Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) darkarthur

darkarthur
(senior tag)

Sajnos már semmi újat nem tudnak mutatni a hűtők piacán úgy érzem. Van, működik, válogathatsz. Ennyi.

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#2) Gude

Gude
(senior tag)

Pontosan így van!

"Nos, ami engem illet, én optimista vagyok - semmi értelme sincs annak, hogy más legyek."(Winston CHURCHILL)

(#3) blackrulz válasza darkarthur (#1) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

nem az a baj hogy semmi újat, hanem hogy vissza kellett tekernem az elejére hogy akkor ez mi, mert ahogy a képeket néztem simán lehetne xigma, tr, meg még két tucat másik gyártó is. copy paste

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#4) bokapeter

bokapeter
(lelkes újonc)

Cooler Master Hyper 212 Plus sokadik változata. :( Valahol én is sajnálom, hogy nincs fejlődés, de így legalább nem kell lecserélni a jelenlegi hűtőmet. :D A videókártyákból nyugodtan átvehetnék a hőkamrás megoldásokat. Bár kétségtelenül ezek a hűtők is jól működnek. Biztos ez is jó hűtő. Mindenkinek Boldog Karácsonyt

BP

(#5) bmollszeptim

bmollszeptim
(fanatikus tag)

Szerintem nincs evvel semmi baj.amúgy sem lenne értelme annyira teljesítmény hajhásznak lenni ebbe a kategóriába,hiszen az egyre jövő ,újabb procik,mind inkább kevésbé melegednek.8-9000között nem rossz alternatíva.

üdv.

(#6) XtremLor

XtremLor
(senior tag)

Mindenki olyan címkéset vesz így amilyet akar, nekem is megfelel a cm212+ még jo ideig, a mostani oc-hez bőven elég.

"Legen...Wait for it...Dary"

(#7) Ringman

Ringman
(senior tag)
LOGOUT blog

ez legalább elfér az átlag 180 cm-es házban, a 23 euro meg nem a világ vége. a venti nem tudom milyen, a fent is említett CM 212+ ventijét hamar lecseréltem.

hülyékkel nem tárgyalunk

(#8) waithEard válasza bokapeter (#4) üzenetére

waithEard
(senior tag)
LOGOUT blog

:K Bizony, nekem is a jó öreg Hyper ugrott be elsőre. Gondolom, ebből a témából (hőcső-lamella-venti) már nem igazán lehet többet kihozni. Max a dizájn és csövek száma különbözik. Na meg az ár. :P

[ Szerkesztve ]

Isten Hozott! (Az ördög visz el...)

(#9) HaRdCoRe^mp4

HaRdCoRe^mp4
(kvázi-tag)

Valóban újíthatnának már valamit, akár esztétikailag.

Telszámom: 30/847-98-09

(#10) Amacs

Amacs
(tag)

"Az Optima kisebb hőleadó felületét a gyártó ugyanis azzal ellensúlyozta, hogy a szélgép fordulatszámát egészen 1700 rpm-ig engedi el (a minimum pedig 1000 rpm lehet) a korábbi 1350 rpm helyett (amihez 900 rpm volt a minimum)."

Jelentem a Performa légkeverőjének maximuma 2000 rpm körül van. Így nem igazán értem ezt a mondatot.

(#11) daa-raa válasza bokapeter (#4) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Miért pont azé? Miért nem a Coolink U8-é mondjuk?

Si vis pacem, para bellum.

(#12) Silentfrog válasza darkarthur (#1) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

+1 :)

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#13) Dtomka

Dtomka
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Nekem Zalman CNPS 10 performa hűtőm van és elégedett vagyok vele, bizonyára ez is jó hűtő!
aida hőmérsékletek

(#14) antikomcsi válasza Ringman (#7) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Egy 180 centis házban, szinte minden hűtő elfér, de egy ekkora kuckót nem neveznék átlagosnak. ;] :DDD

(#15) aero.

aero.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

LGA2011? Olyan mióta is van? :DDD

fú, basszus, jól lemaradhattam

[ Szerkesztve ]

http://pc-style.hu

(#16) - = Zk = - válasza antikomcsi (#14) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

van benne valami! :C

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#17) lujó55 válasza darkarthur (#1) üzenetére

lujó55
(őstag)

Viszont univerzális. Még LGA 775-re is passzol.

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#18) - = Zk = - válasza lujó55 (#17) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2012 "kora hajnalán"!!!
hát, nagy szó, de tényleg :C

[ Szerkesztve ]

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#19) Ringman válasza antikomcsi (#14) üzenetére

Ringman
(senior tag)
LOGOUT blog

már kilépés után vettem észre az elírást, uh nem akartam felesleges hsz-t írni, inkább most teszem meg: 180mm :P

hülyékkel nem tárgyalunk

(#20) HaRdCoRe^mp4 válasza aero. (#15) üzenetére

HaRdCoRe^mp4
(kvázi-tag)

Nem régi a cucc, de én is flashelek ezeken néha :DD :C

Telszámom: 30/847-98-09

(#21) Atom_Anti

Atom_Anti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem egy nagy szám. Socket 478ra melyik a legdurvább Zalman hűtő?

(#22) ghostmat

ghostmat
(tag)

AM-es slotokra az ilyen típusok csak elfordítva szerelhetők, bár nemtudom ehhez adnak e külön keretet. Én már egyszer megszívtam egy ilyen hűtővel, a táp felé vagy a videókártya felé állt a venti.

Házból kifújós elrendezést nem lehetett beállítani.

Újíthattak volna valamit a formán, nekem ezekről mindig ilyen típusok jutnak eszembe :)

(#23) mikej95

mikej95
(tag)

Yoda mester megmondta: "Elkezdődött a klónok háborúja"

-

(#24) icon válasza mikej95 (#23) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért 1 mondat mellett elsiklottatok... LGA2011-es támogatás.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#25) TOM-202

TOM-202
(fanatikus tag)

Az ilyen kialakítású hűtőkből 12 egy tucat. Most megérkezett a következő. :)

(#26) Karesz85 válasza daa-raa (#11) üzenetére

Karesz85
(tag)

Coolink U8 nem "cipzáros"? Ez meg mintha "V" lenne mint a CM V6? :DDD bár az se mert ott a venti felé néz a "V" nem ugrik be melyik volt az első.

[ Szerkesztve ]

A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.

(#27) daa-raa válasza Karesz85 (#26) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ez már apróság, maga az alapvető kialakítás ugyan az.

(#28) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Régen sok Zalman cuccom volt és számomra ez volt a minőségi hűtés fogalma. Főleg az Athlon XP-Athlon64 korszakban, de mára valahogy kifogytak az ötletekből. Hiányolom az innovációt ami régen jellemzte a hűtési megoldásaikat. Régen mindenki őket másolta, ma már inkább ők másolnak.
Jó persze tudom hogy sok újat már nem tudnak kitalálni de ez így megint kevés ahhoz hogy én legközelebb ha véletlenül ismét hűtőt vennék egy ilyen Zalman-t vegyek.

Tomcat

(#29) icon válasza Ringman (#7) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért megnézném, mennyire átlagos bármelyikőnknél a 180cm-es ház XD

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#30) Tomcat válasza icon (#29) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Én egyből gondoltam hogy 18 cm lesz az mert az a szokványos ATX "házvastagság".

Tomcat

(#31) rovtiv

rovtiv
(tag)

Nem értem igazán, miféle újításra gondoltok. A fizika törvényei adottak, ezért jórészt a lehetőségek is, ahogyan egy hatékony léghűtő egyáltalán kinézhet. Ez az elrendezés a hűtők evolúciójának eredménye. Minden komolyabb változtatás valószínűleg árban és/vagy teljesítményben mutatkozna meg, és erős a gyanúm, hogy kedvezőtlen előjellel.

...már bocsánat...

(#32) NOD válasza rovtiv (#31) üzenetére

NOD
(senior tag)

Hát azért van egy-két "különlegesebb" hűtő a piacon aminek a vonalát jó lenne követni.
Prolimatech Armageddon a maga 50mm-es szélességével például ideális a ramok miatt és még 2 ventivel is csak olyan széles mint a mugen 2 ventik nélkül:D (nem beszélve az nd14 és társairól amik hiába 155 mm-esek 2 ventit használva de még így is csak 1-2 fok előnyük van).

Na meg a réz arányát lehet variálni és/vagy a bevonat/csiszolás minőségén javítani. De ezek már csak minimális különbségek.
Pl Aplenföhn K2 és az ND14 között van 1 max 2 fok. Ennyit tudtak javítani.

Na meg minek is egyáltalán javítani.... Ha nem mindig a csúcsprocikat veszed hanem mondjuk "csak" egy 2500k-t akkor bőven elég az a hűtő ami elbírta régebben a q95**-eket és társait (a q6600ról nem is beszélve).

(#33) daa-raa válasza NOD (#32) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Mi a különleges pl az Armageddon-ban? Totál ugyan ez a konstrukció, csak más arányokkal. A D14 sem más, csak ott a borda közeébe is bele van építve egy ventilátor (ebben sem az első egyébként, a ThermalTake-nek már volt ilyen felépítésű coolere 7-8 éve (Sonic Tower).

1-2 fok különbség akkor van, ha irreálisan nagy coolert raksz egy kis TDP-jű procira. Egy nagyobb TDP-jűre rakva, amit még szét is feszelsz, na ott már vannak érdemi különbségek. És akkor a zajszint még mindig ott van, mint szempont.

Illetve mint valahol írták: a fémtömeget nem fogod tudni kompenzálni ventilátorokkal. A légáramlás csak annyi hőt tud elszállítani, amennyit a bordák le tudnak adni. Ha nincs kellő hőleadó felületed, akkor rakhatsz akármekkora ventilátort a bordára, akár tucatszámra is.

[ Szerkesztve ]

(#34) Taranti

Taranti
(tag)

Ajaj... Nekem volt szerencsém a Performához, AMD tulajoknak felejtős, a rögzítő csavarok a lamellák alatt vannak, kb. 30 fokban megdöntött csavarhúzóval kell dolgozni, rémálom a felszerelése. Intel esetén ez nem áll fenn, és a teljesítménye tényleg jó.

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#35) Taranti

Taranti
(tag)

Hoppá, viszont most látom, hogy ehhez nem jár leszabályozó ellenállás, és a Performa 1300 környékén már szép hanggal bír. Hát nem tudom.

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#36) Misy

Misy
(kvázi-tag)

Ez megint valami scythe-ra hajaz.

misy felhasználónak 22 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#37) Tibor_560sec válasza darkarthur (#1) üzenetére

Tibor_560sec
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

+1 Valóban ... bővül a választék .

Ne játszd el a bizalmad , főleg előttem !™

(#38) teratti válasza darkarthur (#1) üzenetére

teratti
(kvázi-tag)

+1 Biztos jók ezek az álló hűtések de mind ugyan olyan az egyik kicsit kisebb a másik meg nagyobb. Amúgy a fekvő hűtőket személy szerint jobban kedvelem mint az állókat. A nagy kedvencem a CNPS 8700-as volt.

.....ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani.....

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.