- Apple asztali gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ti4x
aktív tag
válasz old_artist #9928 üzenetére
Az LG245WP P-MVA paneles , ha jól olvastam , akár az is jó lehet , de nem tudom , milyen , a TN-nél viszont biztos jobb...
[ Szerkesztve ]
nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...
-
Sir Maxwell
csendes tag
válasz old_artist #9999 üzenetére
hm
csak ennek az ára már 90ezer környékén mozog
akkor nem lenne érdemesebb venni egy 245B+ t?
az is ezen az áron van, szintén 1920x1200, de már 24es, és kicsit szebb a design -
Sir Maxwell
csendes tag
válasz old_artist #10006 üzenetére
mediacenterként azt értettem, hogy egy full hd-s lcd tv lesz kötve a gépre
szóval filmezésre annyira nem használom majd ezt
nekem most 206bw.m van, és ezzel meg vagyok elégedve teljesen
nem tud hogy minőségileg az emlitett 24es mennyiben másabb?! -
Lacusch69
tag
válasz old_artist #10020 üzenetére
"...és játékra is nagyon-nagyon kiváló!"
Én elhiszem, hogy qrva jó grafikai munkára, de legalább ezt ne...
Egy Volvóval ütközni teljesen veszélytelen. Ha egy Saabban ülsz...
-
Lacusch69
tag
válasz old_artist #10027 üzenetére
Mivel a germán nyelvű tesztet nézegettem: komoly játékra nem ajánlják.
Ne vedd sértésnek, de ami a fiadnak jó, az lehet, hogy másnak vagy más körülmények között nem...
De tudod mit? Meg tudsz győzni ("becsületkasszás" a dolog), ha futtatod a Pixperant, és az autós részről képeket csinálsz, majd bemutatod a legjobbat és a legrosszabbat. (Á la digitalversus)
Ősszel úgyis monitort akarok váltani...
-
Lacusch69
tag
válasz old_artist #10034 üzenetére
Szia!
Komoly játék alatt nem a magát a szoftvert értettem, hanem hogy mennyire veszi komolyan (internetes ranglisták különböző szervereken), század (klán) tagság(ok), stb...
"Tulajdonképpen (a "becsületkasszára") nem is kell készíteni róla "kis autós tesztet" a PixPerAn-nal, mivel a Yani, a cikkében benne van - ez talán meggyőző lehet "
Észrevettem, erre ment a második hozzászólásom, csak egyszerre 2-3 fórumot szoktam olvasni, így néha "benézek" egy-két dolgot, (meg öregszem és kezdek szenilis lenni...)
-
szeva000
addikt
válasz old_artist #10377 üzenetére
Nagyon gondolkodok rajta már napok óta..bááár a benq-m nagyon megtetszett,nem válnék meg tőle . Inkább az ilyen árkülönbségek bosszantanak igazán....és "szegény" magyar vállalkozók mindig veszteségesek ilyen apró haszon mellett
-
Ti4x
aktív tag
válasz old_artist #10466 üzenetére
Pontosan erre gondoltam , ezt linkelted régebben is , köszi.
Exhodus : Jaja , látom , hogy a következő már 88ért van... Hát nem mindegy. Később sem tudják?
[ Szerkesztve ]
-
Ti4x
aktív tag
válasz old_artist #10477 üzenetére
Hmmm... Ez nem is drága ahhoz képest , hogy Sharp : [link] DVD lejátszót lehet kötni TFT monitorra amúgy?
Egyébként a Pioneer LCD TVit folyamatosan 5 csillagra értékelik , nem is láttam 4eset egyet sem... Elég jók lehetnek.Mod.: Igen , a 42 colos Pio Kuro 450e Ft...
[ Szerkesztve ]
-
zorius
tag
válasz old_artist #9151 üzenetére
Ha egy monitor nem támogatja a hdcp-t, milyen felbontásban látom a filmet rajta? Vagy pl. egy blue-ray filmet meg sem tudok nézni egyáltalán?
Kicsit zavaros ez, wide monitorok mindenütt, hdcp meg egy csomóban nincs (2253bw). Akkor minek wide? -
szeva000
addikt
válasz old_artist #10495 üzenetére
Az igaz amit kint hallottam,hogy az Eizo gari csak az első tulajjal érvényesíthető????Mert akkor ez a típus bármilyen jó,akkor kizárva és marad a benq 241W mellett egyenlőre az iiyamaCRT a másik gépen.
[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz old_artist #10507 üzenetére
Köszi!
Most megnem mondom már,de mintha úgyemlékeznék,hogy azt mondták,hogy csak az eredeti számlát fogadják el és csak attól a tulajtól.De lehet én keverem valamivel
Ugyebár én is megpróbálok valami áfa nélküli dolgot megejteni,számlát elpasszolni...aztán meg max fénymásolt számlám lesz,ha egyáltalán azt elfogadják.
Mondjuk nekem is furcsának tűnik az amit állítok
Azért nem értem,miért nem lehet mindent világgarisan árulni[ Szerkesztve ]
-
zorius
tag
válasz old_artist #10511 üzenetére
Ez aztán a gyors, frankó válasz, köszi! Kimerítő!
Szóval érintkezési hiba, ezt nem tudtam, akkor kipróbálom mindenképp. És megpróbálom a samu panelost kérni, jól írtam, hogy az az "A"-s? A menüt nem tudom, vmi contrast, meg brightnesst kell levenni stb, és utána még nyomkodni, és akkor előjön, vmi ilyesmi, ezt nem vágom?!
És ezek szerint nem csak gyártási hiba lehet, érdemes 3 napig fullon nyomatni, nézni bírja-e a terhelést?
A tesztprogit nem ismertem, köszi! -
Ti4x
aktív tag
válasz old_artist #10511 üzenetére
Hú , egész jó ez a kis tesztprogi , végigtoltam.
[ Szerkesztve ]
-
zorius
tag
válasz old_artist #10514 üzenetére
Akkor úgy fogom kérni.
A többi panel amúgy egytől-egyig f0s?
Respect az EIZO-nak, már megnéztem, tuti kis progi tényleg. De nekem fölösleges az EIZO pl., nem vagyok professzionális. De elismerem, hogy a _legjobb_ -
old_artist
addikt
válasz old_artist #10514 üzenetére
Oh, már nem fértem be a 4 percbe, természetesen a panel ellenőrző-t a skylaner kollegától loptam - bocs érte!
Ti4x: igen egészen jó, szinte mindenre ez az ellenőrző progi!
zorius: ezt a teszt progit bárki használhatja, bármely monitorára!
[ Szerkesztve ]
-
zorius
tag
válasz old_artist #10516 üzenetére
Értem, arra gondoltam, hogy respect az EIZO-nak, ezért is, és amúgy is! Csak mellékesként mondtam, én miért nem azt választottam.
-
zorius
tag
válasz old_artist #10518 üzenetére
Én fűztem össze a gondolataim túl gyorsan..
És persze tudom, a minőséget meg kell fizetni. A gépem többi részén nem spórolok (E8500, abit ip35 pro xe, 8800gts 512, velociraptor stb.) De a monitornál meg kellett szabni egy határt, amiből gazdálkodok, máskülönben könnyű lenne választani! -
skylaner
senior tag
válasz old_artist #10551 üzenetére
Sajnos az utóbbi idők tapasztalat szerint a 2253BW-ben is CMO panel van.
-
skylaner
senior tag
válasz old_artist #10570 üzenetére
Miért mi lesz szept. közepén?
Ha lemegy 60alá, akkor dobom ki az ablakon -
zorius
tag
Az a baj, hogy ha meg túl olcsó lesz, akkor kezdhetem előlről, mit akarok. Most 2253bw. 40-ért nem vennék monitort, akkor marad a 24"-es? Vagy mi, hasonló kategóriában? Samu, persze. Vagy lesz újdonság is?
[ Szerkesztve ]
-
Lacusch69
tag
Kösz a tippet..
-
zorius
tag
válasz old_artist #10574 üzenetére
Sht.
Sejtettem.
Amúgy most mi van a 2253bw-vel egy szinten 24"-es? Mert én igazából kibírom addig, a párom meg, amikor megmutattam neki mérőszalaggal, mekkora lesz a mostanihoz képest, felkiáltott, hogy "Az már olyan mint egy tv, nem is kell vennünk!" Én kiegyeznék vele, csak uyge akkor azon lenne a tv nézés is. Az meg nem ok Aközben szoktam gépezni, amíg ő tévét néz, ui rühellem. De persze az is lehet, hogy marad a régi tv tvnek, filmre meg a gépem. Aztán jóval később úgyis hozzánkvágnak egy full hd lcd tv-t, mondjuk 2-3 év múlva (ld. lcd árak, 4-5 év viszonylatban)
Persze gondolom tn paneleseknél a hibák (bevilágítás stb.) még jobban előjönnek 24"-ben. Bár ez a bevilágítás dolog is hajcihő, mert ugye full hd-ben ugysem látod, meg játákban, netezésben sem, ha meg olyan a film, hogy csík van felül, alul akkor ráb@sztál. -
zorius
tag
válasz old_artist #10574 üzenetére
Bassz...
Most látok, hogy 2253bw 55k, 2493hm meg 88k
Jó, hogy csak pár napja szántam rá magam komolyan, hogy eladom a régit és veszek újat, de már örültem, hogy révbe értem
Skacok, van olyan jó, vagy, nem "jobban rossz" a 2493, mint a 2253? Vagy várjak még amíg lesz több 24"-es, hadd tisztuljon még? Bár a páromnak még elő kell adni frappánsan a szitut, de sztem meggyőzhető, úgy, hogy igazából én sem vagyok benne biztos, hogy kell-e? -
szeva000
addikt
válasz old_artist #10617 üzenetére
hali!
az EIZO garos témában jutottál valamire? -
Ti4x
aktív tag
válasz old_artist #10797 üzenetére
Most már tényleg kíváncsi lennék egy Eizo-ra élőben... Mennyire másak a színei/a képe , bekalibrálás után , mint mondjuk egy más márkájú TFTnek?
[ Szerkesztve ]
-
Ti4x
aktív tag
válasz old_artist #10801 üzenetére
Mert kíváncsi lennék , hogy megérik-e azt a felárat , akár kalibrálással együtt. Alapban is vagy 20-30al drágábbak a többinél (nagyobb képernyőjüeknél meg még talán keveset is mondtam) , meg 20 a kalibrálás is , élőben megnézném pár másik mellett szívesen.
[ Szerkesztve ]
-
Ti4x
aktív tag
válasz old_artist #10805 üzenetére
Csak azért gondolkodom ezen , mert ott van például , amit Szeva mondott BenQ FP24W talán , 130e forint , nem TN panel (passzolok , milyen) , és azt mondja , hogy eszméletlen színei/képe van és ez is már profi TFT. Ehhez képest egy Eizo HD2441W-BK 16ms válaszidővel 250e , a TS meg 350e , most néztem itt : [link] Ez nagyon dúrva árkülönbség már.
[ Szerkesztve ]
-
Cyno
tag
válasz old_artist #10805 üzenetére
Mennyiért vállalod a kalibrálást?
Egyáltalán a TN panelosoknál érdemes erre szerinted áldozni?
Azt hallottam, hogy "elmásznak" ezek a beállítások ill. a monitor, ezért utólag mindig érdemes, kell korrigálni. -
Ti4x
aktív tag
válasz old_artist #10807 üzenetére
Akkor csak ahol néztem a ott tüntették fel rosszul a reakciót , mindegy , egyre megy , majdnem kétszer annyiba kerül , és nekem ennyit biztos nem érne meg... Ha a Leovo L220X 85 körül van , és ahhoz képest az S2201WE 110ért , ha jól láttam, akkor még azt mondom oké , még szódával az S2231WE-BK 135 körül , de a többinél ezek a 100 ezrek már para... Nekem legalábbis.
Milyen egyébként az az S2201? 110 körül nem rossz az ára , ha tényleg annyira jóminőségű 22es.[ Szerkesztve ]
-
Ti4x
aktív tag
válasz old_artist #10948 üzenetére
Azért azt elismered te is gondolom , hogy ezek a TN-CMO-s Samsungok azért meglehetősen gyengébbek a saját samu peneles társaiknál. Azt pedig teljes mértékben elhiszem , hogy van kiváló CMO panel , de ezeket nem a Samsungokba rakják jelenleg. Afelől pedig szintén nincs kétségem , hogy egy CMO panel is lehet jó kalibrálás után , de itt megint az anyagi többlethez érkezünk.
[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz old_artist #10948 üzenetére
Egyébként el lehet gondolkodni a futárszolgálaton is,mert az sem pénz az osztrákoktól rendelve...a námetektől sem egy qrva nagy összeg.Lehet nem várom meg az 1hónapot,hogy kimenjek ismét..rendelek valamit inkább,mert most szúr a szívem,hogy otthagytam annyiért azt a HP-t
A kiszolgálásról és a gari ügyintézésről inkább nem beszélnék...Mondhatni ha baj van,akkor is kinyalják a s*ggét az embernek,nem várakoztatják és szívatják hónapokig.Az tuti,ha még az ember vissza is küldi a monitort,az kb 3-4nap..de az is bizta,hogy a következő héten jön a másik!
A legmegdöbbentőbb dolog az 1mázsányi fotópapír rendelésem volt a németektől..átutaltam és 4nap múlva itt volt minden ..azt még hozzátenném,hogy szállítással,mindennel pont a feléért,mint itthon lehetett kapni a canon papírokat -
Doom
aktív tag
válasz old_artist #10959 üzenetére
Hmm, köszi, ez hasznos info.
Viszont az is eszembe jutott, hogy ha neadj' Isten pixelhibás és elállok a vásárlástól (és mondjuk nem mondom, hogy miért), akkor hülyén veszi ki magát, ha vásárolok egy másik ugyanilyen monitort. De ha teljesítik is ezt a másik rendelést, lehet, ugyanazt kapom vissza nem? Azaz nem lehet többször eljátszani ezt a trükköt, vagy legalábbis lehet, hogy elég sokáig kell ismételgetned, ami meg kicsit gyanús. Vagy rossz a logikám? Vajon van a cégeknek erre valami eljárásrendjük, hogy ilyenkor mi van? -
Ti4x
aktív tag
válasz old_artist #10956 üzenetére
Pár tesztoldal nem így pontozza , ahogy te , hogy Samu vs CMO panel - 10:9.9 mondjuk egy 226BW esetében , hanem Samu-5 csillag , CMO-there is some hope... Idézem :
The calibration test made this even worse in confirming that the 226BW C cannot be calibrated. Or rather it can, but the result is still imperfect after the procedure. This is exceptional and very deceiving. Color differences are always sensitive after installing the profile, maybe even more so than with manual adjustments, because we end up with a dominance in grays that was light rose. Overall, however, colors are better and we go from an average dE of 5.8 to 2.4. It is though significantly less pleasant than the S series.
Aztán a vége : Epilogue : from worse to worse... Enough is enough.És több embertől olvastam/hallottam , hogy inkább samsungban inkább ne CMOs , nemhogy még 10:9.9... Azt viszont elhiszem , hogy van jobbfajta panelje is , csak nem például ezekbe az olcsó samsung TNesekbe kerül.
Ha vehetek gyárilag jobbat , akkor miért kockáztassak továbbrais? Elhiszem egyébként , hogy kicsit elmásznak a színek egy idő után , ezért érdemes venni mondjuk egy 2 deltaE körülit , mert azon az elmászás sem annyira vészes gondolom , mondjuk mint egy 6osnál. És a kalibráció csak nálad 6ezer , azt tedd hozzá , máshol 15-20 , asszem Wwhy mondta talán.Doom : Ezért lenne érdemes egy hozzáértővel beszélni ez ügyben , mert a törvény alól nem bújhatnak ki , ha a törvény úgy rendelkezik , hogy a bontottat is vissza kell , hogy vegyék , akkor muszály. Bár nem tudom ugye a jogi fortélyokat meg az apróbetüs értelmezéseket , kijátszásokat.
[ Szerkesztve ]
-
Ti4x
aktív tag
válasz old_artist #10991 üzenetére
Abban egyetértünk , hogy egy CMO panelos Samu kalibrálás után már tényleg nagyságrendekkel jobb , de látom , hogy írják , fent idéztem is hogy még normálisan kalibrálni sem lehet esetenként és látom , hogy azután is csak olyan , mint egy másik a gyári értékekkel... Nem tudom , de nekem ha 2.4re sikerül csak kalibrálni valamit , az az más panelek 1 alatti értékhez képest nem 10:9.9hez arány , és a tesztoldalasoknak sem. A kalibrálás továbbrais pénztöbbletet jelent még mindíg. Atzán ráadásul azt írtad , hogy a kalibrálástól a színek csak úgy előjönnek , igaz? Abban viszont remélem egyetértünk , hogy ha választhatok , hogy akkor úgy mondom , hogy körülbelül 5-6-7-es értékkel rendelkező modelt válasszak , aminek a "színei még nem jöttek elő" vagy egy olyat , amelyiknek az értéke körülbelül 2 és a színei ezáltal már jobban elő vannak jőve , akkor miért azt válasszam , aminek nincs annyira körülbelül és még kalibráltatni is kell , esetenként nem is lehet pontosan mint itten a példa is mutatja , hogy 2.4re lehetett csak , minthogy olyat , amelyiknek alapban 2 körül van , még kalibrálásra sem kell pénzt költeni , mert már egész megfelelők a színei egy otthoni user számára. A CMOs meg ráadásul csak pénzráfordítás utána éri el ezt az értéket. Wwhy is mondta , hogy 1 pont eltérés már látható , tesztoldalakon írják , hogy 2 és 3 között a színek már általában jók , 3 fölött pedig eltérőek.
Ettől függetlenül a Samunak is vannak olyan modelljei , amelyeknek alapba nem túl jók a színei , pl a 225BW , nincs kétségem efelől , de továbbra is... Miért válasszak olyat , amit nem is lehet az esetek egy részében meg felelően kalibráltatni , ráadásul plusz pénzért , ami esetenként nem is kevés , és még kalibrálás után is csak olyan lesz , mint egy másik a gyári értékekkel...
Ez szerintem ilyen Mátrix effekt. Vagy beveszi az ember a kék kapszulát , hazaviszi a CMOs samut , és nem látja a különbséget vagy megmutatják neki , milyen mély a nyúl ürege a pirossal és akkor egy kábé 30%-kal (most csak mondtam egy számot) jobb színű , képű TFTt visz haza. Egyébként nyugodt szívvel nem tudok ajánlani ilyen CMO panellel rendelkező modelleket , mert tudom , hogyha nem is akkora nagyon iszonyatos a különbség , de azért ha egy egyszerű user elé rakom , még ő is ki tudja választani a jobbat. Kétségem továbbra sincs , a CMOnak is vannak minőségi(bb) paneljei , de nem ezekbe a TNes (főleg Samsung) modellekbe pakolják.[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
válasz old_artist #11031 üzenetére
Hát, izé, hogy is mondjam, az általad említett modell az másfélszer annyiba kerül, mint amit én linkeltem... Kb. 65k vs. 100k. Az meg nekem sok.
-
venember83
nagyúr
válasz old_artist #11035 üzenetére
Rendben, de én kb. a fent leírt árakon tudnám megvenni a két képernyőt, 17 ezret megérne a plusz minőség, de sajnos nagyon nem annyi az árkülönbség. Inkább még elvagyok a jó kis 6-7 éves, egyre sötétebb képű CRT-mmel, még bírja, csak nekem kellene valami szebb, jobb.
Köszönöm a tippet, de objektív okokból sajnos nem tudom megfogadni a tanácsot.
-
bossvico
senior tag
válasz old_artist #11155 üzenetére
Nekem teljesen jónak tűnik gyári beállításokkal is, amúgy 220cw8-as.
R5 5600X AIO 240mm Cooler, MSI B550-A Pro, 32 GB Crucial DDR4, EVGA 750W, Sapphire Pulse RX 7700 XT 12GB
-
atka76
tag
válasz old_artist #11233 üzenetére
Hello!
Nekem most egy LG F700B / 5éves / monitorom van és most akarom cserélni illetve egy úgy komplett gépet is rakok össze!
Ezért kérdezem a monitor válísztást hátha valakinek van tapasztalata ilyennel is és olyannal is!Bendegúz
-
atka76
tag
válasz old_artist #11237 üzenetére
Szavasz!
Internet,játékok!
Kb 40-45!
Nem ragaszkodok hozzá, csak a 22" ettől már többe kerülnek!Bendegúz
-
foxboro
tag
válasz old_artist #11228 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Minden megjelenő játékkal játszok: FPS,foci,manager,autóverseny... A 19" monitor jobb lenne az X1950pro-hoz, csak ha 1-2 év múlva ha vga-t cserélek, nem szeretnék újra monitort cserélni... a 22" wide időtállóbb, csak azt olvastam, szokni kell... majd meggondolom.
Üdv! -
atka76
tag
válasz old_artist #11260 üzenetére
Hello!
Ez nekem horror ár!
Valamit 40-50 között?
Erről mi a véleményed?
ViewSonic VX1940WBendegúz
-
szeva000
addikt
válasz old_artist #11345 üzenetére
üdv!
méééég lehet 2407-et kapni??? lehet elgondolkodok a dolgon,de pénzem úgyis csak a jövő héten lesz.Most az euro emelkedése miatt idegelem magam...remélem jobban nem szalad föl
Jah..látom 145k a dell 2407...Akkor viszont nem hinném,hogy megéri a hp 500eurós árával szemben.Mégis csak újabb és fejletteb lehet a 2475....vagy nem[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz old_artist #11347 üzenetére
Én arra lennék nagyon kíváncsi...ha egyszer netán bekerül az országba az LP2475,mennyiért akarják itt majd vesztegetni szemét módon?Mert ha 170-180 körül,akkor még a magasabb euro árfolyammal számolva is nyerek vagy 40000-et.Annyi pénzből meg még ha 2szer visszaküldöm gariba,akkor is megmarad bőven
-
Allanon25
csendes tag
válasz old_artist #11352 üzenetére
Szia!
Igen olvastam! Köszönöm a tanácsokat! A Lenovo egy nagyon jó tipp! Esetleg tudtok olyan helyet, ahol működés közben meg lehet nézni?
Tudom, hogy az Eizo-k nagyon jók. Láttam is a Saturn-ban, de eléggé drágák.
Üdv.:
Allanon -
Eagl3
veterán
válasz old_artist #11384 üzenetére
És a Lenovo-val szemben megállja a helyét szerinted? Vagy nem egy kategória az L220x-el?
Azt értem, h. Lenovonak nagyobb a felbontása, de gondolom ez sem TN paneles már.
-
Eagl3
veterán
válasz old_artist #11387 üzenetére
Tehát ez inkább kitölti a hézagot a TN+Film panel és a Lenovo L220x között ha jól értem.
-
nike_
addikt
válasz old_artist #11384 üzenetére
Azt hiszem a logikon is annyi garanciát adnak rá, amennyit a gyártó, csak az 1 év fölött már a gyártónál kell reklamálni. 1 évig náluk.
-
Eagl3
veterán
válasz old_artist #11390 üzenetére
EZ jól hangzik. Nem is bánom, h. még nem vettem meg a monitorom.
Még sztem várok 3-4 hetet, hogyan alakulnak a dolgok. Ha más nem is a Lenovo ára biztos esni fog kicsit. -
nike_
addikt
válasz old_artist #11392 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- UPERFECT HS156KC 4k Portable Monitor!15,6"/IPS/3840x2160/450Nit/HDMi/Mini DP/Type-C/
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest