Hirdetés

Tekintélyes méretekkel és tömeggel érkezik a Thermaltake Frio Extreme CPU-hűtő

Közel hat hónappal ezelőtt, egyik Computexes összefoglalónk kapcsán már tettünk említést a Thermaltake Frio Extreme processzorhűtőről, mely a mai nappal hivatalosan forgalomba került. A Frio család szépen gyarapodik, hiszen korábban a Frio, Frio OCK és Frio Advanced változatok jelentek meg, most pedig az Extreme-en van a sor, de ezzel várhatóan még nincs vége a dalnak. A csúcs variáns, a Frio GT egyelőre hiányzik, ám ennek megjelenési időpontját titokként kezelik.

A GT érkezéséig viszont az 1230 grammos monstrum, azaz a 250 wattnyi hő elvezetésére képes Extreme lesz a legerősebb Frio a gyártó kínálatában. A 148,2 x 151 x 160 mm-es méretekkel rendelkező, dupla torony felépítésű hűtő alumínium lamelláihoz a tükörfényesre polírozott, nikkelezett réz talpról hat darab 6 mm-es átmérőjű hőcső vezeti a hőt. A lamellák hőleadását az egyes tornyokra aggatott egy-egy darab 140 mm átmérőjű, kék fényárban úszó ventilátor könnyíti meg, melyek fordulatszáma 1200 és 1800 rpm között szabályozható PWM alapon, vagy a dobozban mellékelt kiegészítőt közbeiktatva akár manuálisan is (a két mód között kapcsolóval választhatunk és kézi vezérlésen egy potméterrel állíthatjuk a percenkénti fordulatot). Maximális fordulaton az említett légkavarók 106,2 cfm légszállításra képesek, és 39 dB(A) zajt csapnak.

A Thermaltake Frio Extreme felhelyezhető Intel LGA2011, LGA1366, LGA1155, LGA1156 és LGA775, valamint AMD Socket FM1, AM3+, AM3, AM2+ és AM2 típusú foglalatokra. A csomagban a felszereléshez szükséges kellékeken felül hővezető pasztát is kapunk. Az új hűtő árát egyelőre nem közölte a gyártó és még az online boltokban sem bukkant fel, de mivel az OCK változat jelenleg 80 dolláros áron kapható, így az Extreme-nél várhatóan 90-100 dollár közötti árcédulára számíthatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés