Hirdetés

Elkészült a kerámia bevonatú Xigmatek Dark Knight Night Hawk Edition CPU-hűtő

Hirdetés

Nincs könnyű dolguk manapság a léghűtéssel foglakozó gyártóknak, hiszen jóformán hosszú ideje nem képesek forradalmi újítással előrukkolni, hanem már meglévő processzorhűtőiket próbálják még tökéletesebbre faragni. Első látásra valami hasonlóról van szó a Xigmatek legújabb fejlesztése kapcsán is, ugyanakkor egy ritkán látott megoldást próbálnak összepárosítani egy már meglévő termékkel.

A gyártó ugyanis elérhetővé tette Dark Knight processzorhűtőjének speciális változatát, mely az SD1283 típusszámot viselni, és a Night Hawk Edition névre hallgat. A CPU-hűtő alapját valójában nem a Dark Knight, hanem a Xigmatek Balder adja, így lényegében a 120 x 50 x 159 mm-es méret, a három darab 8 mm-es réz hővezető csővel megtámogatott felépítés, valamint a H.D.T (Heat-pipe Direct Touch) kivitelű talp változatlan formában öröklődött.

Az új modell különlegességét az a speciális, matt fekete kerámia bevonat adja, ami a gyártó állítása szerint jobb hőleadást eredményez, a technikai paraméterek alapján így a korábbi modell 0,15°C/W hőellenállását 0,14°C/W-ra sikerült leszorítani.

Az alumínium lamellákra a szintén változatlan paraméterekkel rendelkező 120 mm átmérőjű ventilátor került felszerelésre. A PWM szabályozással ellátott légkavaró lapátjai percenként 1000-2200 fordulatot tehetnek meg; maximális fordulaton légszállítása 89,45 cfm, ehhez társított zajkibocsátása pedig 30,1 dB(A).

A Xigmatek Dark Knight SD1283 Night Hawk Edition Intel LGA2011, LGA1366, LGA1156, LGA1155, LGA775 és AMD Socket FM1, AM3, AM3+, AM2+, AM2 foglalatokra helyezhető fel. A termék már előrendelhető, hazai vételára 40 euró körül alakul bruttó 12 710 Ft lesz, az első példányok érkezése pedig nagyjából két hét múlva várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés