Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) deicide

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A második bekezdés utolsó mondatából hiányzik 1db "nem"... amúgy elégedett 295 tulajdonosként megértem miért szeretnék a forgalmazók eladni, de azt is, hogy az nVidia nem feltétlen akar veszteséget termelni.

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#2) subaruwrc

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hogyaszondja: elemzők szerint viszont a zöldek sorsa most az AMD kezében van.
öröm hallani :DDD

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#3) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Nana, inkább emeljen árat a 295GTX-nél és maradjon piacon az nVidia.
Most tudom kövezni fognak páran, de inkább annak örülök ha van miből választani és a választék ne csak egy gyártó terméke legyen már, mert akkor versenyhelyzetnek lőttek.
Amúgy USÁban bőven 200 dodo alatt lehet venni a 4870eseket mióta megjöttek a 4890esek.
Szóval felső-középbe már vidáman az AMD így is...

.::www.megadanceradio.hu::.

(#4) nixx-21 válasza subaruwrc (#2) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

öröm hát főleg h alig 7-8 hónapja a HD48xx-ek kijövetele előtt az Nv simán eltemette az AMD/ATi-t...... :K

bár azért azt én sem szeretném h az Nv eltünjön a piacról mert akkor az ATi árai az egekbe szöknének....

meg gondolom amíg az Nv nem erölteti az árcsökkentést addig az ATi sem fogja mivel nekik meg ugye kell a píz ahogy kdierült a cikkből :K Patt helyzet

"...Egyes gyártók azonban vérszemet kaptak, és komolyan gondolkodnak egy nem hivatalos Radeon HD 4890 X2 forgalmazásán..."

na ez lol :DDD
ugyis szoktak áttervezni NYÁK-okat a gyártók(hogy olcsobban tudják előálíltani nem?)...
hát miért ne tervezhetnének egy teljesen újat és építhetnék meg a HD4890X2-t? :DDD

[ Szerkesztve ]

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#5) g@bo

g@bo
(PH! kedvence)

azért szép, hogy 2 éve a csúcson volt az nvidia, most meg átnevezésekkel vegetál...

igy szorongatná meg amd az intel tökeit, imáimba foglalnám...

(#6) Solten válasza subaruwrc (#2) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

"elemzők szerint viszont a zöldek sorsa most az AMD kezében van. "

Na ezt se hittem volna hogy ezt hallom/olvasom egyszer... :DDD

alba gu brath

(#7) Devid_81 válasza nixx-21 (#4) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Oh én azon is csodálkozom, hogy az ASUS (powered by ASRock) hogy-hogy nem támad be valami X3-X4essel.
Pedig válogatott GPU-kkal csökkentett feszültségen az X4es elmenne olyan 400Wattnyi fogyasztással, jó tudom másnak annyit eszik a kenyérpirítója :DDD
38xx szériánál voltak valami álmok egy "anya kártya" és két MXM társkártyával ha jól emléxem....

.::www.megadanceradio.hu::.

(#8) rocket válasza g@bo (#5) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Vihar elotti csend, bar Q4 meg odebb van ;)

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#9) Elmör válasza Solten (#6) üzenetére

Elmör
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen, ez durva. :DDD
Az AMD helyében csökkenteném az árakat (akár annyira is, hogy egy kis veszteség is belefér), majd rábírnám a fejlesztőket/kiadókat egy új AMD-s technológiára (ala DX10.1 féleség) és ezzel ki is csinálnám az nVidiát. Persze ez nekünk nem lenne jó,mert akkor olyan árak lennének, hogy csak na és csak pirosak lehetnénk. ;] Akkor kivel vitatkoznánk, nemde? :D

[ Szerkesztve ]

Mit ér a power ha nem force be with you? Dredd bíró leszek farsangkor vagy fakocka. :D

(#10) P00By válasza nixx-21 (#4) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Majd a sapphire jól megcsinálja :D

(#11) subaruwrc válasza P00By (#10) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

lesz 4890X2 nem kell félni szerintem. akinek megvannak a lehetőségek a kezébe és profitot akar csinálni az úgyis ki fogja hozni. max risztelnek AMD-vel akik meg majd hüdenagyon nem fognak tudni róla :DDD

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#12) kts88 válasza Devid_81 (#7) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

jól emlékszel, itt van egy szösszenet erről a szörnyről.: [link]
De egy GPUs kártyában is készült: [link]

(#13) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én az AMD helyében megadnám az nV-nek a kegyelemdöfést egy -100$-os árcsökkenéssel, ami a HD4870 X2-t érintené, de a HD4890, HD4850 árát is levinném, had cumizzanak a zöldek. ;]

(#14) Solten válasza Elmör (#9) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

...és eljönne a világbéke, megvalósulhatna az utópia: csak piros, rohadt olcsón... :DDD

alba gu brath

(#15) Solten válasza Keldor papa (#13) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Az tényleg kegyelemdöfés lenne mert mar egy ideje cumiznak... :)

alba gu brath

(#16) Dr. Akula válasza Solten (#14) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Nyilván olcsó lenne aminek nincs konkurrenciája...

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#17) jer1cho válasza Dr. Akula (#16) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezekbe az álmokba (csak piros...pffa) simán belefér, hogy még olcsó is legyen. Ha már álmodunk, merjünk nagyot álmodni. Úgyis csak az marad. :DDD

(#18) Iscariah

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elnézést, valamit nem értek, akkor hogy is van ez?

Az Nvidia/AMD gyártja ugye a kártyákat? Akkor az ASUS, Sapphire, BFG stb. akik kiadják, most csak tesznek rá egy egyedi hűtést meg dobozt azt kész?

Szóval akkor mi a lényege ezeknek a partneri kapcsolatoknak?

REAL EYES REALIZE REAL LIES.

(#19) nuke7 válasza subaruwrc (#2) üzenetére

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

"A vörös oldal egy 20-30%-os árcsökkentéssel könnyedén elintézheti a legfőbb konkurens második és harmadik negyedéves eredményeit." :U :)) fordult a kocka - habár nekunk, mint fogyasztoknak, a folyamatos árverseny és az egyenlő esélyek kedvezneke a legjobban

Ingyen 2,5gb tárhely: http://db.tt/HbW8NW8D

(#20) rumkola

rumkola
(PH! kedvence)

hejj mennyi nv tulaj kommentel ide
;)PPP

jer1cho:
jaja, szokás szerint, vicces :D

[ Szerkesztve ]

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#21) jer1cho válasza rumkola (#20) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szokás szerint?

(#22) P00By válasza subaruwrc (#11) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Én nem félek ;] Egyet értek véled :K

(#23) Fáraó

Fáraó
(őstag)

Ez egyre hatalmasabb bukta... Miért kellett kinthagyni a honlapokon élő termékként, plusz a zöldeknek előre kellett volna szólni, hogy keveset fogunk gyártani a veszteséges előállítás miatt, ne vegyetek fel nagy rendelést. Kellett csak a presztizsre hajtani. :((( De legalább a hírekben vannak két átnevezés között. :)

VIGYORRRGAZMUS.....

(#24) nixx-21 válasza rumkola (#20) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

nem csak nv-ről van szó a cikkben csak a cím utal arra :P

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#25) joi29

joi29
(őstag)

-Nem vagyok egy nyelv tanár, de ez a ..."a jelenlegi változat gyártását leállítni."?

(#26) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem hülyék az AMD-nél sem: minek lejjebb vinni az árat, ha a konkurrencia csak szerencsétlenkedni tud és átnevezősdit játszani? Ha valaki ma jó közép-felső VGA-t akar venni, akkor úgyis jó valószínűséggel a HD48*** családból választ, hacsak nem elszánt zöldpárti - azokat meg amúgysem lehet meggyőzni. És a "szakértő" haverokat sem, akik a 2GB rammal szerelt induló szintű karikat ajánlják.

Az AMD és a többi vállalat amúgy sem jó a "jótékony" árcsökkentés terén, lásd pl az anno méregdrága athlon x2 procikat.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#27) leviske válasza Elmör (#9) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csődbe nem tudnák vinni az nV-t... sőt, mivel sokan az árból következtetnek a teljesítményre, akár visszafelé is elsülhetne.

Sokkal fontosabb most számukra, hogy legyen pénz a fejlesztésekre, minthogy az nV csődbe menjen. Főként úgy, hogy az nV saját magát ítélte arra a sorsra, hogy mostantól csak második legyen. A fő ellenfél jelenleg az Intel. Mind CPU, mind GPU téren... Nagyon sok múlik azon, hogy milyen architektúrával állnak elő ~2014-ben a felsőkategóriás Larrabee-k ellen.

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#28) TK36

TK36
(tag)

g@bo:"igy szorongatná meg amd az intel tökeit, imáimba foglalnám..." - egyetértek minden szavaddal. :K

Érdekes fejlemények.
Azért szerintem az AMD sem ellensége magának. Tényleg kell a sok pénz nekik a másik front miatt (mivel ott nem jól teljesítenek), tehát nem érdekük, hogy levigyék az árakat. Bár egy pici árcsökkentést el tudok képzelni, de nem akkorát mint ami az NVidia kinyírásához kell. És azért - szerintem - a cégnek sem lenne jó, ha konkurencia nélkül lennének a videokártya piacon. Mert akkor könnyen egyeduralomra törhetnének és utána jöhetne a per (monopol vagy mi a szösz).
És nehogymá egysíkú legyen már a VGA piac.

Jelen pillanatban hány VGA forgalmazó partnere van az NVidiának? Mivel ha ilyen rosszul fog menni neki, nehogy elhagyja mind.

[ Szerkesztve ]

Általában a "majd holnap" lesz a hét legzsúfoltabb lapja.

(#29) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én drukkolok a GTX 295-nek. Nameg az ATI árcsökkenésnek :DDD

Milyennapvan?

(#30) rumkola válasza TK36 (#28) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

nem elhagyják, csak nem kizárólagosak....

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#31) t72killer válasza leviske (#27) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyetértek, egy bizonyos szegmensben (alaplapi inegrált és alacsonyfogyasztású notebook chipek) esetén az intel a közös ellenség. Tény, hogy a grafikai és HD gyorsító teljesítményük a nullával egyenlő, de a titkárnő Gizike nyilván ilyet fog venni, mert szegénykém maximum passziánszon játszik, és notebookban ez a legolcsóbb, leginkább energiatakarékosabb.

#28: szorongatta: akkor, amikor bevezette az athlon64 és athlon64 x2 procikat. Aranyárban is mérte mindkettőt, két teljes éven keresztül:( Ha monopolhelyzetbe kerül, egyik gyártó sem jobb.

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#32) Solten válasza Dr. Akula (#16) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Örvendetes, hogy komolyan vetted... :D ;)

[ Szerkesztve ]

alba gu brath

(#33) VaniliásRönk válasza rocket (#8) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Álmodik a nyomor, és még Abut vádolod elfogultsággal. :DDD

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#34) leviske válasza t72killer (#31) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem a mostani helyzetre gondolok Intel téren. Ha minden jól megy, a Larrabee egy kemény ellenfél lehet, ha az AMD nem szedi össze magát. Mert ha jól sejtem, akkor a GPGPU korszak bekövetkeztével nem lesz olyan nagy előretörési lehetőség, mint most a GPU vonalon. Gondolom olyan szinten fog belassulni a fejlődés, ahogy CPU terén tapasztalható jelenleg.

Bár lehet, hogy tévedek. :)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#35) Dr. Akula válasza t72killer (#26) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Hát ja, ezért nem jó fanatikusnak lenni. Ha a konkurrencia jobb, azonnal váltani kell. :)

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#36) Bluegene válasza leviske (#34) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

áhh az a larrabee nem lesz olyan nagy durranás elsőre, csomó bug lesz, főleg régebbi játékoknál, és teljesítményre is alatta fog maradni az RV970/RV870-nél

inkább valami középkategóriás dolog lesz, de nem fogják venni sztem

- gyenge driver
- nem hatékony felépítés
- azonkívűl az Intel ezzel tör monopóliumra, én ezért nem fogok venni

persze a larrabee 2. de inkább 3. generációja felfejlődhet az Ati szintjére

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#37) Dr. Akula válasza Bluegene (#36) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Nem felfejlődni akar, hanem elhúzni mellette, ezért nem a mostani architektúrában próbál versenyezni, hanem a jövőében. Lehet akármilyen király az amd dx10-ben, ha raytraceben lenyomja az intel, és a játékok az utóbbit fogják már használni.

(#38) jer1cho válasza Bluegene (#36) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszönjük:

(#39) Bluegene válasza Dr. Akula (#37) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen de ez lassan terjed, a DX10 is lassan terjedt el

raytracing-ről pedig olyasmi rémlik, h nagyon erőforrásigényes(lassú), vhol ezt olvastam

lényeg majd meglátjuk, én nem hiszek benne h egy kvázi újonc lenyomja az évtizedes tapasztalatokkal rendelkező gyártót, vagy mikor megjelenik nem tudjuk kihasználni

Lehet akármilyen király az amd dx10-ben, na látod Intel VGA-val mikor fogsz te egy jót nosztalgiázni? pl FC? Crysis? ezek? és a konzolok is az Atikhoz/nv-khez hasonlítanak Atira könnyebb portolni ráadásul, szal nehogy azt hidd h belép az Intel és lemossa a másik 2-t pár hét alatt, ez kizárt

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#40) EarL 007 válasza Iscariah (#18) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nVidia, AMD tervezi, TSMC gyártja, az Asus, BFG, EVGA, HIS, Sapphire, stb. általában csak matricáz és forgalmaz, de vannak egyedi kártyák is, tudtommal azokat már ők tervezik, de nem biztos, hogy ők is gyártják.

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#41) t72killer válasza Bluegene (#36) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És az ATI sem fog addig keresztbe tett kézzel ülni a babérjain, ill a zöld műhelyből is várható pár combos darab. Ezen a játszótéren már sokkal öregebb róka ez a kettő az intelnél - nem lessz könnyű dolga az új fiúnak.

Most mi a helyzet? az intel próbálkozik fejlesztgetni az integrált GPU-it (x3100, x4500) de sehol sincsenek a két "profi játékos" legolcsóbb, legalapabb chipjeivel szemben. (pl az intel megtanulhatná, hogy a GPU mellé manapság nem árt némi dedikált memória)

(#42) Dr. Akula válasza Bluegene (#39) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Épp ezért kezdi meg most a fejlesztést az intel, hogy mire oda ér a technika, addigra neki már legyen, az ellenfélnek meg ne.

én nem hiszek benne h egy kvázi újonc lenyomja az évtizedes tapasztalatokkal rendelkező gyártót
A Netscape se hitte az MS Explorerről, meg a Sony se az Xboxról, és mégis. :)

Hát asszem raytracinges játékok közt nem pont a DOSbox jutna elsőnek eszembe. :)

(#43) Dr. Akula válasza t72killer (#41) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Az integrált videokártyákat ne hasonlítsuk már az asztali játékosokhoz, nem ugyanaz a célcsoport! Fogyasztásban az integrált veri mindegyik dedikáltat, notebookba pont ez kell. Épp csak annyit kell tudnia hogy a minimális igényeknek (Vista Aero, HD filmlejátszás) eleget tegyen, a legfontosabb a minimál fogyasztás.

(#44) leviske válasza Bluegene (#36) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mint írtam, ~2014 környékén esedékes, a felsőkategóriás Larrabee megoldások megjelenésekor.

Az első Larrabee ha jól tudom, akkor 2011/2012 tájékán már debütál. Ha az elsőre gondoltam volna, akkor nem 2014-et írok, amikor már a Larrabee-re épülő PS4 jelenik meg. :) (Na meg az AMD hasonló megoldására épülő XBOX 720)

(#45) t72killer válasza Dr. Akula (#43) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Arra gondoltam, hogy nem lenne annyira fájdalmas már egy 128 megás ram chipet mellé integrálni, esetleg egy chipbe összehozni. Egy HD 4330 kemény 7Wattot fogyaszt, jóvalKEVESEBBET, mint az intel x3100. Pedig a teljesítménymérce az ATI javára dől, és nem is kicsit.

Hmm, kicsit úgy látom, eltértünk a témától:DDD a címben a ma aktuális VGA-k közül a legtöbbet fogyasztó van, mi meg azt tárgyaljuk, melyik eszi a legkevesebbet :))

[ Szerkesztve ]

(#46) VaniliásRönk válasza EarL 007 (#40) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A Sapphire speciel gyárt, nem matricáz.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#47) Abu85 válasza rumkola (#30) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sajnos már az is probléma ha nem kizárólagos partnerek. Nincs értelme NV kártyát gyártani/forgalmazni. Kevés a haszon rajta. Mindenesetre Az NV-nek mindig lesz exkluzív partnere, mert ahhoz, hogy az AMD felvegye a BFG-t vagy az EVGA-t ki kell rúgnia valakit. Ugye az XFX felvétele után lázongtak az eddigi exkluzívok (Sapphire, HIS), hogy ők a nehéz időkben is kitartottak az AMD mellett, most meg lepacsiz a piac legnagyobb gyártójával. Ennek eredménye lett az a megállapodás, hogy az egyes piaci területekre limitálják a gyártók számát.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#48) radírfej válasza VaniliásRönk (#46) üzenetére

radírfej
(senior tag)

és nagy valószínűséggel képes is egy dupla 4890-est tervezni és gyártani. csak úgy mint az asus.

ha nem lesz elérhető a kétkártyás csúcs nvidia, akkor a teljesítményre éhes felhasználóknak lehet, hogy ki is hozzák a hd4890 X2-t.

minkét gyártónak vannak tapasztalatai a kétchipes egyedi megoldások terén.

másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

(#49) Dr. Akula válasza t72killer (#45) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

"AMD published a current consumtion of about 7 Watt for the HD 4330. Still it is unclear if this value represents the chip alone or the whole mxm board including the memory (which would include about 5 Watt)."

"The 13.5 Watt current consumption is relatively low, because it includes all chipset functions (therefore, this value is not compareable to dedicated graphics cards)."

Szal nem biztos hogy alacsonyabb, és ez gondolom csak nyugalmi állapotra vonatkozik, használva biztos elszáll rendesen. Gondolom nem véletlenül nem raknak dedikált videot hordozható gépekbe.

(#50) Abu85 válasza Iscariah (#18) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A referenciamodelleket csak az AMD és az NV által kijelölt gyártók készíthetik, ugyanazokból az alkatrészekből. A gyártás teljes költségét az AMD és az NV állja, majd a kész terméket tőlük lehet megvásárolni. Egy idő után az egyes referencia modellek gyártása befejeződik és kikerül a termék a gyártási engedélye. Innentől kezdve bármelyik partner gyárthatja a kártyát betartva a dokumentált minőségi paramétereket, emellett természetesen a referencia terveket kedvük szerint módosíthatják is.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.