Az NVIDIA technológiákat és csapatot vásárolt a TransGamingtől

Az NVIDIA nem viccelt akkor, amikor a játékpiac jövőjének nevezte a Shield Android TV-t, illetve a GRID felhős platformot. Annak érdekében, hogy ezt a játékosok is komolyan vegyék az NVIDIA az eddigi erőforrásoknál is nagyobb figyelmet szentel az újdonságokra, így megegyeztek a TransGaminggel bizonyos technológiák és csapatok átvételéről.

A TransGaming a játékosok szemszögéből leginkább a Cider nevű szoftverről ismert, amely egy Wine-ból származtatott kompatibilitási réteg a Mac OS X számára, hogy egyszerűen lehessen Windowsról játékokat portolni az Apple operációs rendszerére. Persze a Cider folyamatosan fejlődik, így ma már különböző egyéb rendszereket is támogat, mint például az NVIDIA saját Android TV platformját, ezen belül is a Tegra X1 rendszerchipet, amely az asztali Shield Android TV alapja.

A Ciderért a TransGaming Graphics and Portability Group felelt, amelyet röviden GPG csoportnak hívtak házon belül. Ezt az NVIDIA most teljes egészében megvásárolta a TransGamingtől, aminek természetesen része a Cider szoftver is. A 3,75 millió dollár értékű akvizíció az év későbbi szakaszában zárul le. A Graphics and Portability Group teljes egészében beolvad az NVIDIA GameWorks csoportba. A több mint két tucat szakember feladata annyi lesz, hogy a Cider szoftver folyamatos fejlesztésével megkönnyítsék a Windows platformra megjelent játékok Shield Android TV-re és GRID felhőbe történő portolását.

A TransGaming az akvizíció bejelentésével párhuzamosan elmondta, hogy a SwiftShader technológiájuk és a GameTree TV szolgáltatásuk nem része az üzletnek, ugyanakkor tervezik, hogy a GameTree TV nevű felhős játékplatformhoz a jövőben GRID szervereket használnak majd.

A Cidert használó partnerekkel kapcsolatban az NVIDIA nem mondta meg, hogy mi lesz. Egyelőre annyi biztos, hogy a szoftvert saját részre felhasználják, de üzletileg nem kritikus fontosságú a Mac OS X-re történő portolás fenntartása. Az viszont fontos, hogy a Cidert használó fejlesztők a Shield Android TV-re portoljanak, ráadásul ez is hasonlóan olcsó lenne, mint a Mac OS X-re való portolás, hiszen a végeredmény tekintetében nem natív programfuttatásról van szó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés