Péntektől itthon is kapható az új Xbox csomag

Az előzetes híreszteléseknek megfelelően a Microsoft tegnapelőtt útnak indította az Xbox 360 termékcsalád legújabb játékgépét, az Xbox 360 Arcade-et, mely elsősorban a közös családi, baráti szórakozást hivatott szolgálni, ezzel nem titkoltan a Nintendo népszerű Wii-jének babérjaira törve. Az új játékgép a 2005-ben startolt Core csomagot váltja a kínálatban, azzal egyező áron is került forgalomba, ám az Arcade változat mellé pluszban egy 256 megabájtos memóriakártyát és öt egyszerű szórakoztató (úgynevezett arcade) játékot is csomagol a Microsoft.

Még le sem csengett a Halo 3-láz, amikor az Xbox 360 marketinggépezete újabb lendületet vesz Magyarországon. A cég csütörtöktől az egyik legnagyobb hazai áruházlánccal karöltve rendkívül kedvezményes áron kínálja a legdrágább Xboxot: a 114 900 forintos Xbox 360 Elite konzolt egy akció keretén belül a Saturn üzletlánc újonnan nyíló áruházában 79 900 forintért is megvásárolhatják a leggyorsabbak, ráadásul ők a gép mellé ezen az áron két sikeres játékot is hazavihetnek (Halo 3, Forza Motorsport 2).

Az Xbox 360 Arcade csomagban található konzol az eredeti Core alapgép egy módosított, továbbfejlesztett változatára épül. Ez a kiépítés ugyan továbbra sem tartalmaz merevlemezt, de a régi típussal ellentétben vezeték nélküli kontroller is jár hozzá, plusz erre a modellre már került HDMI-kimenet, mely segítségével egy kábelen keresztül továbbítható a digitális kép és hang a nagy felbontású megjelenítőnek. A Microsoft szerint az Xbox 360 Arcade tulajdonosainak nem kell többé félniük a „Red Ring of Death” néven elhíresült hibajelenségtől sem, az új játékgépek ugyanis már módosított hűtést és új alaplapot kaptak, ezzel jóval kevésbé hajlamosak a túlmelegedésre.

A Microsoft új konzoljáték-csomagja október 26-tól hazánkban is forgalomba kerül. Az Xbox 360 Arcade javasolt fogyasztói ára 69 900 forint lesz, azaz itt is pontosan ugyanannyit kérnek majd érte, mint a Core változatért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés