Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) strike-force

strike-force
(őstag)

nekem a SF megoldása nem szimpatikus, pláne, hogy 65-70 foknál kapcsol be. hosszútávon milyen hatással van ez a benne lévő alkatrészekre, mert szvsz nem jóval. :(

mod inkább pörgetném a ventit minimumon amíg csak lehet......

[ Szerkesztve ]

Just realize it!

(#2) Milka 78 válasza strike-force (#1) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Azért érdekes megoldás és jól is hangzik papíron.Majd kiderül,hogy életképes e ez a megoldás.

A Giga tápok milyen belsővel jönnek majd?Valami infót valaki?

[ Szerkesztve ]

--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

(#3) adamka16 válasza strike-force (#1) üzenetére

adamka16
(őstag)

Biztos, hogy ők is gondoltak erre. mellesleg nem kell mindenáron elérni azt a hőfokot, mivel nagyon jó hatékonyságú a táp belseje.
Nekem bejön, le is cserélném a mostani HX520-at erre. Pedig ennek sincs gond a hangjával :)

(#4) bazsi83vp

bazsi83vp
(tag)

Nekem a letöltőgépben fsp zen van - nincs is benne venti pedig ennél picit rosszabb a hatásfoka. Egyszerűen úgy építettem ki a gépet, hogy a 2 venti által befújt levegő kénytelen arra távozni. Itt is úgy oldjad meg a hűtést, hogy több cfm levegő menjen be mint amit a vga stb kitol a házból, ill. ne legyen tele lyukakkal a ház és kész.

Legfélelmetesebb ellenségünk (...) a saját idegrendszerünk. A bennünk lévő feszültség bármelyik pillanatban kész átalakulni valamilyen látható tünetté. (George Orwell)

(#5) EarL 007 válasza strike-force (#1) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Seasonicnak is van hasonló megoldása, csak az ott terhelés függő, az egyes tápok ~20%-os terhelésig passzívak.

adamka16: Addig nincs gond a Corsair hangjával, amíg nem hallasz nála halkabbat. ;]

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#6) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez a sok 12V-os ág... :DDD

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#7) MMIX válasza Milka 78 (#2) üzenetére

MMIX
(őstag)

GIGABYTE GreenMax AcBel Polytech belső.

Superflower SF-550P14PE 550W 80+Platinum teszt
pcpop.com

Superflower Platinum series Platinum series 450 / 500 / 550 / 850 / 1000 / 1300W (SF-450/500/550/850/1000/1300P14PE)

[ Szerkesztve ]

(#8) DaveJr

DaveJr
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A SF kábelezése nekem a kínai piac olcsó elektronikai eszközeit jutattja eszembe...elég érdekesen néznek ki azok a kábelek...mintha vmi gagyi táp lenne. De lehet h csak fénykép alapján.

Egyedi kábelek, 4pin (PWM) Y, 3-4-5-ös elosztók...stb: http://href.hu/x/ehtx

(#9) Sub-ZeRo

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mennyire jók a giga tápjai? Mondjuk a cooler masterhez képest?

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#10) Milka 78 válasza MMIX (#7) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Köszönöm! :R Sajnos volt már egy Giga Odinom a fent említett gyártótól...2 hónapig és vitte az egész gépem :((( Persze előfordul az ilyen,csak hát a rossz szájíz..Reménykedtem,hogy C.W.T-s lesz...

[ Szerkesztve ]

--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

(#11) TomLion

TomLion
(tag)
LOGOUT blog

A videóban sztem a Vantage fut..

Megfelelő alkatrészek használata mellett nem gond a 60 fok

[ Szerkesztve ]

''Jobb ma egy XP mint holnap egy Duron''

(#12) vzsryl válasza Sub-ZeRo (#9) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Attól függ melyik giga és melyik CM. :)
Mindkét cég több gyártótól veszi a beleit, pl mindketten vásárolnak az Acbel-től. Csak címkéznek, nem gyártanak.

(#10) Milka 78: Az Acbel tápok viszonylag jók és minőséginek számítanak, de előfordulhatnak problémák, de ez megesik az Enermax-al vagy a Seasonic-al is.

[ Szerkesztve ]

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

(#13) kenwood3

kenwood3
(PH! addikt)

nekem tetszik a Super Flower tápjának megoldása :K

(#14) strike-force válasza Milka 78 (#10) üzenetére

strike-force
(őstag)

a Giga tápok alapvető "baja" hogy a peak teljesítmény alapján matricázzák őket. nekem is volt egy 600-asom, ami valójában 500w folyamatos terhelést és 600w peak-et tudott, csak aki megveszi ezt nem olvassa el... :)

Just realize it!

(#15) lujó55

lujó55
(őstag)

Super Flower SF-550P14PE: :C
aranyból vezetékelték? :R

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#16) benedekco válasza lujó55 (#15) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Valami olyasmi! Hehehe!

Jöhetne belőle 300-as is! Vagy még kisebb. Nagyon klasszak ezek a gold meg platinum tápok.

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#17) yakuza.tora válasza strike-force (#14) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

A fene tudja miért, de nekem valahogy nincs bizalmam a Giga tápjaihoz... :N

Alléz Olympique de Marseille!

(#18) vzsryl válasza yakuza.tora (#17) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor nem bízol néhány gyártóban és rengeteg matricázóban sem.
Gigabyte ezektől vásárol:
-Acbel
-CWT
-FSP
Ezektől a gyártóktól szoktak még vásárolni pl:
-Corsair, CM, Thermaltake, Be Quiet, Chieftec, OCZ, Silverstone, Zalman stb... Csak a legnagyobb neveket soroltam. :)

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

(#19) yakuza.tora válasza vzsryl (#18) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Látod, ez igaz! ;)
Mellesleg mindkét gépemben FSP van.

PC: FSP Blue Storm Bronze 500
HTPC: FSP 400-60APN

(#20) Sub-ZeRo válasza vzsryl (#12) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondjuk egy silent pro 500 vagy 600 és az itt egyik giga táp. :)
Vagy még a gx tápegységek a cm-től. :K

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#21) vzsryl válasza Sub-ZeRo (#20) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Silent Pro-k Enhance belesek, amik minőségben majdnem Enermax és Seasonic szinten vannak. Tehát az Acbel-nél jobb, így ezeknél a gigáknál is. De akár az is előfordulhat, hogy mondjuk veszel egy silent pro-t, és rá két hétre megmurdál. Utána meg veszel egy ilyen gigát, és megy 5 évet gond nélkül. :)
A CM GX-ek Seventeam belesek, és nagyon gagyik. Rosszul tartják a feszültségszinteket, lassan ölik a hardvereket, pl a vinyókat nagyon, és nem adják le, ami rájuk van írva. Tehát tipikus DH (drágán hulladék). :)

[ Szerkesztve ]

(#22) Cane

Cane
(őstag)

Érdekes volt megnézni a videót. Így kell eladni az üzemképtelen ventilátorokat. ;]
Viccet félretéve, nekem jobb benyomást keltett volna, ha a venti éppenhogycsak, szinte számolhatóan forog. Magas hőfoknak én pl. még akkor sem tenném ki az alkatrészeket, ha bírják a strapát.

▫■ Γhē Ω Sēctσr - Γhе lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

(#23) adamka16 válasza EarL 007 (#5) üzenetére

adamka16
(őstag)

inkább kukázd a superb-et amíg nem kezdi el rezegtetni a házad reggelente ;) és vegyél egy corsairt :DDD

(#24) MMIX válasza Cane (#22) üzenetére

MMIX
(őstag)

550W platinán nem forog a venti kis terhelésen. Akkor ehhez mit szólnál?
Gigabyte Odin Gold 900W passzív, venti nélküli.

(#25) yakuza.tora válasza MMIX (#24) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

:Y
Nagyon kígyó!

(#26) Cane válasza MMIX (#24) üzenetére

Cane
(őstag)

Na igen, ez így már jobban tetszik!

▫■ Γhē Ω Sēctσr - Γhе lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

(#27) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

A SF nagyon bejövős! ;)
Platinum hatásfok, és semi-fanless rulez! :R

(#28) T_Stark

T_Stark
(senior tag)

"A 120 000 órás MTBF időtartamra minősített termékek hűtéséről egy 12 cm-es hőmérsékletvezérelt ventilátor gondoskodik, mely a gyártó szerint nem csap túl nagy zajt."

Ha a gyártó is ilyen óvatosan fogalmaz akkor nem lehet valami halk :DDD

(#29) Male válasza strike-force (#1) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez nekem sem szimpatikus....biztos megtervezték, hogy kibírja, de legalább minimumon foroghatna akkor is... "zajköltsége" nem lenne, de az élettartamot megnövelné. Persze ez így jobban reklámozható.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#30) EarL 007 válasza adamka16 (#23) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Superbnek tényleg mocsok egy hangja van, de ha már cserélek, akkor Corsair semmiképpen.;]

(#31) adamka16 válasza EarL 007 (#30) üzenetére

adamka16
(őstag)

minimális terhelésen is hatalmas hangja van, de ha tönkre megy a venti benn... az a szép..

(#32) vzsryl válasza Male (#29) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A magas hatásfoknak köszönhetően bőven elég a hűtőbordák és a házban lévő huzat hűtési teljesítménye egy bizonyos terhelési szintig. Nagyon hosszú távon (10+ év) biztosan előjönne valami probléma, de a mai tápegységek egy jó része úgy van megtervezve, hogy a garancia időt még éppen bírják ki, pl corsair CX430, 500, 600.

(#33) T_Stark válasza adamka16 (#31) üzenetére

T_Stark
(senior tag)

Hát nem tudom nektek milyen fületek van, de nekem semmi bajom a CX400 hangjával.

(#34) adamka16 válasza T_Stark (#33) üzenetére

adamka16
(őstag)

Nekem sincs bajom a HX 520-al elhiheted. :N
Viszont előtte egy Giga superb 460-am volt és még egy éves se volt mikor hetente 1-2* reggeli 10-15 fokban úgy elkezdett darálni, hogy nem lehetett elviselni. Kicsit odaütöttél neki, akkor elkussolt. Pedig azt mondják a Yateloon ventik nagyon jók.. akkor én fogtam ki egy rosszat valszeg :U

(#35) EarL 007 válasza adamka16 (#34) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Pedig azt mondják a Yateloon ventik nagyon jók..."

Ez igaz is, de a csúszócsapágyas Yate Loonok nem igazán szeretik ha vízszintbe vannak, akkor hamarabb kopnak (mondjuk ez elég sok csúszócsapágyasra jellemző). Illetve nagyon erős venti a Superb 460-ban lévő D12SH-12, nagyon nagy rpm-mel pörög és hát a magas rpm is terheli a csapágyat. Ha golyós lenne (pl D12BH-12), az nem kerepelne 1-2 év után, az menne tovább is, de a golyóscsapágyak ált picit zajosabbak, mint a csúszók.

(#33) T_Stark: Pedig komolyabb terhelésnél a CX400 is hangos. Csak elnyomja minden más alkatrészed hangja. Az új Corsair AX-ek kivételével minden Corsair táp ~21db(A) zajszinttel indul idle, ami azért főleg este jól hallható. Pl egy Enermax Eco80+ táp idle ~11db(A) na ezt viszont normál körülmények között, este sem hallani. Vagy a népszerű Cooler Master Silent Pro M, az ~14-15db(A), azt sem igazán hallani normál körülmények között.

[ Szerkesztve ]

(#36) T_Stark válasza EarL 007 (#35) üzenetére

T_Stark
(senior tag)

Hát azok biztos halkabbak, de nem is annyiba kerül mint amennyi az én CX400am volt :DDD
Amúgy nem hangos más sem a gépemben, a procin AC Alpine 7 Pro van, a VGA egy AC hűtős Sapphire HD 5670, a házban 1 db 9cm-es coolink venti van hátul 1100rpm-el ami hangtalan, nincs benne olyan hangos dolog ami elnyomná a tápot, de így sem tartom hangosnak vagy zavarónak.
Mondjuk az igaz hogy nálam ez a táp pihen, egy Core 2 Duo E7400+HD5670 párost kell csak kiszolgálnia.

(#37) EarL 007 válasza T_Stark (#36) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na igen, amíg nincs bivaly áramtemető gép alárakva, addig relatíve csendes. Majd próbaképpen halkítsd le a géped alkatrészeit, venti lefogással, majd hallani fogod, hogy mégsem "hangtalan" a Corsair. ;]

(#38) adamka16 válasza EarL 007 (#37) üzenetére

adamka16
(őstag)

viszont nem is egy vadonat új fejlesztés... :U

(#39) erdoke válasza EarL 007 (#30) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A VX sorozat már Seasonic belsőt takar? Nekem egy első generációs VX620-as van már sok éve, nagy ritkán a pormacskákat kergetem ki belőle, egyébként nem sokat hallok felőle. :)

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#40) adamka16 válasza erdoke (#39) üzenetére

adamka16
(őstag)

én is ma fújtam ki kompresszorral a HX520-amat, de direkt úgy használtam egy picit, hogy nem szereltem vissza. csak úgy volt valami hangja, ha odatettem a fülem a ventirácsra.

(#41) bsh válasza EarL 007 (#37) üzenetére

bsh
(senior tag)

így-így! :K

(#42) EarL 007 válasza erdoke (#39) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem teljesen. A CX400 a Seasonic, a CX430-530-630(?) az asszem AcBel belsős, a VX450 az Seasonic, VX550 az CWT, VX620 nincs, gondolom HX620-ra gondolsz, a HX520, HX620 az Seasonic. A nagyobbakról már nem tudom melyik milyen belsőt használ.

(#43) 14adam válasza EarL 007 (#42) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

olcsó cwt belek vannak az új cx-be

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#44) vzsryl válasza erdoke (#39) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem létezik VX620. Az HX620. Csak egyféle béllel készült, ami jó, mert Seasonic. :K

(#42) EarL 007: Corsair tápok
Fel van tüntetve a beszállítójuk is. A CX430-500-600 CWT belesek, és kijött belőlük a 80+-os plecsnit kapott V2-es verziók.

(#45) erdoke válasza EarL 007 (#42) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Kösz mindkettőtöknek, mindig kevertem a Corsair-es X-eket. :)

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#46) Piftuka

Piftuka
(fanatikus tag)

Tekintettel arra, hogy van tápegység (FSP ZEN), amelyben egyáltalán nincsen ventillátor, nem gondolom, hogy probléma lenne ez a megoldás.

Egyrészt biztosan jó minőségű alkatrészek lesznek benne, másrészt ilyen hatásfok mellett, ilyen teljesítménnyel a legtöbb gépben egy ilyen táp alig melegszik.

(A hűtőventillátor élettartamára pedig igen jó hatással lesz az, hogy nem forog állandóan. Hasznos apróság ez, még akkor is, ha 3-4-5 évente nem nagy érvágás egy jó minőségű új ventrit vásárolni az addigra felhangosodó, "csapágyas" régi helyett.)

(#47) Piftuka válasza vzsryl (#12) üzenetére

Piftuka
(fanatikus tag)

"[..]előfordulhatnak problémák, de ez megesik az Enermax-al vagy a Seasonic-al is."

Olyan problémák, hogy "magukkal rántanak" minden alkatrészt? (Mert ugye Milka_78 erről számolt be.)

A két gyártó termékei ismeretében ezt nehezen hiszem. :)

(#48) Piftuka válasza 14adam (#43) üzenetére

Piftuka
(fanatikus tag)

"olcsó cwt belek vannak az új cx-be"

Azokat szidja mindenki?

(#49) 14adam válasza Piftuka (#47) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pedig előfordul de nagyon ritkán. Ismerősömnek egy corsair vx550 (cwt) vágott vele a villám. A táp túlélte azóta is megy csak a lap biosa döglött meg. De persze ez villám de sima felhasználáskor is előfordul csak nem olyan sűrűn mint egy codegennél. 100-ból 1 elvisz talán valamit de a codegenből meg kb 100-ból 30-40 alkalommal ránt magával pl vinyót vagy vga-t amit szeretnek halálba vinni

#48) Piftuka igen. Gyenge és rossz minőségű kondikészlet. Rossz ventilátor választás és még sorolhatnám az alul méretezett alkatrészeket. Bár a Corsair cx v2-ről még nem tudunk semmit,lehet,hogy azokba már javították az alkatrészeket

[ Szerkesztve ]

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#50) vzsryl válasza 14adam (#49) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem is kell konkrétan magával vinnie valamit, mert ott a "lassú halál effektus". Tehát a feszültség ingadozásai miatt szépen lassan, de biztosan öli a hardvereket, főleg a vinyókat. És ez jellemző az összes gagyi tápra. A gazdáik észre se veszik, hogy mi a probléma, és dicsérik a Codegenjeiket, mert 6-7-8 évig jó volt. De közben meg lehet, hogy 3-4 vinyót is cserélnie kellett, és csak a vinyó gyártóját szidta...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.