Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Személy szerint örülök a hírnek, és remélem legalább olyan jó lesz a dolog, amilyen szép, mert bevallom, nekem elég szemet gyönyörködtető az illusztráció! :)

Driver hiányi ide, vagy oda, én beneveznék egy ilyen konfigra.

(#2) Zeratul

Zeratul
(PH! addikt)

Hát ez ritka gusztustalanúl néz ki. :Y

Viszont ha bejön az AMD számítása és közel lineárisan fog skálázódni akkor még örülhetünk is neki.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#3) kill_bill1

kill_bill1
(tag)

Amúgy nem hülyeség, a 3850 elég jó áron indul, és a fogyasztása is elég szerény. 2 db 3850 cf-ben egy 8800 GTX teljestményét nyújtja. Később az árak még lejjebb mennek. Olyan 3-4 havonta veszek egy 3850-et és mindig jó lesz a teljesítmény. Az főleg jó, hogy 3 karival is megy a cf. :)

Egyem a nyoszolyádat.

(#4) robyeger

robyeger
(PH! addikt)

az a maximum Hypertranszport áteresztőképesség nem véletlenül 16GB/sec? :U

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#5) fLeSs válasza robyeger (#4) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

2,6 GHz-en 20,8.

(#6) Szlovi

Szlovi
(senior tag)

Az oké hogy csináltak egy nagyon ütős északi hidat (790FX),de azt a közel sem csúcs SB600-al párosítják az alaplapgyártók :F. Ehhez a chipsethez összekéne szögelni valami hasonlóan ütős déli hidat is.

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#7) P00By válasza Szlovi (#6) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Majd jön,ha jól tudom jövő év elején!

(#8) -=Jam=- válasza Szlovi (#6) üzenetére

-=Jam=-
(senior tag)

Így van jön az SB700 2008 elején. Majd akkor lehet én is beruházok egy ilyen kis AMD konfigba :DDD

(#9) robyeger válasza fLeSs (#5) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Honnan jött ez a 14.4GB/sec, 200Mhz alapórajellel hogy jön ez ki? :F

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#10) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A lap(chipset) és a VGA elég kedvező fogyasztási értékekkel, és feature listával bír. :)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#11) fLeSs válasza robyeger (#9) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

1,8 GHz-en ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#12) kovy79

kovy79
(őstag)

Ez a skálázhatóság jó dolog.
Uolyan alkatrészekből építhetek jó, jobb, nagyon jó konfigot. :)

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#13) OkosTibiKing

OkosTibiKing
(tag)

na megvárom még hogyan fognak müködni és ha minden igaz akkor már lesz olyan alaplapis ami több phenomot bir majd el és melé 2 vagy több 3870 :) bár arra talán 4800 is lesz :)

Okos Vok.

(#14) Renwick válasza robyeger (#9) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

KATTY

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#15) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azannya mindenit! Nekem van olyan érzésem, hogy ezzel az architektúrával az AMD el fogja tudni érni a "ne fürgyé le" állapotot az intellel szemben. :C

A CPU TDP-je, amellett, hogy natív négymagos, igencsak csábító. 95W, úgy, hogy gyakorlatilag csak a cahe 2-szer több, mint egy nem csonkított Windsorban. Amiből ugyebár a nagyobbacskák kétmagos létükre akár 125W-ot is kortyolhatnak a specifikációk szerint.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#16) 04ahgy válasza OkosTibiKing (#13) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Biztos okos vagy? Miért nem írsz központozottabban, helyes, tagolt mondatszerkezetekkel? Az írásjeleket megette a cica? ;]

HGyu

[ Szerkesztve ]

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#17) Bici válasza 04ahgy (#16) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Létszámleépítés volt a karakterek között a nagy költségvetési hiány miatt. Muszáj volt megtenni, különben csökkenteni kellett volna a betűméreteket. ;]

[ Szerkesztve ]

(#18) Ribi

Ribi
(PH! kedvence)

Kicsit inkabb a lappal kapcsolatban, de ebbe minimum 1 3850-kari kell, mert a kozepso 2 slot nagyon kozel van egymashoz. Vagy vizhutes :DDD

(#19) zoo8800

zoo8800
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mégis mekkora táp kellhet egy ilyen 4 VGAs konfignak? Nem lenne jobb 1 jó VGA 4 közepes helyett? 4X50E=200E Ft. Árban nem valami nyerő :O . Meg az alaplap sem 20E lesz. :(

(#20) Oliverda válasza Ribi (#18) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez AMD referencia lap, ilyet nem fogsz kapni bótba, de szerintem nem is baj. :) Az MSI K9A2 lapjában elfér 4 kártya 2 slotos hűtéssel is akár.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#21) vedini

vedini
(őstag)

befürödnek mint a 4x4-gyel,
mire lesz ez, nvidia meg intel benyög vmi sokkal egyszerűbb megoldást

workworkwork...

(#22) Enton

Enton
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem leessz rossz ez a rendeszer egyaltalan!Eleg ezt megnezzni:
[link]

Family Guy Online - Closed Beta

(#23) kovy79 válasza zoo8800 (#19) üzenetére

kovy79
(őstag)

Na de ha két 3870 pariban van egy 8800GTX-szel, annak a kétszerese mári több, mint 200K.
S 4 3870 számítási kapacitása (nem feltétlenül játékra gondolok) igencsak hatalmas!
Igaz, ehhez megfelelő driver kell.

vedini: csak a 4x4-be nem tudtál variálni! Vagy megvetted, v nem!

[ Szerkesztve ]

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#24) Oliverda válasza vedini (#21) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez nem lesz, hanem már van, de ne is foglalkozz vele.

Úgy látom ma minden AMD-vel kapcsolatos topikba beköpsz valami okos fikázós szöveget. :P Kapd le a maszkot!! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#25) kovy79 válasza Enton (#22) üzenetére

kovy79
(őstag)

Az a videó nem semmi! :K

(#26) waterman_

waterman_
(fanatikus tag)

biztosan földhöz ragadt vagyok és még a pénztárcám is olyan vékony, hogy legdurvább álmaimban sem ilyen gépre gyűjtenék, de mi értelme van 4 videókártyát így összedrótozni? nagy számítókapacitáshoz, mikor a videókártyák tudományos anyagot dolgoznak fel, meg mondjuk pár überprofesszionális progi rendereléséhez esetleg oké, de már annyiszor futottam bele ebbe a képbe a neten, hogy így meg úgy a spider, hogy azt hiszem mainstreamnek gondolják. sli/crossfire módban 20-80% szokott lenni a többlet egy egy játékban plusz egy kártyával, de mi használ ki 4et? kártyánként még +15 vagy +20% fps legjobb esetben? mondjuk azok biztos megveszik, akik már nem tudják mire költeni a pénzüket.

hú, most megnéztem utólag a linkelt videót. igen, egyértelműen arra való a 4 videókártya:)

[ Szerkesztve ]

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#27) Myers

Myers
(senior tag)

A mindenit! Ez szép látvány!

De nekem első látásra valami rossz jutott az eszembe. Méghozzá a Voodoo 4-5 sorozat. Ők erőltették azt a több chipes több összekötött kártyás dolgot. Pedig ellenfelük nem volt, és úgy bebuktak mint a rongy! :(

Mondjuk ez itt nem áll fenn.

De igazából mit akarnak ezzel? Azt nem értem. Sli-t Crossfire-t eddig is tudott csináni az ember otthon. Sőt ha jól tudom akkor kettesnél nagyobb CF-et is.

Ez nekem amolyan túlerőltetésnek tűnik. Vagy újra feltalálták a spanyolviaszt?

Ráadásul 4 kártya már úgy zúghat mint a fene. Áramzabálás?

http://www.muszaj.hu/

(#28) Lacix29 válasza Enton (#22) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Atom rendszer és akkor analóg megy a jel az LCD monitorokra. :O

(#29) vedini válasza Oliverda (#24) üzenetére

vedini
(őstag)

ha jól tudom a 790FX elvileg holnaptól lesz, tehát jelenleg nincs
ára kérdéses, meg driverrel is el vannak maradva 38xx 2x crossfire is igen gyengus, gondolod majd arra teszik a fő prioritást hogy holnapra a 4x-hez is épkézláb drivert kidobjanak annak az 5 embernek (akik a tesztoldalakon tesztet közölnek vele)
a prociról meg már tudod a véleményem :DDD

workworkwork...

(#30) ftc válasza vedini (#29) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

790FX-s lapok már vagy 2 hete kaphatoak csak áruk :D majdnem annyi mint maga CPU

(#31) Male válasza Myers (#27) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem volt ellenfelük??? Szerintem erőltesd még kicsit a memóriádat.... ;)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#32) vedini válasza ftc (#30) üzenetére

vedini
(őstag)

jól melléfogtam, soha többet google :DD , tök félre olvastam :B

workworkwork...

(#33) Oliverda válasza vedini (#29) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Már árulnak egy pár hete itt a piacon is 790FX-es lapokat. ;)

"..gondolod majd arra teszik a fő prioritást hogy holnapra a 4x-hez is épkézláb drivert kidobjanak annak az 5 embernek.."

Honnan tudod hogy most éppen min van a prioritás?

Na mindegy...

(#34) Anonimi

Anonimi
(újonc)

Oszt tessék mondani!
a 4 kártyás megoldásnál nem kellene szólni Paksnak, hogy feszítsenek 1 kicsit az ékszíjon, nehogy megfüttyenjen ? (meg patkolják meg a biztit is)

(#35) Bici válasza waterman_ (#26) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Ez a négy kártyás megoldás sem kevésbé értelmes, mint amikor két 8800GTX-et SLI-be köt valaki.
Az tényleg kérdés, hogy lesz-e olyan driver, ami normálisan ki tudja használni a négy kártyát.
Akkor lenne teljesen célszerű ez a rendszer, ha két kártya összekapcsolás 200, 3, 4 kártya pedig 400%-os teljesítményt adna. Ez persze nem így lesz.

Drukkolok nekik, hogy legalább megközelíteni sikerüljön a 100%-ot, bár e téren erősen szkaptikus vagyok az eddigi CF/SLI eredményeket nézve.

(#36) Tibiajax válasza Oliverda (#24) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a maszk mögött lehet hogy egy intel-fan rejtőzik?..

vintage eredeti focimezek eladók - http://tinyurl.com/vintagemezek

(#37) Integra

Integra
(Jómunkásember)

kezd beigazolódni (legalábbis nálam), hogy az amd mire hajtott mikor felvásárolta az ati-t.
bekell valljam nem tudom nem észrevenni benne ex-marketingesként a marketinget, de most úgy tűnik hogy a marketing mögött, valós és ésszerű, végre rendesen átgontolt tartalom is van, ami ma már ritkaság számba megy.
egymásra hegyezett alkatrészek, okos prezentáció, amely érthető is, a termékek azonos típus elnevezése..
és az hogy nem küldték a csillagokba az árakat...
ha valóban jó és jövőre meglesz az új déli híd is..
lehet, hogy veszek én is kompletten egyet.
és itt jön az amd csavar: egyszerűség.

(#38) vedini válasza Tibiajax (#36) üzenetére

vedini
(őstag)

most is intelem van gondolod ;)

igazából az a gond, dokar-ral is beszéltük, hogy amd kicsit túl gondolkodja magát, hiába 55nm a gpu, meg prociba is 4 natív mag van, tök nagy elméleti előny, mégis nem a reális piaci elvárásoknak felel meg, ahol a teljesítmény, pénz dominál, plussz energiamenedzsment bár ez utóbbiból jól jöhetnek még ki, nem volt pontos teszt arról, mi van ha lezárják a magokat

workworkwork...

(#39) Integra válasza Bici (#35) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

én is kétlem hogy valaki 4 vga-t bebapkoljon, már csak azért is, mert mire 2 van a gépedben, jön az új gen vga és abból egy darab kapásból erősebb megint mint a 2 kártyád, vagy akár 3 is az adott típusból. bár most megállt a vga piac szvsz, lehet hogy picit visszavettek. de a lehetőség, hogy megteheted még mindig adott. de bedughatsz oda ugye bármi mást is.
szóval nem a 4 pcix slot a lényeg, inkább az marketing a négyes szám köré.

(#40) Oliverda válasza vedini (#38) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem kötelező 4 VGA-t pakolni egy ilyen lapba. A lényeg inkább azon van hogy az AMD gyártja a procit, a lapot(chipset), illetve a VGA-t is.

(#41) kovy79 válasza vedini (#38) üzenetére

kovy79
(őstag)

Azért a 3xxx szériának nem lebecsülendő az energiamenedzsmentje!

Oliverda, én is ezt mondtam. Jó dolog, h építhetsz uabból a vga-ból jó, jobb, mégjobb gépet.

[ Szerkesztve ]

(#42) Muton válasza Enton (#22) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

ez nagyon odab... :C

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#43) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem rossz megoldás, valamiért meg kell nyerni a felhasználót.
Jobban örülnék, ha a multi GPU-s megoldást vágre házasítanák és menne NV vagy ATI kártya is más platformu lapban, csak x16 vagy x8-as sávszélű PCI-E csati kellene.
Úgyszintén valamit lépnének végre PPU terén is, hasonló szituban, vagy Havok, vagy Ageia, vagy a 4 mag számolná őket.
A felhasználó meg nem tudja mi tévő legyen. :W
Sehol egy normális SLI vagy CF driver, de vegyél 4 kártyás megoldást. :O
Most a Vista SP1-el no meg a Dx 10.1-el hülyítik a népet, hogy azzal jobb lesz, de én nem hiszem. :DDD
Jobban jár az ember, ha kiad egy olyan best-buy VGA-ra aminek a teljesítménye közelíti a trendnek megfelelő maximumot (pl x1000-es szériánál 1950Pro, vagy jelen esetben 8800GT).
Amikor pedig nem bírja kraftal, akkor lecseréli az ember 1-2 év után.
Akinek van ilyen platformra pénze, az a legdúrvább technikát is meg tudja venni és az nem vesz mást, jelen esetben, mint az nv most megjelenő 780i-s lapját 3 8800 Ultrával megspékelve teletömve memóriával egy 4 magos intel proci társaságában.
Mindezt vízzel hűtve. (pörögnek a 100 ezrek rendesen... ugye annak aki a max-ot akarja)

[ Szerkesztve ]

(#44) Myers válasza Male (#31) üzenetére

Myers
(senior tag)

Megerőltettem:

Ha jól emlékszem így voltak a generáció párok:
Voodoo2 - Riva 128
V3 - TNT
V4-V5 - TNT2

Szerintem azért a Voodoo-nak nem volt ellenfele a TNT. Márcsak azért sem, mert majd minden játék - ami támogatott valamiféle 3d-t - glide-os volt.

(#45) Enton válasza Myers (#44) üzenetére

Enton
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyel elcsusztal a Voodoo oldalon!Tehat valahogy igy:
Voodoo1 - Riva 128
Voodoo2 - TNT
Voodoo3(Mindket verzio) - TNT2
Voodoo4-5(es minden variacioja ami meg kijott) - GForce256/GForce 2

De lehet h ez szem teljesen tuti!:D :P

Family Guy Online - Closed Beta

(#46) Myers válasza Myers (#44) üzenetére

Myers
(senior tag)

Tévedtem akkor már volt geforce.

(#47) Myers válasza Enton (#45) üzenetére

Myers
(senior tag)

Igen!

Ez a történet nem ért szép véget:
http://hu.wikipedia.org/wiki/3dfx

:(

(#48) VaniliásRönk válasza Myers (#47) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Látom valami félidióta megint garázdálkodott, többet nem javítom, hihetetlen. :( Volt olyan zseni amelyik a GTS rövidítés jelentését Gigatexel Shaderre írta át...

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#49) Gyuri27 válasza Integra (#37) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Be szépen fogalmaztál. :R

De valóban jól is van ez igy. Egy komplett rendszert csak így lehet össze hegyezni, hogy minden egy gárda fejéből pattan ki.
Azt mondom aki megengedheti magának nem hiszem, hogy csalódni fog benne.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#50) daa-raa válasza VaniliásRönk (#48) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Úgy látom arrafelé nem szokás bejelentkezni...

robyeger: Úgy látom a 200MHz-es defektusod gyógyíthatatlan. A busz sávszélességéhez továbbra sincs köze.

Si vis pacem, para bellum.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.