Az utolsón hogy folyik vissza a lecsapódott cucc a csőben a hőátadó részhez a procinál? 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
cannibal
(fanatikus tag)

atti_2010
(PH! kedvence)
Én erre csak annyit mondok hogy kíváncsi lennék egyszer egy szimpla rézcső vs hőcső tesztre.
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

HaRdCoRe^mp4
(kvázi-tag)
Én is ezt akartam kérdezni, remélem mielőbb lesz válasz.
üdv.
Telszámom: 30/847-98-09
Mind a kettőnél nagyon kevésnek érzem a lamellák összesített felületét, vagyis a hőleadó felületet. 

Apika
(PH! addikt)
A hűtőszekrények hátoldalán néznek ki hasonlóan a hőleadó lamellák...

antikomcsi
(PH! kedvence)
Miért, mondjuk egy Mugennél, hogy folyik vissza?
Általában nem így állnak a talpukon ezek a hűtők, hanem oldalt vannak "borítva" az álló házakban.

jozsef m.
(fanatikus tag)
Még a legelső az, ami leginkább életképes.
(#8) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)
Nem egy épkézláb elgondolás, az biztos. Dizájnos, de a hőleadó felület inkább kevés az utolsónál. Az első persze, rendben van, csinálják meg laposabban HTPC-be és kész. 
Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

DRB
(fanatikus tag)
A Prolimatech hűtők általában jól teljesítenek, ezek ugyan elég furák, de pálcát törni felettük csak egy teszt után lehet, szerintem.
Az idei tél egy szép februári szombatra esett... :D

X Factor
(PH! addikt)
Jó pofa megoldások.
(L) Atiradeonika (L)

CocooN-z
(őstag)
Több cső van benne mint lamella
Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

zoli03
(senior tag)
És mi van ha nem hűt olyan jól, mint a többi? Maximum nem veszik meg az emberek. De legalább van valami újdonság, nem csak ugyanazokat a hűtőket adják ki kicsit más kinézettel.

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Sokkal egyszerűbb kicsit utánanézni a kémiának. Mindenkinek megspórolunk egy felesleges kört.
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Tikakukac
(őstag)
Legalább ide nem kamuzták be, hogy lefagyasztja a procit a hűtő olyan jó formája van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra...
Elég érdekes elgondolás, már csak az a kérdés hogy szerepel majd a gyakorlatban.
"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."
Akinek nem világos, hogyan vándorol vissza a folyadék a csőben a talphoz, keresse meg azt az ősrégi PH-s cikket, amiben le van írva a folyamat menete és ki van tesztelve az is, hogy van-e hatása a cső teljesítményére a pozicionálásnak..
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

DRB
(fanatikus tag)
Ha valaki nem találná: [link]
(#14) Jim Tonic: Nem kémia, fizika
, de ettől függetlenül igazad van.
[ Szerkesztve ]
Az idei tél egy szép februári szombatra esett... :D
"A alumíniumból készült lamellasorokat" <--- Kimaradt egy Z.
Ha rom-ot cserèlek, mièrt nem vàltozik az IMEI szàm? by крокодил ||| Mi ez a Biostar? Sárgarépából, meg lucernából gyárt alaplapokat? by noPublicFG ||| Vannak jobban és vannak kevésbé jobban sikerült darabok, és van a Gigabyte. by ///Krisz\\\

.mf
(PH! addikt)
Van már olyan a neten, a simarézcső elvérzett.
Elpárologtatott, majd újra-kicsapódott folyadék visszavezetése: hajszálcsövesség (gugli, ha általános iskolában nem figyeltél fizikaórán
).
---
Videókártyáknál most a hőkamra az újabb trend, kíváncsi vagyok, mikorra jut el ide is. Drágább, de kisméretű házakban (mITX lanparty gamer kockaházak, vagy htpc-k) lenne rá kereslet. . Az Asetek már próbálkozott vele 4-5-6 éve, csak az a hőleadó felület volt szerintem alul-méretezve, ezért nem ment jobban.

atti_2010
(PH! kedvence)
Fizikából 5 voltam, viszont egy konkrét tesztet jó lenne látni, értem én hogy működik csak néha az elméletet felülírja a gyakorlat, pl fémekkel is próbálták ugyanezt és nem jött be.
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

engusz
(PH! nagyúr)
Én nem ásnám el őket. Nem véletlenül lettek megszellőztetve. Nem akármivel gurigáznak a Prolimatech mérnökei! 

Lacika112
(lelkes újonc)
biztos hülye vagyok de ebbe mi a frász a formabontó?
nekem az nem újdonság jobbról balra tekerik a raktáron megmaradt cuccokat
a cím nem kicsit megtévesztő (pedig már örültem hogy nem rókabőr)
A számítógépekben használt csövek belseje inkább porózus mint a szivacs és nem hajszálcsöves, hogy a különböző irányú felhasználásból adódó problémár kiküszöböljék. Szerintem kamrára semmi szükség a processzoroknál, azt olyan helyeken használják, ahol problémás a hő elvezetése, a CPU-ra meg csővel is direktbe rá lehet építeni egy kiló fémet. Grafikus kártyánál már problémásabb ez.
Olvasnál is néha írás helyett, már nem csak a teszt és elmélet leírásának keresési iránya, hanem a linkje is meglenne...

atti_2010
(PH! kedvence)
Meg is van már rég, de a szimpla rézcsöves tesztet nem találom benne.

bmollszeptim
(fanatikus tag)
Az első tetszik,de a többi felejtős nekem.
üdv.
Ja, hogy rézcső, bocsánat! Na, olyat nem teszteltek még tudtommal, szóval max az elcsépelt elméletet mondhatom, hogy fémben csak a nagyon rövid távolságú - pár centiméteres - hővezetés hatékony. Szab.tam-nak lehet ilyen jellehű tapasztalata.

atti_2010
(PH! kedvence)
Én nem is mondtam hogy ti csináljatok feltétlen ilyen tesztet, csak megjegyeztem hogy szívesen megnéznék egyet kíváncsiságból, ennyi, valóban Szab.tam tudhat valamit, jó 5-let.
[ Szerkesztve ]

mikej95
(tag)
A hővezetőcsövekben nem folyadék van? Mert elvileg az és, ha 180°-ot csavarnak rajta az senkinek sem jó! 
-

Srodney
(senior tag)
egész jó,van fantázia az biztos...
Persze, mert a fémeknél nincs halmazállapot változás. Ha pedig olyan fémeket keresünk, amik megfelelő körülmények között, de 30-80°C-os tartományban essenek át a fázisátalakuláson; nem hiszem hogy túl nagy lenne a választék. Ráadásul a víznek van egy olyan tulajdonsága, ami a fémeknek, pláne a különleges tulajdonságokkal rendelkező fémeknek nincsen: olcsó és élettanilag ártalmatlan. Eltekintve a fulladástól, de az ebben az esetben nem veszélyeztet. 
Valami tréfás, humoros, mégis mélyenszántó gondolatokat magában hordozó, rövid, velős mondat, mely egyéniségem rendkívüli sokszínűségéről tesz tanúbizonyságot.

.:LoMAX:.
(fanatikus tag)
Szerintem is jöhetne teszt 
Az első tetszik is 
5.5GB online tárhelyet ingyen (SugarSync): http://goo.gl/Ztdaf || Motorola Defy || TP-Link WR1043ND
Sajnos az utolsó kép egy kicsit csalóka a render mód miatt
Perspektivikusban azért könnyebben felismerhetőek lennének a részletek, vagy nem?
Az első nagyon kedvezni fog a HTPC-seknek tényleg. Meg esetleg az itx konfigok teljesen paszívvá tételére is elegendő lesz.
Ph 56. legmegbízhatóbb tagja :) -> http://href.hu/x/hr23

Pug
(őstag)
Ha olvasnád is a topicot és nem csak write only lenne a default nálad, akkor lehet, hogy okosabb maradtál volna...

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

engusz
(PH! nagyúr)
Lassan kellene egy +/- gomb is mindegyik hozzászóláshoz, amiknek segítségével lehetne súlyozni a hozzászólásokat. Mondjuk ha egy órán belül -50 pontot szerezne valaki, akkor eltűnne a hozzászólása. Ha ez az érték elérné a -100-at, akkor pedig 1 nap tempban lenne a jutalma. 

Pug
(őstag)
Részemről +1 
Bár az én előző postom sem volt igazán informatív, de sajnos kikívánkozott belőlem 
"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman
Sokszor nem a hőcső kevés, hanem a lamellák felülete...(ezért veri ronggyá a 4 hőcsöves AC S1-em az 5850-es karin öcsém MSI 5850-es TwinFrozr 5 hőcsöves gyáriját)...és ilyennek tűnik a 2. versenyző. Hiába szállítja gyorsan a hőt a sok cső, ha nem tudja leadni a relative kicsi lamellasoron.
Isten Hozott! (Az ördög visz el...)

engusz
(PH! nagyúr)
Szerintem meg inkább az MSI hűtőjében nincs túl sok fejlesztés. Nem a hőcsövek vagy a lamellák felülete dönt ebben az esetben, sokkal inkább azok anyagában és összeszerelésében keresendő az ordas különbség.
Jól néz ki, de tuningolni nem kell vele szerintem.
★☆★ Régi / hibás alaplapokat, processzorokat veszek ★☆★

daa-raa
(MODERÁTOR)
intel szerverprocikhoz voltak és tán vannak a mai napig is VC hűtők. Néha Aprón is feltűnik egy-kettő.
Pug: A +1-es hsz-ok alapból -100-as besorolásba kerülnének ha rajtam múlna.
Si vis pacem, para bellum.
Érdekes koncepció.
Kérdés csak az, hogy a gyakorlatban mennyire lesz hatékony.
Bár szerintem a Prolimatech mérnökei már rendelkeznek azzal a szakmai tapasztalattal, hogy ne csak kisérletezgessenek a CAD programmal.
http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

Pug
(őstag)
Pug: A +1-es hsz-ok alapból -100-as besorolásba kerülnének ha rajtam múlna.
Természetesen nálam is. De ha elolvasod, hogy jelen kontextusban, mit is jelentett az a "+1", akkor feltűnhet, hogy ez talán nem a szokványos "megjelenése" volt neki. 

daa-raa
(MODERÁTOR)
Igen, feltűnt. De nem kell egyből kifogásokat keresni. Nem tudom miért bonyolult leírni, hogy "Egyetértek!" Nem chaten vagyunk van idő. Bár szerintem chaten is...
Nem kell véresen komolyan venni egyébként sem mindent, amit írok csak azért mert nem nagyon használok smiley-kat.
Si vis pacem, para bellum.

rviktor25
(tag)
Mennyivel jobb, ha mindenki azt irja, h "egyetértek", "én is", mint a +1? 
Azt, hogy ne ilyennel növeljük a hsz-számot megértem, csak az az érzésem, hogy az a hsz, amiben csak annyi áll, h "egyetértek", semmivel sem jobb, mint az, amiben "+1" áll.
Ha meg egyéb szöveg mellett áll, akkor annyira mindegy, úgyis mindenki érti mire utal.
Chiwasuu!!!

zsoltti
(fanatikus tag)
hát, amig ilyen hosszú a hőcső addig nem nagyon látom hatását egy olcsóbb vízhűtéssel szemben.
Eladó: HD6950@70,Ghz 64kért!!!