Hirdetés

CeBIT 2011: érdekességek a Thermaltake standján

A Thermaltake a piac egyik legnagyobb gyártója a különböző PC-s részegységek terén, így nem volt kérdés, hogy a CeBIT alkalmával is előrukkolnak némi újítással. A vállalat a tápegységek piacán is jelentős szereplő, és idén úgy néz ki, hogy a 80 Plus Platinum minősítésű megoldások lesznek a slágerek. A trendnek megfelelően a Thermaltake is előhúzott egy platinumos tápot, ami nem túl nagy meglepetésre a Toughpower XT Platinum jelzést viseli. Az 1275 wattos erőmű, az egyes csatlakozókhoz moduláris kábelezést alkalmaz, továbbá több +12 V-os ággal rendelkezik.

Thermaltake Toughpower XT Platinum
Thermaltake Toughpower XT Platinum (forrás: lab501.ro) [+]

Az újdonság mellett Toughpower XT Gold modellek is érkeznek, amelyek a 80 Plus minősítés Gold, azaz arany fokozatát kapták meg, és 1375 illetve 1475 wattos teljesítménnyel rendelkeznek. Az új tápok pontos specifikációi még nem ismertek, de az információk szerint a debütálás a második negyedév folyamán esedékes, így hamarosan minden kiderül.

A házak piacára a Chaser MK-1-es torony érkezik, ami a vállalat legújabb mesterműve. A játékosokat megcélzó termék az XB, azaz az extra big jelzést viseli, ami a belsőre utal, ugyanis a gyártó szerint a ház 18 cm magas processzorhűtőket is képes fogadni. A feketére festett szerkezet ATX vagy microATX méretű alaplapokkal birkózik meg, és négy darab 5,25 illetve hat 3,5 colos rekeszt kínál. A kisebb fiókok közül mind rejtve van, továbbá extra szolgáltatás a tetőn elhelyezett dokkoló, ami 2,5 és 3,5 hüvelykes adattárolókat is képes fogadni.


Thermaltake Chaser MK-1 XB (forrás: Thermaltake Review)

A termék fedőlapja alá akár egy vízhűtő is felszerelhető, a belső légáramlatról pedig az elől és felül elhelyezett 20 cm-es és a hátul található 14 cm-es ventilátor gondoskodik. Az I/O panel felül kapott helyet, és a hangkimeneten, illetve a mikrofonbemeneten kívül két-két darab USB 2.0-s és 3.0-s, valamint egy eSATA csatlakozóval rendelkezik. A gyártó a processzorhűtő egyszerűbb felszereléséhez, valamint a kábelek ízléses elhelyezéséhez biztosította a megfelelő kivágásokat is.

A Chaser MK-1 megjelenésének ideje még kérdéses és a várható árcéduláról sem nyilatkozott a vállalat.


Thermaltake FrioOCK (forrás: Thermaltake Review)

A Thermaltake a korábban megjelent termékeket is kiállította, így a standon fellelhető volt a FrioOCK nevű processzorhűtő, valamint a Level 10 GT jelzésű számítógépház is.


Thermaltake Level 10 GT (forrás: Thermaltake Review)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés