Hirdetés

CeBIT 2011: Cooler Master újdonságok

A Cooler Master sem maradt távol a CeBIT-től, és nem mellékesen sok újdonsággal is készültek. A házak sorát az CM Storm sorozatba érkező Enforcer gazdagította. A meglehetősen testes termék fekete külsővel hódít majd, és ATX méretű alaplapot képes fogadni. A szereléssel biztos nem lesz gond, hiszen az egész ház szerszám nélkül alakítható, továbbá az I/O panel is kellően felszerelt, hiszen négy USB port kapott helyet rajta, melyek közül kettő 3.0-s verziójú.

CM Storm Enforcer
CM Storm Enforcer (forrás: SemiAccurate)

Az Enforcer négy darab 5,25 hüvelykes helyet kínál majd, emellett a 2,5 colos SSD-k számára kettő rekesz van fenntartva. Természetesen a 3,5”-es meghajtók beszerelése sem jelenthet gondot, hiszen számos fiók várja őket. A ház gyakorlatilag nem akar kitűnni az átlagból, hiszen minden egyes elemét láthattuk már más termékekben, de ez nem jelenti azt, hogy rossz vétel lenne. Főleg annak tudatában nem, hogy 90 dollár lesz az ajánlott fogyasztói ára, ami a felszereltséghez viszonyítva baráti árcédula.

Szintén a CeBIT-ről származik az a hír, hogy a gyártó egy új generációs Cosmos házon dolgozik, mely előreláthatólag a Cosmos II nevet fogja kapni. Sajnos erről a termékről nincs kép, mivel még prototípus szintjén sem létezik, de annyi már biztos, hogy a ház kiterjedése nagy lesz.

CM Storm Sirius
CM Storm Sirius (forrás: SemiAccurate)

A CM Storm sorozat másik újdonsága a Sirius, ami egy 5.1 csatornás mikrofonos fejhallgató. Sok adatot erről a termékről nem lehetett megtudni, de az eddigi beszámolók szerint az eszköz nagyon szépen szól. A megjelenés májusban esedékes, így a konkrét specifikáció és az árazás akkor derül ki.

Cooler Master Project A-L2
Cooler Master Project A-L2 (forrás: Fudzilla)

A processzorhűtőkben természetesen otthonosan mozog a Cooler Master. Az egyik legérdekesebb megoldás a Project A-L2 volt, ami lényegében egy előre összeszerelt vízhűtő. A rendszer méretes radiátort alkalmaz, amit egy szintén méretes ventilátor hűt. Az információk szerint a hanggal nem lesz probléma, továbbá a blokk a manapság forgalomban lévő összes foglalattal kompatibilis. A debütálás a hírek szerint májusban történhet meg, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs pontos adat, de valószínűleg 100 dollár alatt lesz az árcédula.

Cooler Master Hyper 412S
Cooler Master Hyper 412S (forrás: Fudzilla)

A többi processzorhűtő már a levegő erejét hasznosítja. A Hyper 412S 98 x 131 x 161 mm-es kiterjedéssel rendelkezik, és a manapság megszokott kialakítást alkalmazza. A réztalpból négy darab hővezető cső vezeti a forróságot a méretes alumínium bordába, ahol az aktív hűtésről egy 12 cm-es, DynaLoop csapágyazást használó ventilátor gondoskodik. A légkavaró fordulatszáma percenként 1000, 1200 illetve 1600 lehet, függően a felhasználó választásától. A termék lefogatója felszerelhető az Intel LGA775, LGA1155, LGA1156 és LGA1366, valamint az AMD Socket AM2, AM2+ és AM3 jelzésű foglalataira.

Cooler Master Hyper 612S
Cooler Master Hyper 612S (forrás: Fudzilla)

A Hyper sorozat a 612S típusjelzésű modellel is bővül, mely az előbb részletezett modell testvéreként fogható fel. A termék kialakítása hasonló, de a nagyobb verzió már hat darab hővezető csővel dolgozik, a mérete pedig 140 x 127 x 163 mm-es.

Cooler Master GeminII S524
Cooler Master GeminII S524 (forrás: Fudzilla)

A GeminII S524 is bemutatkozott. Ez a hűtő 144 x 145 x 105 mm-es mérettel rendelkezik, a hővezető csövek száma pedig öt lesz. A termék különlegessége, hogy a 12 cm-es XtraFlo ventilátor nemcsak az alumíniumbordát, hanem az alaplap VRM áramköreit is hűti.

Cooler Master Project V-A2
Cooler Master Project V-A2 (forrás: Fudzilla)

Végül, de nem utolsó sorban essen szó a Project V-A2-ről is, ami egy alacsony profilú, egészen pontosa 59 mm magas hűtő lesz, a 12 cm-es, vékony ventilátor méretét is beleértve. Kifejezetten jó a termék a nagyobb teljesítményű HTPC-kbe, hiszen a négy hővezető csővel tarkított alumíniumborda a nagyobb fogyasztású processzorokkal is elbánik. Sajnos a megjelenésről még nem beszélt a vállalat, ami nem csoda, hiszen még a hűtő neve sem biztos.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés