Komótosan bővül a Phenom CPU-k választéka

Az AMD a nyilvánosság számára elérhetővé tett dokumentumokban egyelőre nem pontosította, hogy új generációs asztali processzorainak kínálata milyen ütemben, illetve mely modellekkel bővül a közeljövőben. Az ASCII.jp című japán lap egy prezentáció kapcsán most újabb részleteket közölt.

Amint ismeretes, az AMD a múlt héten Spider platformjával egy időben két Phenom processzort jelentett be: a 9500-as típusszámú 2,2 GHz, míg a 9600-as 2,3 GHz órajelen fut. Friss információk szerint még ebben az évben piacra kerülhet a Phenom 9600 Black Edition is, mely nevéhez hűen abban különbözik az alapváltozattól, hogy órajelszorzója állítható, így túlhajtással plusz teljesítményt lehet belőle kisajtolni.

Az órajelek további emelésére a jövő év első negyedéig kell várnunk, az AMD útiterve ekkorra ütemezi ugyanis a 2,4 GHz-es Phenom 9700, valamint a 2,6 GHz-en dolgozó Phenom 9900 piacra dobását.

Az árban és teljesítményben is a két- és négymagos processzorok közé ékelődő hárommagos, Phenom 8000-es széria tagjainak, illetve a Phenom FX-ek első négymagos változatának megjelenését illetően továbbra is meglehetősen tág intervallumot ad meg a gyártó, valamikor 2008 első felében kerülhetnek piacra ezek a modellek. A hárommagos asztali processzorok (melyeket a prezentáció szerint korábban helytelenül emlegettek Phenom X3, illetve Phenom 7000-es családként) premierjét meg nem erősített hírek szerint márciusra tervezi az AMD.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés