Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz sh4d0w #20523 üzenetére

    Az 1:700 manapság a standard. Az újabb fejlesztésű makettek inkább még kisebb méretarányúak, tipikusan 1:350.

    Revell Missouri-t viszont semmiképpen se vegyél. Egy 1953-as készlet, valószínűleg soha fel nem újított szerszámmal. A felépítményen már kb semmiféle részlet sem kivehető. A Revell is csak megvette a szerszámot valakitől. A semmihez sem passzoló méretarányról már inkább ne is beszéljünk. Mondjuk legalább olcsó.

    Az 1200-as Bismarck is '71-es szerszám, és ismerve a Revellt, azt is az Esci újította fel utoljára, valamikor a '90-es évek elején. Sokat elmond mondjuk arról a makettről is szerintem, hogy ~3000HUF-nyi mellékest adnak hozzá. Mondjuk eleve nem értem ezet a kezdő kiteket. Tipikusan többe kerül a melléjük csomagult cucc, mint a készlet teljes ára. Itt is a három festék ~1800HUF, az ecset vagy 300HUF, a ragasztó 900 HUF. Ami azt illeti maximum az ecset lehet ezek közül egyéjszakás kaland, a többi roppant sokáig elég. A Revell akrilok a Vallejo, Italeri, Hataka akriljaihoz hasonlóan majdhogynem takony sűrűségűek. Ha az embernek jó a technikája, akkor akár 10x-ére hígítva is jól használhatóak. Ezekből 14 ml (Vallejo, Hataka 17 ml, Italeri 20 ml) 2-3x kiadósabb, mint a régebbi olaj/műgyanta bázisúak, vagy a Gunze és Tamiya hagyományos akriljai. A gyári hígítót meg nem is feltétlenül kell megvenni, homemade tipikusan jobbat lehet készíteni, ráadásul töredék áron.

    Szerintem ha méltóképpen meg akarsz emlékezni a szeretett hajóidról, inkább szűkítsd le a mennyiséget, és 1:700-ban építsd meg őket.

    Nos, itt ténylegesen akciósak a WG-s Italeri makettek.

Új hozzászólás Aktív témák