- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Den
veterán
Egy komoly feladat megoldásában kérném, a web programozásban járatos fórumtársak segítségét)
Van egy űrlap, pontosabban űrlapok (egy pszichológiai felméréshez), és ezeket kéne kitenni a netre. Úgy hogy a neten ki lehessen tölteni, majd a kitültött űrlap eredményei eltárolódjanak. Nem tudom okoz-e problémát és mekkorát, hogy az adatok egy adatbázisban tárolódjanak, amit utána, az SPSS nevű statisztikai programmal fel lehet dolgozni.
Ez dióhéjban a feladat leírása. Ha nem megoldható vagy túl bonyolult az adatbázisos megoldsás, akkor az is jó hogy emailben elküldi, vagy valamilyen más, lehetőleg könnyen feldolgozható formátumban tárolja az adatokat.www.simson4t.hu
-
L3zl13
nagyúr
Alapmunka, ha adottak a feltételek.
Az űrlap action-je egy feldolgozó PHP-filet hív meg.
Abban a HTTP_POST_VARS-tömbből kiolvasod az űrlapban küldött változókat. (A HTML object nevével hivatkozva atöbm elemeire.)
Egy kis ellenőrzés, hogy az adatok rendben vannak-e. (Ezt megteheted elküldés előtt JS-ben is.)
Aztán PHP-val kapcsolódni az adatbázishoz és egy simpla SQL utasítással feltölteni az adatokat.
Ennyi.
Adatbázistól függvényében változnak a pontos utasítások, de nagyjából egy kaptafára megy a dologAki hülye, haljon meg!
-
Den
veterán
az fw-n engedélyezet php, most néztem
www.simson4t.hu
-
cartman|
tag
www.srv.hu -n van ingyé php + msql satöbbi és atomstabil
Barthon 2500+ @3000+ nVidia nForce2 GeForce4ti LG GSA 4082b DVD+-RW
-
L3zl13
nagyúr
-
Den
veterán
és 5 kérdőív van, ebből egyben vannak szöveges válaszok. Az jutott eszembe még, hogy ezt a tesztet azok fogják kitölteni, akiknek az az illető aki megkért mondja, ezért hogy ismeretlenek poénból ne tölthessék ki hülyeségekkel kéne egy jelszó
www.simson4t.hu
-
KovacsUr
addikt
Jelszó: szerintem itt felesleges, elég, ha nincs link sehonnan a felmérés indulólapjára. Aki ezt a linket továbbadja, az ugyanúgy továbbadná a jelszavát is, úgyhogy mindegy...
Regisztráció után belépsz a MySQL szerkesztőbe (először aktiválni kell).
Új tábla
Új tábla név: nálam ''pszicho''
Klikk a pszicho táblára
Új mező: Mezőnév: ''id'', típus: integer, auto increment, primary key, OK
Ha tárolsz adatokat a kitöltőről is, akkor azok is kellenek, de gondolom, névtelen a kérdőív. (?)
Kell még annyi mező, ahány kérdés van; rangsorolósaknál valamilyen integer, szövegeseknél szöveg. Csináltam egy pici példát, mailben mehet a php része?So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
Den
veterán
Na megcsináltam a tárhelyet, most kéne egy táblát csinálnom.
a kérdőív így néz ki
kérdés sorszám...... kérdés....... soha...ritkán... néha... gyakran.. mindig
1........................első kérdés ......0........1............2...........3...........4
2........................második kérd....0........1............2...........3...........4
...
...
..
na ebből kéne egy táblát csinálni
gondolom a válaszokat egy atribútummal ki lehet fejezni, de hogy legyen a többi?
elég lenne SORSZÁM és VÁLASZ?www.simson4t.hu
-
KovacsUr
addikt
#23-ban leírtak szerint. Lehetne külön táblába tenni, de mivel 1-1 kapcsolat, szerintem felesleges. Az egyes kérdéseknek egy-egy mező feleljen meg, nevük kerdes01, kerdes02... stb, típusuk pedig választós esetén valamilyen egész típus (1-5-nél pld. tinyint megfelel), kifejtős kérdésnél szöveg. A sorszámot így nem kell külön tárolni, a választ pedig a megfelelő mező értéke fogja tartalmazni egy-egy rekordban.
So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
KovacsUr
addikt
Van például egy ilyen:
<p>1 <b>Mennyire?</b><br />
<input type=''radio'' name=''kerdes01'' value=''1'' /> Nem igazán<br />
<input type=''radio'' name=''kerdes01'' value=''2'' /> Nem nagyon<br />
<input type=''radio'' name=''kerdes01'' value=''3'' /> Nem<br />
<input type=''radio'' name=''kerdes01'' value=''4'' /> Igazán nem<br />
<input type=''radio'' name=''kerdes01'' value=''5'' /> Nagyon nem
</p>
Na, ezeket kellene a valódiakra lecserélni.
Én 1..5-re vettem az értékeket, ha neked 0..4 kell, akkor ezt is módosítsd. A value-ban szereplő értéket fogjuk tárolni az adatbázisban, amikor submitot nyom a user.So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
KovacsUr
addikt
Igen.
Jah... még egy sort cserélni kell
INSERT INTO pszicho (kerdes01, kerdes02, kerdes03) VALUES ('$kerdes01','$kerdes02','$kerdes03')
28 kérdésre
INSERT INTO pszicho (kerdes01,kerdes02,kerdes03,kerdes04,kerdes05,kerdes06,kerdes07,kerdes08,kerdes09,kerdes10,kerdes11,kerdes12,kerdes13,kerdes14,kerdes15,kerdes16,kerdes17,kerdes18,kerdes19,kerdes20,kerdes21,kerdes22,kerdes23,kerdes24,kerdes25,kerdes26,kerdes27,kerdes28) VALUES ('$kerdes01','$kerdes02','$kerdes03','$kerdes04','$kerdes05','$kerdes06','$kerdes07','$kerdes08','$kerdes09','$kerdes10','$kerdes11','$kerdes12','$kerdes13','$kerdes14','$kerdes15','$kerdes16','$kerdes17','$kerdes18','$kerdes19','$kerdes20','$kerdes21','$kerdes22','$kerdes23','$kerdes24','$kerdes25','$kerdes26','$kerdes27','$kerdes28')
:DDD
---------
Hm, Nem tudom, mit csinált a RI/OS, próbáltam javítaniSo it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
Den
veterán
ezt nem kell bántani? $db = mysql_connect(''localhost'', ''USER_NEV'', ''JELSZO'');
www.simson4t.hu
-
KovacsUr
addikt
Nem, a php csinálni fog a php forrásból egy html oldalt, a kitöltő csak azt látja majd (hacsak el nem rontod). Van egy példa itt: [L]http://kovacsur.tvn.hu/pszicho.php?[/L], próbáld ki, hogy látod-e a jelszót. Ha igen, akkor gáz van :DDD
So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
L3zl13
nagyúr
Javaslom az eldöntendő kérdések közül az egyiket (elsőt) kiválasztani már alapból.
Hogy ne fordulhasson elő, hogy nem küldenek adatot.
Szóval pl
<input type=''radio'' name=''kerdes01'' value=''1'' SELECTED> Nem igazán<br>Aki hülye, haljon meg!
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest