Megkapta a legújabb Androidot a nemrég kiadott Shield Tablet K1

Az NVIDIA az előző hónap közepén adta ki a Shield Tablet K1 jelzésű mobil masinát, amely a másfél évvel korábban bemutatta a Shield Tablet felújításának tekinthető. Ugyanakkor a hardver nem módosult, tehát lényegében ugyanazt kapta a piac, csak olcsóbban. Ennek akkor lehetett örülni, de ma már sajnos talán szomorúbbak az eredeti Shield Tabletet birtokló felhasználók, ugyanis az NVIDIA kiadta a legújabb Android frissítést, vagyis a 6.0-s Marshmallow verziót, de csak az új Shield Tablet K1-re, így az eredeti Shield Tablet maradt a korábbi Androidon.

Az új Android képességeiről társoldalunk a Mobilaréna már beszámolt egy cikk keretében, így ezekre az újításokra lehet számítani a Shield Tablet K1-en is. A frissítéshez elég a tabletet használni és megfelelő menüben kérni a frissítés keresését.

A korábbi Shield Tabletet birtokló felhasználók számára jó hír, hogy az Android 6.0-s Marshmallow verziót megkapják, de csak később. A csúszás fő oka, hogy az eredeti tablet eltérő firmware-t használ, így eltérő csomag szükséges a két géphez, annak ellenére, hogy a hardveres alap teljesen ugyanaz. A korábbi gépre vonatkozó frissítés megjelentési ideje azonban még nem végleges, de az NVIDIA szerint valamikor a következő év elején kiadják a frissítést. Természetesen aki nem tud várni megvásárolhatja az új, K1-es jelzésű formában is a Sheild Tabletet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés