Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • piglet76

    tag

    válasz fogtunder #1857 üzenetére

    Ó, én közben gondolatban már a Fractal Design háznál tartok, azt hittem, hogy ezt írtam is. :B Ahhoz képest például zsúfolt lenne (az én elképzeléseim szerint). Ismét a fogalmazással lehet gond... Eldönteni még semmit nem döntöttem, ezért vagyok itt, az ötletekért, a véleményetekért!

    Nézd, kérdezted, hogy mik a szokásaim, leírtam. Azt is, hogy nem tudom, hogy ez miképpen változna, ha végre egy helyre, "egy tömbbe" kerülnének az adataim. Pont ezért szeretném a JBOD konfigurációt. Megint ugyan arról beszélünk, te is írtad, hogy "...pont ezért van NAS, hogy a teljes tárhely egyben látszódjon". Lehetőleg minél kevesebbet szeretnék fájlokat másolgatni ide-oda, ezzel láthatólag te is így vagy, ha jól vettem ki szavaid.
    Most azonban, hogy a NAS-ban, egy külső USB meghajtón, és a gépemben is van merevlemez ez egy kicsit körülményes. Én sem azért akarom tudni, hogy melyik lemezen vannak most a cuccaim, mert ez a mániám, hanem azért mert így most alig találom meg őket, és sok különböző könyvtárt kell megosztanom pl. a tv számára, és az adataim kereshetőségét is megnehezíti.

    Abban is igazad van, hogy ha a NAS-ról tömörítek az asztali gépre, akkor a NAS procijának nem számít a teljesítménye, de én nem is ezt mondtam! "...ritkábban az asztali gépem meghajtójára..."

    A SATA2/SATA3-ra: Ahogy az elején mondtam törekednék a homogén, egységes teljesítményre a meghajtókon. Nem akarom a világot megváltani a sebességgel, nem akarok RAID Stripe kötetet, de szeretném, hogy ha már új eszközökből, gyors merevlemezekkel építem a cuccot, akkor azt lehetőleg ne befolyásolja az alaplapi SATA portok eltérő sebessége.

    Picit úgy érzem párhuzamosan elbeszélünk egymás mellett, de remélhetőleg mégsem... :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák