Az NVIDIA dolgozik az új Surface RT tableten

Az NVIDIA elnök-vezérigazgatója elszólta magát a napokban, így kiderült, hogy az új Surface RT tabletben is NVIDIA SoC dolgozik majd. Jen-Hsun Huang a CNET számára adott interjúban elmondta, hogy komoly erőforrást fektetnek abba, hogy a második generációs Microsoft Surface RT táblagép ne bukjon akkorát, mint az előd, és ebben nagy szerepe lesz, majd a Windows 8.1-es frissítés ARM-os verziójának. Utóbbi októberben jelenik meg hivatalosan, és természetesen az aktuális Surface RT tabletre is telepíthető.

Az NVIDIA vezetője szerint a jelenlegi Surface RT-t a Microsoft Outlook hiánya buktatta meg, ami állítása szerint a rendszer legfontosabb alkalmazása, de ez az új Windows frissítésben már benne lesz. A hardver szempontjából egyébként a Tegra 4 vagy Tegra 4i SoC lesz bevetve, ami funkcionalitásban nem tud többet, mint a Tegra 3, így az integrált GeForce ULP továbbra is csak a DirectX API leggyengébb szintjét tudja támogatni, vagyis extra tudást az új Surface RT-től nem érdemes remélni.

Az aktuális Surface RT-nél sikeresebb tabletet remélnek az érintettek.
Az aktuális Surface RT-nél sikeresebb tabletet remélnek az érintettek.

Érdekes egyébként, hogy korábban a Qualcomm rendszerchipet pletykáltak az új Surface RT-be. Ebből úgy néz ki, hogy nem lesz semmi, de nem a szó legszorosabb értelmében, ugyanis a legfrissebb hírek szerint a Microsoft az új Surface sereget nem kettő, hanem négy tabletből állítaná össze, így a 10,6 és 11,6 colos megoldások mellé felsorakozik egy kisebb és egy még nagyobb opció. Előbbi 8, míg utóbbi 14 hüvelyk körüli kijelzővel dolgozna. Információink szerint a két kisebbik ARM-os, míg a két nagyobbik x86-os megoldás lenne, és mindegyikbe külön gyártó szállítaná a rendszerchipet, hogy ebből a szempontból is szabad legyen a felhasználó választása. A négy különböző Surface tabletet persze fel lehet úgy is fogni, hogy a Microsoft továbbra is próbálja megérteni, mire lenne szüksége a piacnak, így megpróbálnak annyi potenciális igényt lefedni, amennyit csak tudnak, bízva abban, hogy az egyik esetleg megtetszik az embereknek. Lényegében ez is egyfajta stratégia.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés