Hirdetés

Thermaltake termékmustra a Computexről

A Thermaltake szokásához híven képviseltette magát a Computexen, és számos újdonságot mutattak be az érdeklődők számára. A vállalat még az év elején mutatta be a Level 10 GT jelzésű számítógépházat, ám most kiderült, hogy a dizájnos szerkezetnek lesz egy fehérre festett verziója is előreláthatólag Snow Edition utónévvel. A technikai paraméterekben tekintetében nem lesz különbség, így csupán ízlés dolga, hogy a potenciális vásárlók melyik változat mellett voksolnak.


Thermaltake Level 10 GT Snow Edition (forrás: SemiAccurate) [+]

A ház egyébként egy igen érdekes hűtőt rejtett, ami Frio GT névre hallgat, és borzalmasan nagy méretekkel rendelkezik. A termék nyolc darab hővezető csövet alkalmaz, melyek két alumíniumbordába vezeti a processzor által termelt hőmennyiséget. Maga a hűtő olyan nagy, hogy négy darab 12 cm-es ventilátor is elfér rajta, de további két extra légkavaró felszerelése sem akadály. A bőven 1 kg feletti tömegen ezek után már nem lepődhet meg senki, sőt a méreteket látva a halkan ígért 300 wattos hőmennyiség elvezetése is lehetségesnek tűnik.


Thermaltake Frio GT (forrás: SemiAccurate)

Ha már a CPU-hűtőknél tartunk, akkor meg kell említeni, hogy bemutatkozott a Frio Extreme is, ami az előbbi modell kistestvérének is tekinthető. A hűtő alumínium lamelláiba hat darab 6 mm-es, U alakú, rézből kialakított hővezető cső vezeti a processzor által termelt hőmennyiséget, amit két darab 14 cm-es ventilátor igyekszik elszállítani. A légkavarók fordulatszáma percenként 1200 és 1800 között szabályozható, így választhatunk a nagyobb hűtési teljesítmény és a csendesebb működés között.


Thermaltake Frio Extreme

A Frio Extreme kompatibilis lesz az LGA775-ös, LGA1155-ös, LGA1156-os és LGA1366-os foglalatú Intel, illetve a Socket AM2, AM2+, AM3 és AM3+-os AMD processzorokkal. A termék megjelenése nyáron esedékes, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs pontos információ, de 90 dollárról szólnak a meg nem erősített hírek.

A tápokról sem feledkezett meg a Thermaltake. A Smart szériába tartozó termékek a vállalat állítása szerint annyit kínálnak, amennyire szükség lehet manapság. A legkisebb modell 550 wattos teljesítményt képes leadni, és moduláris kábelezéssel is rendelkezik, továbbá a 80 Plus minősítés Bronze, azaz bronz fokozatát szerezte meg. A két nagyobb 630 és 730 wattos versenyzőtől már nem választhatók el a vezetékek, és csak 80 Plus minősítésűek.

Thermaltake Smart Thermaltake Smart
Thermaltake Smart (forrás: techPowerUp!) [+]

Mindhárom táp egyetlen +12 voltos ággal rendelkezik, de a PCI Express csatlakozók számában viszonylag nagy az eltérés. A legkisebb modell egy 6 és egy 6+2 tűs konnektort kínál, míg a nagyobb verziók már csak 6+2 tűs csatlakozóval dolgoznak. Egészen pontosan a 630 wattos kettővel, míg a 730 wattos néggyel. A Thermaltake a startról még nem beszélt, de elárulták, hogy a termékek három év garanciával kerülnek az üzletekbe.


Thermaltake Toughpower XT[+]

A CeBIT rendezvényen megismert Toughpower XT tápok is fellelhetőek voltak, de új információ nem derült ki róluk. A megjelenésüket a Thermaltake nyárra időzíti, azaz hamarosan minden paraméterükről lehull a lepel.


Thermaltake Powerstrips [+]

Végül a Powerstrips termékcsaládon belül a Thermaltake USB-s töltőkön is dolgozik, melyek egyelőre prototípus szintjén léteznek. Egyre többször merül fel a különböző mobil eszközökhöz használt töltők szabványosítása, ami rendkívül megkönnyítené a felhasználók életét. Amennyiben előrelépés történik az ügyben a Thermaltake kész beugrani a piacra saját termékskálájával, kielégítve a potenciális vásárlók igényeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés