HDMI 2.0-hoz segíti a DisplayPort 1.2-vel szerelt PC-ket a Club 3D

A DisplayPort 1.2-HDMI 2.0 átalakítók nagyon régóta napirenden vannak, de eddig egy sem érkezett belőlük. Ugyanakkor egyre több 4K-s tévé születik, és ezek nagy része HDMI 2.0-s bemenetet használ, miközben számos PC-n még nincs ennek megfelelő kimenet. Persze a DisplayPort 1.2 így is képes 4K-s 60 Hz-es tartalomtovábbítására, de sok tévéről ez a bemenet lemarad.

Ezért is jelent majd sokaknak megoldást a Club 3D aktív DisplayPort 1.2-HDMI 2.0 átalakítója, amellyel DisplayPort 1.2 kimenetről is megoldható a 4K-s 60 Hz-es tartalomtovábbítás a HDMI 2.0-s bemenettel felszerelt 4K-s tévék felé.

A vállalat az újdonságot az AMD Radeonokhoz már hitelesítette, de azt is kihangsúlyozzák, hogy szabványos megoldásról van szó. Ugyanakkor a 4K-s 60 Hz-es jelátalakítás nem olyan egyszerű, hogy szimplán a termék önállóan megoldja, így a kábelhez szükséges direkt támogatás a grafikus meghajtó oldaláról. Ezt az AMD esetében a tegnap megjelent Radeon Software Crimson Edition eszközillesztő biztosítja. A Club 3D természetesen várja a többi gyártó jelentkezését is, hogy elvégezhessék a hitelesítést, és egy későbbi meghajtóba beépítsék az átalakító direkt támogatását a megfelelő élmény biztosítása érdekében.

A Club 3D a DisplayPort 1.2-HDMI 2.0 átalakítóból két verziót tervez. Egy normál (CAC-1070) és egy mini (CAC-1170) DisplayPort 1.2-es bemenettel rendelkezőt. Ezek listaára egységesen 35 dollár lesz, és a tényleges szállítás december második felében kezdődik majd meg. Első körben csak a normál méretű DisplayPort 1.2-es bemenettel felszerelt CAC-1070-es modell lesz kapható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés