Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VoidXs

Topikgazda

válasz Orionk #2118 üzenetére

Nem. Az MP4 egy hordozó-szabvány (nem tudom a szakszót), ami képes bármilyen képi és audiósávot tárolni. Ha ügyes vagy, belegyúrhatsz divx-et is mp3 hanggal. Az MPEG-4 a gyárilag hozzátartozó kodek, de senki nem használja, mert béna. Újonnan az mp4 egyet jelent a H.264 / AAC vagy Vorbis kombóval.

Ebben az amatőr cikkben amúgy mp4-et jelent :D A YouTube H.264 / AAC-t használt régebben, de a hangot kezdik átvinni Vorbisba.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

• Murphistic

aktív tag

válasz Orionk #2118 üzenetére

Amit korábban linkeltem, ott eleve az MP4 az ajánlott konténer. Jó, hogy gységes a magyar és az angol súgó :) .
    Sőt, a Youtube az MKV konténert is probléma nélkül kezeli, ami a kedvencem, mert nyílt a dokumentációja, így ami kezeli, az általában jól kezeli.
    Szerk.: még annyit, hogy a Youtube nekem elég mindenevőnek tűnik. Bármit megeszik, csak videó legyen benne (ezért vannak kiemelve a különféle projektfájlok a magyar nyelvű súgóban, mert azok nem tartalmaznak videót )

(#2119) VoidXs
    Az MPEG4 nem lehet béna kodek, mert olyan nincs (ha már szőrszálat hasogatunk) :) . A korábban szabványosított MPEG4 kodekek manapság már ugyan nem elég hatékonyak,de a H.264 is MPEG4 szabvány (MPEG4 part 10).
    Az megint más tészta, hogy sima MPEG4 alatt mindenki a Divx, Xvid kodekkel készült videókat érti, bár azokkal is lehet HD videót készíteni...

[ Szerkesztve ]

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

Új hozzászólás Aktív témák