Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Locutus

Locutus
(senior tag)

Na ez vajon mit tud egy Antec H2O 620-hoz képest, ami ugyanennyibe kerül?
Kiváncsi lennék egy ilyen "kevéshelyvan" cpu hűtő tesztre...

www.korszellem.hu - - - Samsung U70-et vennék: http://href.hu/x/g23a

(#2) rudi válasza Locutus (#1) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért a H2O 620 nem igazán az a kevés hely van hűtő, mert jár hozzá egy 12 centis radiátor, amit bajos betenni egy lapos házba, mindenesetre ezt a HTPC-be való kategóriát majd megnézzük valamikor, csak nem most, mert ezer más teszt folyik éppen.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#3) lajtika

lajtika
(tag)

Ez most a cpu felé fújja a levegőt, vagy a cpu-tól elszívja a hőt?

[ Szerkesztve ]

0630/353-03-29

(#4) SQX_Barto válasza rudi (#2) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Egy low profile hűtő nagy teszt engem is nagyon érdekelne, mert kb nyáron aktuális lesz számomra.
A tervezett gépembe két ventivel már nem biztos, hogy beférne, max ha a 120ast kicserélem valami low profile ventire.
#lajtika: ahogy fordítod a venti(ke)t szerintem...
Egyébként hogy szuperál az AC hűtő a volt lapomban? :)

[ Szerkesztve ]

--OFFLINE-- You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON! --OFFLINE--

(#5) Locutus válasza rudi (#2) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Azért egy 120-as ventihely már a kisebb házakban is szokott lenni :)

(#6) Locutus válasza lajtika (#3) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Általában lefelé fújják a levegőt, de igazából felfelé is nyomathatod velük.
Én is a felfelét tartanám logikusnak a legtöbb esetben, de ez háztól is függ.

(#7) lajtika válasza Locutus (#6) üzenetére

lajtika
(tag)

Hát igen, ez nekem midig gondot okoz ha hasonló hűtőt használok. Logikusabban hangzik hogy elszívja a hőt. De fordítva meg hűti az alaplap többi alkatrészét is.

0630/353-03-29

(#8) Locutus válasza lajtika (#7) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Ezért is jobb a kompakt víz. Az elviszi a hőt onnan, és közvetlen kifelé fújóra meg tudod csinálni. Vagy közvetlen kinti friss levegőt szívóra. Ha az előbb említett 120-as ventihely megvan, akkor jobb választásnak gondolom.

(#9) SQX_Barto válasza lajtika (#7) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Nálam felette lesz egy nagy táp, szóval hogy a tápot segítse mindenképp szívó venti kell és így közvetve a táp viszi is ki a hőt prociról. Ez a két ventis megoldás elég üde színfolt némi hőcsővel megspékelve biztos hatékonyabb, mint az átlag (remélem).

--OFFLINE-- You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON! --OFFLINE--

(#10) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jól sejtem, hogy a 12-es venti betehető alulra is?

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#11) Apika válasza SQX_Barto (#9) üzenetére

Apika
(PH! addikt)

Nekem is szimpatikus ez a ventilátor "szendvics"...

(#12) SQX_Barto válasza Male (#10) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem a hőcső útban van, nem véletlen lett alulra 92-es venti 120 helyett...

(#13) tome.jr válasza SQX_Barto (#9) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem feltétlenül jó elgondolás a tápba irányítani a procihűtő meleg levegőjét.

[ Szerkesztve ]

(#14) Male válasza SQX_Barto (#12) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha megnézed a 12-est felül, akkor az nem ér ki addig, ameddig a HP-k hegye. Alul meg nem hajlanak annyira be a HP-k... szóval ránézésre elfér, esetleg 1 centit kilóg arra.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#15) Recon666

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó cuccnak ígérkezik. :)

(#16) Locutus válasza tome.jr (#13) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Kérdés hogy tudod e máshova egyáltalán. Szűk házakban nem mindig van opció.
Ha meg egymással szemben az egyik erre a másik arra szív, az se jó megoldás.

(#17) SQX_Barto válasza tome.jr (#13) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát vagy ez, vagy vízhűtés...
De egyre jobban hajlok vissza a H60 felé...

(#18) tome.jr válasza Locutus (#16) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Még mindig jobb mint a meleget belevezetni a tápba. Halt már így meg tápom, hogy a vga felől szívta a levegőt. :)

(#19) banhammer válasza Male (#10) üzenetére

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Ha találsz olyan vékonyat ami befér oda akkor gondolom igen.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#20) Locutus válasza tome.jr (#18) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Miért halna bele abba?

Nekem most is a VGA-ra szív a táp, egyszerűen azért mert nincs más lehetőség... max hátrakifújós VGA, de az meg hangos...

(#21) Recon666 válasza Locutus (#20) üzenetére

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem hal bele, de meg rövidíti az éltartalmát, persze függ attól is, hogy milyen meleg az a levegő ami belejut, ezért vannak mostanában alsó tápos házak.

[ Szerkesztve ]

(#22) Male válasza banhammer (#19) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pont ezért néztem, mert a szokásostól eltérően itt az alsó kicsi venti is 25mm vastagnak néz ki.

(#23) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Noctuáék nagyon rámentek erre a ventilátor-hűtőborda-ventilátor (és egyéb variánsai) szendvicstémára :)

Kezd iPon szint lenni...

(#24) Ł-IceRocK-Ł

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem tűnik ez rossznak. Jó ez a kávé-szín is.

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#25) SQX_Barto válasza Ł-IceRocK-Ł (#24) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Erről erősen megoszlanak a vélemények, bár nekem semmi bajom vele, "levédett (?)" Noctua venti szín, összes ventilyük ilyen :)
Viszont azt hiszem H60 lesz mégis, tápra ráfújni a cpu hőt tényleg nem egészséges... :(

(#26) Ł-IceRocK-Ł válasza SQX_Barto (#25) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt ha lehet el kell kerülni. Bár nálam is így megy kényszerből, de már van rá terv mit fogok vele csinálni.

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#27) Locutus válasza SQX_Barto (#25) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Én írtam anno az Enermaxnak, hogy gond lehet e belőle, ha néha a VGA 70 fokos levegőjét szívja. A válasz egyértelmű nem volt.

(#28) tome.jr válasza Locutus (#27) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem pont egy Enermax táp döglött meg így, hogy a GTX 480 grillrácsáról szívta a "friss" levegőt.

(#29) Locutus válasza tome.jr (#28) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Pedig ott más volt a baj akkor.

(#30) SQX_Barto válasza Locutus (#29) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért biztos nem egészséges tápnak sokszor nagy hőt szívnia...
És nekem a proci mellett lesz még egy kicsi, alig szellőző házban egy HD 7970 is... single radis vízhűtés meg elfér a házban elöl, meg a cpu foglalat úgyis közel van a CPU-hoz (ha maradni fogok Z68nál)

(#31) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

Tetszik a koncepció, van lehetőség optimalizálni :R

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#32) Monty Cora

Monty Cora
(újonc)

jónak tűnik! :) Noctua=minőség! :D

(#33) daa-raa

daa-raa
(MODERÁTOR)

Elég durván túl van árazva, ahogy minden "LP" hűtő. De a Noctua legalább oda merte írni, hogy max 95W TDP. A legtöbb cég kompatibilitásilag az ennél jóval gyérebb hűtőjét is úgy specifikálja, hogy All (ide felsorolnak minden foglalatot) CPUs.

Mondjuk ezt igazából LP-nek sem nevezném még a 66mm-es magassággal sem, nemhogy a 93-mal.

SQX_Barto: Kicseréled egy vékony ventilátorra, és onnantól kezdve már egy 65W-os proci is gondot fog neki okozni.

"ventilyük" - ez azért durva volt...

Locutus: A (kompakt) vízhűtő csak onnan viszi el a hőt, ahova a blokkot szerelted. A környéke meg a normális léghűtővel elérhető hőmérséklet 2-3x-án fog működni. És azért egy VRM meg egy chipset elég szépen be tud fűteni, jobban mint maga a proci.

Si vis pacem, para bellum.

(#34) Locutus válasza daa-raa (#33) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Senki nem mondta, hogy körülötte a házban nincs más venti.

(#35) daa-raa válasza Locutus (#34) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A chipsetet és a VRM-et nem fogja egyik sem hűteni. Azokat hatékonyan csak kétféleképpen lehet:
1 - merőleges légáramlású procihűtővel, ami az alaplap felé fúj (szívó töredéknyi hatásfokú).
2 - dedikált aktív hűtővel.
Ugyanis ezek elhelyezkedésük miatt szinte mindenféle általános házon belüli légáramlatból kiesnek. Maximum akkor nem ha légcsatornát alakítasz ki.

(#36) Locutus válasza daa-raa (#35) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Aha, és a hagyományos házakban, a szokásos tower hűtővel melyik pont teljesül? Ugyehogy egyik se. Na akkor semmivel sem vagyunk lemaradva :)

(#37) tiborandras válasza daa-raa (#33) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

az ara valoban pokoli, de nagyszeruen aranylik a c14-es nagyteso 75 ojros msrp-jehez ( 75-50ojro, 6-4 hocso, 105-66mm-es magassag ), szinte minden 3 a 2-hoz aranyban van ;]

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#38) daa-raa válasza Locutus (#36) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ki mondta, hogy a toronyhűtők ilyen szempontból érnek bármit is? Azoknál bármelyik stock cooler jobban hűti a VRM-et és a chipsetet.

(#39) SQX_Barto válasza daa-raa (#33) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Alaplap felett lesz merőlegesen a táp 120as ventije, ami szív, ezzel kell beérni az alkatrészeknek. De mivel kicsi az alaplap (170*170), az a légáramlat majdnem beteríti az egészet. Tuningolni úgysem fogok, kompakt vízhűtés is csak azért lesz, mert lp hűtőn kívül más nem fér be...
Valami aktív chipset hűtőt lehet fogok keresni, majd meglátom.

Igen, durva volt, szerk idő után vettem már csak észre, amúgy próbálok helyesen írni, általában megy is, ha nem ütök félre...

(#40) kiskaktusz

kiskaktusz
(őstag)
LOGOUT blog

Tetszik, kíváncsi vagyok mit bír terhelés mellett.

A kenyér az élet megtestesülése, a sör pedig maga az élet.

(#41) laczkooo

laczkooo
(újonc)

Helló mindenkinek.,nekem egy Kozuti Scythe hűtőm van.Ez 40 mm magas,minden alaplappal kompatibilis.Nagyon hasonló az itt említettel,de ez csak gyárilag 1 ventis,méghozzá alul 80x80x10 mm/3300rpm.A konfigom a következő-Asus M5A78L-M/Usb3.proci Amd IIx4 970(alap 3.5ghz magonként),ram 16gb Corsair ddr3 Lp/1600(4x4gb),505w táp Lp ,vga GeForce gt 520 2048mb sddr3(x2 magos),1tb hdd sata 3.Ez hűt 50 celzius,kicsit hangos terhelve,2700 rpm.Ekkor jött az ötlet felső felére tettem egy 12 cm ventit Deep Cool most csak ez hűt alapon 34-38 celzius 580 rpm,---Prime 95-tel kínozva kb 10percig 58 celzius(100/100 terhelés) 1236 rpm.A konfigom egy Fujitsu Siemens mATX kicsit moddolt házba van.Az alaplapnál a déli hídra szerkesztettem egy régi szintén asus alaplapból származó chipset hűtőt.Mindenki döntse el ,hogy megéri-e vagy nem.Szerintem nem rossz,persze szigorúan csak az utóbbi formában.Képeket tudok felrakni ha érdekel valakit.

Három dolog számít a világon a PÉNZ,PÉNZ,PÉNZ-na ebből nekem mind három hiányzik!!!˝Nem az a baj,ha nem tudjuk honnan származunk-hanem az a baj ha nem tudjuk kitől."(Én)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.