Hirdetés

Bevásárlás a fekete péntek hetén

Számítógépházakkal, gaming monitorokkal, megfizethető beviteli eszközökkel, headsetekkel és egy-két hasznos kiegészítővel készültünk.

Számítógépházak


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Írásunk kezdőakkordjait számítógépházak pendítik meg, melyek közül elsőként a Raijintek Arcadia II névre keresztelt, nagyjából 14 000 forintot kóstáló modelljét mutatjuk be. A 460 mm magas, 185 mm széles és 375 mm mély ház Mini-ITX, microATX és ATX formátumú alaplapokkal kompatibilis, akril ablakos baljának köszönhetően pedig remek rálátás nyílik a 160 mm magas processzorhűtőket és 340 mm hosszú videokártyákat fogadó, leválasztott tápkamrás beltérre. A 0,5 mm-es SPCC acél vázzal érkező, 7 bővítőhelyes portékában két 2,5 és két 3,5 hüvelykes háttértároló állítható csatasorba, de sokak örömére egy 5,25 hüvelykes keret is rendelkezésre áll.

Raijintek Arcadia II
Raijintek Arcadia II [+]

A beépíthető ventilátorok száma öt (egy 120 mm-es példányt gyárilag beépítenek hátra), de a vízhűtések kedvelőire is gondoltak a tervezők, hiszen alternatívaként előre és felülre egy-egy 240 mm-es radiátort applikálhatunk be a légkavarók helyett. A tetőn egy mágnesesen rögzülő porszűrő betét állomásozik, a szálcsiszolt mintával díszített előlap tetején pedig két USB 2.0 és egy USB 3.0 kapu vert tanyát a dupla audio jack társaságában.

A következő, szintén 7 bővítőhelyes ház a letisztult dizájnjairól ismert Jonsbo kínálatából származik, és az U4 Black nevet kapta. A 428 mm magas, 205 mm széles és 340 mm mély, körülbelül 23 000 forintba kerülő miditoronyba Mini-ITX, microATX és ATX deszkákat csavarozhatunk be. A grafikus vezérlő 305 mm hosszú lehet, a CPU-hűtő 170 mm-es magasságig nyújtózkodhat. Az 1 mm-es SGCC acél vázon 2, illetve 1,5 mm vastag alumínium panelek nyugszanak, míg az edzett üvegből készült oldalpanel 5 mm vastagságú, úgyhogy nem spóroltak az anyaggal a tervezőmérnökök.

Jonsbo U4 Black
Jonsbo U4 Black [+]

Adattárakból vagy három 2,5 és egy 3,5 hüvelykes, vagy két 2,5, plusz két 3,5 hüvelykes darabot foghatunk munkára a minimalista küllemű modell belsejében. Az alkatrészekre négy léghajtó fújhatja a frissítő fuvallatokat (egy 120 mm-es tartozék), és a bal oldalon elhelyezett csatlakozószigeten két USB 3.0 port és két audio jack található.

A cirka 28 000 forintért hazavihető, 7 bővítőhelyes Kolink Stronghold Barricade már E-ATX-es lapok számára is otthonul szolgálhat. A 470 mm magas, 216 mm széles és 370 mm mély géplakban 165 magas processzorhűtőket, 330 mm hosszú VGA-kat, két 2,5 és két 2,5/3,5 hüvelykes meghajtót, valamint hat ventilátort üzemelhetünk be, utóbbiakból két 120 mm-es, PWM vezérlésű megoldást még a gyártósoron beépítenek. A vizes rendszereket előnyben részesítők elégedetten dörzsölhetik tenyerüket, mivel elöl egy 360 mm-es, felül egy 240 mm-es, hátul pedig egy 120 mm-es radiátort lehet elhelyezni.

Kolink Stronghold Barricade
Kolink Stronghold Barricade [+]

A mágnessel bebiztosított edzett üveg oldallap zsanéros kivitelt kapott, a fémhálós tetőlemezt eltávolíthatjuk a könnyebb szerelhetőség végett, a különálló tápkamara lakóját pedig egy kivágáson keresztül vehetjük szemügyre. Az előlap két oldalára szellőzőréseket tettek, és az előlapi kivezetések a felső rész jobbján figyelnek: egy USB 3.0 és két USB 2.0 aljzat és egy 3,5 mm-es audio jack pihen itt.

Kolink Stronghold Prism
Kolink Stronghold Prism [+]

A 7 bővítőhelyes Kolink Stronghold Prism ismét az E-ATX-es mezőnyben indul, és méretei, specifikációi javarészt megegyeznek előbb részletezett márkatársáéval. A különbség egyrészt az előlapon jelenik meg, mert a Prism "arcán" mesh feszül – így szabadabban járnak a légáramlatok –, másrészt négy (elöl három, hátul egy) 120 mm-es, variálható fordulatszámú, ARGB LED-es ventilátort és egy Umbra Core kontrollert adnak hozzá. Ára megközelítőleg 38 000 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés