Felújította licencszerződését az AMD és a Rambus

Az AMD bejelentette, hogy felújítják a Rambus-szal kötött licencszerződésüket, mely idén szeptemberben járt volna le. Az új megállapodás a harmadik negyedévben lép érvénybe, a határideje pedig öt év lesz. A felek nem beszéltek az anyagiakról, de megemlítették, hogy az AMD negyedévente fizet majd a Rambusnak az eladott termékek után.

Hirdetés

Az AMD számos Rambus által birtokolt technológiát használ, ugyanis a vállalat központi és grafikus processzorai úgynevezett szinkron dinamikus véletlen hozzáférésű memóriavezérlővel rendelkeznek, emellett az egyes Radeon kártyákon a CrossFire SidePort csatoló a Rambus Flex I/O rendszerére épül.

A Rambustól számos vállalat licencel technológiákat, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy korábban több gyártó is jogi vitába keveredett a céggel. Az érintett felek szerint a Rambus anno szándékosan hallgatta el a JEDEC elől a birtokolt DRAM szabadalmait, aminek hatására illegálisan monopolizálta a piacot. A Samsung és a Hynix már elvesztette a szabadalmi pert, ám a Micron és az NVIDIA továbbra is a bíróságon próbálja bizonyítani az igazát, ám jelenleg a Rambus áll nyerésre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés