GeForce Now lett az NVIDIA felhős játékszolgáltatása

Az NVIDIA még az idei GDC-n mutatta be a játékpiac jövőjét, amely lényegében a Shield TV konzol volt, egy lényeges extrával. Ez az extra volt az akkor GRIDnek nevezett felhős platform, amely már a kezdetben is a Shield termékek alapvető szolgáltatásának számított, de a vállalat a tesztelés ideje alatt nem kért pénzt a használatáért. Magáról a koncepcióról már írtunk korábban egy cikket, így a felhős játék alapvetően nem számít újdonságnak, de az NVIDIA szerint a GRID jobb élményt kínál. Többek között a felhőben leképzett Full HD-s tartalomból a felhasználó másodpercenként 60 frissítést, azaz képkockát kap, továbbá a képtömörítés is a HEVC formátumot használja, ami a korábbi H.264-nél jobb lehetőségeket teremt.

A mai napon a vállalat lényegében elhagyja a GRID jelzőt, mivel ez az alapul szolgáló platformra utalt, és hivatalosan is bejelentették, hogy a szolgáltatás neve GeForce Now lesz. Ezen a néven valószínűleg sokat nem gondolkodtak, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a platformon belül jelenleg több mint 50 játék érhető el, és a vállalat szerint ez a szám folyamatosan növekedni fog. A zöldek ebbe korábban is és ma is rendkívül sok erőforrást fektetnek, így alapvető prioritás, hogy a fontosabb PC-s címek elérhetők legyenek a GeForce Now platformon belül.

A hivatalos elérhetőséggel párhuzamosan a tesztidőszak kvázi megszűnik, emiatt a GeForce Now mostantól fizetős szolgáltatás lesz, amiért havi nyolc dollárt kér a vállalat. Ugyanakkor lehetőség lesz egy három hónapos próbára is, amely elteltével mindenki el tudja majd dönteni, hogy érdekli-e ez a lehetőség, vagy inkább nem fizet elő rá. A próbaidőszak egyébként azoknak is jár, akik a bétatesztekben részt vettek. Azt ugyanakkor fontos kiemelni, hogy bizonyos játékokat az előfizetésen túl is meg kell vásárolni, és ezek elérhetősége megszűnik, ha az előfizetést a játékos lemondja, vagy a próbaidőszak után meg sem köti. Ugyanakkor az előfizetésnek része egy alapvető játékcsomag, tehát a próbaidőszak alatt is lehet megfelelő tartalmat találni a tesztre.

A GeForce Now aktuális lefedettsége
A GeForce Now aktuális lefedettsége [+]

A GeForce Now elérhető az Egyesült Államokban, Kanadában, Európában (beleértve Oroszország nyugati részét), Japánban és Dél-Koreában. A szolgáltatás csak Shield eszközzel vehető igénybe, egészen pontosan Shield TV, Shield Tablet vagy Shield Portable szükséges a használatához. Emellett persze nagyon fontos egy komolyabb internet-hozzáférés. A teljes élményhez 50 Mbps-os letöltési sebesség szükséges, de 720p-s felbontásra korlátozva a számítást elegendő a 20 Mbps-os tempó is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés