Az NVIDIA olcsóbban adta ki újra a Shield Tabletet

Az NVIDIA nagyjából másfél évvel korábban mutatta be a Shield Tabletet, amelynek képességeiről korábban hírben részletesen beszámoltunk. Azóta a termék szoftveres szempontból folyamatosan frissül, így az NVIDIA saját Android verziójába, amely az Android 5-re alapoz, már benne van az OpenGL 4.5 API is.

A vállalat úgy döntött, hogy a terméket újra kiadják, de ezúttal nem szimplán Shield Tablet, hanem Shield Tablet K1 jelzéssel. A hardver szempontjából az új név ellenére nem változik semmi, viszont az alapmodell ára 199 dollárra csökken, ami 100 dollárral kevesebb annál az árnál, amivel az eredeti verzió megjelent.

Az árcsökkentésnek van némi negatívuma is, ugyanis az újracsomagolt terméknek már nem része a stylus, de ez 20 dollárért utólag beszerezhető. Kimarad még a csomagból az USB-s töltő- és adatkábel is, amelyet szintén külön kell megvenni. Hálózatról természetesen tölthető marad a tablet.

Az új csomag szoftveres szempontból frissített gépeket tartalmaz, így mindegyik Shield Tablet K1-et az  Android 5.1.1-es operációs rendszerrel szállítanak. Ez persze maximum kényelmi szempont lehet, mivel az eredeti Shield Tabletekre is telepíthető a frissítés.

A Shield Tabletet birtokló felhasználók számára a Shield Tablet K1 kétségtelenül nem tűnik izgalmasnak, de aki még nem vásárolt, és szeretne magáénak tudni egy ilyen eszközt, akkor 199 dollárért most érdemes lehet lecsapni rá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés