Megkapják a Vulkan API-t a Shield tabletek is

Az NVIDIA még februárban tette elérhetővé a Vulkan API-t tartalmazó Android frissítését a Shield konzolra, míg most a novemberben bemutatott Shield Tablet K1 jelzésű mobil masina került sorra, amely egyébként a másfél évvel korábbi a Shield Tablet felújításának tekinthető.

A vállalat az alapok tekintetében a 6.0.1-es, azaz Marshmallow kódnevű operációs rendszerre épít, vagyis az aktuálisan elérhető legmodernebb Android kerül felhasználásra, de a vállalat a referenciacsomagot a szokásához híven átdolgozza. Maga a Vulkan implementáció is különbözni fog a Shield konzol és a Shield tabletek között, aminek az oka, hogy előbbiben Tegra X1, míg az utóbbi masinákban Tegra K1 SoC dolgozik, vagyis a hardveres képességek eltérnek. Ettől függetlenül a Vulkan API-ra írt alkalmazások futtatása abszolút megoldható.

Arról továbbra sincs adat, hogy ezt konkrétan a játékok ki fogják-e használni, de legalább a lehetőség adott, így a fejlesztők megfontolhatják az új API-ra való portolást. A frissítést a megfelelő menüben kell kérni, és a rendszer elvégzi magától az ezzel járó munkát. A csomag letöltése, illetve a telepítés persze eltart egy kis ideig.

A nem K1-es jelölésű, azaz korábbi Shield Tabletre pár hét múlva lesz elérhető a Vulkan API támogatását lehetővé tevő csomag.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés