Hirdetés

Elkészült a közkedvelt Cooler Master ház harmadik generációja, a CM 690 III

A Cooler Master házainak egyik közkedvelt darabja a CM 690, aminek első és második generációi számos változatban láttak napvilágot, de a legutóbbi váltás óta megint eltelt több, mint három év, így eljött az idő, hogy ismét komolyabban hozzányúljanak. A nemes egyszerűséggel csak CM 690 III jelzéssel ellátott termék a lényeget véve nem változott, a kívül-belül feketére festett midi toronyház továbbra is microATX és ATX méretű alaplapokat fogad, de a kor igényeinek megfelelően változtattak a fizikai méretein: elődjéhez mérten picivel szélesebb és magasabb lett, ugyanakkor hosszából lecsaptak egy picit.

Cooler Master CM 690 III normál és ablakos kivitelben Cooler Master CM 690 III normál és ablakos kivitelben
Cooler Master CM 690 III normál és ablakos kivitelben [+]

A külső megjelenéshez óvatosan nyúltak hozzá a tervezők, így a lyukacsos előlap és a lekerekített élek megmaradtak, a díszcsíkot pedig kicsit oldalra tolták. A belső elrendezés továbbra is alsótápos, de itt számos újítással találkozhatunk. Átszabták tárolórekeszeket, amiből az egyik most HDD/SSD kombó név alatt fut, köszönhetően annak, hogy igény szerint alakítható 2,5"-es vagy 3,5"-es tárolók fogadására, de akár teljesen ki is szerelhető. Mindenesetre a behelyezhető meghajtók vagy tárolók száma igen bőséges, a 3x5,25" és 7x3,5"/2,5" (combo) mellett további rögzítési pontokat alakítottak ki 2,5"-es tárolók számára az alaplaptálca mögött, a ház aljában, valamint egyet az optikai meghajtó számára fenntartott rekesz alá is beszuszakolhatunk.

Cooler Master CM 690 III belülről Cooler Master CM 690 III belülről
Cooler Master CM 690 III belülről [+]

A rendelkezésre álló hely szintén bőséges, VGA-ból legfeljebb 423 mm hosszú darabokat pakolhatunk be, a processzorhűtő magassága pedig 171 mm lehet. A vízhűtők elhelyezésével sem fog meggyűlni a bajunk, ugyanis a klasszikus vízhűtőkön kívül (amelyek számára a hátoldalon fellelhetők a tömlőfuratok) akár két darab 240 mm és egy darab 120 mm-es radiátor is elhelyezhető a házon belül. Ugyanez mondható el a szellőztetésre szolgáló ventilátorokról. Noha gyárilag beszerelve csak az előlap mögé bújtatott 200 mm-es és a hátlapra szerelt 120 mm-es légkavaróval találkozhatunk, ezeket kiegészíthetjük további egységekkel: 2x120/140 mm vagy 1x200 mm a ház tetejében, 2x120 vagy 1x180/200 mm az oldallapon, 1x120 mm a ház aljában és szintén 1x120 mm a HDD-rekeszre. Természetesen a megfelelő helyeket a gyártó most is kivehető, mosható porszűrővel látta el.

A Cooler Master CM 690 III I/O kivezetései nem mutatnak újdonságot
A Cooler Master CM 690 III I/O kivezetései nem mutatnak újdonságot

A Cooler Master CM 690 III ablakos és ablakot nélkülöző oldallappal is elérhető lesz, de a vállalat a különböző piacokon eltérő időpontokban tervezi a bevezetést, így sem pontos megjelenés dátumról, sem az árral kapcsolatban nincs információnk. Frissítés (2013. 08. 15.): az európai piacokra a ház 89,90 eurós áron érkezik augusztus folyamán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés