Új Xbox 360 csomaggal menne neki a Wiinek a Microsoft?

Főként a fiatalabb korosztálynak, illetve az alkalmi játékosoknak szánná legújabb, Xbox 360 Arcade névre keresztelt konzolgépét a Microsoft – adta hírül a minap kereskedői forrásokra hivatkozva több internetes szaklap. Az új konzolváltozat állítólag a jelenlegi Core változat helyét veszi majd át a vállalat kínálatában: maga a hardver nem is különbözik majd a korábbi modelltől, azaz nem lesz benne merevlemez és vezeték nélküli vezérlő sem jár hozzá. Kerül viszont a dobozába egy játékállások mentésére használható memóriakártya és öt egyszerű szórakoztató (úgynevezett arcade) játék is – mindez a Core modell 279 dolláros árán.

Hirdetés

A Nintendo hasonló közönségnek szánt Wii konzolgépe az újszerű irányítási mód mellett többek közt annak is köszönheti elsöprő sikerét (a játékgép messze a legjobban fogyó nextgen konzol), hogy a hozzá készült játékok elsősorban az önfeledt szórakozást szolgálják, így többnyire nem grafikájukkal vagy bonyolult, filmszerű játékmenetükkel igyekeznek levenni a vásárlókat a lábukról. A Wii ezzel együtt mind az Xbox 360-nál, mind pedig a PlayStation 3-nál olcsóbban kapható, ráadásul a riválisokkal ellentétben a Nintendo nyereséggel képes árulni magát a hardvert.


Arcade játékok lelőhelye az Xbox Live-on

A Microsoft illetékes vezetői részéről korábban több olyan nyilatkozat is elhangzott, melyben felvetették annak lehetőségét, hogy az Xbox 360 játékgépekkel a Wii vásárlóközönségét is igyekeznek majd elérni. Eme törekvés jegyében jelentek meg az Xbox Live szolgáltatás keretén belül elérhető olcsó arcade játékok, melyek olykor jelképes összegekért cserébe tölthetők le, ugyanakkor könnyed szórakozást ígérnek a kevésbé gyakorlott játékosok számára is. Az öt arcade játékkal egybecsomagolt Xbox 360 Arcade csomag megjelenésének hátterében egyes spekulációk szerint az állhat, hogy az Xbox Live a célközönség jelentős része számára nem érhető el, részben jogi okok miatt, esetleg azért, mert nem adottak hozzá a technikai feltételek (ennek némileg ellentmondani látszik, hogy a csomag a jelek szerint egy ezüstfokozatú Xbox Live előfizetést is tartalmazni fog).

Az Xbox 360 Arcade az egyes nagyobb tengerentúli webáruházakban feltűnt – azóta többnyire kivétel nélkül eltávolított – ajánlatok tanúsága szerint október 23-án kerülhet forgalomba, és 279 dolláros árával mindössze 30 dolláral kerül majd többe a Nintendo Wii-nél. Nem hivatalos információk szerint a Microsoft a „profi” játékosok számára is kínál majd újabb csomagot, csomagokat az ünnepi szezonban, ezek dobozába a Forza Motorsport 2 és a Marvell Ultimate Alliance játékok kerülhetnek. A redmondiak legfőbb riválisa ettől függetlenül továbbra is a Sony marad, mely több egybecsengő híresztelés szerint napokon belül útjára bocsátja a 40 GB-os merevlemezzel ellátott új PlayStation 3-at, ezzel együtt csökkenti a jelenleg kapható modellek árát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés