Hirdetés

Hűtőtrió a forrófejű processzorokhoz

Hirdetés

Három új processzorhűtő került piacra, melyek közül kettő a be quiet! műhelyéből érkezett. A vállalat újdonságai a Dark Rock sorozat részei lesznek. A Pro C1 jelzésű termék a korábban megjelent Pro variáns továbbfejlesztett verziója. A méretes hűtőborda kialakítása csak kismértékben változott, ami a jobb hőelvezetés érdekében történt, ám szerencsére megmaradt a hét darab hővezető cső. A főbb újítás a két darab ventilátort érte, amelyek ugyan továbbra is 12 cm-esek, de ezek a modellek már a Silent WingsPWM nevű fejlesztésre épülnek, ami automatikusan szabályozza a fordulatszámot, a csendes és hatékony hűtés érdekében. A hivatalos adatok szerint a maximális zajszint 25,9 dBA lehet, ami mellett a termék 220 wattos hőmennyiséget is képes elvezetni.

be quiet! Dark Rock Pro C1
be quiet! Dark Rock Pro C1

A Dark Rock Advanced C1 mondhatni az előbbi termék kistestvére. A hat darab hővezető csővel operáló hűtőborda mérete már nem olyan impozáns, de ez nem jelenti azt, hogy az újdonság nem hűt jól. Az aktív hőelvezetésről egy 12 cm-es Silent WingsPWM ventilátor gondoskodik percenként 1500 fordulatot teljesítve. Ehhez az értékhez 18,8 dBA tartozik, vagyis nagyon halk, ám a hűtési teljesítmény még így is eléri a 180 wattot.

be quiet! Dark Rock Advanced C1
be quiet! Dark Rock Advanced C1

A Dark Rock sorozat feketére festett újdonságai a forgalomban lévő összes foglalatra felszerelhetők. A nagyobbik modell ára 80, míg a kisebbiké 60 euró.

A Swiftech is újított méghozzá a Polaris 120 névre keresztelt processzorhűtővel, ami öt darab 8 mm vastagságú hővezető csővel van felszerelve, melyek a réztalp kialakításának köszönhetően a processzormaggal közvetlenül is érintkeznek. A 152 x 135 x 91 mm-es kiterjedésű, 849 grammos tornyot egy 12 cm-es ventilátorral szerelték fel a tervezők, ami állítható fordulatszámának hála 750-től akár 1500 rpm-es értékig is képes működni. Eközben a zajkeltés rendre 13,2 illetve 41,5 dBA lehet.

Swiftech Polaris 120
Swiftech Polaris 120

A termék természetesen kompatibilis a legtöbb forgalomban lévő foglalattal, tehát nem okozhat gondot az Intel LGA775, LGA1366, LGA1156 és LGA1155, valamint az AMD Socket AM2, AM2+ és AM3 processzorokra való felszerelés. A Swiftech Polaris 120 ajánlott fogyasztói ára 60 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés