Halo 3 maximum heti nyolc órában

A Microsoft illetékes részlege nemrégiben minden jel szerint megtalálta a szigorúbb amerikai apukák és anyukák szívéhez vezető utat – ők azok, akik korábban esetleg azért nem vettek konzoljátékot csemetéjüknek, mert attól tartottak, hogy a játék – mely ráadásul sokszor túl durva és erőszakos – túl sok időt rabol el más szabadidős, családi tevékenységtől, netán a tanulástól. A vállalat Xbox 360 konzoljátékainak szülői felügyeleti rendszere ezért nemsokára átveszi a Windows Vistánál már alkalmazott időlimiten alapuló megoldást, a felmenők így napi vagy heti szinten szabályozhatják majd, hogy a gyerkőc mennyi időt tölthet el a konzol előtt, például Master Chief bőrébe bújva.


Igyekeznek megismertetni az amerikai szülőkkel

Az új felügyeleti módszer bevezetését a Microsoft az Egyesült Államokban az ország húsz nagyvárosára kiterjedő demonstrációs kampánnyal támogatja meg, mely amellett, hogy igyekszik bemutatni a szülőknek a Family Timer névre keresztelt szolgáltatást, természetesen arra is megpróbál rávilágítani, hogy az Xbox 360 legalább olyan jó szórakozást kínál a család minden tagjának, mint a Nintendo Wii, mely világszerte vezeti a konzoleladásokat. A Microsoft a Wii sikerén felbuzdulva ezért nemrég útnak indította az alkalmi játékosoknak szánt Xbox 360 Arcade változatot, mely az eredeti koncepcióval szemben (az új Xboxot elsősorban hardcore játékosoknak szánta a gyártója) inkább a könnyedebb szórakozást kereső felnőtteket és gyerekeket igyekszik behálózni.

Az Xbox 360 jelenlegi szülői felügyeleti rendszere egyelőre mindössze arra képes, hogy a játékokat a tartalmuk, illetve a korcsoport-besorolás alapján szűrje. Ezt egészítené ki a Family Timer, mely az összes új Xbox 360 játékgép menüjében megtalálható lesz, a már eladott példányokat pedig vélhetően szoftverfrissítéssel tanítják meg az új limitrendszerre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés