Váratlanul bemutatkozott az NVIDIA AndroidWorks

Az NVIDIA hivatalosan is bejelentette a Shield nevű Android TV (korábban Shield Console néven futott) startját, amely a nyugati országokban már rendelhető. A hivatalos elérhetőség mellett a vállalat bejelentette az AndroidWorks fejlesztőcsomagot is, amely elsődlegesen a Tegra K1 és X1 rendszerchipek kihasználásában segít a fejlesztőknek.

A csomag igazából nem mondható radikális újításnak, hiszen csak arról van szó, hogy az NVIDIA az eddig elérhető eszközöket most egyben is elérhetővé teszi. Az AndroidWorks része az Nsight Tegra (Visual Studio Edition), a Tegra Graphics Debugger 2.0, a PhysX 3.3 for Android, az OpenCV for Tegra 2.4.8.2, a Tegra System Profiler 2.3, a PerfKit 4.4, illetve bizonyos eszközök esetében a CUDA 6.5 és 7.0. Utóbbi esetekben az NVIDIA kiemeli, hogy a CUDA nem minden Tegra platformra alapozó androidos termékkel érhető el, így ezt megfontoltan érdemes használni.

A grafikára vonatkozó fejlesztések esetében is hasznos az AndroidWorks, hiszen része a PerfHUD ES 2.2, illetve újdonság az Android TV-hez optimalizált GameWorks OpenGL Samples 2.11. Az androidos GameWorks esetében fontos kiemelni, hogy az NVIDIA feltölti az összes minta forráskódját az alábbi GitHub oldalra, ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy a fejlesztők jól optimalizált játékokat készíthessenek. A forráskódok természetesen szabadon, engedély nélkül módosíthatók, ami fontos szempont, hiszen így az adott videojáték-motorra vonatkozó kompatibilitási problémákon is könnyen úrrá lehet lenni, vagyis ezek nem akadályozzák majd egy-egy effekt beépítését.

Az AndroidWorks érdekessége, hogy nem csak a Tegra rendszerchipekkel rendelkező androidos eszközökkel használható, hanem elméletben mindegyikkel. A gyakorlatban azonban annyi androidos megoldás van, hogy lehetetlen mindre tesztelni, így az NVIDIA kiemeli, hogy a Samsung Galaxy Tab S T800, a Google Nexus 7 2013, Nexus 6, Nexus Player Android TV, Nexus 9 Tablet és Project Tango Tablet, a Huawei CL-10, illetve az NVIDIA SHIELD Android TV, SHIELD Tablet, SHIELD Portable és Tegra NOTE 7 megfelelő az AndroidWorks csomaghoz.

Az újdonság letöltéséhez az alábbi oldalon kell regisztrálni. Természetesen az AndroidWorks komponensei a jövőben folyamatosan frissülni fognak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés