Hirdetés

Formabontó CPU-hűtőket tervez a Prolimatech

A processzorhűtők teljesítményét utoljára a hővezető csövek tömeges elterjedése lendítette fel alaposan, azóta viszont kicsit beszürkült a kínálat. A gyártók 2-3 jól bevált struktúrához ragaszkodnak, így az újabb termékek csak apróságokban különböznek egymástól. Jó látni, hogy azért még vannak vállalkozó szellemű cégek is, amilyen például a Prolimatech, aki köztudottan nem riad vissza a kevésbé sablonos megoldásoktól sem.


(forrás: EXPreview.com) [+]

Az EXPreview hasábjain két érdekes Prolimatech hűtő tervei bukkantak fel, melyek névvel ugyan még nem rendelkeznek, sőt az is lehet, hogy soha nem kerülnek a tömeggyártás fázisába, de azért érdemes szót ejteni róluk.


(forrás: EXPreview.com) [+]

Az első szerkezet egy elég furcsa megoldás, mely jobban meggondolva leginkább a gyártó Genesis processzorhűtőjének kilapított változatára hasonlít, ugyanis a Genesis esetében a két torony egymástól teljesen függetlenül, derékszögben áll. A alumíniumból készült lamellasorokat két csoportba rendezve összesen hat darab hővezető cső köti össze a CPU-val érintkező talapzattal. A termék elsősorban LGA2011 foglalatos alaplapokhoz készül, így a két szárny egy-egy ventilátora nemcsak a központi egységet, de a kétoldalon sorakozó memóriamodulokat is hűti.


(forrás: EXPreview.com) [+]

A másik Prolimatech koncepcióból még nem készült prototípus, de a számítógépes tervek alapján kijelenthetjük, hogy a dizájnerek szabadjára engedték fantáziájukat. Az szövevényesen kacskaringózó, szintén 2 x 3 darab hővezető csövön összesen négy csoportban rendeződnek el a hőleadó lamellák, melyek hűtéséről alapesetben egy középre becsúsztatott, 120 mm-es ventilátor gondoskodna, de igény esetén akár további egységekkel is körbevehető. Jelen esetben is valószínű, hogy a memóriafoglalatok miatt lett ilyen magas felépítésű a termék, ezzel viszont az a probléma, hogy a ventilátor huzatának csupán a fele végzi a processzor hűtését.


(forrás: EXPreview.com) [+]

Az extravagáns, LGA2011-es hűtőkről a képeken kívül egyéb információ nem szivárgott ki, így azt sem lehet tudni, hogy találkozhatunk-e velük valaha is a „vadonban”.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés