- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
StSanya
senior tag
-
Somdevil
csendes tag
Szisztok!
Az lenne a problémám hgy már 1 hete a ,,user32.dll" fájl át lett helyezve.
Csak nem tudom hogy hova és hogy ki vagy mi helyezte át! SÜRGÖŐS!!! -
StSanya
senior tag
Próbáld meg, hogy BIOS-ba belépsz, s beállítod ezeket:
Main -> Storage Configuration -> ATA/IDE Configuration: Compatible
Advanced -> Plug and Play -> Plug and Play O/S: Yes
Ugye nincs overclock? BIOS-t frissítés amúgy volt már? Elég sok hibajavítás történt...
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
Temerti
tag
válasz Somdevil #42304 üzenetére
A hibaüzenet hivatkozik valami konkrét fájlra? Rákeresve néhányan a hangkártya drivert említik, valaki windows frissítést, sőt még egy "Seven remix XP" nevű programot is megneveznek valahol a probléma lehetséges okaként.
Persze lehet félreértem a problémádat és nem a rendszer helyezi át állandóan hanem korábban lett áthelyezve és ezért írsz.
[ Szerkesztve ]
-
gt007
tag
válasz Somdevil #42304 üzenetére
Szia!
Innen letölthetsz egy user32.dll fájlt.
Hátha segít.
ÜdvÜdv gt007
-
-
pomk
őstag
válasz LamerGyuri #42310 üzenetére
SATA.
Jumpert nem tudom.
Csak 1 db HDD van a gépben. -
kovpeti
csendes tag
Sziasztok,
Van egy Asus laptop, amin XP SP3 fut egy pár éve. Az utóbbi időben olyat produkál a gép (vagy a windows), hogy nem mindig kapcsol ki. Van amikor igen, van amikor nem. Mikor nem, a windows látszólag leállítja magát, leáll a merevlemez, lekapcsolja a wifit, de a képernyő nem sötétül el.
Persze a neten található lehetséges megoldások közül már párat kipróbáltam, nem sok sikerrel.
Arra gondoltam, hogy megpróbálnék a telepítő lemez segítségével egy XP javítást, hátha. A kérdésem az lenne, hogy ennek a javításnak a során, minden a gépen lévő adat és program sértetlenül megmarad? Mert vannak a gépen olyan régi szakprogramok, amelyeknek a beszerzése már igencsak nehéz lenne, viszont nálam napi használatban vannak. (ezért is van a gépen több éve az XP újratelepítés nélkül) -
LamerGyuri
senior tag
Ja, az más. A gyári XP telepítő nem tartalmazza a Sata drivereket, ezért a telepítőprogram már nem képes észlelni sem az ismeretlen vezérlő végén lógó merevlemezt.
Legegyszerűbb megoldás Win7 telepítése.
Vagy amikor azt mondja induláskor a telepítőlemez, hogy F6 nyomásával beadhatsz chipsetdrivert, akkor floppyról beadod neki az alaplapon levő sata vezérlő driverét.[ Szerkesztve ]
"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
pomk
őstag
válasz LamerGyuri #42313 üzenetére
Az a furcsa, hogy addig az állapotig, amíg kiírja a merevlemezeket, odáig nem jut el.
Átraktam csak a HDD-t másik gépbe, ua evvel a telepítőlemezzel ott gond nélkól feltelepült a Wndows. Visszaraktam ebbe a gépbe a HDD-t, és így meg nem indul el a Windows. Mielőtt a fekete képernyőn beadja a Windows logot, megáll, és csak egy szürke képernyőt látok. A logoig már nem jut el. -
kovaripeti
aktív tag
Üdv. Nem tudom jó helyen kérdezek, de most ezt találtam a legjobbnak.
Vettem egy 16 gb-os memóriakártyát (Maxell class 10-es SDHC).
Ha az Asus laptopomba rakom,akkor ha törölni szeretnék róla, nem engedi, mert azt írja, hogy a lemez írásvédett, vagy egyszerűen elő sem adja a törlés opciót. Ha viszont belerakom az Acer laptopomba, ott minden működik, törölni is enged. Mit kell átállítanom, hogy ott is lehessen törölni? -
LamerGyuri
senior tag
Most melyik része nem érthető? Vagy ennyire hiányoznak az alapok?
Az a furcsa, hogy addig az állapotig, amíg kiírja a merevlemezeket, odáig nem jut el. - A gyári XP telepítő nem tartalmazza a Sata drivereket, ezért a telepítőprogram már nem képes észlelni sem az ismeretlen vezérlő végén lógó merevlemezt.
Átraktam csak a HDD-t másik gépbe, ugyanezzel a telepítőlemezzel ott gond nélkül feltelepült a Windows. Visszaraktam ebbe a gépbe a HDD-t, és így meg nem indul el a Windows. - Mert valószínűleg teljesen más alaplap, teljesen más chipekkel, chipsettel, amit esetleg ismerhet a telepítőlemez driverkészlete, ezért tudod feltelepíteni. Ebből következik, hogy semmi meglepő nincs abban, ha az ott telepített rendszer egy teljesen más hardverkörnyezetben nem indul el. Ez kb. olyan, mintha egy autónak kiszerelnéd a kerekeit, téglákat téve a helyükre; aztán csodálkozol rajta, miért nem indul el.
[ Szerkesztve ]
"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
pomk
őstag
válasz LamerGyuri #42316 üzenetére
Alap ismereteim szerint a SATA driver, ami nincs rajta a gyári XP-n a merevlemezhez tartozik. Nem tudtam, hogy ha ua avval a merevlemez-telepítő lemez kombóval, de másik alaplappal próbálom meg telepíteni, működni fog.
Azt gondoltam, hogy a gyári XP-n nem lévő SATA driverek miatt semmilyen hardver környezetben nem kéne működnie. -
brd
nagyúr
A vezérlőhöz tartozik a S-ATA driver, de sok olyan driver van, ami többféle vezérlőhöz is ugyanaz (pl. az Intel ICH driverek), ezért sokféle alaplapra képes (amelyiken valamelyik ilyen ICHx chipset/vezérlő van) települni az XP, ha ez bele lett integrálva.
A legtöbb S-ATA vezérlő képes olyan módban működni, hogy egy széles körben elterjedt P-ATA vezérlőnek látszódjon, ehhez pedig van az XP-nek is beépített drivere, ezt szokták a BIOS Setupban Compatible, vagy IDE módnak hívni.The only real valuable thing is intuition.
-
pomk
őstag
Értem(azt hiszem ). Köszi!
Azon gondolkozom, hogy a mostani XP-t is Én raktam fel a szomszédnak, és ha jól emlékszem, akkor is a síma(nem SATA-s) XP-t raktam fel, és nem volt vele semmi gond. Ill. még annyi + info, hogy korábban telepítettem egy laptopot, amiben szintén SATA-s HDD van, és ahhoz beszereztem egy direkt SATA-s XP telepítőt. Avval is megpróbáltam a szomszéd asztaliját feltelepíteni, de sajnos avval sem működött. Hétvégén még egyszer neki futok vele, de ha végleg nem megye, akkor marad Win7. Idős a gazdája, és XP-t szoktam meg. Nem hiszem, hogy örülne Win7-nek. -
InfiniteReality
őstag
Persze vannak különbségek XP és W7 között, de ha egy gép elbírja, sok minden miatt javasolt inkább a W7. Legfontosabb, hogy az XP egyre kevésbé támogatott, és jobban is támadható malware programokkal mint a W7 (ha az jól van beállítva).
W7 alatt bekapcsolt UAC mellett, adminisztrátori jog nélkül, kiemelt felhasználóként beállítva szinte minden normálisan menni fog. Az a lényeg csak, hogy a napi használathoz NE adminjogú felhasználóval legyünk belépve, és nem fog szénné fertőződni a gépünk.
XP alatt rosszabb a szitu, ott ugyanezt nem lehetett megcsinálni rendesen. Pl programtelepitéskor XP alatt volt hogy át kellett lépni az admin userbe és úgy feltenni a programot, W7 alatt az esetek 99%-ában rendesen megy a dolog futtatás rendszergazdaként opcióval is. Ebből a szempontból is jobb és fejlettebb a W7.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
addikt
Így van ahány gép annyi eset, több nforce chipset is van aminél nincs sata-ra vonatkozó beállítás a biosban és felmegy rá a gyári xp.
"és ahhoz beszereztem egy direkt SATA-s XP telepítőt" Mivel gyárilag ilyen nem létezik ezért nincs szabványos satás xp telepítő, attól függ aki készítette hogy melyik vezérlőkhöz való drivereket integrált bele.
De telepíthettél olyat is ahol előtted már valaki átállította a biosban ide kompatibilis módba amit észre sem vettél és azért ment fel.[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
StSanya
senior tag
Én azért megpróbálnám egy másik optikai meghajtóval/kábellel, illetve telepítő médiával is.
Meg persze BIOS-t frissítenék...
S ez a floppy-ra kimásolandó driver (32 bites XP-hez a 10.8_f6flpy-x86.zip kell):
[ Szerkesztve ]
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
addikt
Ilyenkor mi van hogy 2 gépen szétesve képek nélkül jön be a facebook, firefox és ie alatt is? Letiltott kiegészítőkkel teljes előzménytörlés után, ctrl+f5 mindenhogyan. Mindegyiken panda cloud, routerbe norton dns, a másik 3 gépen nincs baja. Most felraktam a legfrissebb java-t eddig nem volt rajta de pénteken még működött mi kell neki?
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
ész ventura
aktív tag
SZiasztok!
Egy igen érdekes problémával kereslek meg titeket, lehet nagyon ritka esettel van dolgunk.
Reggel első bekapcsoláskor kb 5 perc után lefagy a rendszerem. Ezt többféleképpen szokta váltogatni teljesen véletlenszerűen.
1. Van amikor a sima lefagyás van amikor egérre sem és ctrl+alt+del-re sem reagál.
2. bad_pool_header hibaüzenettel kék halál
3. driver_irql_not_less_or_equal hibaüzenettel kék halálMindhárom esetben kikapcs gomb nyomva tartása után kikapcs, majd a gép ismételt bekapcsolása következik.
Eddig gondolom szokványos.
Na most újbóli bekapcsolás után viszont már egész nap beton stabil a rendszer.
Ha napközben sima leállítással kikapcsolom. MAjd újra indítom, ismét lefagy 5 perc múlva. Úgy tűnik mintha a sima kikapcsolással más történik vele mintha erőszakkal kapcsolom ki.
Ez mitől lehet, hiszen az újbóli bekapcsolással ismét le kéne fagynia, nem???????
Van aki tud ebben segíteni? Már átnéztem a google szakirodalmat, ilyen hibát még nem találtam, hgoy újraindításnál jól működjön. LEgfrissebb driverek vannak fent.
Üdv
VenturaAzt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
-
Prego
senior tag
válasz ész ventura #42327 üzenetére
Lehet Resetnél visszaállít valamit a driverben, ami anno még stabil volt, majd visszafrissíti a rosszra, így normál újraindításnál megint a rossz állapotot tölti be.
Én megpróbálnám leszedegetni egyesével a drivereket, majd újra felpakolni őket és nem csak frissíteni.
Legutóbbi NVIDIA frissítés nálam is rendszeres lefagyással járt, nyomtam egy custom installt és bepipáltam hogy remove completly. Utána stabil lett.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
félisten
Akkor integrálod.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
pomk
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #42330 üzenetére
Kipróbálom, köszi!
-
Pilács
senior tag
Sziasztok!
Segítség kellene, hogy van e értelme küzdenem:
Adott egy nagyon régi gép, Intell proci, SATA1 vezérlővel, amibe most SSD-t kellene varázsolni. Bios-ban SATA engedélyezve, AUTO módban, mert ha átállítom Serial-ATA módra, akkor bios jelentkezése után megfagy, nem lép tovább.XP lemez (SP2) cd-be indul, SSD-t látja, elkezdi másolni, ujraindulás, boot-ol a telelpítő lemezről, majd fél perc után a tellepítő reszetel (látszólag nem csinált addig sem semmit) és nem boot-ol, nincs a vinyón semmi, csont üres. Régi vinyó visszatesz, XP(SP2) bootol, SATA vezérlőt megismeri, rajta az SSD, formáz, másolok rá vmit, gépet újra indítom, és az SSD-n lévő fájlrendszer nem olvasható RAW, formázni kell, hogy újra működjön addig amig megint újra nem indítom... másik újabb gépben az SSD (win7 altt néztem) tökéletesen jól működik. Ilyen az alaplap benne, ez egy gyári IBM gépezet.WIN7-el több sikerem lenne? Mint ha a vezérlő nem tudná kezelni rendesen a winyót, de akkor ezek szerint egy SATA HDD-t sem kezelne jól?Köszönettel!
[ Szerkesztve ]
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
brd
nagyúr
válasz Pilács #42332 üzenetére
Úgy néz ki, incompatible az SSD (esetleg próbálj ki vele másik SSD-t és/vagy HDD-t, hogy kiderüljön, mi a hibás) és a vezérlő egymással, van ez így (persze lehet a S-ATA vezérlő is hibás, de az a végeredményt tekintve mindegy). Ha fontos a gép SSD-vel való használata, akkor külső vezérlőt kell beszerezni hozzá (bár ez részben kinyírja az SSD sebességbeli előnyét, mert csak PCI busz van, ahová vezérlőt tudnál tenni, ill. normális vezérlő sem túl olcsó.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
InfiniteReality
őstag
válasz Pilács #42332 üzenetére
Az SSD-k sata1-gyel... hát nemtudom. BIOS frissítést meg kéne próbálni, és MINDENKÉPP win7, mert az XP nem támogatja rendesen az SSD-ket. A trim és a partició eltolás (alignálás) hiánya miatt az SSD igen hamar elhasználódhat.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
brd
nagyúr
válasz InfiniteReality #42336 üzenetére
Az alignálás hiánya megoldható, a TRIM hiánya pedig nem probléma egy kulturált SSD-nek, van saját garbage collection rutinja, ami hasonlót csinál, tehát csak emiatt kár lenne egy Win7-re rábeszélni, hogy egy lassú, és valószínűleg még HT-t sem tudó CPU-val futtassa...
Ill. az SSD-ben nem (elsősorban) az a jó, hogy 130-150 MB/s felett tud forgalmazni, hanem az, hogy a kis adatokat, és ami fontosabb: többet egyszerre, jóval gyorsabban tudja kezelni, mint egy HDD.The only real valuable thing is intuition.
-
InfiniteReality
őstag
Jogos, ettől függetlenül a TRIM-et nem véletlenül találták ki. Persze van saját rutinja, de úgytudom pl XP alatt kell valami program is, ami kezeli a garbage collection-t.
A TRIM is csak az oprendszer segítségével és támogatásával működik, és megfelelő driverrel.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
brd
nagyúr
válasz InfiniteReality #42338 üzenetére
Persze, de csak ezért ne használjon már szegény Win7-et, ha amúgy esetleg nem akar. Nem kell semmiféle program (normális SSD-ről van szó). Persze lehet használni, de én nem sok különbséget vettem észre sebességben amúgy sem (Samsung 830, és Kingston SVP100S2, amire hosszú távon rálátásom van, XP-vel használva). Igen, csak megfelelő driverrel működik, és ahhoz az alaplaphoz talán már nincs is ilyen driver. Ha meg nincs, akkor Win7-tel csak rosszabbul jár, az SSD-t tekintve, mert többet írkál, mint egy XP.
-
félisten
Samsung 830 (meg 470 is ha már itt tartunk) TRIM-et nem támogató OS-k alá nem javasolt, mert TRIM nélkül a Garbage Collection is nyugdíjazza magát, legnagyobb mértékben képes degradálodni, amin semmilyen külső progi nem fog tudni segíteni, csak a lassú format...
Természetesen abban egyetértek veled, hogy csak azért nem kell új OS, hogy SSD-t használjon valaki, viszont XP esetén vannak olyan modellek, amelyek vezérlői korrekt "TRIM-szerű" karbantartást végeznek, pl általánosságban a SanForce vezérlősek is(az általad említett Kingston is az), de pl a Samsung nem.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
brd
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #42340 üzenetére
Nem tudom, honnan van ez az infó, de az én 830-asom nagyon ügyesen titkolja, hogy nem működik a GC-je, mert az írás mindig a maximum közelében mozog (igaz, csak S-ATA2-es vezérlővel használom, ezért 260-270 MB/s), pedig írtam már rá 6+ TB-ot, jórészt XP alatt.
-
retes
aktív tag
válasz InfiniteReality #42279 üzenetére
Köszönöm a helpet!
Addig bogarásztam míg megtaláltam. A biztonsági házirendben van, hogy ezeket a megosztrásokat csak és kizárólag a vendég user érheti el alapból. Azt, hogy ezt egy windows update kapcsolta e be vagy sem, azt nem tudom, de mindenesetre átálítottam és azóta megy, xp és 7esről egyaránt.
Még egyszer köszi a segítséget!
A tudás mindenkié!!!
-
félisten
HDTune-al küldj rá egy teljes olvasási tesztet, már az is beszédes tud lenni. Természetesen az írás lenne a lényeg, de az esetedben nem kivitelezhető, mivel az letörölné a teljes SSD-t...
Arról diagramról dobj képet, meg lennék lepve, ha egyenes lenne avagy nem maradna el az új kori sebességétől...(6TB? lol, van amikor naponta írok rá annyit, nemhogy mióta megvettem)[ Szerkesztve ]
-
kovpeti
csendes tag
Esetleg erre valaki?
-
InfiniteReality
őstag
válasz kovpeti #42344 üzenetére
Elvileg a javításnál minden megmarad, és talán egy próbát megér. Esetleg egy újratelepítés (de tisztán és eleve SP3-as lemezről).
BIOS frissítés még amit megpróbálnék, illetve a BIOS beállításokat átnézni, különös tekintettel az energiagazdálkodási lehetőségekre.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
brd
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #42343 üzenetére
Minek? Az olvasás mitől lassulna le? De ha ennyire szeretnél meglepődni, tessék:
A 6TB-on ne LOL-ozz kérlek, próbáld inkább értelmezni, amit írtam. Nem önmagában az a lényeg, hogy mennyit írtam rá (kb. 3 hónapja van meg egyébként a meghajtó), hanem az, hogy ezt jórészt XP alatt írtam rá, tehát a jó részénél nyema TRIM, és ha az állításod szerint működne ez az SSD (nem mozgatja/törli az üres blokkokat TRIM nélkül), akkor már régen nem tudnék 260+ MB/s-t (ha nem S-ATA2 lenne, hanem 3, akkor valószínűleg még több lenne) elérni írásnál, mert az SSD teljes területe tele lenne "szeméttel". Egyébként változó létezésű virtuális gépek folyamatosan változó méretű vhd-je van rajta többnyire, tehát még azt sem nagyon tudnám megmondani, mennyi rajta a statikus adat, de nem sok.
Ha írsz egy programot, amivel általam beállítható méretű file-t tudok írni, és az egész írási folyamatról sebesség/idő felosztású grafikont, vagy részidőket tud rajzolni/írni, szívesen megmutatom az írást is.The only real valuable thing is intuition.
-
InfiniteReality
őstag
Nem biztos, hogy belassul, de az tuti, hogy gyorsabban "kopik" "rendes" takarítás nélkül. A TRIM a rendes takarítás, az oprendszer jobban tudja mikor mit akarna törölni, mint az SSD, ami csak megkapja a törlési parancsokat. Szerintem.
Azért azon az SSD-n megnéznék egy "SSD Life Left" attribútumot meg egy kondíciót.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
brd
nagyúr
válasz InfiniteReality #42347 üzenetére
Biztos, hogy nem lassul be (így - mert másképpen be tudna, de az a helyzet nálam nem valószínű, hogy előállhat, mert nem olyanfajta felhasználással jutalmazom), olvastam eleget, mielőtt SSD-t vettem. Még csak nem is tuti, hogy (számottevően) gyorsabban használódik. Vagy te pontosan tudod, mit csinál, ill. hogyan dolgozik egy ilyen GC? Mert én nem, ha te tudod, kérlek, írd már le nekem pl., hogy honnan tudja, melyik blokk üres! Ismeri a világ összes filerendszerét pl.?
Az "SSD Life Left" nevű attribútum nem létezik (ennél a drive-nál legalábbis). Melyik program illeti ilyen névvel az általa kiírt értéket? Van viszont Wear Leveling Count, ez 11, a HDSentinel által ebből számolt Health érték 99%.The only real valuable thing is intuition.
-
kovpeti
csendes tag
válasz InfiniteReality #42345 üzenetére
Köszönöm.
Eredeti SP3-as lemez van, de az újratelepítés, ahogyan már írtam, nem igazán jöhet szóba.
A BIOS beállítások átnézése már megvolt,
Megpróbálom akkor a javítást, ha azt mondod, hogy tényleg nem jelent veszélyt a gépen lévő programokra. A BIOS frissítés nincs hatással a windows-ra, ugye? -
félisten
Nálad nem azért ilyen a grafikon, mert minden oké TRIM hiányával, meg az ebből fakadó "lomha" GC-vel, hanem azért, mert nagyon keveset írtál, hosszú idő alatt és valószínűsíthetően még kevesebbet töröltél. A GC-nek akkor kell(ene) munkába állnia (TRIM hiányában), amikor törölsz.
3 hónap alatt a 6TiB írás az konkrétan semmi, még szép, hogy a nyugdíjas üzemmódú GC ennyi idő alatt képes karbantartani(és törlés meg elenyésző lehetett), de már most sem úgy megy, mint új korában, mert 280MB/s körül kellene olvasnia(sata2-n), most 226MB/s. De itt egy 830-as, ami W7 alatt megy, intenzív használat mellett, működő TRIM-el: [link] (újonnan 520MB/s-el megy, itt meg 370MB/S-el)
Még "morbidabb" példa: [link]Nem kell külön progi ehhez, egyszerűen fogod az intézőt, aztán "telemásolod" anyaggal az SSD-t, majd az intézővel letörlöd a másolt fájlokat(és semmi optimalizló progi meg egyéb). Ezt eljátszod 2-3x, majd utána mérj, de ha lehet ezzel HD Tune Pro 5.x trial (Csak hogy egyforma legyen a szoftver)
A Samsung 470/830 és egyes Intel SSD-k kondíciója 99%-ról indul, nem 100-ról. (Valamit viszont elnéztél, ugyanis amennyin a Wear Leveling Count áll, annyi a kondíció, ezen nem kell számolni semmit, ha 11 lenne, az régen rossz lenne. Van egy másik smart attribútum, ami vagy lefelé számol 100-tól, vagy felfelé, de akárhogy is, ha ez a másik számláló "nullázódik", akkor csökken 1-el a Wear Leveling Count)
Ezt meg a többi, SSD-vel kapcsolatos kérdésed miatt hasznos elolvasni: [link]UI: További, az SSD-vel kapcsolatos értekezést privátba folytassuk, ne offoljuk ebben a topikban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest