Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz csabyka666 #12567 üzenetére

    Oltogatás helyett: ha bármilyen CMS-t használsz a célra, akkor az oldalad már eleve nem lehet statikus, hiszen a kiszolgált tartalom szerveroldalon generálódik.

    Itt általában nem a "klasszikus" vírusfertőzésre kell gondolni - legalábbis amennyiben az általad használt tárhelyre nem kerül fel ilyen -, hanem inkább olyasmire, hogy rosszindulatú emberkék rosszindulatú scriptekkel, kihasználva az általad használt webalkalmazás vagy épp a szerver gyengeségeit, valamilyen módon módosítják a kódodat, és így nem kívánt tartalmak jelenhetnek meg az oldaladon/ahelyett. Különösen gyakori támadási pont a Joomla és a WordPress, ezekről hallani a legtöbbet (pl. a támadó módosítja a kezdőlapot, és hasonló cukkerságok, mindezt nyilván automatizáltan, láttam ilyesmire példát volt melóhelyen).

    A keresőoptimalizálás (SEO) egy külön szakma, elég komplex dolog lehet. De kellő utánaolvasással és belefektetett melóval természetesen Te magad is javíthatsz az oldalad helyezésén, bele lehet tanulni (nem is értem a kolléga szarkasztikus "Nem értem miért akarsz olyat csinálni amihez nem értesz." megjegyzését, a webfejlesztés sem csak úgy kipattan az ember fejéből), de időbe kerül: rengeteg szakirodalmat kell olvasni a témában, apróságokra is odafigyelni, CMS esetén érdemes kihasználni a SEO-t elősegítő modulokat/plugineket/komponenseket, mert az sem mindegy, milyen extra információkkal vannak ellátva a legenerált tartalmak (hiszen a keresőrobot ezeket tudja olvasni, és nem mindegy, milyen hatékonysággal, mennyire informatív számára a tartalom), érdemes különböző weboldal-értékelő, kódelemző eszközöket is használni, hogy legalább felületes képet kapj róla, min érdemes javítani, és így tovább.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák