Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bizony-bizony, most ez a bestbuy :R Köszi a tesztet!

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#2) JohnnyX

JohnnyX
(senior tag)

Megerositett a cikk, hogy jo beruhazas volt egy Gigara :C

:R

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#3) Aggregátor

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az Asus ezt egy egyedi hűtővel fejelte meg,...
Nem az van hogy ez a referencia hűtő, és a két slotos csak a bemutató példányon volt?

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#4) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha az nVidia leviszi a 9800GTX árát(110 euróra,általában ennyiért fut a 4770),akkor van esélye a 4770 ellen,egyébként nagyon jó lett a kari...grat a teszthez

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#5) Tombi

Tombi
(senior tag)

Ez a cikk is csak megerősített, megérte rendelni belőle :C

(#6) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

és mennyi az ára? mert középkategória meg minden, de az ára sem az elején, sem a végén nincs kiemelve ( körülbelüli ár ).

(#7) Tombi válasza Sanya (#6) üzenetére

Tombi
(senior tag)

Benne van 28-30k ;)

(#8) Aggregátor válasza Sanya (#6) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

25 és 30k körül van, sanszos hogy 30 fölé is menni fog.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#9) LackoMester válasza Sanya (#6) üzenetére

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nemtudom a MO,árakat de az EU-s átlagár 105-115euro...

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#10) Apicius

Apicius
(tag)

Egy Athlon64 4800+ mellé érdemes beszerezni vagy nem lesz nagy különbség a mostani 1900XTX-hez képest a CPU limit miatt?

''-Hmmm. Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal.''

(#11) Apicius válasza Aggregátor (#8) üzenetére

Apicius
(tag)

Remélhetőleg nem. Most úgyis erősödik a forint.
Mondjuk a benzin árának emelkedésekor is nőnek az árak, bezzeg ha csökken, akkor azt már nem követik a kereskedők árai...

(#12) fekeandras válasza Apicius (#10) üzenetére

fekeandras
(őstag)

Szerintem kevés lesz neki az a proci.

(#13) Apicius válasza fekeandras (#12) üzenetére

Apicius
(tag)

Pont emiatt aggódtam. De akkor már alaplap, proci és memória is kell és az már azért sok lenne most. Bár 1280x1024-ben használnám még egy darabig.

(#14) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Végre teszt!
Már nagyon vártam.

Milyennapvan?

(#15) fagy53

fagy53
(PH! nagyúr)

Jó kis teszt volt, és egyértelművé tette, hogy aki nem riad vissza egy kis tuningtól, annak messze a legjobb vétel a 4830! Az alaposan alulórajelezett kártya kb 20% tuningpotenciállal rendelkezik, a tesztekben 10%-on belül volt hátrányban, de nem minden esetben, a 4770-től. Lehet következtetni..... :D
A 4770 idle többletfogyasztása a 4830-hoz képest nem az órajelek visszavételének a különbözősége miatt tapasztalható, hanem valószínűsíthetően nem veszik vissza a feszt! Ez pedig nagy hiba, hiszen tudjuk, hogy a fogyasztásban a feszültségváltozás négyzetesen szól bele, az órajelváltozás legfeljebb egyenesen arányosan. Terhelésnél viszon megmutatkozik a 40nm előnye, ezért is nagy kár volt ezt nem kihasználni az idle állapotban. :W
Kicsit összecsapott kártya, de ha kivonják a piacról a 4830-at, akkor ezért az árért a nem ref. kialakítású kártyák, amelyek már orvosolják a fenti hiányosságokat, best buy vétel lesznek, kategória vezetők. :)

(#16) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R :R :C

"...és eljött a végítélet napja a zöldek számára..." ;]

[link] ezt meg lecserélhetnétek "kötelező" feliratra :DDD

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#17) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

most akkor melyik hutos verzio volt nalatok? a regi ref, vagy az uj ref?
tuningot mar meg lehet oldani, kar, hogy nem foglalkoztatok vele kicsit jobban.
summa: jo kis rovid teszt.

(#18) gamerkiller

gamerkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Uhh! Köszönöm szépen a tesztet, nagyon megfogott! Biztos benevezek egy ref.hűtős XFX példányra! :R :R

Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4

(#19) technoboy19

technoboy19
(kvázi-tag)

jó lehet ez a kari a tesztek alapján, de sztem még nem éri meg jobban mint a 4830.
elég nagy a különbség árban, majd ha mindenki elkezdi venni akkor majd remélhetőleg lejjebb megy az ára.

Ha elégedett voltál az üzlettel, kérek egy piros pontot :) http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/hsz_38737-38737.html

(#20) old gray

old gray
(PH! addikt)

Jó teszt, gratula. :R

Nem döntöttem rosszul amikor a 4830 mellett tettem le a voksot. :))

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#21) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Az Asus ezt egy egyedi hűtővel fejelte meg,

Szerintem ezt javítsátok ki mivel ez egyik referencia hűtő! A két slot-os szélcsatornás hűtés csak a bemutató képeken szerepelt, mint ref. hűtő. Lecserélték erre az olcsóbb hűtésre, mely egyébként tökéletesen ellátja a feladatát. FurMark izzasztással sem megy 70°C a hőmérséklet és még ilyenkor is csak 42%-on forog a ventilátor. Két ref. hűtőről beszélhetünk, az egyik a két slot-os mely talán csak az XFX kártyáján van és erről ami többek közt az Asus és minden más gyártó termékén megtalálható. Ez semmiképpen sem Asus egyedi hűtés. :(((

[ Szerkesztve ]

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#22) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Nah vééégre! :)
Köszi a tesztet, megyek neki futok részletesen! :R

.::www.megadanceradio.hu::.

(#23) Yutani válasza D.Orion (#21) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

fLess nem egyeztetett Abu85-tel a hűtőt illetően... :DDD

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#24) HSM válasza D.Orion (#21) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Milyen hasonlóak ezek az egyedi hűtések... :DD [link]
Sajnos minden AMD partner ezt az olcsóbb verziót forgalmazza, pedig elvileg a "bemutató" darabot is választhatták volna, nyilván drágábban... :U

Amúgy grat, jó teszt lett! :K :R

[ Szerkesztve ]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#25) Keldor papa válasza Apicius (#10) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerintem meg tuningal simán jó a proci mellé. Gondolom nem 640x480 lenne a cél...

(#26) waterman_

waterman_
(fanatikus tag)

vajon későbbiekben sem vesz majd vissza jobban 2D-ben a fogyasztásból? későbbi jobb vga biosok, meg finomhangoltabb driverek okán? mert ha a 4830nál meg tudták csinálni, akkor mi tartotta őket vissza itt? mert hát ugye az árérzékeny réteg a villanyszámlára is árérzékeny :)

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#27) m1sk4r

m1sk4r
(fanatikus tag)

Nyáron megéri majd nekem egy ilyenbe beruházni! :K
Köszönjük a tesztet, kb. ezt vártam.

(#28) KMT válasza fagy53 (#15) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Bizony nagy kár. Remélhetőleg ezt majd meg lehet oldani valahogy utólag, bios editor-ral, vagy ATT-vel...
Miért nem lehet értelmesen megcsinálni gyárilag? :(((

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#29) Blindmouse

Blindmouse
(tag)
LOGOUT blog

Azt kell mondjam, csalódtam most egy kicsit. A cikk is rövid volt, kimaradt a tuning, a crossfire, és elég későn jöttetek ki vele. Sokkal többre számítottam.

Átléptétek az ingerküszöböm.

(#30) HSM válasza waterman_ (#26) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

A GDDR5 tartotta vissza őket. A GDDR3-on nem ugrik a kép frekvenciaállításnál, ezért üresben visszaveszik a karik, nem úgy, mint a GDDR5-ön, ahol ugrik ilyenkor, ezért nem lehet visszavenni. Körübelül 10-25W-ot pocsékolnak ezzel el üresben.

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#31) FefeeX válasza Yutani (#23) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Jahh, már rég nem az a ref, mint ami eleinte annak tűnt - pedig milyen jó is lett volna...
Én asszem megvárom a második szériát, ami a ramot is visszaállítja, és talán arra jobb hűtőt is tesznek majd... :)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#32) Dare2Live válasza Apicius (#10) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nézd meg a cpu-vga választos cikket.

Egyébként szerintem meg nagyon durva előrelépés lesz. :)

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#33) Gomezz

Gomezz
(senior tag)

Hát rendesen elveri még egy sima 9800 GTX+ is, hát még egy OC-s.
Ráadásul ugyan annyiba kerül. :D

(#34) TeeJay válasza waterman_ (#26) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

árérzékeny réteg 780G-s alaplapot vesz és bőven elég neki a rajta levő HD3200 integrált VGA elenyésző fogyasztással ;)

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#35) Apicius válasza Keldor papa (#25) üzenetére

Apicius
(tag)

Persze, hogy nem. Egyelőre 1280x1024, majd később (monitorcsere után) max 1680x1050.

(#36) DeSanto válasza KMT (#28) üzenetére

DeSanto
(őstag)

"míg a HD 4770 csak a GPU frekvenciáját csökkenti (250 MHz-re), a GDDR5-ös memóriák órajeléhez azonban nem nyúl hozzá a PowerPlay (valószínűleg azért, mert órajelváltáskor elmenne a kép)"

fagy53 nagy hülyeséget írt...
El se olvasta a cikket csak nézett de nem látott.

(#37) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

a hűtővel kapcsolatban javítottam, kicsit le voltam maradva. :D

(#38) EarL 007

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon jó teszt! :C Kell egy 4770. :O :DDD

"ami megközelítőleg a fele a 926 millió tranzisztorból felépülő, 260 mm2-es RV770-nek."
Első oldal. 956 szeretett volna lenni? :)

Lehet, hogy átsiklottam felette, de a hűtést lehetett szabályozni?

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#39) fagy53 válasza DeSanto (#36) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Jó lenne megtudni, mi volt az a hülyeség? ;]

(#40) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jó kis kártya de a hűtő marhára nem tetszik.

Azért szívesen megnézném hogy mit tud CF-ben.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#41) D.Orion válasza EarL 007 (#38) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Én csak az autó ventilátor szabályzást néztem CCC-ben. Idle-ben 32% és olyan 44°C-os a GPU. Terhelve 42% és olyan 70°C-os a GPU.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#42) mmdms

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

Azt meg tudnátok mondani, hogy van-e ebbe a radeonba annyi kakaó, mint egy 88gtx-ben?
A fogyasztás/melegedés és a dx10.1 nagyon csábít a cserére, de a teljesítménybeli különség hogyan alakulhat?

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#43) FefeeX válasza DeSanto (#36) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Nem tudom miért vitázol a tényekkel, külső tesztből kiderült, hogy moddolni lehet, azonban bevillan a kép amint leveszi a ramok órajelét a gép... Hiába, szarok a GDDR5-ök, legalábbis amiket az ATi használ, mert ugye már erről is volt szó... És úgy tűnik, még sok van nekik belőle... (Én megvárom, míg lesz normális... :) )

mmdms:

98gtx>88gtx, aztán nézd végig a tesztet... :)

[ Szerkesztve ]

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#44) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érdekes kártya. Ez a GDDR5-ös megoldás nem túl szimpatikus, de gondolom még így is jóval olcsóbb lett a kártya nyákja, mintha 256bites memóriabusszal(+GDDR3-mal) áldották volna meg.

Úgy néz ki, hogy ez lesz a bevált stratégia az AMD-nél, hiszen a 3870-et is ugyanígy váltották le (erősebb GPU + gyengébb mem.sávszélesség).

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#45) DeSanto válasza fagy53 (#39) üzenetére

DeSanto
(őstag)

Az a hülyeség hogy összecsapott kártya az idle fogyasztás miatt.
13W miatt? :F
Elolvastad miért fogyaszt többet?
Nem hiszem. :(

(#46) HSM válasza fagy53 (#39) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Ez a feszültséges teóriád igaz, csak azt felejted el, hogy hiába a négyzetes hatás, ha feszt tudsz csökkenteni 1,2V-ról 1V-ra, alig ér valamit, viszont az órajelet le tudod csökkenteni 800-ról 250-re is akár.... Persze, a kettő együt az igazi... :U A 4830-as dolog meg csak annyiból sántít, hogy csak addig igaz, amíg a 4770 memóriáját nem húzod fel ~1Ghz környékére... Onnantól kezdve a 4830-at megnézem, hogy húzod fel 800Mhz+ GPU-ra.... :U

(#43) FefeeX: Ugyan miért szarok ezek a GDDR5-ök???? Teljesen jók, tudtommal technológiai sajátosság, hogy tesztelnie kell mindig a frekit, amin üzemel, gyanítom ekkor ugrik picit a kép... Amúgy a 4890-emen röhögve bírja a 250Mhz-es órajelet is.... :U Az meg, hogy kb. egy tizedmásodpercre fel-le ugrik a kép... :U Ennyi erővel játékot se indíts, mert akkor is ugorhat a kép, mikor fullscreenre teszi... :D

Szerk.: Megtaláltam egy Quimonda GDDR5 doksiban... [link]
"GDDR5 offers the possibility to build cost efficient applications running at very
high data rates and reduces product development times for systems operating robust
and reliable. The GDDR5 signal training concept offers the possibility to train
several signals and clocks relative to each other. Hereby training means phase adjustment
of the various signals"

Tehát, ha új órajelet állítasz be, a ramnak újra kell kalibrálnia magát a megbízható működéshez.

[ Szerkesztve ]

(#47) tzsolesz válasza Gomezz (#33) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

26000 Ft egy 9800GTX+?????? :F :W :W :W

Ne légy már ennyire figyelmetlen. Ráadásul egy tuningolt 4770 a földbe döngöli a 9800GTX+-t.
Nézz szét egy kicsit. ;)

A fogyasztásról meg ne is beszéljünk. :U

Amúgy köszi a tesztet. :C

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#48) Joci10

Joci10
(senior tag)

"A kártya túlhajthatóságával kapcsolatban egyelőre nem tudunk nyilatkozni, mert a Catalyst Control Centerben található Overdrive-on kívül egy program sem volt képes felismerni a 4770-et, az Overdrive viszont maximálisan 830/850 MHz-es órajeleket engedélyezett (ezt persze simán bírta a kártya)."

Viszont a neten már volt róla hír, hogy a Rivatuner konfig fájljának szerkesztésével meg lehet oldani.
"simply changing the rivatuner.cfg line RV770 = 9440h-9443h,944Ch and adding "94B3h""
Fudzilla hír

(#49) old gray válasza Oliverda (#40) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Egyetértek CF tesztet a népnek! 4830CF, 4770CF vs. 4870 1GB / 4890 meg 1-2 nvidia kari, hogy teljes legyen a kép! Nagyon vonzó alternatíva a 4830/4770CF csak sokan nem mernek belevágni kompatibilitási és egyéb, a régről berögződött "CF/SLI-vel csak baj van" dolog miatt. :U

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#50) waterman_ válasza HSM (#30) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

és ez minden gddr5-re igaz, vagy ahogy #43-ban utalt rá FefeeX, csak az amd oldalon van velük gond? mert azért 10-25 wattal már egy 70 literes akvárium is fűthető hideg napokon..
mert ha minden gddr5-nél ez van, akkor eltörném a kezét annak aki fejlesztette, meg annak is aki aláírta, hogy jó lesz az úgy..
szerk: látom már írtál a témában 3mmal korábban. nem értem miért kell akkor tesztelnie a frekit. egyszer elég lenne életében..

[ Szerkesztve ]

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.