) Puma K: Asszem én is jókor vettem öcsémnek a gyári hűtésest, még megjelenéskor 31K-ért. ;]

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#7) lorcsi

lorcsi
(PH! addikt)

végre :)) pont vga vásárlás előtt állok. már tudom hogy a 4670 leszt a megfelelő

(#8) Khaal válasza Puma K (#5) üzenetére

Khaal
(őstag)

8800GTS-nek a sima "+" nélkül 9800GTX felel meg. Azt hiszem egy az egyben ugyanaz, csak át lett nevezve.

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#9) Horbal válasza luw2win (#1) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Szintén nagyon off...
A nemzetért való nagy aggódás közepette meg kellene tanulni a -ban -ben, -ba -be szabályos használatát, már bocs de szinte fikzikai fájdalmat okoz ezt hallani, pláne így leírva látni.

...hírekben...csődben van...ennyire csődben van...

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#10) RapUGround

RapUGround
(tag)

Nekem van egy GigaByte HD 4850-em, ami úgy lett, hogy vettem 2006.10.-ban vettem 75k-ért
Sapphire X1900XT 256MB kártyát. Most júliusban bemondta az unalmast, 15K-t ráfizetve hoztam el a HD 4850-et. Mondjuk jóhogy elromlott, mert akkor most lenne egy eladhatatlan kártyám és akkor 35K-ért vettem volna az újat.

(#11) Misi 007

Misi 007
(senior tag)

Megvárom a 4830-t valószínűleg arra fogok váltani majd! :R

(#12) misirulez válasza Misi 007 (#11) üzenetére

misirulez
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez a név...:D :R

(#13) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó cikk! Rámutat arra, hogy nem kell temetni az nVidiát, de jelenleg lépéselőnyben vannak a vörösök. Hajrá AMD :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#14) Franklin

Franklin
(senior tag)

Nagyon jó a cikk, gyakrabban is csinálhatnátok ilyen "hol is tartunk" szintű összefoglalókat. Nem csak VGA-kból, procikból, alaplapokból, monitorokból, stb. is.

Két-három havonta elég is lenne egy-egy kategóriából az áttekintés...

(#15) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

4830-at akarok max. 25000 Ft-ért, de tudjon 8800GT szintet! :(((

(#16) r1E3S3E7T válasza Champipi (#15) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

480sp csak kiprésel magából annyit, hogy egy több mint egy éves karit lenyomjon ;]
egyébként jónak tűnik a 4830, meglássuk', a vak is azt mondta :)

[ Szerkesztve ]

/,,/ ...:-:... METALLICA ...:-:... /,,/ :-: Rise Up! Rise Up! RESURRECTION! :-:

(#17) DarkByte válasza Franklin (#14) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyetértek. Jók az ilyen áttekintő összehasonlító írások. :)

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#18) xuldar válasza r1E3S3E7T (#16) üzenetére

xuldar
(őstag)

640 az a 480, de benne is van a hírben.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#19) r1E3S3E7T válasza xuldar (#18) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

bocsika, a 4830 topicból emlékeztem rá így :))

(#20) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

De jó lett ez a kis cikk. :R

Az alsó kategóriában lehetne jobb is az ATi.

[ Szerkesztve ]

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#21) r1E3S3E7T válasza AMD Power (#20) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

Aham, jöjjön hamarszki a 4830 :K Alul szerintem rendben van az ATi 3850-el, -2fps a 9600GT-hez, cserébe energiatakarékos ;) (egyébként nemtudom hogy gondolta az nV a kihagyott energiatakarékossági funkciókat.. illetve van egy teóriám erre a 780a Hybrid SLi chipsettel, csak az AMD proci nem lett elég erős/késett, ahhoz, hogy kapálózzanak a kihozatalával a chipsetnek...)

[ Szerkesztve ]

(#22) AMD Power válasza r1E3S3E7T (#21) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Ez igaz. Bár elvből az ATi-AMD-t veszek így engem nem kell megyőznöd. ;)

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#23) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg 3800+ x2m van... 2giga 800as ddr2vel meg inno7300gt 256mb ddr3-mal... méghozzá agp-s lapon... a legnagyobb agp-s kártya egy sapphire hd3850 512mb gddr3 lenne, amit bele tudnék nyomni... mire lenne ez elég? gondolom itt már akkor a proci lenne a szűk keresztmetszet, de mit lehetne ebből kihozni? érdemes lenne kicserélni a vidkarit, ha kicsi ráfizetéssel lehetőségem lenne rá? a dx10 már egy előny lenne, a kártya meg egy átlag középkategória lenne így...

közben utánanéztem: 3dmark03ban most 9-10ezret ért el ez a rendszer ha jól emlékszem, 3800al 43400, 4200al 47800, 5600al 48900pont a hd3850el az eredmény... szerintem érdemes lenne... de véleményt várnék azért :)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#24) nobela válasza luw2win (#1) üzenetére

nobela
(tag)

Huhh, te hány éves vagy? :(
A hozzászólásod színvonala: :W

Egyébként amennyi pénzt eddig "kidobtam" VGA-kra, nagyon örülök hogy végre megfizethető áron adják a csúcsteljesítményt! Pár év kényszerű Nvidia kitérő után nekem is érik a 4870 :C

(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#25) Ombi5 válasza AMD Power (#22) üzenetére

Ombi5
(senior tag)

Igy elvbol nem is jarsz majd jol!! :C :C

(#26) Speed(R) válasza mephi666 (#23) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mivel a lapod nem egy tuninglap, így picit gyenge a proci a 3850 alá. De ha ki tudsz csikarni egy 2.5GHz körüli órajelet, már nem olyan tragikus a dolog.
Ellenben sokkal inkább azt javaslom, hogy cseréld le a lapot egy normális PCIEsre és úgy vegyél egy 3850et, árban ugyanott leszel ezzel a megoldással, mintha AGPs 3850be ugranál, csak a végeredmény enyhén nyerőbb (húzhatod a procidat és olcsóbb vidkarikból válogathatsz).
Ha végképp nem akarsz lapot cserélni, egy AGPs 2600XTt javaslok, 10k körül beszerezhető és jóval gyorsabb a jelenlegi 7300GTdnél, 1280x1024hez hibátlan.

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#27) mephi666 válasza Speed(R) (#26) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

vagy esetleg hd 3650? azon is 512mb ddr3 van... és talán az is elég lehetne, nem?

ja és mellesleg 3850 alatt van árban kb egy 10essel...

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#28) Speed(R) válasza mephi666 (#27) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 3650/512DDR3 1.5X drágább, mint a 2600XT, cserébe picivel lassabb és picivel kevesebbet fogyaszt. Az 512VRAM csak vakítás, nem kell ezekre ennyi.

(#29) CYBERIA válasza Horbal (#9) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Kíváncsi vagyok, tudják-e a jelentésbeli különbséget a kétféle toldalékolás között?!

[ Szerkesztve ]

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#30) atesss válasza luw2win (#1) üzenetére

atesss
(őstag)

Ez a forintgyengülés egy érdekes kérdés !
VGA-k vagy DDR1-es ramok esetében ezt mennyire lehet érezni, mikor jön át az áremelkedés a kiskerekbe is?
Mivel egyik haverom akar venni 2GB DDR-t meg lehethogy egy HD2600XT vagy HD3850 AGP-t.
Másik haverom meg komplett gépet 100k körül(kb. Gigabyte P45+ 2GB+E7200+ 9600GT ), bár a GTA4-re venné, tehát nov. közepe is elég lenne akár.

Mikorra gyürüzhet be az áremelkedés az olcsóbb (azaz gondolom nagy forgalmú...) kiskerekbe (árgép- depo-n nézem úgyis), akár pl. rendelősök, IPON, stb. ?

(#31) whiz válasza r1E3S3E7T (#21) üzenetére

whiz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Alul szerintem rendben van az ATi 3850-el, -2fps a 9600GT-hez, cserébe energiatakarékos

Meg van az sok helyen -20 is... Meg persze nagy ritkán egy picit több.
2D-ben nem sok kül. van energiatakarékosság terén (a gt is visszaveszi az órajeleket), 3D-ben meg semmi.

[ Szerkesztve ]

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#32) r1E3S3E7T válasza whiz (#31) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

Biztosan visszaveszi? Csak azért kérdem mert legjobb tudomásom szerint g80 tól nincs semmiféle ilyesmi funkció egészen a g200-ig
nem vonom kétségbe, hogy van néha -20fps is de gondolom van ahol van +20 is :R (ha máshol nem, ati techdemóban ahol a 3850 20fps-t présel ki magából ;] :D )

[ Szerkesztve ]

(#33) Pipó

Pipó
(senior tag)

"A kereskedelmi nevük GeForce GTX 270 és Geforce GTX 290 lesz, és rendre a GTX 260 és GTX 280-as modelleket nyugdíjazzák" A cikkel semmi bajom, de azt nem értem, hogy a PH!-n minek erőltetjük ezt a "rendre" kifejezést, mikor a beszédünkben sem használjuk és tök hülyéül néznek ki tőle a mondatok. Ide például tök fölösleges is volt.

Kicsi gyerekkorom óta senior szerettem volna lenni! dziwny grzyb

(#34) whiz válasza r1E3S3E7T (#32) üzenetére

whiz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem is kicsit. 650-ről 450Mhz-re, a ramokat pedig 900-ról öö... valamennyire, ezt most nem tom fejből :D
ATI tech demó nem ér :P ;] :DDD

(#35) Speed(R) válasza whiz (#34) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, a Gigabyte féle kapott ilyen funkciót (a 8800GTjük is), de a többi nem.
GT/HD üresjáratban 15, terhelve 10W a fogyasztáskülönbség az Ati javára..

[ Szerkesztve ]

(#36) whiz válasza Speed(R) (#35) üzenetére

whiz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Javagyúgy. Nekem giga-féle van :)
Azért az a 10-15W nem nagy különbség. Jelenleg szerintem jobban megéri a 96GT. Pontosabban még jobban a HD3870 ;]

(#37) Speed(R) válasza whiz (#36) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hosszú távon jobban megéri a 3850 is. De aki fél-egy éves távlatokban gondolkodik, annak jó a 9600, tuninggal szépen megy a jelenlegi nevekben.
3870el szemben ott figyel a 8800GT, ~azonos árat feltételezve megint előjön az időtartam kérdése. Fejlettebb felépítés ide vagy oda, egy átlagosan OCzott 8800GT elpicsázza a 3870et.

(#38) Bici válasza Speed(R) (#37) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Érdekes, hogy manapság a 3850-et szokás hasonlítani a 96gt-hez.
Egy régebbi tesztben a 96gt elverte a 3870-et is... :U

(#39) r1E3S3E7T válasza whiz (#36) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

Naugye, milyen jó az emlékezetem (csak szelektív az a baj :DDD )! 10 watt tényleg nem sok , viszont tény, hogy van különbség :)

(#40) whiz válasza Bici (#38) üzenetére

whiz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Bizonyos nevekben sokat gyorsultak azóta a radeonok (is). Nekem volt 3850-em, és volt olyan játék, több is, ahol hozta a 96GT sebességét. Volt ahol még kicsit gyorsabb is tudott lenni. De sok helyen viszont keményen lemaradt. Ott szerintem a 3870 most se hozná be a GT-t, de a többi címben már most erősebb (4xxx széria meg über, minden szempontból). Meglátjuk még mi lesz ebből.

(#41) Hequila válasza RapUGround (#10) üzenetére

Hequila
(őstag)

...vettem 75k-ért... ...15K-t ráfizetve hoztam el a HD 4850-et...

Nos komám, akkor téged jólátb@sztak! :U

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#42) RapUGround válasza Hequila (#41) üzenetére

RapUGround
(tag)

Figyeld tudom hogy mi a helyzet. PTK egyebek 306-os paragrafus stb.
De nekem nincs időm békéltetőhöz menni, meg bíróságra, meg egy 50k-ért nem fogok 100k-s perköltséget fizetni. Ha jól rábasztam akkor legyen igazad, neked akkor fogalmad sincsenek a jogokről. Meg nem engedtek semmit hiába kiabáltam rájuk és vertem az asztalt nem egyedül. Bugyuta testvér. Ja meg mivel pozitívan látom a jövőt, ezért jó hogy ez lett mert ha nem hal be akkor van egy sz.rom amit nem lehet eladni.

[ Szerkesztve ]

(#43) Speed(R) válasza Bici (#38) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A linkelt teszt óta eltelt időben jelentősen javultak a driverek Atiéknál. Nem egy esetben 25-30%os gyorsulásokat hozott a csiszolgatás. Sajnos ez örök rákfenéje az Atiknak, megjelenés után 4-6 hónappal jönnek ki az igazán használható driverek, addig meg szívás van, sajnos..

(#44) gbors

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a 3870 és a 9600GT között továbbra is van cca. 10% árkülönbség (az előbbi drágább) - és még mindig kíváncsian várom azt a játékot, ami az elsőn száguld (de legalábbis megy), a második pedig beledöglik :D

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#45) Speed(R) válasza gbors (#44) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

50%os előny a 3870 javára már a beledöglött kategória?
1280x1024 4xAA/16xAF Assasin Creedben ez a helyzet.

Nyílván nem általános a dolog, átlag ~egyformán teljesítenek. Hogy később mi lesz..hát az valószínűleg semmit sem jelent, ahol a 9600 kevés lesz, ott a 38x0ek is el fognak vérezni, nem kell csodát várni.

(#46) Bici válasza Speed(R) (#43) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Én is így gondolom.
Pont ezért látok esélyt arra, hogy a 4870 is behozza előbb-utóbb a GTX280-at.
A GTX270 és a GTX290 órajelei lehet már tudni a cikk megjelenése óta?
A GTX270 már a 9 TPC blokkos GTX260 55nm-es változata, ugye?

Ja, mégvalami: Az újabb G9xb csipes kártyák vissza tudják venni az órajelüket a gt200-hoz hasonlóan?

köszi!

(#47) Speed(R) válasza Bici (#46) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én nem látok reális esélyt arra, hogy befogja átlagban a 280at, de ezt nem is kell hoznia szerintem, arra ott a 4870X2.

A GTX270nek annak kell lenni, ha nV szépíteni akar valamelyest..

9800GT/X+ és társai továbbra sem tudják, ettől függetlenül elképzelhető, hogy néhány gyártó (főleg Gigabytera gondolok) előrukkol olyan kártyákkal amiknél megoldják a dolgot.

(#48) Elmör válasza atesss (#30) üzenetére

Elmör
(senior tag)
LOGOUT blog

Minek venne P45-ös lapot gyenge procihoz meg VGA-hoz?
Szvsz vegyen egy olcsóbb lapot (na nem gagyit, csak olcsóbbat) és ehhez egy gyorsabb procit meg VGA-t. Többre megy vele az tuti! ;)

Mikorra gyűrűzhet be? Már elkezdődött és ki tudja hol a vége. Egyre rosszabb lesz, de néhányan már azt találgatják, hogy 1-2 hónap és visszaáll egy normál szinre.

Mit ér a power ha nem force be with you? Dredd bíró leszek farsangkor vagy fakocka. :D

(#49) Bici válasza Speed(R) (#47) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

A legutolsó PH teszt szerint átlagban 12%-al gyorsabb a 280GTX a 4870-nél.
Ezt szerintem be lehet hozni, de ha nem hozza be, akkor is jobban megéri a 4870.

Akkor a gigabyte palettán nézelődök majd energiatakarékos kártyák után. Pedig már beleéltem magam egy olcsó és jól húzható Galaxy kariba. :D
Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#50) gbors válasza Speed(R) (#45) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem az, mert az Assassin's Creed kitűnően megy a 9600GT-n is, a 3870 csak szimplán sokkal gyorsabb. ez a helyzet a Vegas-szal is.
érdekes egyébként ez az eredmény, mert 12x10-ben 45% a 3870 előnye, 16x10-ben viszont csak 33% - pedig a felbontás növelésével az ATI kártyák szoktak inkább erőre kapni :F

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.